Celta Vigo – Ajax 2:2 (kon.) | Standard – Panathinaikos 2:2 (kon.) | Šachtar – Gent 5:0 (kon.)
Konyaspor – Braga 1:1 (kon.) | FK Krasnodar – Schalke 0:1 (kon.) | Salzburg – Nice 0:1 (kon.)
Karabach – PAOK 2:0 (kon.) | Liberec – Fiorentina 1:3 (kon.) | Beer Ševa – Sparta 0:1 (kon.)
Inter – Southampton 1:0 (kon.) | FCSB – Curych 1:1 (kon.) | Osmanlispor – Villarreal 2:2 (kon.)
Olympiakos – Astana 4:1 (kon.) | Manchester Utd. – Fenerbahce 4:1 (kon.) | Feyenoord – Zorja Luhansk 1:0 (kon.)
Young Boys – APOEL 3:1 (kon.) | Saint-Étienne – Qäbälä 1:0 (kon.) | Mohuč – Anderlecht 1:1 (kon.)
Dundalk – Zenit 1:2 (kon.) | Alkmaar – Maccabi Tel Aviv 1:2 (kon.) | AS Řím – Austria 3:3 (kon.)
Plzeň – Astra Giurgiu 1:2 (kon.) | Genk – Ath. Bilbao 2:0 (kon.) | Rapid – Sassuolo 1:1 (kon.)
konec
Feyenoord Rotterdam
1:0 (0:0)
FK Zorja Luhansk
Čtvrtek 20.10.2016, 21:05 • Stadion Feijenoord (Rotterdam) • Evropská liga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:05.
     
    Příjemný čtvrteční večer přeji všem fanynkám a fanouškům fotbalu, Evropská liga pokračuje dalšími boji v základních skupinách. V tomto textovém online přenosu se zaměřímě na duel Feyenoord Rotterdam – FK Zorja Luhansk, jehož úvodní výkop je naplánován na 21:05.
     
    Feyenoord Rotterdam

    Feyenoord si ve svém úvodním zápase překvapivě poradil s věhlasným Manchesterem United, který na svém stadionu udolal Vilhenovým gólem ze 79. minuty. Rotterdamský celek pak cestoval na horkou půdu Turecka, kde se utkal s Fenerbahce a z hlavního města si odvezl těsnou porážku 0:1.
     
    FK Zorja Luhansk

    Outsider skupiny si ve svém zahajovacím utkání vyšlápl na istanbulské Fenerbahce, když vyrovnávací gól na 1:1 inkasoval až v páté minutě nastaveného času. Poté se ukrajinský tým vypravil do Manchesteru a s tamním United se mu dlouho dařilo držet krok, o nejtěsnější možné prohře Luhansku rozhodl až gól z 69. minuty.
     
    Vzájemná utkání

    Týmy mezi sebou poměřily síly dvakrát a to v roce 2014 v rámci závěrečného předkola o postup do základní skupiny Evropské ligy. Zatímco první duel v Luhansku skončil remízou 1:1, v odvetě se po divoké přestřelce 4:3 radoval z vítězství Feyenoord.
     
    Úvodní sestavy:

    Feyenoord Rotterdam: Jones – Karsdorp, van der Heijden, Botteghin, Kongolo – El Ahmadi (C), Trindade, Tapia – Toornstra, N. Jørgensen, Basaçikoglu.
    Náhradníci: Hansson – van Beek, Kuijt, Vejinović, Kramer, Woudenberg, S. Berghuis. Trenér: Giovanni van Bronckhorst.

    FK Zorja Luhansk: Ševčenko – Kameňuka (C), Sivakow, Forster, Sobol – Karavajev, Grečyškin, Gordijenko, Petrjak – Lipartia – Kulač.
    Náhradníci: Levčenko – Čajkovskij, Suchockij, Paulinho, Charatin, Opanasenko, Ljubenović. Trenér: Jurij Vernydub.

    Rozhodčí: Andris Treimanis – Heralds Gudermanis, Aleksejs Spasjoņņikovs (všichni Lotyšsko).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Andris Treimanis společně se svými asistenty právě přivedl hlavní aktéry na zatravněnou plochu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop provedli fotbalisté Luhansku, kteří hrají v černých dresech. Hráči domácího celku zápas odehrají v červenobílém provedení dresů.
     
    2
    Domácí si na vlastní polovině chvíli vyměňovali míč a poté se rozhodli ho nakopnout směrem dopředu. Jenomže dlouhý nákop zachytila defenziva Luhansku.
     
    3
    Feyenoordští zkoušeli proniknout dopředu prostřednictvím průniku podél levé postranní čáry, avšak Trindademu se do cesty postavil jeden z obránců.
     
    5
    Hostům se dlouhou dobu nedařilo projít středem hřiště, který pečlivě střeží záložní řada rotterdamského celku, a proto Grečyškin zvolil dlouhý centr, po němž balon dopustoval až k nohám brankáře Jonese.
     
    6
    Hráči Feyenoordu se velmi rychle vrátili zpět na útočnou polovinu a dokonce vybojovali rohový kop. Po Toornstrově centru z něj se k balonu dostal Jørgensen a jeho nebezpečný pokus letící do horní části brány Ševčenko konečky prstů vyrazil nad břevno. Exekuce rohového kopu se bude opakovat, tentokrát z protějšího praporku.
     
    7
    Jeho autorem se stal Trindade a defenziva Luhansku si opět nedostatečně pokryla Jørgensena, který se objevil v hlavičkovém zakončení, z něhož trefil prostor, v němž se vyskytoval gólman Ševčenko.
     
    9
    Po jednom ze soubojů se na trávníku ocitl Sivakov a nevypadá to s ním vůbec dobře, když se v jeho tváři objevila bolestivá grimasa.
     
    10
    Obránce Zorji už je zpět na vlastních nohou a může se tedy zapojit do defenzivní práce svého klubu.
     
    12
    Hosté se po zisku balonu vydali do útoku a po sraženém centru Karavajeva mají k dispozici rohový kop.
     
    13
    Lipartia se od rohového čtvrtkruhu prezentoval přetaženým centrem, po němž uvnitř pokutového území došlo hned k několika hlavičkovým bitvám. Ty nakonec vyhráli hráči favorizovaného Feyenoordu.
     
    14
    Na opačné straně si před hranicí velkého vápna vytvořil prostor pro zakončení van der Heijden a s jeho slabým pokusem neměl Ševčenko takřka žádné starosti.
     
    16
    Karsdorp na pravém křídle obdržel přihrávku do volného prostoru a načechraným centrem se mu povedlo nalézt nabíhajícího Basaçikoglua. Ten se ještě musel věnovat souboji s obránci, a možná i proto nedokázal přesně zacílit, když jeho rána prosvištěla jen těsně nad horní konstrukcí brány.
    16. Bilal Basaçikoglu (FEY)
     
    19
    Hosté zahrávali rohový kop a po Lipartiově centru balon proskotačil pokutovým územím, odkud ho vysoko nad cílené zařízení napálil Grečyškin.
     
    21
    V krátkém časovém sledu pak svěřenci trenéra Vernyduba kopali ještě další dva rohy, nicméně ani jeden z nich ohrožení Jonesovy pokladnice nepřinesl.
     
    22
    Na tahu tak byli domácí a Karsdorp se zprava snažil procpat balon do šestnáctky, avšak zůstalo jen u pokusu, neboť jeho záměr překazili pozorní obránci.
     
    24
    Za dlouhou nabídkou pospíchal Trindade, ale před míč se stihl postavit bránící Gordijenko a pouze počkal na to, až hrací předmět projde koncovou čárou.
     
    26
    V těchto chvílích se hra přesunula doprostřed hřiště, kde probíhají četné a urputné souboje o balon, který poměrně často mění svého majitele.
     
    28
    Míč nakonec ukořistili hráči ukrajinského týmu a jejich výpad byl zastaven jen za cenu nedovoleného zákroku. Standardní situace bude rozehrána z velké vzdálenosti od Jonesovy brány.
     
    29
    Petrjakův vzdušný pas zkonsolidovaná defenziva rotterdamského Feyenoordu zlikvidovala.
     
    30
    Tapia ve středu hracího pole vybojoval balon a před pokutovým územím ho předal Jørgensenovi, ten ke střele vybídl El Ahmadiho a jeho nepovedená rána zaplachtila několik metrů nad branku.
     
    32
    Na levé straně se rozeběhl Basaçikoglu a při pokusu o vběhnutí do vápna mu byl míč vracejícím se Kameňukou odkopnut do bezpečí.
     
    33
    Rozehrávky rohového kopu se ujal Trindade a balon nasměroval přímo do rukavic připraveného Ševčenka.
     
    35
    Ofenzivní tažení Feyenoordu nemělo dlouhého trvání, protože Jørgensen byl přistižen v ofsajdu.
     
    36
    Domácí podnikli útočnou akci na levé straně a vytěžili z ní rohový kop, z něj ale nedokázali vůbec nic vymyslet.
     
    37
    Basaçikoglu si uvnitř pokutového území naskočil na centr zleva a svůj pokus umístil vedle pravé konstrukce brány. Ševčenko tak mohl zůstat v klidu a provede pouze odkop od své brány.
     
    38
    Z pravého okraje pokutového území napřáhl ke střele Karsdorp a Ševčenko jeho pumelici letící k bližší tyči bezpečně vytěsnil na roh.
     
    39
    Toornstra nabídkou z rohového kopu posadil míč na hlavu Tapii, který neměl vůbec přesně seřízená mířidla.
     
    41
    U míče jsou červenobílí a vyměňují si ho mezi sebou na polovině svých protivníků kousek od půlící čáry.
     
    43
    Nyní byl odpískán útočný faul van der Heijdena a s balonem tak budou moci hrát fotbalisté Zorji Luhansk.
     
    45
    Na křižný pas Sivakova si do pokutového území naběhl Kulač a kulatý předmět prolétl jen těsně kolem jeho hlavy.
     
    45+1
    Nad rámec řádné hrací doby prvního dějství nastavil Andris Treimanis jedinou minutku.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Úvodní část utkání byla jednoznačně v režii fotbalistů Feyenoordu. Hráči rotterdamského celku v ní dispobovali územní převahou a diktovali tempo hry. Během první pětačtyřicetiminutovky si domácí vytvořili tři velké šance, ovšem ani jednu z nich neproměnili. Výběr Luhansku se snažil hrát ze zabezpečené obrany a čekal na své příležitosti z brejkových situací, těch však bylo poskrovnu.
    Giovanni van Bronckhorst může být s hrou svých svěřenců relativně spokojen. Ovšem ví, že k vítězství jsou potřeba góly, a ty v prvním poločase nepadly.

     
    Fotbalisté obou mužstev už se vrátili na hrací plochu, aby vstoupili do závěrečného dějství. Podaří se domácím hráčům vzdor Luhansku prolomit, nebo se dočkáme překvapení? Odpověď na tuto otázku nám poskytne druhá polovina zápasu. Tak pojďme do ní!
     
    Ještě před samotným zahájením druhé půle dojde v týmu Zorji ke střídání. U postranní čáry je připraven naskočit do hry Ljubenović.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Avizované střídání v týmu FK Zorja Luhansk: do druhé půle se nepodívá Vladyslav Kulač, kterého nahradil právě Željko Ljubenović.
     
    47
    Lipartiovi se do cesty postavil jeden z obránců a odpískán byl faul, po kterém míč zůstane na kopačkách fotbalistů luhanské Zorji.
     
    49
    Druhý poločas začal z obou stran velmi opatrně, zatím se hra soustředí výhradně uprostřed hrací plochy.
     
    51
    Karsdorp se zbavil svého strážce, potáhl si balon do osy hřiště a svou individuální akci zakončil nepřesnou střelou, která zamířila do horních pater tribuny.
     
    52
    V akci znovu Karsdorp. Tentokrát zaútočil podél pravé lajny, ale balon si předkopl daleko od nohy a ten se došoural až za čáru ohraničující hrací území.
     
    54
    Nešetrným způsobem Kongolo u postranní čáry dohrál Grečyškina a může vděčit hlavnímu rozhodčímu, že jeho zákrok nebyl potrestán karetně.
     
    55
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Basaçikoglu díky útočné aktivitě vybojoval zdánlivě ztracený míč a přihrávku z levé strany adresoval NICOLAI JØRGENSENOVI, jenž pohotovým pokusem z pokutového území prostřelil Ševčenka. Strážce luhanské pokladnice si na balon sice sáhl, ale zabránit mu v cestě do sítě nedokázal. Asistence: Bilal Basaçikoglu.
    55. Nicolai JØRGENSEN - 1:0
     
    58
    Vypadá to, že Jurij Vernydub si připravil další výměnu.
     
    59
    Je tomu skutečně tak. Zatímco hřiště opouští Ivan Petrjak, opačným směrem má namířeno Paulinho.
     
    60
    Basaçikoglův centr byl zblokován obranou soupeřova celku, bude z toho roh.
     
    61
    Na centrovaný balon z rohového kopu si naběhl Jørgensen, ale chabým hlavičkovým pokusem náskok svého celku nezvýraznil.
     
    63
    Odvážným průnikem se Basaçikoglu prodral až k hranici šestnáctky, odkud zaměstnal brankáře Ševčenka prudkou střelou mířící doprostřed brány.
     
    64
    Basaçikoglu si naběhl na přihrávku za obranu, nicméně nepohlídal si ofsajdovou linii.
     
    65
    Třetí a zároveň poslední střídání v týmu FK Zorja Luhansk: ze hřiště odstupuje Artem Gordijenko a jeho místo zaujme Ihor Charatin.
     
    67
    To měla být střela, nebo centr? Těžko říct. Každopádně balon vyprodukovaný z kopačky Sobola skončil mimo hřiště.
     
    70
    Rotterdamští na chvíli uzamkli své soky na jejich území, ale po ztrátě míče se svěřenci van Bronckhorsta provinili faulem. Hříšníkem se stal Tapia, jenž se dopustil evidentního podražení.
     
    71
    Teď se na útočnou polovinu nastěhovali hosté a kombinují kousek od levého rohu vápna.
     
    72
    Odtamtud nakonec došlo ke střele, té ovšem scházela potřebná přesnost.
     
    73
    Jaba Lipartia (FK Zorja Luhansk) poblíž středové čáry nešetrným skluzem atakoval Tapiu a stal se prvním karetně napomenutým hráčem utkání.
     
    75
    Pozor, protože Paulinho byl těsně před hranicí pokutového území podražen a bude z toho zajímavá standardka Luhansku. Dokáže ji ukrajinské mužstvo zužitkovat k vyrovnávacímu gólu?
     
    76
    Nikoliv. Ljubenović totiž trefil ve zdi stojícího Tapiu, od něhož se balon odrazil do zámezí. Zorja tak bude moci pokračovat v útočné fázi alespoň prostřednictvím autového vhazování.
     
    79
    Hráčům Luhansku se rozhodně nedá upřít snaha, ale obrana Feyenoordu jim neposkytuje takřka žádný prostor pro zakončení.
     
    80
    Tak přeci jen si místo pro střelu dokázal vytvořit Forster, avšak jeho nepřesná přízemní rána z uctivé vzdálenosti neměla naději na úspěch.
     
    81
    V týmu Feyenoord Rotterdam proběhlo první střídání: Nicolai Jørgensen pustil do hry Michiela Kramera.
     
    83
    Fotbalisté nizozemského týmu kontrolují náskok kombinační souhrou na vlastním území.
     
    84
    Na levé straně zavelel k útoku Basaçikoglu a u pokutového území si před obráncem zasekl míč, jenomže jiný ze zadáků luhanského celku se k balonu dostal dříve.
     
    85
    Mykyta Kameňuka (FK Zorja Luhansk) na vlastní polovině zezadu skolil Karsdorpa a žlutý trest ho nemohl minout.
     
    87
    Sivakovova dlouhá přihrávka za obranu neprošla.
     
    89
    Jednu z posledních možností na vyrovnání měli hosté díky rohovému kopu, ale Forster hlavou míč mezi tři tyče nevtěsnal.
     
    90
    Řádná hrací doby vypršela a nad její rámec se ještě bude hrát dvě minuty.
     
    90+2
    Domácí už se soustředí pouze na defenzivní činnosti a míč odkopávají daleko od své brány.
     
    90+2
    Konec zápasu.
    Feyenoord Rotterdam udolal na svém stadionu FK Zorja Luhansk tím nejtěsnějším možným rozdílem

     
    Feyenoord Rotterdam před svými příznivci nezaváhal a FK Zorja Luhansk porazil gólem Jørgensena 1:0. Nizozemský klub měl po většinu času otěže utkání ve svých rukou a zvítězil zaslouženě. (23:00:35)

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 55. N. Jørgensen (Basaçikoglu)

    Karty:   73. Lipartia (ZOR), 85. Kameňuka (ZOR)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 19:8.
    Feyenoord Rotterdam: Jones – Karsdorp, van der Heijden, Botteghin, Kongolo – El Ahmadi (C), Trindade, Tapia – Toornstra, N. Jørgensen (81. Kramer), Basaçikoglu.
    Náhradníci: Hansson – van Beek, Kuijt, Vejinović, Kramer, Woudenberg, S. Berghuis. Trenér: Giovanni van Bronckhorst.

    FK Zorja Luhansk: Ševčenko – Kameňuka (C), Sivakow, Forster, Sobol – Karavajev, Grečyškin, Gordijenko (65. Charatin), Petrjak (59. Paulinho) – Lipartia – Kulač (46. Ljubenović).
    Náhradníci: Levčenko – Čajkovskij, Suchockij, Paulinho, Charatin, Opanasenko, Ljubenović. Trenér: Jurij Vernydub.

    Rozhodčí: Andris Treimanis – Heralds Gudermanis, Aleksejs Spasjoņņikovs (všichni Lotyšsko)
    bahis siteleri