Philadelphia – Anaheim 2:3 (kon.) | Pittsburgh – San Jose 3:2 (kon.) | Boston – New Jersey 2:1 (kon.)
Montreal – Arizona 5:2 (kon.) | Florida – Washington 2:4 (kon.) | Tampa – Colorado 0:4 (kon.)
Minnesota – Toronto 3:2 (kon.) | Dallas – Los Angeles 3:4 (po pr.) | Calgary – Carolina 2:4 (kon.)
Edmonton – St. Louis 3:1 (kon.) | Vancouver – Buffalo 2:1 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Buffalo Sabres
Pátek 21.10.2016, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Jacob Markström (VAN) 26 zák., 1 gól, 96,3%
    2. Jannik Hansen (VAN) 1+0
    3. Sam Reinhart (BUF) 0+0 (06:53:08)
     
    Statistiky: Střely na bránu: 20-28, Zablokované střely: 9-6, Vhazování: 48%-52%, Hity: 13-27, Trestné minuty: 10-10, Přesilové hry: 1/5-0/5.
    Čtyři domácí zápasy Canucks, čtyři vítězství. Co na to říkáte?

     
    Vancouver vítězí i ve čtvrtém domácím zápase v řadě a prožívá nejlepší vstup do sezóny v historii organizace Canucks. Hokejisté kanadského týmu poprvé v letošní sezóně dokázali skórovat jako první a poprvé zvítězit v normální hrací době, když na úvodní branku Jannika Hansena, který vstřelil svůj jubilejní 100. gól v NHL, navázal v přesilové hře střelou z úhlu Daniel Sedin a skóre zápasu už jen kosmeticky upravil Nicolas Deslauriers, který vyvolal v domácím brankovišti zmatek a Alexander Edler si špičkou pravé brusle u pravé tyče skopl puk do vlastní sítě. Konečný výsledek. Vancouver Canucks 2 Buffalo Sabres 1.
     
    Konec zápasu.
     
    59:41
    Dmitrij Kulikov na levém křídle vypálil od modré čáry, jeho táhlá střela ale byla zablokována a vyrovnat už se Sabres zřejmě nepodaří.
     
    59:35
    Pětadvacet sekund dělí Vancouver od prvního vítězství v letošní sezóně NHL v normální hrací době. Buffalo Sabres si po přerušení vyžádalo oddechový čas.
     
    58:49
    Robin Lehner vyjel ze své brány a naskočil na střídačku. Sabres to zkouší ve hře bez brankáře!
     
    58:12
    Dmitrij Kulikov napálil puk podél střídaček do útočného pásma, kde u mantinelu trefil jednoho ze spoluhráčů. Zakázané uvolnění se tedy nepíská.
     
    57:07
    Marcus Foligno hledal na vzdálenější levé tyči přihrávkou z pravého křídla Zemguse Girgensonse, puk k němu ale nedoputoval a Jacob Markström zasahovat nemusel.
     
    56:18
    Tyler Ennis odpyká trest pro hráčskou lavici Buffala, které v závěru utkání špatně střídalo a na led naskočilo šest hráčů.
     
    54:47
    Philip Larsen se v blízkosti brány ocitl v obrovské šanci, jenže Robin Lehner vytáhl fantastický reflexivní zákrok a jeho střelu bez přípravy v blízkosti levé tyče vyrazil!
     
    53:11
    Přesilová hra Sabres rychle skončila a hra pokračuje ve hře 4 na 4.
     
    52:59
    Christopher Tanev si z levého křídla v oslabení krásně sjel před bránu, kde byl vzápětí faulován Rasmusem Ristolainenem.
     
    52:27
    Anders Nilsson byl zřejmě hráčem, který tvrdě vypálil z levého kruhu pro vhazování, Jacob Markström ale jeho střelu hrudí vyrazil mimo!
     
    52:13
    Erik Gudbranson za vlastní bránou zahodil jednoho z protihráčů a za nedovolené bránění byl vyloučen.
     
    52:06
    Do konce utkání zbývá odehrát necelých osm minut a ještě to bude určitě drama.
    51:23 Nicolas DESLAURIERS - 2:1
     
    51:23
    Sabres právě vstřelili branku!
    Rozhodčí gól Buffala na ledě neuznali, po přezkoumání videa ale změnili názor a branku správně uznali, protože puk si v blízkosti pravé tyče nešťastně skopl do vlastní brány špičkou pravé brusle Alexander Edler! Jako by těch kontroverzních gólů nebylo na zatáčku sezóny NHL dost. Branka nakonec byla připsána NICOLASOVI DESLAURIERSOVI, který po projetí brankovištěm vyvolal před bránou Vancouveru velký zmatek.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 32. Hansen (Brandon Sutter, Sbisa), 50. D. Sedin (Eriksson, Brandon Sutter) – 52. Deslauriers


    Vancouver Canucks: Markström (R. Miller) – Edler, Tanev, B. Hutton, Gudbranson, Sbisa, Larsen – D. Sedin (A), H. Sedin (C), Eriksson – Granlund, Sutter, Hansen – Baertschi, Horvat, Skille – Burrows (A), Gaunce, Dorsett.
    Buffalo Sabres: Lehner (A. Nilsson) – Gorges (A), Ristolainen, McCabe, Bogosian, D. Kulikov, Franson – Reinhart, R. O'Reilly (A), Okposo – M. Foligno, Jo. Larsson, B. Gionta (C) – Ennis, Girgensons, Moulson – Deslauriers, D. Grant, Baptiste.

    Rozhodčí: Trevor Hanson, Ian Walsh. Čároví: Vaughan Rody, Brian Mach

    Diváci: 17809
    thejrc.org