Vítkovice – Sparta 3:1 (kon.) | Kometa Brno – Zlín 4:2 (kon.) | Plzeň – Liberec 0:5 (kon.)
Litvínov – Olomouc 3:2 (1:0 po s.n.) | Mladá Boleslav – Mountfield HK 3:1 (kon.) | Pardubice – Třinec 0:4 (kon.)
K. Vary – Chomutov 4:3 (po pr.)
konec
HC Škoda Plzeň
0:5 (0:1, 0:3, 0:1)
Bílí Tygři Liberec
Pátek 21.10.2016, 17:30 • Home Monitoring Aréna • Tipsport extraliga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    A máme hotovo, tři body z Plzně si veze Liberec!

    Plzeňská poprava začala v poslední minutě první dvacetiminutovky, kdy otevřel skóre zápasu Milan Bartovič. Tygři po první části zápasu vedli 1:0, což ještě ale nic nezaručovalo.

    Druhá třetina však Liberci vyšla naprosto parádně. Ve 26. minutě po pasu od Petra Jelínka skóroval Branko Radivojevič a o 61 sekund později upravil již na 3:0 pro tým Filipa Pešána Jan Stránský. Další hřebíček do plzeňské rakve zasadil Milan Bartovič, jenž tak druhým gólem v zápase poslal Bílé Tygry již do čtyřgólového vedení!

    Ve čtyřicáté deváté minutě se puk dostal na modrou čáru, kde se ho ujal bek Lukáš Derner, který si šikovně vyjel do ideální pozice a přesnou ranou pod břevno zvýšil na 5:0 pro Liberec. Zápas už se poté pouze dohrával, skóre se nezměnilo.

    Nejlepší hráči zápasu: Peter Čerešňák – Milan Bartovič

    Střely: 21:27 (5:9, 9:12, 7:6)

    Z Plzně to pro dnešek bude vše, děkuji za pozornost a u příštího přenosu se na Vás opět budu těšit. Na počtenou! (19:50:47)
     
    Konec zápasu.
     
    59:14
    Poslední minuta už se samozřejmě nese v duchu poklidného nahrávání, někteří diváci již začínají odcházet, jiní ale i tak nadále pozvbuzují Plzeň. Velká radost samozřejmě vládne v hostujícím kotli!
     
    58:29
    Lukáš Vantuch bekhendem přihrál Radimu Šimkovi, před něj se ale postavil Tomáš Vondráček, a tak se hostující bek nedostal k ničemu.
     
    57:49
    Vladimír Svačina se bekhendem pokusil poslat kotouč do předbrankového prostoru, Čerešňák se ale do dráhy puku dobře postavil a nebezpečí zamezil.
     
    56:52
    Bílí Tygři se pochopitelně již nikam neženou. Když jsou u puku, snaží se ho co nejdéle držet od branky Lašáka a v poklidu kombinovat v útoku
     
    56:09
    Zakázané uvolnění Liberce, nadále se tedy Škoda bude držet v útočném pásmu.
     
    55:55
    David Kvasnička dlouho váhal se střelou, až ho nakonec o puk stihl obrat napadající Jan Ordoš. Velká škoda pro mladého zadáka Škody.
     
    55:35
    Další pokus o akci domácího mužstva zastavil ofsajd, buly před útočným pásmem Plzně.
     
    55:09
    Indiáni jsou ve třetí třetině daleko více na kotouči, ne a ne se ale prosadit. Fanoušci přesto neúnavně fandí a dávají svému celku najevo věrnost.
     
    54:35
    Tomáš Vondráček se pokusil prokličkovat skrze tři hráče Liberce, zakončit se mu již nepovedlo a akce tedy přišla vniveč.
     
    53:49
    Nahození Ondřeje Kratěny poměrně v klidu vyrazil Ján Lašák do rohu kluziště. Slovenský gólman dělá vše pro to, aby uhájil čisté konto.
     
    53:40
    Liberec se při pokusu o další akci provinil zakázaným uvolněním.
     
    Dnešní utkání sleduje 3743 diváků.
     
    53:32
    Dominik Kubalík se velice šikovně protlačil ke střele, kterou ale kvůli tomu, že ho tísnil obránce, branku vůbec netrefil. Poté padl k ledu a chvíli se z toho vzpamatovával, sudí tedy pro jistotu přerušili hru a na řadě je komerční přestávka.
     
    52:53
    Filip Pyrochta se vydal na útočný výlet. Liberecký obránce ale při kličkované zanechal kotouč za sebou, takže z toho nebylo vůbec nic.
     
    52:23
    Hosté v plném počtu.
     
    52:10
    Indiánům se nedaří usadit v útočném pásmu a hosté několikrát za sebou vyhazují.
    Marken.cz

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 20. Bartovič (Svačina, Bližňák), 26. Radivojevič (P. Jelínek, Bulíř), 27. J. Stránský (Vlach, Vantuch), 32. Bartovič (Derner), 49. Derner (P. Jelínek)


    HC Škoda Plzeň: Hylák (od 32. Sochůrek) – Kvasnička, Čerešňák, Moravčík, D. Sklenička, Němeček, Slovák, M. Špaček – D. Kubalík (A), Kracík (A), Indrák – Johnson, Kodýtek, Kratěna (C) – T. Svoboda, Lev, Vondráček – Vracovský, Hrnka, Yellow Horn.
    Trenér: Ladislav Čihák.

    Bílí Tygři Liberec: Lašák (Will) – Derner, R. Šimek, Vitásek, Jánošík, Pyrochta, Mojžíš (A) – L. Krenželok, P. Jelínek, Lakatoš – Radivojevič (C), Bulíř, Ordoš – Bartovič, Bližňák, Svačina – Vlach, Vantuch, J. Stránský – D. Špaček.
    Trenér: Filip Pešán.

    Rozhodčí: Polák, R. Svoboda – D. Jelínek, Komárek.

    Diváci: 3743
    ocianews.com