Kometa Brno – Č. Budějovice 1:4 (kon.) | Jihlava – Sparta 5:4 (kon.) | Zlín – Pardubice 6:2 (kon.)
Vítkovice – Liberec 4:2 (kon.) | Slavia – Kladno 4:0 (kon.) | Třinec – Mladá Boleslav 11:0 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
5:4 (1:1, 3:0, 1:3)
HC Sparta Praha
Pátek 21.10.2016, 15:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • DHL Extraliga juniorů • 15. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že junioři HC Dukly Jihlava nakonec proti pražské Spartě v dramatickém závěru uhájili tři body a vyhráli 5:4, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (18:06:16)
     
    Ve třetí třetině jsme viděli pořádné drama. Po druhém gólu Dukly v pětiminutové přesilovce, který zařídil Martin Hejna, to již vypadalo, že domácí si dojdou v pohodě pro tři body. Jenže během minuty vstřelili po gólu Martin Jandus s Jaroslavem Vandasem a když Martin Jandus pět a půl minuty před koncem využil přesilovku, byla zápletka na světě. Domácí ale výhru nakonec uhájili.
     
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Petr Maršoun oslabuje Spartu v nejnevhodnější moment, při power-play svého týmu totiž dostává dvě minuty za sekání v závaru před brankou Brože.

    Na vyloučení: 4-3.
    Vyšší tresty: 0-1.
     
    59:34
    Z obrovské tlačenice před brankou vychází vítězně Jan Brož, který drží puk před čárou. Emoce jdou na povrch, hráči obou týmů se od sebe pustili.
     
    59:27
    Puk je znovu u branky Brože. Vhazovat se bude po jeho levici a tentokrát si vyžádala oddechový čas Dukla Jihlava. Do konce utkání zbývá 32,5 vteřiny.
     
    59:15
    Aby tohle Jihlavu nakonec nemrzelo. Červenožlutí získali odražený puk, ale v jasné pozici nedokázal Heinrich trefit volnou klec. Nedokážu Vám nyní říct, kdo se neprosadil, neviděl jsem celou situaci přesně.
     
    58:53
    Vyhození domácích šlo do volné klece, ale puk neměl patřičnou razanci a mezi kruhy jej sebrali vracející se hráči Sparty.
     
    58:34
    Ladislav Pospíchal měl na holi odražený puk po buly, který přes dva bránící hráče Sparty poslal do ochranné sítě. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu poblíž útočné modré hostí, ale Wolf se do své klece nevrací.
     
    58:33
    Zdá se, že po něm zůstane Adam Wolf na své střídačce a hráči s velkým S na dresu to zkusí v šesti. To se také děje, svatyně hostí je prázdná.
     
    58:33
    Sparta Praha si vyžádala oddechový čas.
     
    58:26
    Adam Wolf už byl na cestě ven z branky, když Dukla ve svém pásmu získala puk. Jenže rozehrála celou situaci jen na další zakázané uvolnění.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetího dějství.
     
    57:54
    Do konce utkání chybí 126 sekund a bude se vhazovat ve středním pásmu, jelikož puk opustil ledovou plochu.
     
    57:35
    Dukla se osvobozuje od tlaku hostí. Za brankou získal kotouč Srnský, který jej po prknech vyhodil a Hejna kus černé gumy popostrčil na modré do středního pásma.
     
    56:15
    Filip Eliáš si najel na levý kruh, odkud tvrdě vypálil k bližší tyči. Tam byl připraven beton Brože. Sparta ale nepřestala útočit a krátce poté vypálil z prostoru mezi kruhy volný Sebastian Janda, který v dobré pozici netrefil tři tyče.
     
    55:36
    Dukla jej vyhrála a zásluhou Martina Hejny s Alešem Heinrichem udržela kotouč na okamžik v obranném pásmu Sparty.
     
    55:23
    To nyní ale nepůjde, neboť je pískáno další zakázané uvolnění červenožlutých.
     
    55:07
    Jihlava nyní trošku rezignovala na útočení, snaží se především vyhazovat puky a bránit modrou.
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 16. Heinrich (Hejna, Čermák), 21. Čermák (Hejna), 21. Peschout (Mejzlík), 39. Hejna (Čermák), 41. Čermák (Hejna, Heinrich) – 10. Komárek (M. Jandus, T. Jandus), 48. M. Jandus (Jeřábek, Wojnar), 48. Vandas (T. Jandus), 55. M. Jandus (T. Jandus, Vandas)


    HC Dukla Jihlava: Brož (Juda) – Váňa, Pospíchal, Krtek, Srnský, Kadlec, Pražák, Huňáček – Hejna, Heinrich, Čermák – Maštera, Mejzlík, Peschout – Geier, Rezek, Kraučuk – Hendrych, Berka. Trenér: Patrik Augusta
    HC Sparta Praha: Wolf (Nahodil) – Jeřábek, M. Jandus, Vandas, Eliáš, Duben, Janda – T. Jandus, Komárek, Krátký – Pejchal, Seniov, Maršoun – Wojnar, Chlouba, Safin – Mrkvička, Jaššo, Sedliský. Trenér: Pavel Geffert

    Rozhodčí: Skopal – Polák, Rampír
    thejrc.org