Montreal – Toronto 2:1 (kon.) | Detroit – Boston 0:1 (kon.) | New Jersey – Tampa 3:1 (kon.)
Philadelphia – Pittsburgh 4:5 (kon.) | St. Louis – Los Angeles 1:0 (kon.) | Arizona – Colorado 2:3 (kon.)
Minnesota – Dallas 4:0 (kon.) | Vancouver – Washington 2:5 (kon.) | San Jose – Nashville 4:1 (kon.)
Winnipeg – Buffalo 1:3 (kon.) | Carolina – Philadelphia 3:4 (kon.) | Detroit – Florida 2:5 (kon.)
NY Islanders – Toronto 5:1 (kon.)
konec
Philadelphia Flyers
4:5 (2:3, 2:1, 0:1)
Pittsburgh Penguins
Neděle 30.10.2016, 01:00 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Dobré ráno všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z kanadskoamerické NHL! Společně se dnes zaměříme na bitvu mezi Philadeplphií Flyers a Pittsburghem Penguins! Úvodní vhazování padne hodinu po půlnoci!
     
    Pittsburgh Penguins

    Obhájce Stanley Cupu má za sebou slušný vstup do letošní sezóny NHL! Parta kolem Crosbyho sehrála osm zápasů, ve kterých získal Pittsburgh jedenáct bodů! Tučňákům patří třetí příčka Východní konference, na ledě soupeřů ale zatím nezískali ani jeden bod! Poslední dva duely však Tučňáci sehráli na svém kluzišti a v obou případech odešli jako vítězové! Nejprve porazili Jágrovu Floridu a poté uspěli proti New York Islanders!
     
    Philadelphia Flyers

    Letcům už se úvod do nového ročníku tolik nepovedl! Parta kolem Jakuba Voráčka sehrála rovněž osm duelů, ve kterých nasbírala sedm bodů a patří jí dvanáctá pozice Východní konference! Největším problémem Flyers je obrana! Philadelphia inkasovala už třicet branek, což její obranu řadí na poslední místo v celé konferenci! V minulém utkání prohrála Philadelphia 4:5 s Arizonou!
     
    Úvodní sestavy:

    Philadelphia Flyers: S. Mason (Neuvirth) – N. Schultz, Gostisbehere, Streit, Provorov, Manning, Gudas, MacDonald – Simmonds, Giroux, B. Schenn – Voráček, Couturier, Konecny – Ljubimov, Bellemare, Read – Weise, Gordon, VandeVelde.

    Pittsburgh Penguins: M.-A. Fleury (M. Murray) – Daley, Määttä, Cole, Dumoulin, J. Schultz, Warsofsky – Hörnqvist, Crosby, S. Wilson – Kessel, Malkin, Kunitz – Rust, Bonino, Hagelin – Fehr, Cullen, Kühnhackl.

    Rozhodčí: Rehman, St. Laurent – Miller, Daisy.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Jak už je za oceánem zvykem, začne dnešní duel o několik minut později oproti plánovanému začátku!
     
    Ještě před úvodním vhazováním zazní arénou americká hymna!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Sidney Crosby uspěl na úvodním vhazování dnešního utkání. Kapitán Penguins okamžitě poslal puk do útočného pásma, ale obrana domácích byla připravena.
     
    00:31
    První zákrok si musel připsat Fleury! Shayne Gostisbehere dostal nabito na modrou čáru, nicméně hostující brankář jeho ránu vytěsnil betonem.
     
    01:12
    Na druhé straně se po rychlém protiútoku Tučňáků blýskl Mason! Domácí brankář se nenechal zahanbit a rovněž vytěsnil dobrou ránu betonem.
     
    01:31
    Jakub Voráček si sjel do střelecké pozice, bez přípravy se opřel do puku, ale Marc-Andre Fleury dosáhl na jeho ránu a skvěle si poradil i s následnou dorážkou!
     
    02:30
    Od začátku se hraje ve svižném tempu. Brayden Schenn dostal pobídku do útočného pásma, ale dobře se vrátil Cullen, jež jej obral o kotouč.
     
    03:10
    Ian Cole vystihl pomalou přihrávku do útočného pásma před Schennem. Hostující zadák uklidnil rozehrávku Penguins přihrávkou na Crosbyho.
     
    03:47
    Jevgenij Malkin dobrým hitem zastavil rodící se akci domácího celku ve středním pásmu. Ruský bohatýr za svůj zásah sklidil potlesk.
     
    04:01
    Až nyní se poprvé v utkání přerušuje hra! Hosté vyhodili kotouče přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Hra se přestěhuje před Fleuryho branku.
     
    04:20
    Jakub Voráček vybruslil s pukem až na modrou čáru a z otočky nahodil kotouč po mantinelu na druhou stranu útočného pásma. Sean Couturier jeho pobídku zastihl a domácí pokračují v akci.
     
    05:10
    Carl Hagelin si vzal puk ve středním pásmu, ale Pierre-Édouard Bellemare se k němu rychle vrátil, dobře jej rozhodil a poté jej připravil o puk.
     
    05:29
    Marc-Andre Fleury podržel puk a raději se rozhodl přerušit hru před napadajícími hráči Flyers! Vhazuje se po pravé ruce brankáře Penguins.
     
    06:05
    Ian Cole nahodil puk od modré čáry, nicméně jeho pobídka prolétla kolem domácí branky, aniž by ji někdo z hostujících útočníků stačil tečovat.
     
    06:53
    Brayden Schenn zavezl puk do útočného pásma, přenechal jej za sebou pro Gudase a český bek bez váhání vypálil! Jeho ránu schoval Fleury v lapačce.
     
    07:03
    Brayden Schenn vystihl nepřesnou rozehrávku soupeře, zatáhl kotouč do útočného pásma, jenže nepřesnou přihrávkou před branku nenašel nikoho v oranžovém.
     
    07:25
    Bryan Rust sprintoval přes celé kluziště, aby napadal rozehrávku domácího celku. Philadelphia je zatím aktivnějším celkem a nyní se znovu žene do útoku.
     
    08:15
    Malkin vybojoval puk v rohu útočného pásma. Ruský hokejista poslal kotouč na modrou čáru a Wilson okamžitě pálil. Domácí brankář si připsal další zákrok.
     
    08:25
    Sean Couturier vybojoval puk před brankou Penguins, ale ještě vylepšoval pozici pro své spoluhráče. Na jeho pobídku ale nedosáhl nikdo z domácích.
     
    09:00
    Domácí brankář vyrazil ze své klece, aby vypomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Mason zkrotil prudké nahození a posunul kotouč na projíždějícího obránce.
     
    09:13
    První ostrý moment dnešního utkání! Giroux nahodil puk do útočného pásma, ale Patric Hörnqvist jej ostrým hitem poslal na střídačku hostujícího celku!
     
    09:48
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Domácí se ujímají vedení! Philadelphia se po rychlém protiútoku udržela v útočném pásmu. Domácí přenesli kotouč na modrou čáru, kde Manning našel JAKUBA VORÁČKA a český střelec krásnou ránou propálil Fleuryho! Asistence: Brandon Manning, Radko Gudas.
    09:48 Jakub VORÁČEK - 1:0
     
    10:13
    Pittsburghu se zatím vůbec nedaří! Hosté sice uspěli na vhazování v obranném pásmu, ale vyhodili puk přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    11:05
    Brian Dumoulin se vydal na výlet do útočného pásma, kde napadal Provorova. Hostující zadák ale na svého soka nevyzrál a Flyers už zase míří do útoku.
     
    11:25
    Po rychlé akci domácího celku pálil z levého křídla Wayne Simmonds. Jeho ránu však jeden z obránců Penguins přizvedl do ochranné sítě. Vhazuje se před Fleurym.
     
    12:02
    Streit nahodil puk už od červeného čáry. Za jeho pobídkou sice spěchal Jakub Voráček, ale Patric Hörnqvist měl k puku o pořádný kus blíže.
     
    12:38
    Jakub Voráček ukradl ve středním pásmu puk Kunitzovi, projel do útočného pásma, kde si stáhl kotouč špičkou hole a střelou zápěstím minul hostující branku.
     
    13:02
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Philadelphia navyšuje své vedení! Domácí využili zaváhání hostující obrany. Nikdo z obránců Penguins totiž nedokázal odvrátit puk z předbrankového prostoru! Brayden Schenn vzal puk, zmátl brankáře a zadovkou jej poslal před prázdnou branku! WAYNE SIMMONDS už neměl problém se zakončením do odkryté klece! Asistence: Brayden Schenn, Shayne Gostisbehere.
    13:02 Wayne SIMMONDS - 2:0
     
    14:05
    Od modré čáry zkoušel štěstí Justin Schultz. Hostující obránce ale zápěstím trefil jen jednoho z domácích hokejistů. Steve Mason zatím neměl moc práce.
     
    14:22
    Naopak Marc-Andre Fleury se zatím nenudí! Hostující brankář musel schovat další ránu od mantinelu. Hostující gólman se nenechal překvapit a zasáhl lapačkou.
     
    15:05
    Olli Määttä se nenechal nachytat za vlastní brankou a pohotovou zadovkou se zbavil kotouče před napadajícím útočníkem Flyers.
     
    15:44
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    A máme sníženo! Pittsburgh se přeci jen prosazuje! Hosté podnikli rychlý výpad do útočného pásma! SIDNEY CROSBY obdržel přihrávku do útočného pásma a z ostrého úhlu propálil domácího brankáře! Mason si tento zákrok za rámeček nedá! Asistence: Patric Hörnqvist, Scott Wilson.
    15:44 Sidney CROSBY - 2:1
     
    16:15
    Bude se vylučovat! První přesilovou hru si zahrají Tučňáci! Dvě minuty za hákování dostává Ivan Provorov!
     
    16:27
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Hosté bleskově využívají přesilovou hru! Tučňáci dokonale rozebrali bránící čtveřici Flyers! Patric Hörnqvist z brankové čáry poslal kotouč před branku a SIDNEY CROSBY druhou brankou v utkání vyrovnává! Asistence: Patric Hörnqvist, Phil Kessel.
    16:27 Sidney CROSBY - 2:2
     
    16:39
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné! Pittsburgh dokonce otáčí vývoj utkání ve svůj prospěch! MATT CULLEN napadal za brankou rozehrávku domácího brankáře, obdržel přihrávku a než se Mason stačil vrátit k tyči, zasunul puk za brankovou čáru! Asistence: Tom Kühnhackl.
    16:39 Matt CULLEN - 2:3
     
    17:50
    Domácí jsou nyní jako zamražení a vůbec se nemohou dostat do tempa. Flyers se pokusili nahodit puk za branku, jenže hostující obrana byla připravená.
     
    18:32
    Malkin prodloužil puk do jízdy pro Kessela, jež zakončoval jednou rukou a jeho plácnutí do puku nenadělalo domácímu brankáři žádné problémy.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:16
    Domácím se navíc nepovedla rozehrávka z vlastního pásma. Kotouč prolétl přes celé kluziště až na zakázané uvolnění. Hra se vrátí před Masona.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Bláznivá první třetina je u konce! Domácí vlétli do zápasu aktivně a rychle se dočkali odměny! Jakub Voráček otevřel po deseti minutách skóre a o tři minuty později potrestal chybu hostující obrany Wayne Simmonds ! Tučňáci se ale rychle vrátili do hry! Sidney Crosby nejprve z ostrého úhlu překvapil Masona a stejný hráč vyrovnal v přesilové hře na 2:2! O dvanáct sekund později už se Penguins radovali z vedení! Matt Cullen totiž zpoza branky zasunul puk za brankovou čáru! Do kabin se proto odchází za stavu 2:3!
     
    Střely na branku: 12 – 13
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Střídání v týmu Philadelphia Flyers: ze hřiště odchází Steve Mason, přichází Michal Neuvirth.
     
    20:10
    Crosby tentokrát neuspěl na úvodním vhazování. Hostující kapitán ale své zaváhání rychle napravil a vybojoval kotouč na hokejky Tučňáků.
     
    20:43
    Olli Määttä nahazoval puk od modré čáry, jenže jeho pobídka těsně minul Crosbyho hůl a puk prosvištěl do rohu útočného pásma.
     
    21:22
    Wayne Simmonds pouze protečoval puk za branku Penguins, kde si jej vzal osamocený Jevgenij Malkin. Hosté hrají v úvodu druhé třetiny v naprostém klidu.
     
    22:00
    Jakub Voráček projel až před hostujícího brankáře a měl na hokejce vyrovnání! Český hokejista však z dobré pozice poslal puk těsně vedle pravé tyče!
     
    22:22
    První zákrok si naopak připisuje Michal Neuvirth! Český brankář zažehnal protiútok Pittsburghu dobrým zákrokem lapačkou. Vhazuje se po jeho levici.
     
    23:00
    Trevor Daley si počkal na modré čáře na vysoký oblouček na rozjetého Girouxe. Hostující zadák kotouč odpravil za modrou čáru do středního pásma.
     
    23:20
    Hosté uspěli na vhazování v útočném pásmu. Odražený puk se dostal na modrou čáru, kde se do něj položil Olli Määttä, nicmén finský zadák trefil jen připraveného obránce.
     
    24:00
    Pittsburghu se však nyní nepovedla přihrávka na modrou čáru. Prudkou přihrávku nezastihl nikdo v bílém dresu a puk prolétl na zakázané uvolnění.
     
    24:05
    Jakub Voráček se ihned po vyhraném vhazování v útočném pásmu opřel do volného kotouče. Marc-Andre Fleury jeho pokus dobře viděl a schoval puk v rukavici.
     
    25:02
    Obrovská šance domácích! Sean Couturier projel do útočného pásma a přihrával před prázdnou branku, ale vracející se Kunitz vypíchl puk do bezpečí!
     
    25:16
    Domácí si zahrají svou první přesilovou hru v utkání! Dvě minuty za držení dostává Ian Cole!
     
    26:00
    Domácí rozjeli kolotoč rychlých přihrávek v útočném pásmu, na jehož konci pálil Shayne Gostisbehere. Jeho pokus od modré čáry Fleury dobře viděl a schoval puk v lapačce.
     
    26:32
    Jakub Voráček měl spoustu času na střelu z pravé strany! Český útočník si ještě potáhl puk blíže k brance a svižnou ránou zápěstím pořádně protáhl brankáře Penguins!
     
    27:00
    Hosté sice uspěli na vhazování ve svém obranném pásmu, ale Dumoulin vyhodil puk pouze na střídačku Flyers! Hra se proto vrátí zpět před Fleuryho.
     
    27:16
    Hosté v plném počtu.
     
    28:02
    Matt Read dojel nahozený puk do útočného pásma a bekhendem okamžitě střílel na branku Pittsburghu! Fleury se ale nenechal nachytat.
     
    28:20
    Ivan Provorov dostal nabito na modrou čáru a okamžitě vyslal prudkou střelu. Jeho dělovka od modré čáry prosvištěla kolem Fleuryho klece a zaduněla o zadní mantinel.
     
    29:06
    Jevgenij Malkin bojoval o puk u střídačky domácího celku. Hvězda Penguins se ale dopustila přihrávky rukou. Po jeho zásahu se vhazuje ve středním pásmu.
     
    29:38
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Pittsburgh navyšuje své vedení na 4:2! Hosté znovu dobře napadali rozehrávku domácích! Sean Couturier nevyhodil puk, Chris Kunitz jej zachytil na modré čáře a po dobré přihrávce z hole Kessela zakončoval JEVGENIJ MALKIN do prázdné branky! Asistence: Phil Kessel, Chris Kunitz.
    29:38 Jevgenij MALKIN - 2:4
     
    30:15
    Justin Schultz se nenechal rozhodit napadajícím Simmondsem. Hostující zadák udělal krátký oblouk v obranném pásmu a napadajícího soupeře se zbavil.
     
    30:33
    Chris Kunitz se znovu vydal napadat rozehrávku domácího celku. Hráč Penguins byl tentokrát sám na tři hráče v oranžovém a kotouč tak nezískal.
     
    31:17
    Bude se vylučovat! Domácí si zahrají další přesilovou hru! Dvě minuty za držení si odsedí Ian Cole!
     
    31:30
    Tučňáci uspěli na vhazování před svou brankou a okamžitě vyhazují puk přes všechny čáry. Domácí musejí začít až od Neuvirtha.
     
    32:08
    Shayne Gostisbehere dostal nabito na modrou čáru a okamžitě se opřel do puku! Jeho ránu viděl Fleury na poslední chvíli, ale přesto dokázal puk vyrazit!
     
    32:20
    Na druhé straně se do útočného pásma hnal Chris Kunitz, ale jeden z netrpělivých spoluhráčů mu přejel do útočného pásma. Ofsajd, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    32:58
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Mark Streit – 2 min., hákování).
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Carl Hagelin – 2 min., nesportovní chování).
     
    33:16
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Domácí přeci jen využívají přesilovou hru a snižují na 3:4! Fantastickou práci odvedl Radko Gudas, jež udržel puk před modrou čárou, popíchl jej na Simmondse, který předložil puk na levý kruh, odkud pálil CLAUDE GIROUX a krásnou dělovkou rozjásal domácí fanoušky! Asistence: Wayne Simmonds, Radko Gudas.
    33:16 Claude GIROUX - 3:4
     
    33:16
    Domácí si ještě musejí počkat! Kouč Pittsburghu si vyžádal Coach´s Challenge kvůli údejnému ofsajdu! Rozhodčí ještě zkoumají různé záběry!
     
    33:16
    Rozhodčí se ale shodli, že celá akce byla v pořádku a uznávají branku! Philadelphia se tedy dostává na dostřel jediné branky!
     
    34:10
    Domácí jsou po vstřelení třetí branky pořádně nabuzení a ženou se do útočného pásma! Jejich další akci však zastavil Scott Wilson.
     
    34:27
    Jeden z rychle bruslících hráčů Flyers zahrál na modré čáře vysokou holí! Rozhodčí vykazují hru do středního pásma, po dlouhé době se probudili také fandové!
     
    35:05
    Ian Cole objel hostující branku a zbavil se napadajícího Simmondse. Hostující zadák navíc stačil konstruktivně založit útok Penguins.
     
    35:28
    Jakub Voráček si sjel na parádní přihrávku na modrou čáru, natlačil se před obránce a Brian Dumoulin jej faulovat! Domácí budou mít k dispozici trestné střílení!
    35:28 Faul na Jakuba Voráčka, po kterém následuje trestné střílení.
     
    35:28
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! JAKUB VORÁČEK si počkal na pohyb hostujícího brankáře, posunul si puk do forhendu a kolem Fleuryho betonu zasunul puk do branky!
    35:28 Jakub VORÁČEK - 4:4
     
    36:02
    Ivan Provorov ještě udržel kotouč na modré čáře. Domácí proto zůstávají v útočném pásmu. Philadelphia má nyní obrovský tlak a hosté se musí usilovně bránit.
     
    36:40
    Tučňáci pouze vyhodili puk do středního pásma a odjeli na střídačku. Na ledě je v posledních minutách jen jeden tým, a tím jsou domácí.
     
    37:15
    Phil Kessel uklidnil hru Pittsburghu rozehrávkou do obranného pásma. Tučňáci se však znovu ukvapili a vyhodili puk na zakázané uvolnění. Hra se vrátí před Fleuryho.
     
    37:36
    Olli Määttä poslal puk jen do středního pásma, kde si kotouč převzali domácí hokejisté. Pittsburgh se v posledních minutách vůbec nemůže dostat do tempa.
     
    38:00
    Naštěstí pro Penguins se domácí připravili o dobrou možnost! Matt Read byl příliš rychlý a vlétl do útočného pásma rychleji než kotouč. Ofsajd, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    38:31
    Mark Streit kličkoval s pukem na hokejce v útočném pásmu. Domácí hokejista vymyslel prudkou pobídku na brankoviště, ale nikdo v oranžovém dresu na puk nedosáhl.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:11
    Philadelphia si v závěru druhé třetiny vybojovala další přesilovou hru! Dvě minuty za podražení si odchází odsedět Scott Wilson!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina končí! Parádní podívaná pokračovala i v prostřední periodě! Domácí na jejím úvodu poslali do branky Michala Neuvirtha! Český brankář ale po deseti minutách inkasoval z hole Jevgenije Malkina! Philadelphie se pak ale zvedla! Claude Giroux nejprve snížil v přesilové hře a Jakub Voráček proměnil trestné stříleni po faulu Dumoulina! V závěru si ještě domácí vypracovali další přesilovku, kterou budou dohrát ve třetí třetině! Po čtyřiceti minutách je stav nerozhodný 4:4!
     
    Střely na branku: 26 – 18
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Do závěrečné třetiny vstoupili lépe hokejisté Philadelphie. Claude Giroux uspěl na úvodním vhazování a hráči v oranžovém se ihned ženou vpřed.
     
    40:28
    Carl Hagelin projel s pukem skrz střední pásmu, potáhl kotouč za modrou čáru, ale jeho rána zápěstím nakonec zamířila mimo tři tyče.
     
    41:11
    Hosté v plném počtu.
     
    41:31
    Mark Streit nahodil puk od modré čáry, nicméně jeho pobídku nestačil tečovat nikdo z hokejistů v oranžových dresech.
     
    42:30
    Na druhé se do útočného pásma řítil Rust. Hostující útočník si nezvládl převzít skákavý kotouč a obrana domácích jej vytlačila mimo střelecký úhel.
     
    43:07
    Wayne Simmonds měl spoustu času na prostoru na zakončení od modré čáry! Domácí útočník vyslal prudkou střelu z jízdy, ale Marc-Andre Fleury udržel puk ve výstroji!
     
    43:21
    Domácím se však nyní vůbec nepovedla rozehrávka. Nahození ze středního pásma propadlo až na zakázané uvolnění. Vhazuje se před brankou Michala Neuvirtha.
     
    44:00
    Neskutečný Marc-Andre Fleury! Chris VandeVelde dostal přihrávku před branku, stáhl si puk na bekhend, ale Fleury se zázračně přemístil a zamezil puku v cestě za brankovou čáru!
     
    44:21
    Sidney Crosby posílal prudkou přihrávku před domácí branku, ale nikdo z hokejistů Penguins se přes dobře hrající obránce nedostal k zakončení.
     
    45:00
    Bryan Rust projel s pukem do útočného pásma a nahozením od mantinelu prověřil pozornost domácího brankáře. Neuvirth ukryl jeho pokus v lapačce.
     
    45:06
    Roman Ljubimov se dral za přihrávkou do útočného pásma, ale kvůli přehnané aktivitě nakonec vlétl do útočného pásma dříve než puk, což znamená ofsajd.
     
    46:05
    Hosté nemohli hrát a museli vyklidit útočné pásmo. Domácí přestáli mírný tlak Penguins a už zase myslí na útočné choutky.
     
    46:33
    Claude Giroux projel s pukem do střelecké pozice a z levého kruhu vyslal prudkou střelu zápěstím. Jeho projektil prolétl nad břevnem branky Pittsburghu.
     
    47:10
    Marc-Andre Fleury dával dobrý pozor a hokejkou vypíchl dobrou přihrávku na brankoviště. Domácí chtějí rozhodnout o výhře v základní hrací době.
     
    47:50
    Hosté se prakticky pouze brání. Kunitz vyhodil puk výhozem o mantinel do středního pásma, kde si puk vzal Radko Gudas.
     
    48:33
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hosté se ujímají vedení! Pittsburgh dokonale zchladil tlak domácího celku Olli Määttä nahodil puk, který Neuvirth vyrazil před sebe a JEVGENIJ MALKIN dorazil puk do odkryté branky! Asistence: Olli Määttä.
    48:33 Jevgenij MALKIN - 4:5
     
    49:12
    Sidney Crosby se kolem mantinelu protáhl do útočného pásma a z ostrého úhlu nahodil puk před branku. Dojíždějící Patric Hörnqvist na jeho nabídku nedosáhl.
     
    49:50
    Hosté se nikam neženou a kontrolují hru ve středním pásmu. Domácí se nyní nemohou prodrat přes obranný val Tučňáků na červené čáře.
     
    50:20
    Radko Gudas podržel puk v obranném pásmu a počkal na vystřídání svých spoluhráčů. Čerstvé síly posílá na led také lodivod Pittsburghu.
     
    51:10
    Brandon Manning nahodil puk do útočného pásma, ale Sean Couturier na jeho pobídku nedosáhl a kotouč tak prosvištěl na zakázané uvolnění. Vhazuje se před Neuvirthem.
     
    51:49
    Bude se vylučovat! Přesilovou hru si zahraje Pittsburgh! Jakub Voráček dostává dvě minuty za hákování!
     
    52:00
    Domácí však uspěli na vhazování v obranném pásmu a výhozem o mantinel okamžitě poslali puk daleko od Neuvirthovy branky.
     
    52:25
    Kotouč znovu míří přes všechny čáry až k Fleurymu. Hostům se zatím v přesilové hře vůbec nedaří. Pittsburgh musí začít nanovo.
     
    53:10
    Fleury dokonce musel zasahovat proti nahození ze středního pásma. Brankář Penguins kotouč schoval v lapačce a rozehrál na své obránce.
     
    53:49
    Domácí v plném počtu.
     
    54:10
    Brayden Schenn si zpracoval vyhození z obranného pásma, ale sám nepodnikl výpad proti přesile obránců Penguins. Domácím pomalu ale jistě ubíhá čas.
     
    54:27
    Nyní se Philadelphii podařilo zakončit. Slabá střela z velké vzdálenosti však mířila přímo do míst, kde stál připravený Marc-Andre Fleury. Vhazuje se po jeho levici.
     
    55:05
    Sean Couturier chtěl nahodit puk před branku z ostrého úhlu, jenže jeho pobídka nabrala směr za branku a zadáci Penguins už celou situaci dohráli.
     
    55:43
    Scott Wilson skvěle vypomohl defenzivě, nepustil před sebe domácího útočníka a navíc odpravil puk do bezpečné vzdálenosti od branky.
     
    56:20
    Mohlo být vyrovnáno! Marc-Andre Fleury dlouhou nevěděl, kde má puk po střele od mantinelu, ale kotouč nakonec vyplaval vedle jeho betonu!
     
    57:03
    Shayne Gostisbehere pálil od modré čáry. Jeho pokus před brankou Pittsburghu stačil tečovat Claude Giroux, od jehož hole se puk odrazil mimo tři tyče.
     
    57:32
    Claude Giroux si prodloužil pobyt na ledě, jenže z další akce branku Penguins neohrozil. Domácí hvězda totiž překročila modrou čáru dříve než puk, ofsajd!
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:15
    Chris Kunitz nasbíral cenné vteřinky k dobru v rohu útočného pásma. Hostující hráč se střetl s přesilou domácích obránců a proti třem hráčům neměl šanci na úspěch.
     
    58:24
    Michal Neuvirth odjíždí na střídačku! Domácí to zkoušejí v šesti bruslařích na ledě!
     
    59:00
    Eric Fehr se v pádu natáhl po zblokované střele a vyhodil puk ven z obranného pásma. Hosté alespoň stihnout vystřídat.
     
    59:22
    Brian Dumoulin nahodil puk od červené čáry, ale hostující zadák nezamířil do prázdné branky. Kotouč minul opuštěnou klec o několik centimetrů.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Pittsburgh Penguins vítězí na ledě Philadelphie Flyers 5:4! Domácí přitom vlétli do utkání hodně slibně! Jakub Voráček po deseti minutách otevřel skóre a Wayne Simmonds o pár chvil později navýšil vedení Flyers na 2:0! Pittsburgh se ale zvedl Sidney Crosby dvěma slepenými góly vyrovnal! O dvanáct sekund později už se Tučňáci těšili z vedení, jelikož se prosadil Matt Cullen ! V úvodu druhé třetiny se do branky Philadelphie postavil Michal Neuvirth, kterého však po deseti minutách překonal Jevgenij Malkin! Philadelphia se zpět do zápasu dostala v přesilové hře, kterou zužitkoval Claude Giroux ! Na 4:4 poté z trestného střílení vyrovnal Jakub Voráček! Rozhodující moment přišel ve 49. minutě! Jevgenij Malkin svou druhou brankou v zápase rozhodl o výhře Tučňáků! Domácí ještě v závěru zkusili hru bez brankáře, ale obrana Penguins už odolala!
     
    Střely na branku: 42 – 27
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Jevgenij Malkin (PIT) 2+0
    2. Jakub Voráček (PHI) 2+0
    3. Sidney Crosby (PIT) 2+0
     
    Československá stopa v utkání:
    Jakub Voráček (PHI) 2+0, 9 střel, čas na ledě 21:00
    Radko Gudas (PHI) 0+2, 3 střely, čas na ledě 20:13
    Michal Neuvirth (PHI) 38 minut, 12 zákroků, 2 góly, 85,7%
     
    Ještě doplním, že dnešní utkání sledovalo 19 927 diváků!
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Dobrou noc! (03:04:08)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 10. Voráček (Manning, Gudas), 14. Simmonds (B. Schenn, Gostisbehere), 34. Giroux (Simmonds, Gudas), 36. Voráček (TS) – 16. Crosby (Hörnqvist, S. Wilson), 17. Crosby (Hörnqvist, Kessel), 17. Cullen (Kühnhackl), 30. Malkin (Kessel, Kunitz), 49. Malkin (Määttä)


    Philadelphia Flyers: S. Mason (21. Neuvirth) – N. Schultz, Gostisbehere, Streit, Provorov, Manning, Gudas, MacDonald – Simmonds, Giroux, B. Schenn – Voráček, Couturier, Konecny – Ljubimov, Bellemare, Read – Weise, Gordon, VandeVelde.
    Pittsburgh Penguins: M.-A. Fleury – Daley, Määttä, Cole, Dumoulin, J. Schultz, Warsofsky – Hörnqvist, Crosby, S. Wilson – Kessel, Malkin, Kunitz – Rust, Bonino, Hagelin – Fehr, Cullen, Kühnhackl.

    Rozhodčí: Rehman, St. Laurent – Miller, Daisy

    Diváci: 19 927
    bahis siteleri