Žilina B – Nitra 4:1 (kon.) | Spiš. N. Ves – Lipany 6:0 (kon.) | MFK Zvolen – FC Košice 1:2 (kon.)
Bardejov – Lok. Košice 0:2 (kon.) | Haniska – R. Sobota 2:2 (kon.) | Nové Mesto n/V – B. Bystrica 2:1 (kon.)
Martin – Šamorín 3:4 (kon.) | Poprad – L. Mikuláš 2:3 (kon.)
konec
MŠK Žilina B
4:1 (3:0)
FC Nitra
sk Sobota 12.11.2016, 10:30MONACObet liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 10:30.
     
    Vážení priaznivci futbalu! Vítam Vís pri sledovaní druhej najvyššej súťažea to Druhej ligy. V dnešnom zápase si budú merať sili domáca MŠK Žilina B proti FC Nitre.

    MŠK Žilina B sa pred prestávkou nachádza na 7. priečke s 24 bodmi a so skóre 29:20. Žilinčanom sa podarilo vyhrať 6 zápasov. Len 4 zápasy skončili prehrou domácich a až 6 zápasov skončilo deľbou bodov so súperom. Posledné kolo zavítali žlto-zelení na pôdu Pohronia, kde nezískali ani bod. Žilinské Béčko podľahlo tabuľkovému susedovi vysoko 3:0. Poslednú výhru domáci zaznamenali v 13. kole pred domácim publikom proti Dukle Banskej Bystrici.

    FK Nitra sa nachádza na výbornej 3. priečke s 29 bodmi a so skóre 31:19. Na prvú Skalicu strácajú hostia len tri body čo sa dá rýchlo nazbierať. V doterajšom priebehu vyhrali hostia až 9 zápasov, až 5 skončilo prehrou a len dve stretnutia deľbou bodov. Nitra vyhrala aj v poslednom stretnutí proti nováčikovi zo Svätého Juru najtesnejšie 1:0. O gól sa postaral z bieleho bodu Filip Balaj.
     
    Úvodné zostavy:

    MŠK Žilina B: Mandous – Herrera, Minárik, Kaša, Letić, Klec, Mbah, Michlík, Haskić, Cociuc, Jánošík.
    Náhradníci: Holec – Václavík, Mandiangu, Ďuratný, Boženík.

    FC Nitra: Kolmokov – Ďurek, Križan, Lola, Oravec, Šimončič, Kotrík, Ivančík, Žák, Charizopulos, Šurnovský.
    Náhradníci: Stránsky – Galo, Valenta, Shejbal, Kuník, Vencl.
     
    Hráči oboch celkov stoja pripravení na hracej ploche, stretnutie sa o malý okamžik začne. Domáci nastúpia v žlto-zelenej a hostia v modro-bielej kombinácii.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop sa postarali futbalisti Nitry. Tí sa pokúsili nakopnúť loptu až do vápna MŠK Žiliny, no domáci takto ľahko loptu pred vlastného gólmana nepustili.
     
    2
    Pekný šprint po ľavom krídle predviedol domáci Eugeniu Cociuc, ktorý v tesnej blízkosti veľkého vápna súpera padol a získal aspoň priamy kop pre svoj tím.
     
    3
    Center do vápna Nitry to bol pekný, no žiaden z mužov v žlto-zelenom nedokázal loptu dopraviť do siete.
     
    4
    Dusno bolo teraz pred bránkou domáceho MŠK. Po rohovom kope Nitry sa do lopty dvakrát oprel Miloš Šimončič, no cez prehustenú obranu loptu do siete nedokázal dopraviť.
     
    5
    Prihrávky Žiliny sú sprevádzané množstvom nepresností. Domáci môžu byť radi, že po toľkých chybách neinkasovali.
     
    6
    Ďalšia nepresná prihrávka prišla tento raz z kopačky Eugeniu Cociuca. Ten hľadal v strede poľa kopačku Michala Kleca, no neúspešne.
     
    7
    Ale výborne to teraz urobil Nermin Haskić, ktorý kolmicou za obranu našiel Chigozieho Mbaha. Mbah si loptu nedokázal ideálne spracovať a tak sme sa koncovky nedočkali.
     
    8
    Treba pochváliť domácich, ktorí už nejakú tú minútku držia Nitru od lopty dostatočne ďaleko.
     
    9
    Obrovskú šancu mal Chigozie Mbah, ktorý si vytiahol z bránky Kolmokova, no z ostrého uhlu presne nedokázal zakončiť. Veľká smola domácich, ktorí v úvode tlačia.
     
    10
    Kaša dlhou loptou hľadal za obranou Michala Kleca. Ten nedokázal vyštartovať včas a lopta jednoducho opúšťa hraciu plochu.
     
    11
    Na útočnú polovičku sa dostali konečne aj hostia. Podarilo sa im vybojovať aj priamy kop, no na priame ohrozenie bránky to moc nie je.
     
    12
    Filip Žák sa to z priameho kopu predsa len pokúsil vypáliť priamo. Projektil bol tvrdý, no skončil len na dvojčlennom žilinskom múre.
     
    14
    MŠK Žilina B dáva gól!

    Žilina otvorila skóre. Po krásnom centri z pravého krídla sa do lopty oprel Lukáš Jánošík, no ten gólmana Nitry neprekonal. K odrazenej lopte sa dostal NERMIN HASKIČ, ktorý do odkrytej bránky nemal problém zakončiť.
     
    15
    Haskić mal dobrú pozíciu na strelecký pokus. Rozhodol sa radšej prihrávať na krídle, odkiaľ centroval Joan Herrera. Nepresne.
     
    16
    Žilina hrá po strelenom gól aktívnejšie dopredu. Treba pripomenúť, že papierovým favoritom tohto stretnutia bola Nitra, ktorej patrí tretia priečka.
     
    17
    Výborne to teraz vymyslel Michal Klec, ktorého zblokovaný pokus znamená rohový kop pre domáci celok.
     
    18
    Center od zástavky padol na hlavu stopéra MŠK – Jána Minárika. Ten zakončoval príliš vysoko a tak sme sa druhého gólu nedočkali.
     
    19
    Joan Herrera našiel za obranou Lukáša Jánošíka. Tomu sa však nepodarilo loptu dostať do veľkého vápna a tak sa hostia oslobodzujú dlhým odkopom.
     
    20
    Po kombinácii na jeden dotyk sa rozhodol centrovať Joan Herrera. Razantný center síce našiel Lukáša Jánošíka, no ten nedokázal včas odpovedať a tak vyzerala aj koncovka.
     
    21
    Nitre ostáva len vysoko napádať kombináciu Žiliny. Domáci sú veľmi aktívny v doterajšom priebehu prvého polčasu.
     
    22
    Joan Herrera našiel na zadnej tyčke Lukáša Jánošíka. Lukáš nebol až v tak ideálnej pozícii, no pokúsil sa vystreliť presne. to sa mu nepodarilo.
     
    23
    Nitra to skúsila aspoň z brejku. Projektil zo strednej vzdialenosti nemal potrebné parametre na to, aby rozvlnil sieť za chrbtom Aleša Mandousa. Ten je zatiaľ bez práce.
     
    24
    Nebezpečný priamy kop teraz vybojovali hostia po faule na Marcela Oravca. Pri lopte stojí trojica v modro-bielom.
     
    25
    Do lopty sa napokon oprel samotný Marcel Oravec. Prízemná strela si nenašla cestu cez prehustenú obranu. Hostia ešte reklamovali ruku, no bez úspechu.
     
    25
    V druhej polovičke prvého polčasu začínajú rožky vystrkovať aj hostia. Zatiaľ každá jedna akcia smeruje cez pravé krídlo.
     
    27
    Andrej Ivančík si vypýtal faul na poliacej čiare. Previnilcom bol Filip Kaša.
     
    28
    Nitre sa podarilo dorovnať. Gólové oslavy Reného Kotríka však netrvali dlho. Jednalo sa o ofsajdové postavenie tohto futbalistu.
     
    29
    Nádherná strela prišla z kopačky Chigozieho Mbaha, ktorý skúšal pozornosť hosťujúceho gólmana. Kolmokov sa prekvapiť nenechal a loptu vytlačil na rohový kop.
     
    30
    Od rohovej zástavky centroval Eugeniu Cociuc. Jeho center smeroval priamo na biely bod, no žiaden z mužov v žlto-zelenom sa na tejto pozícii nenachádza. Nitra sa dlhým odkopom oslobodzuje.
     
    31
    A Žilina po zisku lopty pokračuje v nátlaku naďalej. Zatiaľ sa kombinuje len pred veľkým vápnom FC Nitry.
     
    32
    Filip Kaša hľadal za obranou Jakuba Michlíka. Ten prehral súboj so stopérom Patrikom Šurnovským a tak sa k lopte znovu dostali hostia.
     
    33
    No tým sa prechod za poliacu čiaru naozaj nedarí. Momentálne to skúsil Aurelien Lola, no cez Minárika bez úspechu.
     
    34
    MŠK Žilina B dáva gól!

    Žilina pridáva druhý gól. Dá sa povedať, že na strane Žiliny stálo trochu šťastia pri tomto góle. Do lopty sa pôvodne oprel Joan Herrera, ktorého krížna strela doslova trafila LUKÁŠA JÁNOŠIKA a od jeho ľavačky sa odrazila za chrbát prekvapeného Kolmokova.
     
    36
    MŠK Žilina B dáva gól!

    Netrvá dlho a MŠK Žilina B pridáva a tretí kúsok za chrbát Kolmokova. Strelou ako z učebnice sa prezentoval CHIGOZIE MBAH, ktorý zo strednej vzdialenosti prekvapil gólmana Nitry a strelou pod brvno pridáva tretí presný zásah domácich.
     
    37
    Žilina sa po dvoch kolách znovu strelecky prezentuje. Naopak Nitra má pred sebou kusisko roboty ak chce dnes získať aspoň bod.
     
    38
    Pochváliť treba hosťujúceho Filipa Žáka, ktorý krásne loptu zakrútil pred Aleša Mandousa. Žiaden z jeho spoluhráčov však zakončiť nedokázal.
     
    39
    Pozor na Nermina Haskiča! Ten sa z ničoho nič ocitol s loptou za obranou hostí. Smeroval sám na Kolmokova, ktorého sa mu podarilo prestreliť. Lopta bola však zastavená ľavou tyčkou bránky Nitry.
     
    40
    Žilina dohráva prvý polčas na svojej polovičke. Hostia samozrejme vysoko napádajú, no Žilinčania im loptu len tak nedarujú.
     
    41
    Mário Charizopulos výborne operuje na ľavom krídle. Momentálne sa mu podarilo oklamať dvojicu v žlto-zelenom, no center do vápna Žiliny sa nepodaril.
     
    42
    Hra je prerušená. Na trávniku ostáva ležať jeden z futbalistov FC Nitry.
     
    43
    Všetko je v poriadku a v hre sa pokračuje bez ošetrenia.
     
    44
    Strelecky sa prezentoval ďalší z domácich futbalistov. Jednalo sa o Michala Kleca, ktorý mieril vysoko nad bránku.
     
    45
    Na trávniku ostáva ležať ďalší z futbalistov FC Nitry. Konkrétne by to mal byť René Kotrík.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 11:30.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Charizopulos, prichádza Kuník.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Žák, prichádza Shejbal.
     
    46
    O výkop do druhého polčasu sa postarali domáci futbalisti. Tí sa pri lopte dlho nezdržali a lopty sa zmocnili futbalisti z Nitry.
     
    47
    Loptu centroval do vápna MŠK Marcel Orevec, no výborne zakročil jeden zo zadákov MŠK Žiliny, ktorý loptu razantne odkopol.
     
    48
    Na trávniku ostáva ležať Lukáš Jánošík, ktorý sa drží za prsty na ruke. S najväčšou pravdepodobnosťou mu ruku pristúpil Samuel Ďurek.
     
    49
    Michlík teraz potočil vo vápne FC Nitry dvoch hráčov v modro-bielom. Finálna prihrávka Jakuba nebola taká presná a tak štvrtý gól zápasu neprichádza.
     
    50
    Nitra dala gól!

    Štvrtý gól však prišiel teraz. Obrana domácich doslova zaspala po prihrávke striedajúceho Matúša Kuníka. K lopte sa bez problémov dostal ANDREJ IVANČÍK, ktorý prekonal vybehnutého Aleša Mandousa.
     
    51
    Žilinčania skúsili rýchlo odpovedať, no Kolmokov si postrážil bližšiu tyč a loptu z kopačky Haskića chytá.
     
    52
    Rýchla kombinácia Žiliny po pravom krídle. Loptu do vápna prepašoval Jakub Michlík, ktorý našiel Nermina Haskića. Nermin sa s loptou otočila vypálil, no rozvlnil len bočnú sieť.
     
    53
    Tempo hry je o dosť pomalšie ako v prvom polčase. Z hry majú viac hostia, ktorý sa dostávajú na súperovú polovičku čoraz častejšie.
     
    54
    Uvidíme rohový kop FC Nitry. Loptu si k rohovej zástavke postavil René Kotrík.
     
    55
    Nitra mala veľkú možnosť pridať aj svoj druhý kúsok. Po prihrávke Lolu sa do lopty z ostrého uhlu oprel Jan Shejbal. Strela tohto muža bola vytlačená Alešom Mandousom na rohový kop.
     
    56
    Ani z tejto štandardky hostia neskórovali. Lopta napriek tomu ostáva v ich moci.
     
    57
    Minárik teraz výborne odzbrojil rozbehnutého Matúša Kuníka. Lopta odskočila za postrannú čiaru a tak vybojovali hostia aspoň vhadzovanie kúsok od vápna.
     
    58
    Nitra je oveľa nebezpečnejšia v druhom polčase než Žilina.
     
    59
    Matúš Kuník si teraz nedokázal spracovať prihrávku. AK by sa mu to podarilo, pravdepodobne by sa rútil sám na Aleša Mandousa.
     
    60
    Podobne na opačnej strane dopadol Joan Herrera, ktorý si nedokázal spracovať nákop od Jakuba Michlíka.
     
    61
    Teraz sa to Joanovi podarilo. Loptu si pri rohovej zástavke spracoval a ihneď odcentroval na zadnú tyč. Tu číhal Bojan Letić, ktorý sa napriahol, no zblokovaným pokusom vybojoval len rohový kop.
     
    62
    Rohový kop zahral samotný Bojan Letić. Ani jeho centrovaný pokus však nenašiel spoluhráčov.
     
    63
    Krásna strela jedného z domácich futbalistov. Treba pochváliť Kolmokova, ktorý krížnu strelu vytlačil do bezpečia.
     
    64
    Vo vápne Žiliny si hlasným výkrikom vypýtal faul Marcel Oravec. Hlavný arbiter sa len pousmial a faul neodpískal.
     
    65
    Striedanie v tíme MŠK Žilina B: z ihriska odchádza Michlík, prichádza Václavik.
     
    66
    Obrana Žiliny zaspala aj po tomto centri. Lopta sa prepadla až na kopačku Jana Shejbala, ktorý síce zakončil, no veľmi nepresne. Nitra pokračuje v nátlaku.
     
    67
    Svoje do druhého polčasu chcú povedať aj Žilinčania. Tí držia loptu pred vápnom Nitry, no chýba tomu presná strela.
     
    68
    Tej sme sa dočkali práve teraz. Do lopty sa oprel Nermin Haskić, no nie dosť razantne a tak Kolmokov bez problémov chytá.
     
    69
    Cociuc zblokoval pokus jedného z futbalistov Nitry a tak uvidíme rohový kop hostí. Loptu si k vlajočke už stavia Marcel Oravec.
     
    70
    Rohový kop uvidíme aj na opačnej strane po tom, čo jeden zo stopérov Nitry odvracal center Bojana Letića.
     
    71
    Ale rohové kopy sa nedaria ani na jednej strane. Hra sa presunula na stred ihriska, kde je lopta v moci modro-bielych.
     
    72
    Lukáš Jánošík na seba zobral priveľké sústo. Dvojica v modro-bielom ho odzbrojila. Konkrétne to bol Samuel Ďurek, ktorý bez váhania poslal loptu na polku MŠK.
     
    73
    Haskić výborne naservíroval loptu Michalovi Klecovi. Ten sa oprel do lopty z prvej, no lopta si cez obranu Nitry cestu nenašla.
     
    75
    Lopta je v moci futbalistov Nitry. Tí držia loptu zatiaľ len v blízkosti stredového kruhu. Je naozaj ťažké sa dostať za polovičku.
     
    76
    Striedanie v tíme MŠK Žilina B: z ihriska odchádza Jánošík, prichádza Boženík..
     
    77
    Hra je prerušená. Na trávniku ostáva ležať Eugeniu Cociuc.
     
    78
    MŠK Žilina B dáva gól!

    Tak toto bol naozaj krásny gól. Lopta letela z poliacej čiary z kopačky Filipa Kašu priamo na hlavičku NERMINA HASKIĆA, ktorý prekonal vybehnutého Kolmokova.
     
    79
    Kolmokov teraz neurobil chybu ako pri poslednom góle. Loptu nepodbehol a hlavičkový pokus Kleca ukryl vo svojich rukaviciach.
     
    80
    Do konca riadnej hracej doby ostáva niečo menej ako 10 minút a Nitra má pred sebou ťažkú úlohu a to zmazať trojgólové manko.
     
    81
    Žilina získala v poslednej 10 minútovke rohový kop. K vlajočke si loptu stavia Eugeniu Cociuc.
     
    82
    Po rohovom kope sa na hranici vápna k lopte dostal Chigozie Mbah, no ani jeho pokus si nenašiel cestu za chrbát Kolmokova.
     
    84
    Vyzerá to tak, že Žilina chce dohrať druhý polčas na svojej polovičke. Momentálne si vymieňa loptu Letić s gólmanom Alešom Mandousom.
     
    85
    Centrovaná lopta od Chigozieho Mbaha našla vo vápna Rastislava Václavika. Ten sa prezentoval halfvolejom, no gól si na svoj účet nepripísal.
     
    87
    Lopta momentálne lieta ponad poliacu čiaru a nie je jasné, ktorý z celkov je pri lopte častejšie.
     
    89
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Kotrík, prichádza Galko.
     
    90
    V zvere zápasu sa chcel strelecky presadiť po prihrávke Haskića, Róbert Boženík, no lopta mu nesadla a gól neprichádza.
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    Je za nami zápas medzi MŠK Žilina B – FC Nitra. Celky nastúpili do druhého polčasu za stavu 3:0. V druhom polčase sa presadili hostia, ktorí začali byť o čosi aktívnejší. Konkrétne sa presadil v 50. minúte Ivnačík. Ďalší gól Nitra nepriniesla a bodku za dnešným stretnutím spravil Nermin Haskić, ktorý si 78. minúte pripísal svoj druhý gól stretnutia.

    Ja Vám ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. (12:19:33)

    Patrik Ondrovič

    Branky: 14. Haskić, 34. Jánošík, 36. Mbah, 78. Haskić – 50. Ivančík


    MŠK Žilina B: Mandous – Herrera, Minárik, Kaša, Letić, Klec, Mbah, Michlík, Haskić, Cociuc, Jánošík.
    Náhradníci: Holec – Václavík, Mandiangu, Ďuratný, Boženík.

    FC Nitra: Kolmokov – Ďurek, Križan, Lola, Oravec, Šimončič, Kotrík, Ivančík, Žák, Charizopulos, Šurnovský.
    Náhradníci: Stránsky – Galko, Valenta, Shejbal, Kuník, Vencl
    bahis siteleri