Litoměřice – Frýdek-M. 0:1 (kon.) | Ústí n/L – Kadaň 3:2 (po pr.) | Přerov – Most 4:0 (kon.)
Prostějov – Třebíč 7:3 (kon.) | Motor ČB – Jihlava 1:2 (kon.) | Benátky n/J – Slavia 3:6 (kon.)
Havířov – Kladno 1:2 (kon.)
konec
LHK Jestřábi Prostějov
7:3 (3:0, 2:1, 2:2)
SK Horácká Slavia Třebíč
Sobota 26.11.2016, 17:00 • Zimní stadion Prostějov • Chance liga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Sobotní program WSM Ligy nabídne střetnutí dvou celku ze středu tabulky, v němž se Jestřábi z Prostějova pokusí na svém ledě proti třebíčské Horácké Slavii ukončit sérii sedmi porážek v řadě.
     
    LHK Jestřábi Prostějov

    Prostějov bodoval pouze ve dvou z posledních sedmi zápasů a proti Třebíči se bude snažit ukončit sérii sedmi porážek v řadě. K protrhnutí špatné série by měla domácím hokejistům pomoci trojice útočníků Martin Novák, Matouš Venkrbec a Patrik Moskal, která nasbírala celkem 67 bodů. Matouš Venkrbec jako jediný z Jestřábů letos dosáhl hranice deseti gólů a s 13 brankami je nejlepším střelcem Prostějova.
     
    SK Horácká Slavia Třebíč

    Třebíč má pátou nejlepší přesilovou hru v WSM Lize, když během 120 přesilových her vstřelila 20 gólů s využitím 16,67%. Právě přesilové hry by mohli hráčům Horácké Slavie pomoci k výhře nad Prostějovem, který je navzdory špatným výsledkům favoritem zápasu. Třebíč usiluje proti Jestřábům o druhou výhru v řadě.
     
    Úvodní sestavy:

    LHK Jestřábi Prostějov: Neužil (Kantor) – A. Holík (A), Kaluža, V. Zadražil, T. Kvapil, Grebeňuk, Protivný – Martin Novák, Moskal (A), Žálčík – Luňák, Venkrbec (C), Rudovský – Augustin, Šlahař, L. Krejčík – Fiala, Hozák, Švec – Zabloudil.

    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Do. Svoboda) – J. Zdráhal (A), Niko, Bartejs, Koch, Čejka, Lojek, Blaha – R. Erat (A), Dolníček (C), Kristl – Kusko, R. Zohorna, Mrázek – Huňa, Raška, Psota – Malec, Milfait, T. Havránek.

    Rozhodčí: René Trombík. Čároví: Radim Adamec, Marian Poruba.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    0:34
    Domácí hokejisté se dostali do první slibné brankové příležitosti, jejich střela ale z levého kruhu pro vhazování zamířila vedle bližší levé tyče a Pavel Jekel zasahovat nemusel.
     
    0:59
    Hosté se řítili do přečíslení dva na jednoho, jenže Richardovi Kristlovi v rozhodujícím okamžiku po přihrávce jeho spoluhráče puk přeskočil hůl!
     
    2:12
    Václav Čejka byl vyloučen za nedovolené bránění a Jestřábi si po necelých třech minutách zahrají první přesilovou hru.
     
    2:43
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    MATOUŠ VENKRBEC využil přesilovou hru krásnou střelou do pravého horního rohu brány a Jestřábi se ujímají po rychlém využití přesilové hry vedení 1:0! Asistence: Martin Novák a Aleš Holík.
     
    3:03
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Jiří Hozák si najel mezi kruhy pro vhazování na krásnou přihrávkou zpoza brány a po naznačení střely přihrál doprava MARKOVI ŠVECOVI, který z úhlu zamířil v blízkosti pravé tyče do odkryté části brány – 2:0. Asistence: Jiří Hozák.
     
    3:03
    Třebíč si vyžádala po dvou slepených gólech oddechový čas, aby zastavila nápor domácího Prostějova.
     
    4:42
    Lukáš Krejčík se ocitl na pravém křídle v postavení mimo hru a slibně rozvíjející se útok Jestřábů ztroskotal.
     
    6:58
    Třebíč na pravém křídle vypálila od mantinelu a Jakub Neužil si připsal první úspěšný zákrok, po kterém puk u své levé tyče v pohodě ukryl v náručí.
     
    7:11
    Před prostějovskou bránou vznikl velký závar, Jakub Neužil ale s vypětím všech sil dokázal puk zastavit před brankovou čárou!
     
    8:17
    Jeden z hráčů Prostějova se v blízkosti boxu časoměřičů vydal po levém křídle do útoku, který neměl dlouhého trvání, protože se nepříjemně srazil s jedním z dvojice čárových rozhodčích.
     
    09:01
    Petr Mrázek využil v levém kruhu pro vhazování otevřeného prostoru ke tvrdé střele s příklepem, která zamířila pouze doprostřed brány a náruče připraveného Jakuba Neužila.
     
    9:55
    Prostějov měl obrovskou šanci, když se jeden z domácích hokejistů zrodil sám před Pavlem Jeklem, jenže puk nedokázal dostatečně zvednout a brankář Třebíče předvedl úžasný zákrok, když jednou rukou nataženou do vzduchu kotouč vyškrábl!
     
    11:26
    Jakub Neužil vyjel rychle ze své brány, aby na levé straně obranného pásma svého týmu volný puk v blízkosti brankové čáry přikryl lapačkou.
     
    11:33
    Třebíč se v rychlém sledu dostala ke dvěma střelám, obě dvě ale skončily ve výstroji připraveného Jakuba Neužila.
     
    13:03
    Ondřej Fiala přidržel svému protihráči hokejku a také Třebíč si během první třetiny vyzkouší přesilovou hru.
     
    13:18
    Alexandr Grebeňuk vyhodil puk zpoza brány Jakuba Neužila přes ochranné sklo, ale byla tam teč, takže přesilová hra Třebíče zůstala 5 na 4.
     
    14:43
    Třebíč napřáhla na pravém křídle v blízkosti modré čáry ke tvrdé střele, která byla tečována a skončila v ochranné síti.
     
    15:07
    Vyloučený Marek Švec se vrátil na led z trestné lavice a Prostějov na rozdíl od svého soupeře hru v oslabení přečkal.
     
    15:18
    Tomáš Protivný na vrcholu prostoru mezi kruhy pro vhazování napřáhl ke tvrdé střele, která byla tečována a zamířila těsně vedle vzdálenějšího pravého horního rohu brány!
     
    16:47
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Vypadalo to, že Lukáš Žálčík po skvělém pokrytí puku bude objíždět bránu, nakonec se ale rozhodl pro krásnou zpětnou přihrávku, po které LUKÁŠ LUŇÁK nad levým betonem Pavla Jekla poslal puk v blízkosti pravé tyče neomylně do sítě. Asistence: Lukáš Žálčík.
     
    18:31
    Roman Erat na pravém křídle pálil po krásné přihrávce Davida Dolníka po ledě ke vzdálenější levé tyči, Jakub Neužil ale předvedl skvělý zákrok a pravým betonem jeho pokus vyrazil!
     
    18:38
    Roman Erat po předchozí střele a dobré šanci fauloval a za napadení byl vyloučen na dvě minuty.
     
    19:00
    Do konce první třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Jestřábi Prostějov vstoupili do utkání proti Horácké Slavii z Třebíče více než dobře. Skvělý úvod obstaral Matouš Venkrbec, který vstřelil svůj 14. gól v letošní sezóně WSM Ligy, a vzápětí se po 20 sekundách prosadil Marek Švec. Domácí hokejisté byli při chuti, a jakmile se dostali do šance, tak to skončilo gólem. Úžasných dvacet minut ještě necelé čtyři minuty před přestávkou vylepšil po krásné Zálčíkově přihrávce zpoza brány Lukáš Luňák. Skóre po první třetině. LHK Jestřábi Prostějov 3 SK Horácká Slavia Třebíč 0.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 17:48.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Střídání v týmu SK Horácká Slavia Třebíč: ze hřiště odchází Pavel Jekel, přichází Dominik Svoboda.
     
    20:10
    Na Zimním stadionu v Prostějově panuje na začátku druhé třetiny skvělá nálada a není se čemu divit. Domácí vstoupili do druhé třetiny s tříbrankovým vedením 3:0.
     
    20:40
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    JAN RUDOVSKÝ si v mezikruží srovnal na hůl zpětnou přihrávku Martina Nováka a nádhernou střelou s příklepem vymetl bližší levý horní roh brány. Asistence: Martin Novák a Lukáš Luňák.
     
    22:18
    Ondřej Fiala na pravém křídle nabral velkou rychlost a svižnou střelou mířil pod horní tyč, střídající brankář Dominik Svoboda ale vytáhl skvělý zákrok, když pravým ramenem vyrazil kotouč nad!
     
    23:25
    Lukáš Luňák dnes zaznamenal dva kanadské body za gól a asistenci a nyní dostal menší trest za sekání.
     
    23:33
    Vojtěch Zadražil dostal o osm sekund později taktéž dvouminutový trest za sekání, a to znamená jediné – Třebíč si zahraje přesilovou hru 5 na 3!
     
    25:34
    Vyloučený Lukáš Luňák i Vojtěch Zadražil už je zpět na ledové ploše a Prostějov úspěšně přečkal oslabení 5 na 3!
     
    25:53
    Tomáš Kvapil zezadu zahákoval unikajícího Petra Mrázka, který se snažil v blízkosti levé tyče zakončit, a hlavní rozhodčí René Trombík nařídil trestné střílení!
     
    25:53
    Petr Mrázek měl k dispozici trestné střílení, které chtěl zakončit střelou mezi betony, Jakub Neužil se ale na švestkách nachytat nenechal a včas je sklepl! Skvělý zákrok.
     
    27:17
    Ondřej Fiala na levém křídle nabral slušnou rychlost a po pokrytí puku před jedním z dotírajících protihráčů bekhendem mířil k bližší levé tyči, kde narazil na pravý beton Dominika Svobody.
     
    28:38
    Jan Rudovský byl zřejmě hráčem, který číhal před bránou a po přihrávce z levého křídla se málem ocitl v obrovské šanci, to by ale musel puk lépe zpracovat.
     
    29:01
    Aleš Holík se uprostřed útočného pásma krásně protáhl mezi dvěma protihráči a přihrávkou z pravého kruhu pro vhazování hledal v blízkosti levé tyče Lukáša Luňáka. Dvoubodovému muži dnešního utkání ale pas mířil na paty.
     
    29:18
    Patrik Koch dostal menší trest za nedovolené bránění a Jestřábi mají k dispozici třetí přesilovou hru.
     
    30:52
    Prostějov chtěl na pravém křídle zavést puk po vyhození Třebíče do útočného pásma, jenže se ocitl v ofsajdu, který byl navíc posouzen jako úmyslný.
     
    31:19
    Vyloučený Patrik Koch je zpět na ledě a Prostějov v dnešním utkání zůstává u jedné využité přesilové hry.
     
    32:15
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Marek Švec odvedl za bránou skvělou práci, když neumožnil Třebíči vyhodit a poté podél hrazení našel Jiřího Hozáka. Jiří Hozák poté přihrávkou od zadního mantinelu předložil puk před bránu ONDŘEJOVI FIALOVI, který se z blízkosti nemýlil a bez přípravy zamířil nad levým betonem Dominika Svobody k pravé tyči! Asistence: Jiří Hozák a Marek Švec.
     
    34:24
    Lukáš Blaha napřáhl na pravém křídle ke tvrdé střele s příklepem, která byla jedním z hráčů tečována a odrazila se od něj do ochranné sítě.
     
    35:22
    Richard Kristl dostal menší trest za držení protihráče a na dvě minuty usedl na trestnou lavici.
     
    35:56
    Dominik Svoboda předvedl úžasný flexivní zákrok proti střele Matouše Venkrbce z pravého kruhu pro vhazování a v blízkosti levé tyče poté mohl puk dorážet do odkryté brány zřejmě Lukáš Luňák! Jenže i s jeho střelou si hostující brankář dokázal poradit, když kotouč po spektakulárním zákroku a přesunu vyrazil lapačkou!
     
    37:23
    Richard Kristl je zpět na ledové ploše. Prostějov v dnešním utkání využil jednu ze čtyř přesilových her.
     
    37:25
    Jestřábi ihned po vhazování vypálili z pravého křídla, Dominik Svoboda byl ale připraven a puk ukryl ve svém náručí.
     
    38:13
    Třebíč prohrává na ledě Prostějova o pět gólů poté, co v úvodu druhé části nevyužila přesilovou hru 5 na 3.
     
    38:34
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    David Dolníček vyhrál v útočném pásmu vhazování a Patrik Erat zpětnou přihrávkou od mantinelu našel PATRIKA KOCHA, který si srovnal puk na hůl a z prostoru mezi pravým kruhem pro vhazování a modrou čárou ho nahodil k pravé tyči. Jednalo se sice jen o nahození, ale nutno dodat, že Jakub Neužil vůbec nic neviděl. Asistence: Roman Erat a David Dolníček.
     
    38:42
    Ondřej Fiala se řítil do samostatného úniku a z blízkosti mířil k pravé tyči, Dominik Svoboda ale vytáhl další fantastický zákrok, když puk letící dva nebo tři decimetry nad ledem reflexivně vyrazil lapačkou nad horní tyč své brány!
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Stejně jako první část utkání i druhá nabídla tři góly. Prostějov vedl po brankách Jana Rudovského a Ondřeje Fialy už o pět gólů, v závěru druhé třetiny ale jeho náskok alespoň ztenčil Patrik Koch, který vstřelil čestný gól a trochu pozvedl pošramocené sebevědomí svého týmu. Skóre po druhé třetině. LHK Jestřábi Prostějov 5 SK Horácká Slavia Třebíč 1.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 18:40.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    V Prostějově začala třetí třetina a po pouhých sedmi sekundách puk skončil na střídačce domácího týmu, kde nepříjemně zasáhl do obličeje Lukáše Luňáka.
     
    40:13
    Jan Zdráhal dostal menší trest a na dvě minuty usedl na trestnou lavici za nedovolené bránění. Aleš Holík zůstal po Zdráhalově faulu v pravém rohu obranného pásma ležet na hrací ploše, jeho protihráč se k němu ale klekl, aby se mu sportovně umluvil. Takové gesto se moc nevidí.
     
    42:14
    Vyloučený Jan Zdráhal se vrátil zpět na ledovou plochu a další přesilová hra Prostějova zůstala nevyužita.
     
    44:12
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Petr Mrázek v blízkosti levé tyče sice Jakuba Neužila nepropálil, po jeho zákroku ale puk pěkně vrátil pod sebe a ROMAN ERAT tvrdou ránou z mezikruží vymetl levý horní roh brány. Asistence: Petr Mrázek.
     
    45:16
    Lukáš Krejčík nepříjemně schytal tvrdou střelu Třebíče od modré čáry a zůstal ležet na ledové ploše.
     
    47:33
    Lukáš Krejčík se rychle zorientoval v blízkosti pravé tyče a bekhendem posílal puk na bránu, Dominik Svoboda byl ale připraven a levým betonem puk vyrazil mimo.
     
    48:24
    Hokejisté Třebíče se po pravém křídle řítili do nadějného přečíslení dva na jednoho, zásluhou nepřesné přihrávky ale ze slibné šance nic vytěžit nedokázali.
     
    49:49
    Aleš Holík tvrdě vypálil z vrcholu prostoru mezi kruhy pro vhazování a jeho dělovka zamířila vedle pravého horního rohu brány.
     
    50:31
    Fanoušci za bránou Jakuba Neužila se začali rvát a pořadatelé trochu při řešení vzniklé situace zaspali.
     
    51:21
    Jan Rudovský na sebe v blízkosti pravé tyče skvěle natáhl jednoho z hostujících hráčů a přečíslení dva na jednoho vyšperkoval po zamíchání s pukem přihrávkou na ze druhé vlny najíždějícího Matouše Venkrbce, který si několikrát hodil kotouč z forhendu na bekhend a opačně, fantastického Dominika Svobodu ale tváří v tvář nepřekonal!
     
    53:55
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    MAREK ŠVEC si na levém křídle vyměnil puk s Jiřím Hozákem a z mezikruží tvrdou střelou s příklepem zamířil nad pravým betonem Dominika Svobody k levé tyči. Brankář Třebíče se za jeho ranou pouze ohlédl. Asistence: Jiří Hozák a Ondřej Fiala.
     
    54:53
    Radim Zohorna na levém křídle tvrdě vypálil od mantinelu, jeho střela ale zamířila pouze doprostřed brány a hrudi připraveného Jakuba Neužila.
     
    55:28
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Lukáš Krejčík z pravého křídla a ostrého úhlu poslal puk před bránu, kde byl velice důrazný JAKUB ŠLAHAŘ a puk dorazil za Dominika Svobodu. Brankář Třebíče se sice hodně zlobil a dožadoval odpískání nedovoleného bránění, gól byl ale uznán. Asistence: Lukáš Krejčík a Vojtěch Augustin.
     
    56:53
    Jeden z hokejistů se po pravé straně útočného pásma řítil sám na brankáře Dominika Svobodu, z blízkosti ale nedokázal puk zasunout mezi jeho betony!
     
    58:00
    Tamní hlasatel právě oznámil, že do konce utkání zbývají odehrát 2 minuty.
     
    59:02
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Ján Niko z pravého křídla nabil na střelu PETROVI MRÁZKOVI, který od modré čáry bez přípravy vymetl nádhernou střelou přesně levý horní roh brány. Asistence: Ján Niko a David Dolníček.
     
    Konec zápasu.
     
    Hokejisté Prostějova si sedli jeden vedle druhého podél středového kruhu, aby společně s fanoušky oslavili dnešní vítězství a také góly, které nastříleli do sítě Třebíče. Bylo jich sedm a postaralo se o nich šest různých hráčů. Jako jediný se dvakrát prosadil Marek Švec, který celkem zaznamenal tři kanadské body a výraznou měrou se podílel na ukončení série sedmi porážek Jestřábů v řadě. Roman Erat sice v dresu hostující celku vstřelil gól a jeden připravil, Horácké Slavii to ale nebylo nic platné. Konečný výsledek. LHK Jestřábi Prostějov 7 SK Horácká Slavia Třebíč 3.
     
    Statistiky: Střely: 41-26; Přesilové hry: 1/5-0/3; Trestné střílení: 0-1; Trestné minuty: 6-10. (19:28:50)
    Marken.cz

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 3. Venkrbec (Martin Novák, A. Holík), 4. Švec (Hozák), 17. Luňák (Žálčík), 21. Rudovský (Martin Novák, Luňák), 33. Fiala (Hozák, Švec), 54. Švec (Hozák, Fiala), 56. Šlahař (L. Krejčík, Augustin) – 39. Koch (R. Erat, Dolníček), 45. R. Erat (Mrázek), 60. Mrázek (Niko, Dolníček)


    LHK Jestřábi Prostějov: Neužil (Kantor) – A. Holík (A), Kaluža, V. Zadražil, T. Kvapil, Grebeňuk, Protivný – Martin Novák, Moskal (A), Žálčík – Luňák, Venkrbec (C), Rudovský – Augustin, Šlahař, L. Krejčík – Fiala, Hozák, Švec – Zabloudil.
    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (21. Do. Svoboda) – J. Zdráhal (A), Niko, Bartejs, Koch, Čejka, Lojek, Blaha – R. Erat (A), Dolníček (C), Kristl – Kusko, R. Zohorna, Mrázek – Huňa, Raška, Psota – Malec, Milfait, T. Havránek.

    Rozhodčí: René Trombík. Čároví: Radim Adamec, Marian Poruba
    bahis siteleri