Braga – Feirense 6:2 (kon.)
konec
SC Braga
6:2 (3:1)
CD Feirense
Pondělí 28.11.2016, 21:00 • Estádio AXA, Braga (kapacita: 30.286 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům portugalského fotbalu! Společně se dnes zaměříme na duel mezi SC Braga a CD Feirense. Utkání startuje ve 21 hodin.
     
    CD Feirense

    Feirense dosud sehrálo deset duelů, ve kterých nasbíralo jedenáct bodů a aktuálně drží třináctou pozici ligové tabulky. Velkým problémem dnešního hostujícího celku je ofenzíva. Feirense dosud nastřílelo pouze osm branek. V posledních týdnech se navíc Feirense hodně trápí. Nevyhrálo už čtyři duely v řadě. Naposledy nastoupilo k pohárovému utkání s Academicou, které padlo na penalty.
     
    SC Braga

    Braga se stejně jako každý rok pohybuje v horních patrech ligové tabulky. Aktuálně jí patří pátá příčka. Braga dosud získala dvacet bodů a dýchá na záda týmům před sebou. V případě výhry může přeskočit FC Porto! Doma to navíc šlape! Pět zápasů a třináct bodů, to je skvělá vizitka! Ve čtvrtek sehrála Braga utkání Evropské ligy na půdě Gentu, kde remizovala 2:2!
     
    Vzájemné duely

    Dnešní soupeři se potkali v přípravě na letošní sezónu. Na konci července se z vítězství na ledě Feirense radovala Braga, která vyhrála 2:1!
     
    Úvodní sestavy:

    SC Braga: Marafona – Baiano, Pinto, Rosić, Goiano – Eduardo, Xeka, Mauro, Horta – Fonte, Koka
    Náhradníci: Benitez, Djavan, Jorge, Matheus, Silva, Stojiljković, Vukčević

    CD Feirense: Vaná – Alcenat, Monteiro, Icaro, Bruno – Aurélio, Semedo – Silva, Dias, Etebo – Karamanos
    Náhradníci: Barge, Cris, Fabinho, Machado, Pecanha, Platiny, Rocha.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Aktéři dnešního utkání už nastupují na hrací plochu. Domácí Braga bude hrát v červeném, zatímco hosté přivezli modrou sadu dresů.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté obstarali výkop do dnešního utkání. Feirense zahájilo utkání postupnou kombinací na vlastní polovině. Nikdo z domácích zatím nenapadá.
     
    2
    Do pokutového území hostujícího celku se po levé straně prodíral Horta, ale domácí záložník si nepohlídal své postavení a lapil se do ofsajdu.
     
    3
    Další ofsajd na straně domácího celku! Hostující obrana zatím hlídá domácí přihrávky opravdu dobře. Za hranicí ofsajdu tentokrát stal Hassan.
     
    4
    Mauro obdržel přihrávku na hranici pokutového území, potáhl míč do strany a vyslal vysoký centr před branku, na který však nikdo nedosáhl.
     
    5
    Horta postupoval vpřed podél levé postranní čáry. Domácí záložník se snažil oklamat svého strážce, ale hostující zadák mu vypíchl balón.
     
    6
    Hosté měli k dispozici přímý kop ze zajímavé pozice. Do pokutového území přilétl vysoký centr, po kterém se sice míč ocitl v brance, ale hosté dosáhli branky z ofsajdu!
     
    7
    Zatím se hraje před parádní kulisou. Domácí příznivci od úvodních minut ženou svůj klub do útoku zpěvem hlasitých chorálů.
     
    8
    Hassan se pustil do hlavičkového souboje na půlící čáře. Před domácího útočníka se však natlačil Semedo, jež odhlavičkoval balón do bezpečí.
     
    9
    Braga právě vstřelila branku!
    Domácí se ujímají vedení! To je start jako hrom! Mauro z hranice pokutového území orazítkoval břevno, ale k odraženému míči se dostal RUI FONTE a poslal míč do prázdné branky!
    9. Rui FONTE - 1:0
     
    11
    Hosté se snažili přispěchat s rychlou odpovědí. Dias postupoval s balónem vpřed po pravé straně hrací plochy, ale proti přesile obránců neměl šanci na úspěch.
     
    12
    Hosté se nebojí hrát a obrana Bragy se zatím musí mít na pozoru! Za zadní řadu domácího celku letěl vysoký míč, který pohlídal stoper Pinto.
     
    13
    Feirense právě vstřelilo branku!
    A pozor! Máme vyrovnáno! Hosté rychle srovnávají krok! Před domácí branku přilétl centr z levé strany, po kterém sáhl domácí zadák LAZAR ROSIĆ a nešťastně si srazil míč do sítě!
    13. Lazar ROSIĆ - 1:1
     
    15
    Hosté pokračují hodně aktivně a znovu se ženou s míčem do pokutového území. Na levé straně operoval Semedo, ale ten nestačil odcentrovat.
     
    16
    Feirense se dožadovalo odpískání pokutového kopu. Hosté si všimli údajné hry rukou jednoho z obránců, ale hlavní rozhodčí penaltu nepíská.
     
    17
    Braga zahrávala rohový kop. Centrovaný míč přilétl na přední tyč, kde číhal Hassan, ale urostlý útočník domácího celku se k hlavičce nedostal.
     
    18
    Aurelio se po pravé straně prosmýkl do pokutového území a poslal prudkou přihrávku před branku, po které se natáhl Karamanos, ale ve skluzu minul branku.
     
    19
    Hra je přerušena! Na hrací ploše totiž zůstává ležet domácí Mauro. Středopolař Bragy však podle všeho bude schopen nadále pokračovat.
     
    20
    Carneiro operoval s míčem v blízkosti pokutového území, avšak ani krajní obránce domácího celku nenašel odvahu k odcentrování.
     
    21
    Hostující brankář Vana nyní musel vystartovat až na hranici pokutového území, aby stačil odkopnout míč před dobíhajícím Hassanem.
     
    22
    Braga právě vstřelila branku!
    Gólostroj pokračuje! Zatím je to opravdu pohledný zápas! Braga si bere ztracené vedení zpět. Domácí se udrželi v pokutovém území a AHMED HASSAN si na malém vápně naskočil na centr, jež uklidil pod břevno!
    22. Ahmed HASSAN - 2:1
     
    24
    Hra je znovu přerušena. Na hřišti nyní zůstává ležet hostující Bruno, jež utrpěl nějaký šrám v souboji u postranní čáry. Také on však bude pokračovat.
     
    25
    Ahmed Hassan je v prvním poločase hodně aktivní. Domácí útočník si řekl o další přihrávku na polovinu soupeře, ale tentokrát si při zpracování pomohl rukou.
     
    26
    Na druhé straně zkoušel štěstí zpoza šestnáctky nažhavený Etebo. Hostující záložník sice vyslal dělovku, ale střele scházela přesnost.
     
    27
    Silva se hnal za prudkou přihrávkou na hranici pokutového území, ale hostujícího záložníka si vzali do parády domácí obránci. Pinto byl u míče jako první.
     
    28
    Hosté hrají nadále aktivně. Přihrávka na pravou stranu směrovala na Semeda. Hostující záložník sice předběhl svého strážce, ale míč už nezachytil.
     
    29
    Další nepřesnost na straně Feirense. Hostující Silva spěchal na hranici vápna, kam směřoval prudký míč, ale domácí zadáci byli rychlejší.
     
    30
    Na druhé straně se za centrem z levé strany bral aktivní Hassan. Domácí útočník vlétl mezi dva obránce Feirense, ale přesto se mu nepovedlo zakončit.
     
    31
    Hostující Icaro skolil na půlící čáře jednoho z unikajících fotbalistů Bragy a za odměnu vidí žlutou kartu!
     
    32
    Domácí navíc zahrávali přímý kop. Mauro však nechtěl nic riskovat a raději předal míč domácím obráncům. Braga kombinuje na své polovině.
     
    33
    Hosté stále nepolevují v aktivním přístupu ke hře a tlačí se na polovinu domácího celku. Za vysokou přihrávkou spěchal Karamanos, ale stopeři byli připravení.
     
    34
    Další prostoje ve hře. Jeden z domácích fotbalistů schytal úder do obličeje a nyní musí být ošetřován. Zatím se opravdu nehraje v rukavičkách.
     
    35
    Pokračuje se ve hře. Domácí fotbalisté sportovně odevzdali míč svému soupeře a hráči Feirense mohou pokračovat ve své snaze o vyrovnání.
     
    36
    Braga však rychle vybojovala míč nazpátek a domácí zadáci drží balón na své polovině. Domácí celek se nikam netlačí a čeká na skulinky v obraně soupeře.
     
    37
    Semedo nyní předvedl hodně nevídanou věc! Hostující fotbalista předvedl špatné autové vhazování. Míč dostávají domácí. Tohle se na profesionální úrovni opravdu často nevidí!
     
    38
    Na druhé straně se do vápna probíjel Silva. Středopolař hostujícího celku se pustil do souboje s Pintem, ale nakonec nevytěžil ani roh.
     
    39
    Domácí mohli postupovat do otevřené obrany Feirense, nicméně Eduardo u postranní čáry nezastihl míč na hrací ploše. Feirense bude vhazovat.
     
    40
    Feirense mělo k dispozici přímý kop. Před branku domácího celku přilétl vysoký centr, pro který si bez problémů došel brankář Marafona.
     
    41
    Na druhé straně vyrazil gólman Vana z brankové čáry na malé vápno pro centr od pravé postranní čáry. Také hostující gólman zvládl svou práci s přehledem.
     
    42
    Xeka se pustil do souboje na hranici pokutového území soupeře. Domácí fotbalista ale atakoval jednoho z hostů nedovoleným způsobem. Hosté budou zahrávat.
     
    43
    Braga právě vstřelila branku!
    A je to 3:1! Braga pokračuje v parádní efektivitě! Míč se po centr z levé strany dostal k Hortovi, který mohl zakončovat, ale místo střely přihrál míč pod sebe a RUI FONTE krásnou střelou vsítil svou druhou branku v utkání!
    43. Rui FONTE - 3:1
     
    45
    Domácím však tři góly nestačí a Braga se žene za dalšími! Po pravé straně spěchal kupředu aktivní Horta, ale tentokrát nestihl odcentrovat.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    45+2
    V první půli už se toho podle všeho moc nestane. Na trávníku totiž zůstává ležet jeden z domácích fotbalistů, jež bude podle všeho muset střídat.
     
    45+3
    Žlutou kartu dostává Mauro (SC Braga).
     
    45+3
    Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází Mauro, přichází Vukčević.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je minulostí! Braga vlétla do utkání jako velká voda a už po osmi minutách šla do vedení díky brance Fonteho! Hosté však nesložili zbraně a Rosić si o čtyři minuty později nechtěně srazil míč do vlastní branky a bylo vyrovnáno! Braga však rychle přepnula na vyšší rychlostní stupeň a Hassan vrátil domácím vedení! Poté se hra trochu uklidnila a až dvě minuty před přestávkou přidal třetí zásah domácích Fonte! Do kabin se tak odchází za stavu 3:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí zahájili výkopem druhý poločas dnešního utkání. Braga se okamžitě hnala do útoku, ale Eduardo si na pravé straně nezpracoval míč.
     
    47
    Do pokutového území hostujícího celku spěchal Rui Fonte, ale domácí útočník se přes obránce Feirense neprobil do zakončení.
     
    48
    Braga zahrávala rohový kop. Exekuce se ujal Eduardo. Domácí záložník poslal centr na přední tyč, kde číhal jeden ze stoperů, ale ani on nevypálil.
     
    49
    Eduardo tentokrát táhl rychlou akci po pravé straně. Domácí záložník si připravil míč na levačku a odcentroval do vápna. Nikdo v červeném ale nestačil hlavičkovat.
     
    50
    Na druhé straně si na centr z levé strany na značce pokutového kopu naskočil útočník Karamanos, ale střelec Feirense nedokázal seřídit mířidla.
     
    51
    Za přihrávkou na levou stranu upaloval Horta. Domácí záložník se pustil do souboje tělo na tělo s jedním z obránců, avšak míč už nevybojoval.
     
    52
    Rui Fonte je po přestávce hodně aktivní a domácí fotbalista si brousí zuby na hattrick. Fonte se tentokrát tlačil před obránce, ale ani on míč nezískal.
     
    53
    Obrovská možnost domácího celku! Horta postupoval z levé strany sám na brankáře, dostal se až do pokutového území, nicméně jeho střela po zemi minula vzdálenější tyčku!
     
    54
    Střídání v týmu CD Feirense: ze hřiště odchází Semedo, přichází Platiny.
     
    55
    A pozor! Braga bude zahrávat pokutový kop! Monteiro srazil Hassana a rozhodčí neváhal!
     
    55
    Žlutou kartu dostává Monteiro (CD Feirense).
     
    56
    Braga právě vstřelila branku!
    Domácí s přehledem navyšují své vedení na 4:1! Míč si na značku pokutového kopu připravil WILSON EDUARDO a dělovkou do protipohybu nedal brankáři šanci!
    56. Wilson EDUARDO - 4:1
     
    58
    Hosté měli k dispozici exekuci přímého kopu. Exekuce se ujal Dias, ale jeho dělovka levačkou prolétla daleko vedle pravé tyče.
     
    59
    Do pokutového území se hnal Karamanos, ale hostující útočník si na hranici velkého vápna nedokázal postrčit míč okolo obránce před sebou.
     
    60
    Braga právě vstřelila branku!
    Tak to jsou brankové hody! Braga vede už 5:1! WILSON EDUARDO si naběhl do pokutového území na přihrávku před branku a zcela sám doklepl balón do opuštěné sítě!
    60. Wilson EDUARDO - 5:1
     
    62
    Domácí fanoušci se předváděnou hrou svých oblíbenců skvěle baví. Příznivci Bragy rozjeli na tribunách velkou párty a ženou své oblíbence za vstřelením dalších branek.
     
    63
    Hosté se snaží alespoň o sympatickou odpověď. Rodící se akce Feirense se ale zasekla těsně za půlící čárou. Hosté však zůstanou u míče.
     
    64
    Horta taktickým faulem zastavil unikajícího soupeře na polovině Bragy a jako odměnu vidí žlutou kartu!
     
    65
    Střídání v týmu CD Feirense: ze hřiště odchází Karamanos, přichází Cris.
     
    66
    Feirense právě vstřelilo branku!
    Máme sníženo! To je zápas jako hrom! Hosté zahrávali přímý kop. Střela se od břevna odrazila na malé vápno a PLATINY doklepl míč do prázdné branky!
    66. PLATINY - 5:2
     
    68
    Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází Rosić, přichází Jorge.
     
    69
    Hosté se snažili překonat obranu domácího celku pomocí autového vhazování na pravé straně. Xeka však dobře pokryl protihráče a vybojoval míč.
     
    70
    Alcenat se skvěle vrátil až na hranici pokutového území, kde připravil o míč rozběhnutého Hassana. Domácí útočník si na další šanci musí počkat.
     
    71
    Carneiro byl u postranní čáry přeci jen včas a stačil ještě odkopnout míč na hrací ploše. Domácí fotbalisté kontrolují své vedení.
     
    72
    Braga rozehrávala rohový kop. Centrovaný míč odvrátila obrana jen za hranici velkého vápna a Eduardo už v těžké pozici branku neohrozil.
     
    73
    Eduardo vybojoval míč na brankové čáře, nasadil jesličky jednomu z obránců a poslal do vápna prudkou přihrávku, kterou ale přečetl brankář Vaná.
     
    74
    Hosté v posledních minutách hodně kouskují hru. Fotbalisté Feirense by se po dnešním přídělu nejraději viděli v kabinách.
     
    75
    Hra je znovu přerušena. Na trávníku tentokrát zůstává ležet domácí útočník Fonte. Fotbalista Bragy se drží za čelo a nevypadá to s ním zrovna nejlépe.
     
    76
    Platiny napadal rozehrávku domácího celku. Střídající fotbalista Feirense se včas dostal k jednomu z obránců, ale nakonec nevybojoval ani autové vhazování.
     
    77
    Feirense mělo k dispozici exekuci rohového kopu. Hostující fotbalisté však branku Bragy neohrozili. Zpackaný centr propadl do zámezí.
     
    78
    Braga v posledních minutách s naprostým přehledem kontroluje koncovku dnešního utkání. Domácí fotbalisté kombinují na své polovině a nepouštějí soupeře k míči.
     
    79
    Nikdo z fotbalistů v modrých dresech rozehrávku domácího celku neatakuje. Stopeři Bragy si užívají hry s míčem. Domácí příznivci stále neúnavně fandí.
     
    80
    Eduardo sice vybojoval míč na polovině hrací plochy, ale podle hlavního arbitra si domácí fotbalista pomohl nedovoleným zákrokem.
     
    81
    Střídání v týmu CD Feirense: ze hřiště odchází Aurélio, přichází Machado.
     
    82
    Závěr utkání už se pouze dohrává. Ani jeden z celků se v posledních minutách nikam nežene a hraje se převážně v blízkosti půlící čáry.
     
    83
    Oba týmy si nyní vyměnily roli na hřišti. U balónu jsou nyní fotbalisté v modrých dresech, kteří si vyměňují krátké přihrávky na své polovině.
     
    84
    Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází Eduardo, přichází Benítez.
     
    85
    Po delší době se domácí fotbalisté vydali do útoku. Baiano podnikl výlet po pravé straně, jenže krajní obránce Bragy nestačil odcentrovat.
     
    86
    Do kombinace hostujícího celku se zapojil také brankář Vaná. Hostující gólman odkopl míč z malého vápna daleko za půlící čáru.
     
    87
    Xeka vybojoval míč na polovině hrací plochy. Domácí záložník se s balónem elegantně otočil okolo soupeře a raději předal míč spoluhráčům z obrany.
     
    88
    Braga právě vstřelila branku!
    Stále není konec! Braga dává ještě jednu branku! RICARDO HORTA si sběhl na parádní kolmici mezi obránce, posunul si míč do vápna a střelou k tyči rozjásal domácí fanoušky!
    88. Ricardo HORTA - 6:2
     
    90
    Nastavují se dvě minuty!
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Braga nakonec v přestřelce poráží Feirense 6:2! Domácí vykročili za výhrou už v prvním poločase, který vyhráli 3:1! Po přestávce pokračovala Braga v nastoleném trendu a nadále útočila. Eduardo nejprve z penalty navýšil náskok domácích na 4:1 a stejný fotbalista o čtyři minuty později přidal další branku! Hosté sice dokázali zásluhou střídajícího Platinyho snížit, ale poslední slovo měla Braga. Dvě minuty před koncem se po krásné kolmici do vápna prosadil Horta! Braga se díky dnešnímu vítězství posunula na třetí místo před FC Porto!
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 5:7. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 17:11.
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Dobrou noc! (23:00:34)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 9. Fonte, 22. Hassan, 43. Fonte, 56. Eduardo (pen.), 60. Eduardo, 88. Horta – 13. Rosić (vla.), 66. Platiny

    Karty:   45+3. Mauro (BRG), 64. Horta (BRG) – 31. Icaro (FEI), 55. Monteiro (FEI)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 5:7. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 17:11.
    SC Braga: Marafona – Baiano, Pinto, Rosić (68. Jorge), Goiano – Eduardo (84. Benítez), Xeka, Mauro (45+3. Vukčević), Horta – Fonte, Koka
    Náhradníci: Benitez, Djavan, Jorge, Matheus, Silva, Stojiljković, Vukčević

    CD Feirense: Vaná – Alcenat, Monteiro, Icaro, Bruno – Aurélio (81. Machado), Semedo (54. Platiny) – Silva, Dias, Etebo – Karamanos (65. Cris)
    Náhradníci: Barge, Cris, Fabinho, Machado, Pecanha, Platiny, Rocha
    bahis siteleri