Las Palmas – Ath. Bilbao 3:1 (kon.)
konec
UD Las Palmas
3:1 (1:0)
Athletic Bilbao
Pondělí 28.11.2016, 20:45 • Estadio de Gran Canaria • Španělská LaLiga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě to bude z tohoto zápasu vše, děkuji Vám za pozornost a přeji dobrou noc! (22:42:42)
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 4:2.
    Střely mimo: 6:5.
    Rohy: 5:3.
    Ofsajdy: 2:2.
    Fauly: 18:21.
     
    A je hotovo! Nakonec se nám z tohoto zápasu vyklubalo pěkné utkání, které Las Palmas posouvá na desáté místo tabulky španělské Primera Division. Celek z Kanárských ostrovů totiž vyhrává 3:1 nad Bilbaem!

    První poločas toho moc nenabídl, padla v něm alespoň jedna branka. Ve 40. minutě se o ni po krásné kombinaci postaral Kevin-Prince Boateng, který byl ale ze hry stažen o poločase.

    Na trávníku ho nahradil Momo, jenž nakonec v 50. minutě skóroval po dobrém protiútoku a poslal Las Palmas do vedení 2:0. Klíčový moment přišel v 74. minutě, kdy Aritz Aduriz dostal dvě žluté karty během deseti vteřin (za faul a za protesty) a byl poslán do sprch. Bilbao sice díky gólu z penalty snížilo (dal jej Raúl García), v závěru ale hrálo vabank a toho skvěle využil Jonathan Viera, který krásným lobem upravil na konečných 3:1.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Střílej, co to dá. Taková taktika se za současného stavu v závěru zápasu volí často, nyní nám to předvedl Iker Muniain. Balon ale poslal několik metrů nad bránu.
     
    90+4
    K nadějnému centru se dostal Markel Susaeta, posadil jej ale jen na hlavy bránících fotbalistů domácího celku.
     
    90+3
    Hráči Bilbaa sice drží balon ve své moci, jenomže obranný val Las Palmas jim nedává moc prostoru na operování okolo šestnáctky.
     
    90+2
    Rozhodčí ještě nastavil pět minut. Ještě dvě minuty zpět by to pro červenobílé byla skvělá zpráva, nyní už jsou ale jejich šance na bod velice malé.
    90. Jonathan VIERA - 3:1
     
    90
    Las Palmas právě vstřelilo branku!
    Z rohu se ale hosté neprosadili a vznikl protiútok, který Las Palmas provedlo nejlépe, jak to šlo! Marko Livaja poslal do samostatného úniku JONATHANA VIERU, jenž viděl, že gólman Kepa Arrizabalaga je hodně daleko ze své branky. Rozhodl se ho tedy přelobovat, a to mu vyšlo náramně – 3:1!
     
    90
    Mikel San José odvedl krásnou práci a získal dobrými kličkami roh pro svůj tým. Bilbao má solidní tlak.
     
    89
    Zprava se k centru dostal Markel Susaeta, jenž posadil balon na hlavu svého spoluhráče. Raúl García ale hlavičkoval vedle pravé tyče domácí brány.
     
    88
    Las Palmas už se snaží zdržovat hru všemi možnými způsoby, Bilbao má ale evidentně ještě hodně energie a rychlým přístupem obírá protihráče o balon.
     
    87
    Kartami dnes rozhodčí opravdu nešetří, ale již na začátku zápasu šlo poznat, že faulů dnes uvidíme hodně. Dalšího za žlutou kartu se dopustil Raúl García.
     
    86
    Kepa Arrizabalaga musel vyrazit hodně daleko ze své branky, aby odhlavičkoval míč před napadajícím Momem. Podařilo se mu to.
     
    85
    Jonathan Viera protestoval až příliš a dostává žlutou kartu.
     
    85
    Vicente Gómez vůbec nechápe, proč byl odpískaný jeho zákrok v souboji s Muniainem. Skutečně šlo ale o nebezpečnou hru, sudí situaci vyhodnotil správně.
     
    85
    Livaja je zatím odveden za postranní čáru, Bilbao tak okamžitě míří dopředu a chce využít toho, že je na hřišti momentálně vyrovnaný počet hráčů.
     
    84
    Tak tohle bylo nepříjemné. Chorvatský útočník Marko Livaja byl poslán skluzem k zemi, sice nešlo o žádný velký úmysl, ale sudí stejně raději hru přerušil. Hosté poté budou vhazovat.

    Michal Belšán

    Branky: 40. K-P. Boateng (Michel), 50. Momo (Tana), 90. Viera (Livaja) – 79. Raúl García (pen.)

    Karty:   55. Mesa (LPA), 58. Livaja (LPA), 85. Viera (LPA) – 31. Laporte (ATB), 38. Etxebarria (ATB), 65. Yeray (ATB), 74. Aduriz (ATB), 87. Raúl García (ATB)   74. Aduriz (ATB)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 6:5. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 18:21.
    UD Las Palmas: Varas – Michel, David García (C), Bigas, H. Lopes – Mesa (72. Montoro) – Tana (81. El Zhar), V. Gómez, Viera, K-P. Boateng (46. Momo) – Livaja.
    Náhradníci: Lizoain – Simón, Lemos, Montoro, El Zhar, Araujo, Momo.

    Athletic Bilbao: Arrizabalaga – Bóveda (57. Muniain), Yeray, Laporte, Balenziaga – San José (C), Etxebarria (76. G. Elustondo) – I. Williams (65. Susaeta), Raúl García, Lekue – Aduriz.
    Náhradníci: Iraizoz – G. Elustondo, Eraso, Muniain, Susaeta, Etxeita, Saborit.

    Rozhodčí: Álvarez – Barranco, Méndez.
    bahis siteleri