Leganés – Valencia 1:3 (kon.) | Gijón – Eibar 1:2 (kon.) | Alcorcon – Espanyol 1:1 (kon.)
Real Betis – La Coruňa 1:0 (kon.)
konec
Sporting Gijón
1:2 (0:1)
SD Eibar
Úterý 29.11.2016, 21:00 • Estadio el Molinón • Španělský pohár • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je z mé strany protentokrát vše, dobrou noc! (22:53:55)
    Radost Bebého z úvodního gólu.
     
    Je dobojováno! Úvodní duel čtvrtého kola Copy del Rey nakonec vyzněl lépe pro Eibar. Fotbalisté Sportingu sice na bleskovou úvodní trefu Bebého dokázali po hodině hry najít odpověď, poté se ale hra na obou stranách otevřela a šancí výrazně přibylo. Vyhrát mohl kdokoliv, nakonec se to díky trefě z 89. minuty podařilo Eibaru! Ten tak bude mít v odvetě na domácím hřišti mnohem lepší výchozí pozici.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    V nastavení už se ale nic převratného na trávníku neděje, Eibarští už očividně nemají zájem hrát – ono se ani není čemu divit.
     
    90
    José María Sánchez Martínez nastaví nad základní časový rámec ještě dvě minuty!
    89. Rubén PEÑA - 1:2
     
    89
    Eibar právě vstřelil branku!
    Tak to jsem zakřikl, hosté se v samotném závěru ujímají podruhé v tomto zápase vedení! Inuj šikovně vybojoval míč pro Juncu, jehož následný povedený centr našel v předbrankovém prostoru RUBÉNA PEÑU a ten chladnokrevně dorazil míč do sítě!
     
    88
    Základní hrací doba už se začíná blížit ke svému konci a stále vše směřuje k tomu, že v odvetě na hřišti Eibaru bude vše stále otevřené.
     
    87
    Střídající Kike García si při zpracování míče pomohl rukou, z této standardní situace tak nakonec nic zajímavého nepramenilo a Diego Mariño už si chystá balon k odkopu.
     
    86
    Rubén Peña vybojoval přímý kop pro svůj tým, jelikož byl faulován Xavim Torresem. Hosté ale s jeho rozehrávkou nikam nespěchají.
     
    84
    Střídání v týmu Sporting Gijón: ze hřiště odchází Nano, přichází Takaši Inuj.
     
    84
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Carlos Carmona, přichází Douglas Pereira.
     
    84
    Z něj ale žádné nebezpečí pro hosty nepramenilo, což platilo i po následném nákopu na Borju Vigueru, poněvadž vyběhnuvší Yoel Rodríguez si celou situaci pohlídal.
     
    83
    El Molinón se probudil, domácí z rychlého protiútoku dokázali vybojovat rohový kop, jehož exekuce se ujme Nacho Cases.
    81. Kike García orazítkoval břevno!
     
    81
    Tak jsem to asi zakřikl. Juncà našel povedeným centrem z levé stany hlavu střídajícího Kikeho Garcíi, jehož následná hlavička ale skončila na břevně!
     
    80
    Ani ten ale k ničemu zajímavému nevedl. Balon se v posledních minutách stěhuje ze strany na stranu, ale bez žádného efektu.
     
    79
    První kontakt s míčem mladého Katařana na moc nestál, Afif se o balon nechal rychle připravit a Eibar zakládá další protiútok.
     
    78
    Střídání v týmu Sporting Gijón: ze hřiště odchází Víctor Rodríguez, přichází Akram Afif.
     
    77
    Následný odkop Carlose Carmony skončil jen u Capy, jehož centr do pokutového území však Diego Mariño dokázal vyboxovat do bezpečí.
     
    76
    Nacho Cases se u postranní hráči zbavil dvou hráčů soupeře, pak ale o míč přišel a na druhou stranu se okamžitě vydal Nano, který přenechal balon Peleteirovi, ale jeho následný centr byl zblokován.
     
    75
    Babinův dalekonosný nákop na Castra nakonec získal do své moci Lejeune, hosté nyní mají spoustu času na rozehrávku.
     
    74
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Cristian Rivera, přichází Fran Rico.
     
    73
    Po poněkud divoké pasáži zápasu se hra trochu uklidnila, ani jeden tým se nikam nežene a vypadá to, že s průběžným stavem jsou obě strany spokojeny.
     
    71
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Bebé, přichází Kike García.
     
    70
    Následný roh domácí rozehráli nakrátko, načež přišel centr Canelly, jehož adresátem byl obrovitý stoper Babin, který ale netrefil míč podle svých představ.
     
    69
    Borja Viguera se zničehonic zjevil před Yoelem Rodríguezem, ale dostal se až příliš blízko k hostujícímu gólmanovi a ten jej vychytal!
     
    68
    Víctor Rodríguez to podobně jako před pár minutami schytal od vracejícího se Nana, tentokrát ale sudí Sánchez Martínez nechal žlutou kartu – k velké nelibosti tribun – ve své náprsní kapsičce.
     
    66
    Právě Cases to nyní schytal od Gonzaleho Escalanteho, jenž za svůj ostrý šlapák vyfasoval žlutou kartu.
     
    65
    Z následného rohového kopu už žádné nebezpečí pro domácího brankáře nepramenilo, Xavi Torres s Casesem už zakládají protiakci domácích.
     
    64
    Teď se ale Eibarští vydali do protiútoku a ten byl pořádně nebezpečný, povedenou ránu Joty Peleteira z hranice pokutového území ale Mariño reflexivně vyrazil!
     
    63
    Domácí jsou najednou na koni a stejně tak i tribuny El Molinónu. Prakticky veškerý děj se nyní odehrává na útočné polovině Sportingu.
    62. Borja VIGUERA - 1:1
     
    62
    Gijón právě vstřelil branku!
    A máme vyrovnáno! Castro odčinil své zaváhání a založil rychlou protiakci Sportingu, na které stál po centru z pravé strany BORJA VIGUERA, jenž z bezprostřední blízkosti nemohl minout!
     
    60
    Střídající Carlos Castro byl v pokutovém území úplně volný, trestuhodně ale propadl při zpracování, a Yoel si tak mohl zhluboka oddechnout.
     
    59
    Borja Viguera po nepovedené akci Nana vyrazil na druhou stranu a dostal se i ke střele, která ale za nic nestála a balon skončil v zámezí.
     
    57
    Rivera naprosto zbytečně a cynicky zajel do Víctora Rodrígueze, za což zcela zaslouženě vyfasoval žlutou kartu.
     
    56
    Po nepovedené kombinaci Gijónu skončil balon v autu a vhazovat bude opět Ander Capa, který pochopitelně nikam nespěchá.
     
    55
    Nechme se překvapit, jak se námi sledované utkání bude vyvíjet nadále. Budou domácí postupně zvyšovat svou aktivitu, anebo si počkají až na odvetu?
     
    54
    Domácí špílmachr Carmona poslal z levé strany míč do pokutového území, balon ale doletěl přímo do nastavené Yoelovy náruče.
     
    52
    Eibarští se nikam neženou a v poklidu zakládají další útočnou akci z hloubi vlastní obranné poloviny.
     
    51
    Balon navíc skončil až v autu a nařízeného vhazování pro hosty se ujme jejich kapitán Ander Capa.
     
    50
    Gijónští fotbalisté jsou po změně stran o něco lepším týmem. Carmona teď vybojoval další rohový kop pro domácí, z něj ale žádné nebezpečí pro Yoela nepramenilo.
     
    48
    Centr z pravé strany ale našel pouze hlavu Lejeuna, který ve spolupráci s Bebém dopravil kulatý nesmysl až k Mariñovi.
     
    47
    Carmonův centr do pokutového území odvrátil Dos Santos do zámezí, fotbalisté Sportingu tak budou mít k dispozici rohový kop.
     
    46
    Střídání v týmu Sporting Gijón: ze hřiště odchází Burgui, přichází Carlos Castro.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Co nabídne druhá půle? Počkejme si na to do 22:02.
     
    José María Sánchez Martínez neměl důvod nastavovat, a tak se jde do kabin ihned po vypršení základního časového rámce první půle. Hosté jsou zatím jednoznačně lepší a díky bleskové trefě Bebého zaslouženě vedou. Sporting si vytvořil jedinou příležitost, rovnou se ale jednalo o penaltu, kterou ovšem Borja Viguera neproměnil.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Peleteirův centr z pravé strany nadělal v prostoru před Mariñem pořádné problémy, domácí si ale nakonec poradili a všudypřítomného Nana k zakončení nepustili.
     
    44
    Nano si nepohlídal ofsajdovou linii a pomezní sudí dlouho váhal, jestli má svůj praporek zvednout, nakonec tak ale přeci jen učinil.
     
    43
    To nyní ukázal i domácí zadák Castallano, který si netroufl vydat se na útočnou polovinu, a tak zařadil zpátečku, načež se dostal pod tlak napadajícího Bebého, nakonec si ale – leč s obtížemi – poradil.
     
    42
    Navzdory neproměněnému pokutovému kopu mohou být domácí rádi, že prohrávají jen o gól. Hráči v oranžových dresech jsou totiž jednoznačně lepší.
     
    41
    Laxní Babin naprosto nepochopitelně odkopl míč jen k Bebému, který ale s nabídnotou šancí nenaložil podle svých představ a vcelku výrazně přestřelil Mariñovu svatyni.
     
    39
    Aktivně napadající hráči v oranžových dresech dělají zadákům Sportingu obrovské problémy s rozehrávkou, z tribun se opět začíná ozývat pískot.
     
    38
    Gijónští fotbalisté se nemohou dostat ani za půlící čáru, po další ztrátě Torrese mohl navíc zamířit kupředu Nano, jehož si však tentokrát Castellano pohlídal.
     
    37
    První půle už se pomalu, ale jistě chýlí ke svému konci a zdá se, že po Yoelem chycené penaltě Eibarským znovu narostla křídla.
     
    36
    Jorge Meré se dostal do problémů a toho využil Nano, jemuž se v pádu podařilo zakončit, jeho nepříliš razantní pokus ale nezamířil do prostoru mezi třemi tyčemi.
     
    34
    O chviličku později se Carlos Carmona ocitl v ofsajdu, na domácích už je trošku znát frustrace. Jako by se v tomto utkání zatím vše obracelo proti nim...
    33. Viguera neproměnil penaltu!
     
    33
    Borja Viguera nekopl penaltu vůbec špatně, jeho přízemní střelu k pravé tyči ale obrovitý Yoel Rodríguez bravurně zlikvidoval!
     
    32
    David Juncà se zřejmě dotkl míče rukou v pokutovém území a sudí Sánchez Martínez byl nekompromisní! Exekuce pokutového kopu se ujme Viguera.
     
    31
    Penalta pro Gijón!
     
    30
    Domácí se po nějaké době usadili na útočné polovině a podařilo se jim vybojovat rohový kop. S jeho rozehrávkou ale stále vyčkávají...
     
    28
    Babin ani Castellano úplně zapomněli na Nana, který ale naštěstí pro Mariña uvízl v ofsajdovém postavení, jinak by už mohl střílet z hodně nadějné pozice.
     
    27
    Hosté vybojovali přímý kop z nadějné pozice, Peleteirova střela ale nebyla vůbec přesná a následovat bude pouze odkop od Mariñovy svatyně.
     
    26
    Xavi Torres na druhé straně v podstatě jen odevzdal míč do zámezí, hostující brankář Yoel s následnou rozehrávkou pochopitelně nikam spěchat nebude.
     
    24
    Ander Capa se nakonec dostal k centru z pravé strany a balon navíc přesně našel hlavu dosud jediného střelce Bebého, který ale v podstatě jen odevzdal míč Mariñovi.
     
    23
    Viguera uklidnil hru zpětnou přihrávkou na Jorgeho Merého, nicméně domácí poté o balon přišli a Eibarští už míří kupředu.
     
    22
    Tentokrát už si Diego Mariño celou situaci pohlídal a okamžitě rozehrál rychlou protiakci Sportingu, na jejímž konci stál Burgui, ale jeho centr proletěl pokutovým územím bez povšimnutí.
     
    21
    Bebého přízemní centr z levé strany přes laxního Babina propadl až k Nanovi, který vybojoval alespoň další roh. Hosté jsou zatím jednoznačně lepším týmem.
     
    20
    Jota Peleteiro to vzal na sebe a jeho pokus sice dokázal zblokovat dosud neviditelný Viguera, následovat ale bude další roh pro Eibar.
     
    19
    Ze zmiňovaného rohového kopu už žádné nebezpečí pro Sporting nepramenilo, hosté ale i nadále pokračují v kombinaci poblíž Mariñova pokutového území.
     
    18
    Z tribun se poprvé ozývá hlasitý pískot, solidně zaplněný El Molinón zatím s děním na trávníku očividně není spokojen.
     
    17
    Xavi Torres čikovně přenesl hru na Castellano, jenže domácí poté o míč přišli a Rubén Peña na druhé straně vybojoval rohový kop pro Eibar.
     
    15
    Ze skvělé práce Peleteira tentokrát těžil Rubén Peña, jehož střela zpoza hranice pokutového území ale postrádala razanci a Mariño si připsal snadný zákrok.
     
    14
    Peleteiro našel povedenou kolmicí Nana, který si ale nepohlídal ofsajdovou hranici, a Mariño tak bude mít spoustu času na rozehrávku.
     
    13
    Nařízen byl rohový kop pro Sporting. Centr z pravé strany Yoel vyboxoval pouze k Nachu Casesovi, jehož následná rána ale byla zblokována těsně před brankovou linií!
     
    12
    Carlos Carmona posadil povedený centr přímo na hlavu zkušeného Xaviho Torrese, jehož hlavičku ale Yoel bez potíží odvrátil do zámezí.
     
    10
    Rychlonohý Jota Peleteiro v souboji dvou desítek povalil k zemi Nacha Casese, domácí tak budou mít spoustu času na rozehrávku.
     
    9
    A znovu. Casesova kolmice na Carmonu nebyla vůbec špatná, ale domácí středopolař opět uvízl v postavení mimo hru. Gijónský kouč Abelardo nechápavě rozhazuje rukama...
     
    8
    Nyní se to hráčům v červenobílých dresech podařilo, nicméně Carlos Carmona si nepohlídal ofsajdovou linii.
     
    7
    Hra se v duelu dvou severošpanělských celků uklidnila, hosté si především hledí defenzivních povinností a Gijónští se ne a ne prokousat na útočnou polovinu.
     
    5
    Peleteiro s Escalantem založili další rychlou protiakci Eibaru, svěřenci kouče Mendilibara se ale daleko nedostali a Canella odkopl míč do bezpečí.
     
    4
    Xavi Torres zvolil hodně riskantní malou domů, Mariño ale včas vyběhl a nakonec bez potíží odvrátil míč do bezpečí.
     
    3
    Víctor Rodríguez uvolnil hezkým pasem Burguiho, jenž se v pokutovém území ochotně svalil k zemi, hra ale plyne vesele dál.
    2. BEBÉ - 0:1
     
    2
    Eibar právě vstřelil branku!
    Tak to bylo rychlé, hosté se ani ne po minutě a půl hry ujímají vedení! Defenzíva Sportingu si nedokázala pokrýt únik Nana, nicméně k dorážce se poté dostal bývalý supertalent BEBÉ, který nezaváhal!
     
    1
    Oba trenéři sáhli k některým změnám, přesto ale na trávníku vidíme poměrně silné základní jedenáctky, a tak se snad můžeme těšit na kvalitní utkání.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Sporting Gijón: Mariño – Canella, Babin, Castellano, Meré – Cases, X. Torres, Víctor Rodríguez, Carmona – Viguera, Burgui.
    Náhradníci: Pereira, Castro, Akif, López, Juan Rodríguez, Whalley, Álvarez

    SD Eibar: Yoel – Dos Santos, Gálvez, Juncà, Capa – Peleteiro, Escalante – Peña, Rivera, Bebé – Nano.
    Náhradníci: Inuj, Riesgo, García, Rico, Kike, Arbilla, Lejeune.
    Estadio el Molinón je připraven!
     
    Pravděpodobně nás čeká vyrovnané utkání, za papírového favorita však lze označit hostující Eibar. Gijónští se stejně jako v minulém ročníku pohybují nebezpečně blízko sestupových vod, momentálně jsou až osmnáctí, což je první sestupová příčka. Sporting v lize prohrál třikrát v řadě, naladí se zpět na vítěznou vlnu?

    Proti Eibaru to nebudou mít domácí vůbec lehké, hosté se stejně jako v minulé sezóně pohybují v horních příčkách tabulky Primera División. Eibar je momentálně sedmý, na pohárové příčky ztrácí jeden jediný bod.
     
    Hezký večer! Srdečně vás vítám u sledování textového přenosu z duelu čtvrtého kola španělského poháru Copa del Rey, v němž si to Sporting Gijón rozdá v rámci duelu dvou prvoligových celků o postup s SD Eibar. Začínáme ve 21 hodin!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Vojtěch Balon

    Branky: 62. Viguera – 2. Bebé, 89. Peña

    Karty:   57. Rivera (EIB), 66. Escalante (EIB)

    Neproměněná penalta: 33. Viguera (GIJ), brankář Yoel zneškodnil


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 4:6. Rohy: 10:7.
    Sporting Gijón: Mariño – Canella, Babin, Castellano, Meré – Cases, X. Torres, Víctor Rodríguez (78. Afif), Carmona (84. Pereira) – Viguera, Burgui (46. Castro).
    Náhradníci: Pereira, Castro, Akif, López, Juan Rodríguez, Whalley, Álvarez

    SD Eibar: Yoel – Dos Santos, Lejeune, Juncà, Capa – Peleteiro, Escalante – Peña, Rivera (74. Rico), Bebé (71. Kike) – Nano (84. Inuj).
    Náhradníci: Inuj, Riesgo, García, Rico, Kike, Arbilla

    Rozhodčí: Sánchez Martínez – García, Nicolás
    Středa 21.12.2016
    Eibar - Gijón 3:1

    Branky: 1. Kike, 44. Adrián, 46. Kike – 89. R.n Sánchez

    Karty:   23. Rivera (EIB), 30. Gálvez (EIB), 63. Capa (EIB) – 49. Viguera (GIJ)

    bahis siteleri