Poprad – Zvolen 6:1 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Nové Zámky 2:1 (po pr.) | Banská Bystrica – Trenčín 2:3 (po pr.)
Nitra – Martin 3:0 (kon.)
konec
HK Poprad
6:1 (3:0, 1:1, 2:0)
HKM Zvolen
sk Pátek 02.12.2016, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 25. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pod Tatrami sa dnes zrodil nečakane jasný výsledok. Popradčania získali tri body za víťazstvo 6:1 a odlepili sa z posledného miesta tabuľky. Kamzíci vyťažili z vydarenej prvej tretiny, ktorú vyhrali 3:0 po góloch Krotáka, Vašaša a Lapšanského. V druhom dejstve Zvolen vyrovnal hru, no v oslabení inkasoval od Fabiana štvrtý gól. Potom síce dokázal znížiť Krejčí, no to bolo zo strany hostí všetko. V poslednej dvadsaťminútovke potvrdili triumf domácich Suchý a Hvila. (19:19:13)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:40
    Michal Novák v osobnom súboji s Andreasom Štrauchom nešťastne spadol a len ťažko sa dvíhal z ľadu. Za pomoci lekára odišiel na striedačku.
     
    59:19
    Napriek päťgólovému manku sa hostia snažia aspoň upraviť výsledok. Na popradskom ľade dnes zlyhávajú najmä v koncovke.
     
    58:30
    Zápas je rozhodnutý, a tak vidíme v závere otvorený hokej. Skóre sa však nemení.
     
    57:50
    Hostia si vypracovali dobrú šancu. Klhůfek prihral pred bránu Majdanovi, ktorý z prvej nemieril presne.
     
    57:19
    Vylúčený Lukáš Hvila zasiahol do hry a Popradčania sú v pätici. Zvolen premrhal ďalšiu príležitosť na zníženie v presilovke.
     
    56:15
    Martin Šúrek bol zase úspešný. Tentoraz preveril jeho pozornosť z vrcholu pravého kruhu Radovan Puliš.
     
    56:00
    Milan Staš dal na presilovke šancu aj hráčom, ktorí dnes veľa neodohrali ako sú útočník Jakubík či obranca Ivan. Šúreka však ohrozil strelou švihom Šišovský.
     
    55:19
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Lukáš Hvila – 2 min., držanie hokejky).
     
    54:30
    Peter Zuzin obišiel brániaceho Brejčáka, vystrelil švihom, ale našiel iba pripraveného Šúreka, ktorý dnes predviedol viacero dôležitých zákrokov.
     
    53:25
    Popradčania mohli zaznamenať už siedmy gól. Lichanec v dobrej pozícii hľadal pred odkrytou sieťou Štraucha, no ten bol tiesnený a tečoval puk tesne vedľa.
     
    52:43
    Šišovský prešiel do útočného pásma, prihral za seba voľnému Lukášovi Novákovi, ktorého strelu musel Šúrek vyraziť do rohu klziska.
     
    51:57
    Pulišovu strelu z otočky vyrazil Šúrek pred obrancu Valentu, ktorý zblízka slabo zakončil.
     
    51:20
    Radovan Puliš rozohral puk priamo na hokejku Lichanca, ktorý však nevyužil zaváhanie zvolenského útočníka a nevypracoval si šancu.
     
    50:15
    Po vhadzovaní v útočnom pásme zakončoval bez prípravy Aleš Ježek, ktorého strela sa skončila na konštrukcii brány.
     
    50:00
    Do konca tretej tretiny ostáva posledných desať minút. Tempo hry je v týchto chvíľach nižšie.
     
    49:16
    Martin Šúrek dokázal prikryť puk pred dorážajúcim Juríkom, ktorému potom Lapšanský vysvetli, že nemá dobiedzať do popradského brankára.
     
    48:55
    O víťazovi dnešného zápasu je už rozhodnuté. Zvolenčania sa nemajú kam ponáhľať a asi aj preto rozohrávali len pomaly spoza vlastnej brány.

    Tomáš Lengyel

    Branky a nahrávky: 9. Kroták (Mlynarovič, Hvila), 16. Vašaš (Bondra, Troliga), 16. Lapšanský (Henderson, Zagrapan), 25. Fabian (Lapšanský), 41. Suchý (Kroták, Brejčák), 48. Hvila (Mlynarovič, Brejčák) – 26. Krejčí (Baroš)


    HK Poprad: Šúrek – Fabian, Chaloupka, Brejčák, Suchý, Ježek, Dinda, Bagin, Pokovič – Henderson, Zagrapan, Lapšanský – Hvila, Mlynarovič, Kroták – Vašaš, Troliga, Bondra – Štrauch, Lichanec, Rapáč.
    HKM Zvolen: Baroš (48. Šimko) – Krejčí, Hraško, Valenta, M. Novák, Plechanov, Ivan, Iždinský, Dubeň – L. Novák, Mráz, Klhůfek – Zuzin, Puliš, Majdan – Šišovský, Jurík, Ďaloga – Šimíček, Jakubík.

    Rozhodčí: Lauff, Kalina – Jobbágy, Riš.
    thejrc.org