Senica – Dunajská Streda 1:1 (kon.) | Žilina – Trenčín 3:0 (kon.) | Zlaté Moravce – Podbrezová 2:0 (kon.)
Prešov – Myjava 1:1 (kon.)
konec
FC ViOn Zlaté Moravce
2:0 (0:0)
FK Železiarne Podbrezová
sk Sobota 03.12.2016, 17:00Niké liga • 18. kolo
     
    Zlaté Moravce vyhrali tretí zápas v rade. Po príchode Juraja Jarábka zlepšili svoj herný prejav a dnes favorizovaného súpera z Podbrezovej jasne predčili. Počas celého zápasu boli aktívnejší a napokon im to vynieslo cenné tri body. V druhom polčase sa najskôr presadil Martin Válovčan a v úplnom závere aj kapitán Peter Orávik. Ešte pred druhým gólom mal veľkú šancu na vyrovnanie Patrik Vajda, jeho hlavička však ostala nevyužitá. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim, ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (19:00:11)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    V nadstavenom čase tu máme ešte jedno striedanie. Na ihrisko sa predsa len dostane aj Michal Ranko, ktorý nahradí Damiána Bariša.
     
    90
    Zlaté Moravce dali gól!
    Je rozhodnuté! Hostia zbytočne stratili loptu na polovici ihriska, a tak Pepe Guilavogui postupoval do otvorenej obrany súpera. Kolmou prihrávkou našiel PETRA ORÁVIKA a ten s prehľadom prekonal Martina Kuciaka.
     
    89
    Rohový kop opäť zahral argentínsky futbalista Pablo Joaquin Podio. Center poslal na prednú žrď, no tam kraľoval domáci obranca Karol Karlík.
     
    88
    Obrovská šanca hostí! Endy Opoku Bernadina parádne predĺžil dlhú loptu na Patrika Vajdu, no ten z tesnej blízkosti neprekonal Pavela Kováča. Domáci brankár hlavičkový pokus vyrazil na roh.
     
    87
    Hostia mali výhodu priameho kopu, ktorý tradične zahral Pablo Joaquin Podio. Jeho pas ale smeroval len do miest, kde boli dvaja domáci obrancovia.
     
    86
    A ďalšie striedanie v podaní Juraja Jarábka. Ten posilňuje defenzívu, keďže na trávnik posiela Milovana Kapora. Naopak, v dnešnom dueli skončil Mateus De Oliveira Silva
     
    85
    Aj tentokrát sa Kamil Kuzma dostal k strele. Loptu sa snažil pekne zaobaliť, no svojim technickým pokusom tesne minul bránu súpera.
     
    84
    Kamil Kuzma sa teraz odhodlal k strele z veľkej diaľky. Jeho pokus bol ale veľmi nepresný, a tak bude odkopávať len brankár Pavel Kováč.
     
    83
    Záver duelu sa nám poriadne kúskuje. Rozhodne to ale viac vyhovuje domácim, ktorí majú šancu zaznamenať svoje tretie víťazstvo za sebou.
     
    81
    Hostia sa už tešili z vyrovnávajúceho gólu, no ten pre postavenie mimo hru neplatí. Jaroslav Kostelný šikovne predĺžil loptu za seba, no Patrik Vajda v momente prihrávky bol v ofsajde.
     
    80
    Do konca riadneho hracieho času nám ostáva ešte približne desať minút. Podbrezová zatiaľ môže ľutovať nevyužité šance z úvodu zápasu.
     
    79
    Hostia sú sami zo seba frustrovaní. Teraz išiel veľmi tvrdo do osobného súboja Pavol Šafranko a zaslúžene dostáva žltú kartu.
     
    78
    Prvýkrát v zápase bude striedať aj domáci tréner. Ten pomerne prekvapujúco sťahuje aktívneho Róberta Gešnábela a posiela na trávnik Pepeho Guilavoguiho.
     
    77
    Argentínskemu futbalistovi centre dnes vôbec nevychádzajú. Aj teraz ho poslal len do okolia šestnástky, kde nehrozilo vážnejšie nebezpečenstvo.
     
    76
    Lukáš Migaľa sa predviedol peknou individuálnou akciou a vybojoval priamy kop pre svoje farby. Ten zahrá Pablo Joaquin Podio.
     
    75
    Teraz dostáva trošku zbytočnú žltú kartu aj domáci legionár Mateus De Oliveira Silva. Ten sa previnil faulom na polovici súpera.
     
    74
    Hrá sa prevažne v strede poľa. Hostia majú značné problémy s rozohrávkou, keďže Zlaté Moravce sa snažia stále vysoko napádať.

    Miroslav Kováčik

    Branky: 63. Válovčan (Boszorád), 90. Orávik (Guilavogui)

    Karty:   34. Boszorád (ZMO), 45+1. Válovčan (ZMO), 75. De Oliveira Silva (ZMO) – 45+1. Kuzma (POD), 47. Bernadina (POD), 55. Viazanko (POD), 79. Šafranko (POD)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 2:4. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:1.
    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Obročník, Boszorád, Gešnábel (78. Guilavogui), Bariš (90+1. Ranko) – Orávik (C), Válovčan, Pastva, Karlík – De Oliveira Silva (86. Kapor), Pintér.
    Náhradníci: Novota – Ranko, Sombat, Sedlák, Kapor, Paixao da Silva, Guilavogui.

    FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Viazanko, Turňa, Kostelný (C), Breznaník (70. Migaľa) – Vajda, Kuzma – Šafranko, Podio, Bernadina – Krivák.
    Náhradníci: Lukáč – Lipčák, Migaľa, Szczepaniak, Kupčík, Magda, Jur. Pančík.

    Rozhodčí: Gabriel Michlian – Peter Bednár, Rastislav Žákech.
    ocianews.com