Minsk – Magnitogorsk 2:4 (kon.) | Dynamo Moskva – Jekatěrinburg 4:1 (kon.) | Jaroslavl – Barys 7:1 (kon.)
Jokerit – Ufa 2:1 (2:0 po s.n.) | Viťaz – Chanty-Mansijsk 2:3 (kon.) | Riga – Čeljabinsk 2:4 (kon.)
konec
Dinamo Riga
2:4 (0:1, 0:2, 2:1)
Traktor Čeljabinsk
Neděle 04.12.2016, 16:00 • Arena Riga • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Dobrý den, vítám Vás u přenosu ze zápasu ruské hokejové KHL, kde se proti sobě postaví celky Rigy a Čeljabinsku.

    Domácí Dinamo Riga na tom letos není vůbec dobře a uzavírá tabulky Západní konference, kde jí tedy patří až poslední 14. příčka. Lotyšský celek získal za 36 zápasů 31 bodů a i skóre 65:92 naznačuje, že to není žádná sláva. Ani momentální forma není z pohledu Rigy dobrá, protože za posledních pět zápasů získalo Dinamo jen dva body – nejprve padlo na ledě Záhřebu 1:0, poté nestačilo doma 1:4 na Minsk, 1:2 na Jokerit ani 0:3 na Ufu. Posledně ovšem Riga doma zdolala silný Magnitogorsk 4:3 po nájezdech a částečně si tak napravila reputaci.

    Hostující Traktor Čeljabinsk je na tom o poznání lépe, když ve své Východní konferenci drží solidní pátou příčku a play-off tak má na dohled. Zatím dokázal tento ruský celek získat za 37 zápasů 60 bodů a pyšní se skóre 82:70. Ani momentálně forma není špatná, Traktor totiž získal za posledních pět zápasů rovných 11 bodů. Nejprve sice padl doma po prodloužení s Dinamem Moskva 1:2, následovaly ale výhry doma nad Jaroslavlí 3:1 a nad Podolskem 3:2 a venku 0:2 v Minsku. Posledně ovšem Čeljabinsk padl na ledě Jokeritu 2:1 po prodloužení.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Dinamo Riga: Kalninš (Sedláček) – Mullen, K. Redlihs (A), J. Redlihs, Jerofejevs, Cibulskis, Galvinš – Meija (C), Gillies, Shugg – E. Kulda, Sčastlivyj, Skvorcovs – Indrašis, Bičevskis, Darzinš – Saulietis, Pavlovs, Lipsbergs (A).

    Traktor Čeljabinsk: Francouz (Děmčenko) – Borodkin, N. Bělov, Kolcov, Děnisov (A), Klimontov, Šinin (C), Mamajev, A. Petrov – Kručinin, Szczechura, Jakuceňa – Černikov, J. Petrov, Zinovjev – Šarov, Pestunov (A), Roy – Peňkovskij, Gubarev, Šolochov.

    Rozhodčí: Gusev, Kulakov – Sivov, Šeljanin.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:49
    Zatím sledujeme hlavně hostující celek, jak se snaží hrát ve třetině Rigy, ale ke střele ještě nedošlo. Ovšem je to hodně aktivní nástup od Čeljabinsku.
     
    01:38
    Poprvé se dopředu dostala i Riga, ale její útok měl jepičí život, takže jsme sledovali rychlý kontr, který střelou do Kalninšovy lapačky zakončil Kručinin.
     
    02:56
    Teď to rychlým pasem zkoušel hostující bek Kolcov, ovšem přehnal to s razancí a jeho přihrávka tak doklouzala až na zakázané uvolnění.
     
    04:24
    Dinamo se zatím u puku moc neohřálo a Děmčenko tak neměl důvod jít na zem, sledujeme od domácích hodně vlažný úvod.
     
    05:18
    Teď se dostal dopředu Darzinš a zkoušel to technickým pokusem, který měl asi doskákat k zadní tyčce, branku ovšem minul.
     
    06:56
    Riga je zatím hodně neviditelná, střely létají mimo bránu Děmčenka a sledujeme velkou převahu Traktoru, který se ale zase nemůže protlačit ke kloudné střele, která by ohrozila Kalninše.
     
    07:59
    Až teď se lotyšský tým dostal k nějaké střele, ovšem rána v podání Bičevskise přesná nebyla a zaduněla pouze o zadní mantinel!
     
    08:56
    Na zem musel velice rychlé lotyšský mladík Kalninš, který si ale pohlídal jedovatou ránu Černikova a vyrazil ji za bránu ke spoluhráčům.
     
    10:17
    Teď to lotyšský tým zkusil středem kluziště, ale podpora útoku byla mizivá, takže akce skončila velice rychle a neúspěchem – puk je za bránou Traktoru.
     
    11:15
    Riga se ale po delší době dostala na větší úsek hry do útočné třetiny, kde se ale moc neohřála a po prohraném bully se hra opět obrací.
     
    11:58
    Velkou šanci měl domácí celek! Po pasu Darzinše zpoza brány se tlačil do zakončení Indrašis, ovšem nedokázal prostřelit velice rychle reagujícího Děmčenka. Následně je hra přerušena vinou posunuté branky.
     
    12:20
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    No a domácí nakonec asi zaslouženě inkasují jako první – k individuální akci se nadechl DEREK ROY, který prokličkoval přes několik obránců a celou pohlednou akci zakončil přesnou ranou do horního rohu Kalninšovy brány! Asistence: Dmitrij Pestunov.
    12:20 Derek ROY - 0:1
     
    13:45
    Riga se snaží ihned reagovat a natlačila se před branku Traktoru, ovšem jednoduché nahození od Mullena celkem v klidu sebral pozorný Děmčenko.
     
    14:56
    I nadále je to Riga, která se momentálně dostává k více střelám, sledovali jsme pokus v podání Kuldy, ale Děmčenko si opět zvládl poradit.
     
    15:47
    Hosté hru ale dokázali trochu vyrovnat, protože se už hraje hlavně ve středním pásmu a sledujeme tvrdý boj právě v této části kluziště.
     
    17:39
    K velkému tlaku se ale po otočení hry dostávají hosté, kteří se odhodlali ke hned několika pokusům, pozorný Kalninš ale svými zákroky drží svůj cele ve hře.
     
    18:43
    Hraje se delší dobu bez přerušení, Riga se ale nemůže vůbec dostat do hry, Traktor vedení zkušeně drží a Dinamo nepouští ke své brance.
     
    19:36
    I když je pravda, že v poslední minutě této periody se dostávají do akce i právě hráči Rigy, kteří se ale nemohou dostat k zakončení a tak pouze krouží s pukem v útočné třetině.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetinu máme za sebou a musím konstatovat, že Traktor po ní zcela zaslouženě vede. Hosté byli lepším týmem, což dokázali promítnout i na skóre, jelikož se prosadil po hezké individuální akci Roy. Riga toho moc nevymyslela a i díky tomu se v této třetině neprosadila. Uvidíme, jestli lotyšský tým zlepší výkon a hru vyrovná.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:57
    Riga se snaží v úvodu třetiny dostat k nějakému tlaku, ale zatím přišlo pouze několik nedůrazných nahození a s těmi si Děmčenko věděl rady.
     
    22:24
    Traktor se už po úvodní obranné fázi dostal k několika nadějným akcím, ze žádné z nich ovšem nic nebylo, protože nahození skončilo pouze za bránou Kalninše.
     
    23:57
    Zatím nesledujeme moc záživný hokej, hosté drží výsledek a nikam se neženou, Riga se pak v útoku trápí a vůbec neví, co má hrát.
     
    25:09
    Dinamo se dostalo ke střele, kterou vyslal z levého kruhu Bičevskis, ovšem jeho pokus byl slabý a lapačka Děmčenka zareagovala včas.
     
    25:55
    Riga se snaží, ale moc jí to dnes nejde – sledujeme sice její upracovaný výkon, ale šance z něj nepřicházejí, takže stále platí stav 0:1 pro Čeljabinsk.
     
    26:21
    K útoku se dostal i Traktor, jeho akci táhl po levém křídle Šarov, ovšem ani tento hráč ze třetí formace svou střelou neohrozil nic jiného, než zadní mantinel.
     
    26:44
    Je tu první vyloučení v celém zápase, na trestnou lavici zamířil Oskars Cibulskis, který se provinil proti pravidlům vražením na hrazení. Tento hráč navíc dostal osobní trest na deset minut.
     
    27:11
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Přesilovka je hodně rychle využita a hosté jdou do vedení o dvě branky! Pestunov se dostal k puku za bránou, odkud vyjel a poslal přesný pas přes celé brankoviště na volného PAULA SZCZECHURU, jenž byl velice pohotový a protlačil puk z velkého úhlu do branky! Asistence: Dmitrij Pestunov.
    27:11 Paul SZCZECHURA - 0:2
     
    29:25
    Riga se snaží reagovat, ale není schopna pořádně vystřelit, takže sledujeme velké trápení před brankou Děmčenka, který skoro nemá práci.
     
    30:17
    Hodně rozpačitý výkon Rigy je korunovaný hloupým zakázaným uvolněním ve snaze rozehrát, toto bylo hodně zbytečné pro lotyšský celek.
     
    32:48
    Teď to opět zkusil lotyšský celek, ale nakonec se dostal pouze ke střele, která zaduněla o zadní mantinel a ruský celek tak může jít do protiakce.
     
    33:28
    Ani teď to nevyšlo a nahození na branku celkem v pohodě sebral Děmčenko, jeho autorem byl Redlihs.
     
    33:57
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Tak toto už je pro domácí jen hodně těžko hratelné! K puku se dostal v levém kruhu ALEXEJ KRUNIČIN, který viděl, že Kalninš nemá dobře pokrytou zadní tyč a vyslal tak projektil, který zapadl naprosto přesně tam, kam měl – hosté tak jdou do trháku o tři branky! Asistence: Paul Szczechura.
    33:57 Alexej KRUČININ - 0:3
     
    34:35
    Riga se snaží alespoň zachovat svoji čest a snížit, ovšem byť jsou Lotyši celkem často v útočné třetině, jejich snahy o střelbu jsou zatím liché.
     
    35:32
    Domácí ale budou hrát přesilovku, vyloučen byl totiž Vladimir Děnisov, který se provinil držením.
     
    36:34
    Zatím se Rize moc nedaří, viděli jsme sice několik střel, ale všechny šly buď mimo, nebo přesně do Děmčenka, který tak zatím drží čistý štít.
     
    37:34
    I teď, po skončení přesilovky, je o něco aktivnější domácí tým, k zakončení z mezikruží se dostal Kulda, ovšem trefil pouze beton Děmčenka!
     
    38:49
    Ale do hry se opět dostávají hosté, zaútočil si i obránce Bělov, který projel polovinu hřiště a svým nahozením donutil Kalninše schovat puk.
     
    39:36
    Konec třetiny se pak nese v klidném duchu, domácí celek se nedostává do útočné třetiny a Traktor tak jen brání a čeká, kdy zazní siréna.
     
    39:55
    V posledních vteřinách tu ještě byla velká šance Rigy, v mele před bránou se ale nikdo nezorientoval rychleji, než gólman Děmčenko a puk tak v brance nekončí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    I druhá třetina je zdárně za námi a domácí celek po ní asi ztratil šanci na nějaký bodový zisk. Čeljabinsk hraje velice zkušeně a po zásluze přidal dvě další branky, když nejdříve propasíroval na zadní tyči puk do brány Szczechura, na což navázal střelou do protipohybu Kalninše Kručinin – Riga naopak skoro žádnou šanci neměla a nevím, co bude se muselo změnit, aby se domácí vrátili do zápasu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Do třetí třetiny už se v domácím dresu na led nevrátí Kalninš, v brance ho nahradí Čech Jakub Sedláček, který se pokusí zastavit příval střel na branku Rigy.
     
    40:48
    Úvod do třetiny zatím patří domácímu celku, který se snaží si připsat alespoň čestný úspěch, ovšem nahození od Cibulskise v pohodě sebral Děmčenko.
     
    42:11
    Opět se ale ihned hosté vrátili do hry a útočí na Sedláčkovu bránu, český gólman si ale věděl rady a nahození od Děnisova lapil.
     
    42:58
    K akci se dostali i domácí, po levé straně ujížděl vstříc Děmčenkovi Indrašis, ovšem jeho střela byla přizvednuta nad branku!
     
    43:51
    Z dálky se do toho opřel Redlihs a zkusil zaskočit Děmčenka, ovšem střela nakonec šla vedle a pouze proklouzala za branku.
     
    44:49
    Ne úplně jistý byl za bránou Sedláček, ten měl co dělat, aby se stačil do klece vrátit a vyrazit pokus Černikova!
     
    45:37
    Zahrozil i Kručinin, který se dnes již jednou prosadil, teď dokázal pohotově obkroužit branku, ale svůj pokus poslal pouze těsně vedle.
     
    46:43
    Hra teď trochu upadla a sledujeme hlušší pasáž, domácí se sice snaží, ale moc jim to nejde a sledujeme hlavně boj o puk ve středním pásmu.
     
    47:51
    K zakončení se po delší odmlce dostal Darzinš, který neváhal a pálil z nevýhodného úhlu, bránu i vinou toho celkem podstatně minul.
     
    48:39
    Domácí nakonec půjdou hrát přesilovku, protože vyloučen byl za hru vysokou holí Alexandr Černikov, který si tak jde odpykat dvě minuty.
     
    49:46
    Toto byla velká šance na snížení, ke střele se po odraženém puku dostal od modré čáry Redlihs, jehož ránu pouze centimetry vedle tyčky tečoval Kulda!
     
    50:08
    Další obrovská tutovka, k dorážce kousek před brankou se dostal Darzinš, který ovšem trefil pouze roztaženého Děmčenka!
     
    51:39
    Přesilovka už je za námi a ke střele se po jejím konci dostal Redlihs, který ale bránu netrefil, protože mu puk na poslední chvíli sjel po holi.
     
    52:25
    Na zem opět musel po delší pauze Jakub Sedláček, který si počkal na pokus Kručinina – byl úspěšný, neboť ho schoval v lapačce.
     
    52:49
    Domácí půjdou do oslabení, jejich útočník Lauris Darzinš totiž je vyloučen za podražení.
     
    53:29
    Hra je hodně vyrovnaná a domácí celek se sice snaží, ale nejde mu dostat se do nějaké další šance – i když za svůj výkon v této třetině by si alespoň nějakou branku zasloužil.
     
    54:22
    Zatím se Čeljabinsku tato přesilovka moc nedaří, na šanci čekáme marně a o něco lepší je dokonce Riga.
     
    55:10
    Riga právě vstřelila branku!
    No a přeci jen je nakonec alespoň sníženo! LAURIS DARZINŠ se vrátil z trestné lavice s velkým elánem a dokázal se dostat do palebné pozice – jeho první střelu sice ještě vyrazil Děmčenko, ale na dorážku už byl krátký a puk tak skončil v brance! Asistence: Aleksandrs Jerofejevs.
    55:10 Lauris DARZINŠ - 1:3
     
    56:18
    Domácí se ještě snaží se zápasem něco udělat a tlačí se dopředu, ovšem nemohou se dostat do další větší šance, i když Traktor už duel rozhodně nemá tak pod kontrolou.
     
    57:30
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Domácí hodně riskovali a zkusili to bez gólmana, tento tah ale nevyšel – MAXIM JAKUCEŇA se dostal v útočné třetině k puku, měl dost času na to, aby zamířil a tak vlastně neměl žádný problém s tím, aby dokázal propálit blokujícího Redlihse, který se snažil marně! Asistence: Alexandr Černikov a Vasilij Děmčenko.
    57:30 Maxim JAKUCEŇA - 1:4
     
    58:25
    Po hodně tvrdé srážce se spoluhráčem zůstal na zemi domácí kapitán Meija, ovšem nakonec odjel po svých, i když dnes už určitě končí.
     
    59:23
    Riga právě vstřelila branku!
    Tak nakonec je alespoň znovu sníženo a sympatický výkon Rigy je tak částečně odměněn. Po rychlém kontru se dostal ke střele z dálky Galvinš, jeho pokus Děmčenko vyrazil pouze před sebe, kde byl jako první MIKS INDRAŠIS, jenž dokázal puk doklepnout do sítě! Asistence: Guntis Galvinš a Oskars Cibulskis.
    59:23 Miks INDRAŠIS - 2:4
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas je tedy za námi a domácí celek v poslední třetině už pouze mírnil svoji porážku – po sympatickém výkonu snížil na rozdíl dvou branek Darzinš, poté to zkusili domácí bez gólmana, ale to potrestal střelou do prázdné Jakuceňa. Poslední slovo ale stejně měli domácí hráči Dinama, kteří se prosadili v poslední minutě dorážkou Indrašise a pečetili tak skóre na 2:4.

    Ode mne je to dnes vše, já se loučím a přeji Vám pěkný zbytek nedělního večera. (18:18:21)

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 56. Darzinš (Jerofejevs), 60. Indrašis (Galvinš, Cibulskis) – 13. Roy (Pestunov), 28. Szczechura (Pestunov), 34. Kručinin (Szczechura), 58. Jakuceňa (Černikov, Děmčenko)


    Dinamo Riga: Kalninš (41. Sedláček) – Mullen, K. Redlihs (A), J. Redlihs, Jerofejevs, Cibulskis, Galvinš – Meija (C), Gillies, Shugg – E. Kulda, Sčastlivyj, Skvorcovs – Indrašis, Bičevskis, Darzinš – Saulietis, Pavlovs, Lipsbergs (A).
    Traktor Čeljabinsk: Děmčenko (Francouz) – Borodkin, N. Bělov, Kolcov, Děnisov (A), Klimontov, Šinin (C), Mamajev, A. Petrov – Kručinin, Szczechura, Jakuceňa – Černikov, J. Petrov, Zinovjev – Šarov, Pestunov (A), Roy – Peňkovskij, Gubarev, Šolochov.

    Rozhodčí: Gusev, Kulakov – Sivov, Šeljanin
    bahis siteleri