Minsk – Magnitogorsk 2:4 (kon.) | Dynamo Moskva – Jekatěrinburg 4:1 (kon.) | Jaroslavl – Barys 7:1 (kon.)
Jokerit – Ufa 2:1 (2:0 po s.n.) | Viťaz – Chanty-Mansijsk 2:3 (kon.) | Riga – Čeljabinsk 2:4 (kon.)
konec
HC Dinamo Minsk
2:4 (0:2, 2:1, 0:1)
Metallurg Magnitogorsk
Neděle 04.12.2016, 15:00 • Minsk Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas je tedy za námi a hosté ho v poslední třetině takticky zvládli velice dobře. Minsk se většinu času nemohl dostat k žádnému tlaku, nakonec sice několik nebezpečných zakončení měl, ale do prázdné brány puk uklidil Zaripov, čímž definitivně rozhodl. Hosté ale asi vyhráli zaslouženě, protože byli v kontextu celého zápasu o něco málo lepší.

    Ode mne je to pro tuto chvíli vše, já se s Vámi loučím a přeji Vám pěkný zbytek neděle. (17:25:01)
     
    Konec zápasu.
     
    59:24
    Vypadá to, že už se nic nestane, hosté drží puk a hlídají si své pohodové vedení.
    58:46 Danis ZARIPOV - 2:4
     
    58:46
    Metallurg právě vstřelil branku!
    No a nakonec je asi rozhodnuto, protože hosté zvyšují na rozdíl dvou branek! DANIS ZARIPOV se v útočné třetině dostal po pasu od Kováře k puku a čelil jen prázdné brance, kterou i přes snahu obránců o blok trefil a nejspíše definitivně pohřbil naděje Minsku na dnešní bodový zisk. Asistence: Jan Kovář, Sergej Mozjakin.
     
    58:30
    Další střela a jen tu zahučelo v ochozech! Z mezikruží se rozhodl vypálit Kovyšin a jen těsně minul!
     
    57:34
    Ke stele od modré čáry se dostal po delší době Chenkel, ovšem na místě byl pozorný Košečkin a puk zastavil svou lapačkou!
     
    56:27
    Dinamo už se přeci jen dostává více do útočného pásma, ovšem i tady to vypadá, že má ruský soupeř hru pod kontrolou a nepouští svého soupeře k ničemu.
     
    54:36
    Minsk stále nepřichází s tím kýženým tlakem, sledujeme hru, která se odvíjí hlavně ve středním pásmu.
     
    53:41
    Následně hosty v jejich snažení musel zastavit až ofsajd, který byl pod záznamu odpískám správně a hra se tak přesune do středního pásma.
     
    52:52
    Teď se o puk bojuje u mantinelu, kde se hra odvíjí už nějakých deset vteřin a to pochopitelně vyhovuje hostům, kteří tak šetří čas.
     
    51:48
    Magnitogorsk se dostal do útočné třetiny, kde vydržel docela dlouhou dobu – celou akci zakončil střelou do klubka těl před brankou Kaletkin, Lalande ale byl na zemi včas a kryl.
     
    50:17
    Výkon Minsku je v této třetině zatím hodně špatný, protože tlak ze strany tohoto celku skoro nevidíme a naopak Metallurg je snad aktivnější, i když vede.
     
    48:34
    I nadále si hosté své vedení hlídají a je to od nich v této třetině hodně zkušený výkon, na kterém je vidět, že tento tým už má něco za sebou.
     
    47:49
    Tato přesilovka domácím moc nesedla a žádní velká šance v ní k vidění nebyla, je také ale pravda, že Metallurg ji odbránil velice dobře.
     
    46:09
    Zatím se ale východoruský celek v pohodě brání, domácí se pochopitelně dostali k nějakým zakončením, ovšem nebylo to nic, co by nedokázal Košečkin v pohodě sebrat.
     
    45:15
    Tak toto už může být zajímavé, sednout si jde totiž i Oskar Osala, který se provinil také podražením – je tu tedy dlouhá přesilovka 5 na 3 pro domácí.
     
    44:56
    Ale bude to k tomu dobrá možnost – Sergej Těreščenko si totiž půjde sednout na dvě minuty za podražení.
     
    44:05
    Minsk se snaží, ale Magnitogorsk velice zkušeně brání, sledujeme marnou snahu běloruského týmu o nějaký tlak.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 29. Klinkhammer (Ellison, Gragnani), 40. Pavlovič (Kulakov, Drozd) – 6. Mozjakin (Lee, Zaripov), 20. Osala (Lee, Timkin), 35. Lee (Filippi), 59. Zaripov (Jan Kovář, Mozjakin)


    HC Dinamo Minsk: Lalande (Scrivens) – Korobov, Gragnani, Lisovec, Gotovec, Šinkevič, Chenkel – Pavlovič (C), Kulakov (A), Drozd – An. Stěpanov, Ellison, Gavrus – Matěruchin, Kovyršin, Klinkhammer (A) – Ambožejčik, Kitarov, Karaban – N. Komarov.
    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Samsonov) – J. Birjukov (A), Antipin, Lee, Bereglazov, S. Těreščenko, Chabarov, Dronov – Zaripov (A), Jan Kovář, Mozjakin (C) – Potěchin, Filippi, Osala – A. Sjomin, Dm. Kazionov, De. Kazionov – Platonov, Kaletnik, Železkov – Timkin.

    Rozhodčí: Naumov, Fraňo – Novikov, Šišlo
    thejrc.org