Minsk – Magnitogorsk 2:4 (kon.) | Dynamo Moskva – Jekatěrinburg 4:1 (kon.) | Jaroslavl – Barys 7:1 (kon.)
Jokerit – Ufa 2:1 (2:0 po s.n.) | Viťaz – Chanty-Mansijsk 2:3 (kon.) | Riga – Čeljabinsk 2:4 (kon.)
konec
HC Dinamo Minsk
2:4 (0:2, 2:1, 0:1)
Metallurg Magnitogorsk
Neděle 04.12.2016, 15:00 • Minsk Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Dobrý den, vítám Vás u přenosu ze zápasu ruské hokejové KHL, kde se proti sobě postaví celky Dinama Minsk a Metallurgu Magnitogorsk.

    Domácí Dinamo Minsk letos zatím prožívá solidní sezónu, protože se nachází na průběžném šestém místě a to celkem v pohodě stačí na play-off – pod sebou navíc v tabulce Západní konference má i týmy jako Jokerit nebo Soči. Za 36 odehraných zápasů dokázal běloruský celek získat 58 bodů a má skóre 99:98. Momentálně forma je také vcelku odpovídající, Minsk za posledních zápasů získal 9 bodů – nejprve doma udolal 3:2 po nájezdech Jokerit, poté vyhrál 1:4 v Rize, na což navázal další výhrou 1:4 z Novgorodu. Následovaly ale dvě porážky – 0:2 doma s Čeljabinskem a posledně 2:3 po nájezdech s Ufou.

    Hostující Metallurg Magnitogorsk na tom je také velice dobře, ve své Východní konferenci totiž zatím drží výborné třetí místo a první Kazaň má na dostřel, protože na ni ztrácí jeden bod! Zatím tento tým získal za 37 zápasů 78 bodů a pyšní se skóre 119:74. Momentálně forma je také dobrá, Magnitorgorsk získal za posledních pět duelů 10 bodů – nejprve třikrát vyhrál, nad Dinamem Moskva 5:0, nad Jaroslavlí 2:1 a nad Podolskem 5:4. Poté ale přišly i dvě prohry – 3:2 na ledě Jokeritu a posledně i 4:3 po nájezdech na ledě Rigy.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dinamo Minsk: Lalande (Scrivens) – Korobov, Gragnani, Lisovec, Gotovec, Šinkevič, Chenkel – Pavlovič (C), Kulakov (A), Drozd – An. Stěpanov, Ellison, Gavrus – Matěruchin, Kovyršin, Klinkhammer (A) – Ambožejčik, Kitarov, Karaban – N. Komarov.

    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Samsonov) – J. Birjukov (A), Antipin, Lee, Bereglazov, S. Těreščenko, Chabarov, Dronov – Zaripov (A), Jan Kovář, Mozjakin (C) – Potěchin, Filippi, Osala – A. Sjomin, Dm. Kazionov, De. Kazionov – Platonov, Kaletnik, Železkov – Timkin.

    Rozhodčí: Naumov, Fraňo – Novikov, Šišlo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:46
    Úvod do třetiny je zatím vyrovnaný, o něco více jsou u puku asi hráči Metallurgu, kteří donutili běloruský celek k vyhození přes všechny čáry – píská se tedy zakázané uvolnění.
     
    01:05
    Hra je teď opět přerušena, protože při snaze dostat se dopředu se do ofsajdu vystavil Gavrus a tím tak zastavil akci Dinama.
     
    01:25
    V úvodu sledujeme velké množství nepřesností, teď se zakázaným uvolněním pro změnu provinil hostující celek a hra se tak přesouvá před Košečkina.
     
    02:22
    Na zem musel poprvé dnes domácí gólman Lalande, který si ale se skákavým nahozením od Birjukova poradil a schoval ho v lapačce.
     
    03:35
    Zatím sledujeme hodně vyrovnaný hokej, žádná šance ještě k vidění nebyla, protože oba celky se vzájemně hlídají a nikam se neženou.
     
    03:59
    Teď se ke střele dostal domácí Pavlovič a trochu vyděsil Košečkina, puk mu ale nakonec sjel po hokejce a skončil pouze v ochranné síti.
     
    04:03
    A domácí budou hrát první oslabení v zápase, na trestnou lavici míří Kulakov, který si jde odsedět trest pro hráčskou lavici za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    05:08
    Zatím se hosté skoro k ničemu nedostali a jejich početní výhoda tak moc nebezpečná není, obrana v čele s Lalandem zatím může být v klidu.
     
    05:52
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Tak toto ale byla hokejová paráda a po krásné akci hosté svoji přesilovku nakonec přeci jen využívají! SERGEJ MOZJAKIN velice dobře viděl na zadní tyči zcela volného Kováře, kterému po individuální akci také adresoval přihrávku, ale tu si před ním srazil do brány bek Lisovec! Moc mu to ale nelze vyčítat, protože kdyby nezasáhl, český útočník by uklízel do prázdné klece. Asistence: Chris Lee a Danis Zaripov.
    05:52 Sergej MOZJAKIN - 0:1
     
    07:29
    Domácí se snaží dostat se dopředu a ihned odpovědět, ovšem teď je zastavil ofsajd, do kterého se dostal až moc namotivovaný Šinkevič, jenž vjel do třetiny moc brzy.
     
    08:24
    Filippi se dostával k puku za brankou, tam byl ale proti velké přesile a tak ho nakonec ztratil – ani kontr domácích ale nebyl úspěšný, protože z druhé vlny pálil Chenkel mimo!
     
    09:45
    Zatím jsou stále o něco lepší a aktivnější hosté, kteří jsou nastěhováni před brankou běloruského týmu – teď ovšem pálil pouze do zadního mantinelu Kovář.
     
    10:43
    Ale teď hosty pořádně podržel Košečkin! Gragani se dostal po odraženém puku ke střele z velké blízkosti, ale hostující gólman byl bleskově na zemi a jeho střelu ukryl ve výstroji!
     
    11:07
    Bude se vylučovat a první přesilovku si zahrají i domácí – za nedovolené bránění je vyloučen Sergej Těreščenko.
     
    11:58
    Minsk má sice zámek v útočné třetině a tlačí na Metallurg, co to jde, většina střel ale létá mimo a tak Košečkin ještě pořádně zasahovat nemusel.
     
    12:33
    Až teď se dostal do velké šance Pavlovič, který vyplul nikým nehlídaný na zadní tyči, ale trefil pouze beton přesouvajícího se Košečkina!
     
    13:28
    Z ničeho nic se ale za hosty hrající už v plném počtu dostal na druhé straně ke střele Mozjakin, Lalande si ale povyjel a jeho pokus dokázal zastavit.
     
    14:14
    Střílet zkoušel i zatím velice aktivní Jan Kovář, který se dostal k zakončení otočkou, ale trefil pouze prostředek brány a tím i pozorného Lalandeho.
     
    14:14
    Je tu další přesilovka, tentokrát pro hosty – vyloučen je Alexnadr Kitarov, který se v rohu kluziště dopustil držení protihráče.
     
    14:47
    Tak to je neuvěřitelné! Zcela sám jel ve vlastním oslabení na Košečkina Klinkhammer, ovšem hostující gólman se skvěle roztáhl a nadvakrát dokázal zamezit puku v jeho cestě do brány!
     
    16:04
    Zatím sledujeme hodně nepovedenou přesilovku hostů, ti se nedostali do vůbec žádné šance a naopak sami málem inkasovali.
     
    17:17
    Hra se hodně vyrovnala a Minsk se snaží dostat do nějaké šance, Metallurg ale teď velice dobře brání a tak sledujeme hlavně boj ve středním pásmu.
     
    17:53
    Ale domácí budou mít další šanci na srovnání z přesilovky, vyloučen totiž byl Denis Kazionov za podražení.
     
    18:46
    Zatím se ale ani běloruský tým ve své přesilovce do žádné pořádné šance nedostal, Košečkin může být klidný, protože na jeho bránu ani neletěla žádná střela.
     
    19:11
    Až teď si Dinamo vytvořilo dobrý tlak, z výtečné pozice na bránu pálil Pavlovič, který je dnes střelecky velice aktivní, ale trefil pouze výstroj Košečkina!
     
    19:51
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Z ničeho nic po ztrátě ve středním pásmu přišel bleskový kontr hostů, kteří šli dva na nikoho a vyřešili to ideálně – OSKAR OSALA to vzal na sebe a střelou k, ze svého pohledu pravé, tyčce nedal Lalandemu nárok! Asistence: Chris Lee a Jevgenij Timkin.
    19:51 Oskar OSALA - 0:2
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První perioda je tak za námi a domácí po ní možná drží horší výsledek, než by si zasloužili – Minsk měl šancí také dost, žádnou ale nedal a tak prohrává 0:2. Nejprve totiž Mozkajinovu přihrávku srazil do vlastní branky Lisovec, aby na konci třetiny z rychlé kontru dostal puk do brány Osala. Uvidíme, jestli se z tohoto šoku běloruský celek vzpamatuje.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:35
    Perioda začala náporem domácího celku, který si je asi vědom toho, že musí daleko více útočit, ovšem zatím obrana Metallurgu střela na Košečkinovu bránu nepropustila.
     
    21:44
    Poprvé musel v této třetině na zem i Lalande, který si ale celkem v klidu pohlídal nahození Birjukova od modré a puk zastavil.
     
    22:39
    Hra je zatím hodně vyrovnaná, ale na tutovou šanci čekám, oba celky se ale sympaticky snaží hrát dopředu a je tak jen otázkou času, kdy se to změní.
     
    23:05
    Teď byla hra po delší době přerušena, neboť do ofsajdu se vystavil hostující Sjomin, který byl na své spoluhráče moc rychlý.
     
    23:58
    Delší dobu se hráči přetahují o puk za brankou Dinama, tento duel zatím neměl vítěze a ve změti těl je hodně těžké se zorientovat.
     
    24:47
    Stále hrají hlavně hosté, ti v pohodě drží své vedení a byť žádné zásadní šance nemají, pochopitelně jim tato situaci vyhovuje.
     
    25:46
    Metallurg je lepším celkem, k puku Minsk skoro nepouští a byť se domácí snaží, asi se nám tu ukazuje velký rozdíl v kvalitě.
     
    26:51
    Teď Dinamo sice drželo delší dobu puk, nebylo se ale schopno dostat přes střední pásmo – nakonec se to sice povedlo, ale Drozd pálil pouze vedle.
     
    27:00
    Magnitogorsk se snaží přidat další branku a tím definitivně zlomit zápas, to se ale nedaří, protože Minsk sice není nebezpečný, ale brání velice dobře.
     
    27:16
    Tak nakonec je tu vyloučení pro hosty, na trestnou musí Danis Zaripov za hákování.
     
    27:27
    A je to ještě horší, protože Timkin vyhodil puk mimo mantinely a musí si tak jít také sednout!
     
    28:08
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Tak nakonec je sníženo a domácí se dostávají na dostřel Magnitogorsku! Po dobré práci Ellisona se dostal ve velkém tlaku ke střele ve výborné pozici ROB KLINKHAMMER, který dokázal puk dostat za záda bezmocného Košečkina! Asistence: Matt Ellison a Marc-André Gragnani.
    28:08 Rob KLINKHAMMER - 1:2
     
    30:27
    I nadále se snaží Minsk dostávat do tlaku, Metallurg ztratil kontrolu nad zápasem a musí se bránit – ovšem další velká šance pro domácí zatím nepřišla.
     
    31:24
    Až teď se dostal k hodně nebezpečnému zakončení domácí Kovyršin, který si najel před branku na dobrý střílený pas, poslal ho ale pouze do výstroje Košečkina!
     
    32:35
    Sledujeme velký tlak běloruskému týmu, který se dostává do třetiny stále častěji a častěji, teď dokonce musel hostující celek vyhodit na zakázané uvolnění.
     
    32:55
    Domácí ale trochu přibrzdí toto vyloučení, kterým je potrestán Rob Klinkhammer, který si jde sednout za napadení.
     
    33:53
    Domácí se brání velkému tlaku a sledujeme střelu za střelou v podání Magnitogorsku, který tuto přesilovku hraje velice dobře a obrana domácích neví, kam dříve skočit.
     
    34:39
    Z ničeho nic ale všem ujel Komarov, který jel sám na Košečkina, ale nedokázal ho prostřelit! Toto byla velká šance domácích.
     
    34:56
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Ale je to úplně jinak, z ničeho nic totiž padá gól do domácí sítě! Z rychlého kontru se dostal k puku, který se odrazil zpoza branky nejrychleji CHRIS LEE, který ho uklidil za zcela dezorientovaného domácího gólmana Lalandeho, jenž se nestačil přesunout! Asistence: Tomáš Filippi.
    34:56 Chris LEE - 1:3
     
    36:49
    I nadále jsou o něco lepší hosté, které tato branka nakopla ke zlepšenému výkonu a opět se dá říci, že mají duel víceméně pod kontrolou.
     
    37:53
    Metallurg stále drží puk a snaží se ještě navýšit své vedení, to se ale nedaří, protože ty útoky už nemají takovou rychlost.
     
    39:03
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    No ale ze zápasu je opět drama, prosazuje se totiž kapitán domácího celku! Po velkém tlaku se dostal ke střele z mezikruží ALEXNADR PAVLOVIČ a tvrdou bombou k tyči dokázal propálit zcela bezmocně se natahujícího Košečkina! Asistence: Alexandr Kulakov a Sergej Drozd.
    39:03 Alexandr PAVLOVIČ - 2:3
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá perioda je za námi a domácí jsou po ní zpět ve hře o úspěch v tomto zápase! Nejprve dokázal snížit na rozdíl jediné branky Klinkhammer, který využil dobré práce Ellisona, poté sice vrátil dvougólový náskok Metallurgu Lee střelou za dezorientovaného Lalandeho, ovšem poslední slovo měli domácí – za ty na konci třetiny snížil tvrdou střelou Pavlovič a zařídil tak drama.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:59
    Domácí jsou v této třetině zatím o něco lepším týmem, sledujeme jejich nápor, ale Košečkin zatím nemusel vytáhnout nějaký zásadní zákrok.
     
    41:55
    Teď měli domácí velice dobrou šanci, když se ke střele z levého kruhu dostal Ellison, ovšem gólman hostů si dobře vyjel a jeho pokus zastavil!
     
    43:05
    Aby to bylo vyrovnané, k hodně nebezpečnému zakončení se dostali i hosté, za ty se natlačil před gólmana Železkov, ale Lalande byl na zemi včas a sklapl puk mezi betony!
     
    44:05
    Minsk se snaží, ale Magnitogorsk velice zkušeně brání, sledujeme marnou snahu běloruského týmu o nějaký tlak.
     
    44:56
    Ale bude to k tomu dobrá možnost – Sergej Těreščenko si totiž půjde sednout na dvě minuty za podražení.
     
    45:15
    Tak toto už může být zajímavé, sednout si jde totiž i Oskar Osala, který se provinil také podražením – je tu tedy dlouhá přesilovka 5 na 3 pro domácí.
     
    46:09
    Zatím se ale východoruský celek v pohodě brání, domácí se pochopitelně dostali k nějakým zakončením, ovšem nebylo to nic, co by nedokázal Košečkin v pohodě sebrat.
     
    47:49
    Tato přesilovka domácím moc nesedla a žádní velká šance v ní k vidění nebyla, je také ale pravda, že Metallurg ji odbránil velice dobře.
     
    48:34
    I nadále si hosté své vedení hlídají a je to od nich v této třetině hodně zkušený výkon, na kterém je vidět, že tento tým už má něco za sebou.
     
    50:17
    Výkon Minsku je v této třetině zatím hodně špatný, protože tlak ze strany tohoto celku skoro nevidíme a naopak Metallurg je snad aktivnější, i když vede.
     
    51:48
    Magnitogorsk se dostal do útočné třetiny, kde vydržel docela dlouhou dobu – celou akci zakončil střelou do klubka těl před brankou Kaletkin, Lalande ale byl na zemi včas a kryl.
     
    52:52
    Teď se o puk bojuje u mantinelu, kde se hra odvíjí už nějakých deset vteřin a to pochopitelně vyhovuje hostům, kteří tak šetří čas.
     
    53:41
    Následně hosty v jejich snažení musel zastavit až ofsajd, který byl pod záznamu odpískám správně a hra se tak přesune do středního pásma.
     
    54:36
    Minsk stále nepřichází s tím kýženým tlakem, sledujeme hru, která se odvíjí hlavně ve středním pásmu.
     
    56:27
    Dinamo už se přeci jen dostává více do útočného pásma, ovšem i tady to vypadá, že má ruský soupeř hru pod kontrolou a nepouští svého soupeře k ničemu.
     
    57:34
    Ke stele od modré čáry se dostal po delší době Chenkel, ovšem na místě byl pozorný Košečkin a puk zastavil svou lapačkou!
     
    58:30
    Další střela a jen tu zahučelo v ochozech! Z mezikruží se rozhodl vypálit Kovyšin a jen těsně minul!
     
    58:46
    Metallurg právě vstřelil branku!
    No a nakonec je asi rozhodnuto, protože hosté zvyšují na rozdíl dvou branek! DANIS ZARIPOV se v útočné třetině dostal po pasu od Kováře k puku a čelil jen prázdné brance, kterou i přes snahu obránců o blok trefil a nejspíše definitivně pohřbil naděje Minsku na dnešní bodový zisk. Asistence: Jan Kovář, Sergej Mozjakin.
    58:46 Danis ZARIPOV - 2:4
     
    59:24
    Vypadá to, že už se nic nestane, hosté drží puk a hlídají si své pohodové vedení.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas je tedy za námi a hosté ho v poslední třetině takticky zvládli velice dobře. Minsk se většinu času nemohl dostat k žádnému tlaku, nakonec sice několik nebezpečných zakončení měl, ale do prázdné brány puk uklidil Zaripov, čímž definitivně rozhodl. Hosté ale asi vyhráli zaslouženě, protože byli v kontextu celého zápasu o něco málo lepší.

    Ode mne je to pro tuto chvíli vše, já se s Vámi loučím a přeji Vám pěkný zbytek neděle. (17:25:01)

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 29. Klinkhammer (Ellison, Gragnani), 40. Pavlovič (Kulakov, Drozd) – 6. Mozjakin (Lee, Zaripov), 20. Osala (Lee, Timkin), 35. Lee (Filippi), 59. Zaripov (Jan Kovář, Mozjakin)


    HC Dinamo Minsk: Lalande (Scrivens) – Korobov, Gragnani, Lisovec, Gotovec, Šinkevič, Chenkel – Pavlovič (C), Kulakov (A), Drozd – An. Stěpanov, Ellison, Gavrus – Matěruchin, Kovyršin, Klinkhammer (A) – Ambožejčik, Kitarov, Karaban – N. Komarov.
    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Samsonov) – J. Birjukov (A), Antipin, Lee, Bereglazov, S. Těreščenko, Chabarov, Dronov – Zaripov (A), Jan Kovář, Mozjakin (C) – Potěchin, Filippi, Osala – A. Sjomin, Dm. Kazionov, De. Kazionov – Platonov, Kaletnik, Železkov – Timkin.

    Rozhodčí: Naumov, Fraňo – Novikov, Šišlo
    bahis siteleri