New Jersey – Pittsburgh 2:5 (kon.) | NY Islanders – Washington 4:3 (kon.) | Columbus – Boston 4:3 (kon.)
NY Rangers – Ottawa 4:3 (kon.) | Detroit – Buffalo 3:4 (kon.) | Nashville – Minnesota 2:3 (po pr.)
Chicago – Winnipeg 1:3 (kon.) | Colorado – Calgary 3:6 (kon.) | Arizona – Dallas 2:3 (kon.)
Anaheim – San Jose 2:3 (po pr.)
konec
New York Islanders
4:3 (1:1, 1:0, 2:2)
Washington Capitals
Středa 28.12.2016, 01:00 • Barclays Center, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Hokejisté Washingtonu a New Yorku Islanders se po třídenní sváteční přestávce vrací zpět do práce a ve středu v noci se střetnou v Brooklynu. Capitals mají lepší vzájemnou bilanci, když vyhráli dva ze tří zápasů a poslední navíc v Barclays Center, kde Islanders na Štědrý den porazili vysoko 5:1 Buffalo a vyhráli podruhé v řadě. Capitals se na Vánoce také dařilo, když na domácím ledě zvítězili 4:0 nad Tampou Bay.
     
    New York Islanders

    New York Islanders ve Východní konferenci a Metropolitní divizi zaostává o 12 bodů za Washingtonem s Philadelphií a zatím marně bojuje o divokou kartu zajišťující účast v playoff. V bráně Islanders začne slovenský brankář Jaroslav Halák poté, co Thomas Greiss vychytal svému týmu vítězství proti Bostonu a Buffalu. Německý brankář během posledních dvou zápasů proti Bruins a Sabres čelil celkem 79 střelám a za svá záda pustil pouhé tři.
     
    Washington Capitals

    Washington čeká po vánočních svátcích a třídenním odpočinku náročný program. Capitals během 31 dnů odehrají 17 zápasů a první z nich je čeká již ve středu v noci na ledě New Yorku Islanders, proti kterému vyhrál osm z posledních dvanácti zápasů. Týmu, v jehož dresu nebude chybět talentovaný český útočník Jakub Vrána, se v New Yorku daří, když na ledě Islanders vyhrál pět z posledních sedmi zápasů.
     
    Vzájemné zápasy

    14.12.16 NY Islanders – Washington Capitals 2:4
    02.12.16 Washington Capitals – NY Islanders 0:3
    16.10.16 Washington Capitals – NY Islanders 2:1
     
    Československá stopa v utkání

    Jaroslav Halák (NYI) 611 zák., 57 gólů, 90,7%
    Jakub Vrána (WSH) 1+2, +/- +2
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    New York Islanders: Halák (Bérubé) – Leddy, Hamonic, Hickey, Boychuk, de Haan, Seidenberg – Lee (C), Tavares, Jo. Bailey – Prince, B. Nelson, Beauvillier (A) – Ladd, Quine, Chimera – N. Kuljomin, R. Strome (A), Clutterbuck. Hlavní trenér: Jack Capuano.

    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Alzner, Carlson, Orlov, Niskanen, Orpik (A), Schmidt – Ovečkin (C), Kuzněcov, Williams – Ma. Johansson, Bäckström (A), Oshie – Burakovsky, Eller, J. Vrána – Connolly, Beagle, T. Wilson. Hlavní trenér: Barry Trotz.

    Rozhodčí: Marc Joannette, Ian Walsh. Čároví: Steve Barton, Brad Kovachik.
    Hokejisté New Yorku Islanders během rozbruslení v Brooklynu.

     
    Hokejisté obou týmů jsou připraveni na ledové ploše a do začátku utkání mezi New Yorkem Islanders a Washingtonem zbývá jen pár okamžiků. Vzájemná bilance vyznívá pro Capitals, kteří v letošní sezóně vyhráli dvě ze tří utkání. Jak dopadne to čtvrté?
    Porovnání bilance Jaroslava Haláka a Bradena Holtbyho.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:41
    Utkání v Barclays Center nabralo hned od začátku vysoké tempo a na pravém křídle se k první střele dostal po neúspěšném útoku Islanders Marcus Johansson, na přední tyči byl ale připravený Jaroslav Halák a připsal si první úspěšný zákrok.
     
    01:07
    T. J. Oshie si z pravého křídla sjel nebezpečně před bránu a na vzdálenější levé tyči bekhendem mířil nad pravý beton Jaroslava Haláka, slovenský brankář ale výtečně kopíroval jeho pohyb a vyrážečkou puk vyrazil za svou bránu!
    01:07 T. J. Oshie si krásně sjel z pravého křídla před bránu.
     
    02:12
    Travis Hamonic na levém křídle tvrdě vypálil od modré čáry a Braden Holtby jeho prudkou střelu s příklepem pravým betonem vyrazil mimo. Brankář Capitals si připsal první zákrok.
     
    03:40
    Johnny Boychuk na pravém křídle tvrdě vypálil od modré čáry a Braden Holtby si připsal další úspěšný zákrok, když puk bez větší potíží vyrazil do levého rohu ledové plochy.
     
    04:12
    Cal Clutterbuck krásně vypálil z vrcholu prostoru mezi kruhy pro vhazování a jeho střela mířila nad ledem k pravé tyči, Braden Holtby ale předvedl pěkný semafor a puk ukryl ve své lapačce!
     
    04:21
    Cal Clutterbuck se ihned po vhazování a dobrém forčekingu za bránou snažil dostat do zakončení, jeho střela ale byla zablokována a Braden Holtby puk rychle přikryl lapačkou.
     
    05:51
    Anders Lee odvedl za bránou Washingtonu skvělou práci, když dojel kotouč a zpětnou přihrávkou podél hrazení našel na levém křídle Nicka Leddyho. Obránce Islanders si zpracoval puk a od modré čáry napřáhl k prudké střele zápěstím, která zamířila vedle vzdálenějšího pravého horního rohu brány.
     
    06:31
    André Burakovsky byl zřejmě hráčem, který se dostal ke střele mezi kruhy pro vhazování, jeho následný pokus byl ale zablokován a Jaroslav Halák zasahovat nemusel.
     
    07:46
    Capitals v rychlém sledu dvakrát vypálili od modré čáry, před bránou ale v obou případech zablokoval jejich střelu clonící Brett Connolly, který nechtěně pomohl Islanders.
     
    08:02
    Islanders právě vstřelili branku!
    Nikolaj Kuljomin krásnou střelou po ledě z pravého kruhu pro vhazování orazítkoval vzdálenější levou tyč a dojíždějící CAL CLUTTERBUCK bekhendem dorazil puk z blízkosti do odkryté brány. Braden Holtby byl dezorientovaný a Islanders vedou 1:0! Asistence: Nikolaj Kuljomin a Ryan Strome.
    08:02 Cal CLUTTERBUCK - 1:0
     
    09:39
    Capitals z pravého kruhu pro vhazování nebezpečně vypálili směrem na přední tyč, Jaroslav Halák ale předvedl fantastický rozštěp a vleže levým betonem puk vyrazil!
     
    10:25
    Anthony Beauvillier sice v blízkosti pravé tyče nedokázal napoprvé zpracovat kolmou přihrávku svého spoluhráče, vzápětí ale skákavý kotouč zasáhl ve vzduchu a vystrašil Bradena Holtbyho, který jeho pohotové zakončení vyrazil hrudí mimo!
     
    11:42
    Capitals od mantinelu u střídaček nahodili puk do útočného pásma a po odrazu puku od hrazení za bránou Islanders v blízkosti levé tyče své brány zmrazil kotouč Jaroslav Halák.
    Hokejisty Islanders zřejmě americká národní hymna nabudila.

     
    11:50
    Cal Clutterbuck se málem po odrazu puku ocitl před bránou v obrovské šanci, kotouč mu ale nakonec přeskočil čepel hole a do zakončení se nedostal.
     
    12:14
    Cal Clutterbuck po levé straně zavezl puk do útočného pásma a od modré čáry napřáhl k prudké střele, po které Braden Holtby hrábl lapačkou, kotouč ale nezastavil a Clutterbuckův pokus zamířil vedle bližšího levého horního rohu brány!
     
    12:51
    Jaroslav Halák předvedl skvělý zákrok, když prudký pokus Alexandera Ovečkina od modré čáry vyrazil pravým betonem mimo! Skvělý zákrok slovenského brankáře.
     
    13:16
    Justin Williams se snažil z blízkosti zamířit mezi betony Jaroslava Haláka, který předvedl sérii dvou neuvěřitelných zákroků, když vsedě nejprve vyrazil dorážku Alexandera Ovečkina a pokus Jevgenije Kuzněcova skončil na horní tyči!
    13:16 Série neuvěřitelných zákroků brankáře Jaroslava Haláka!
     
    13:24
    Washington právě vstřelil branku!
    Jaroslav Halák nedokázal zastavit nahození Alexandera Ovečkina z levého křídla a na vzdálenější pravé tyči puk dorazil do prázdné brány JUSTIN WILLIAMS. Slovenský brankář se dožadoval odpískání nedovoleného bránění na jeho osobu, s odvoláním ale neuspěl a stav utkání v Barclays Center je vyrovnaný 1:1! Asistence: Alexandr Ovečkin a Dmitrij Orlov.
    13:24 Justin WILLIAMS - 1:1
     
    13:36
    Brock Nelson dostal menší trest za držení hole poté, co ve středovém kruhu nedovoleně zastavil Larse Ellere. Washington má k dispozici první přesilovou hru a šanci otočit utkání.
     
    14:38
    Alexandr Ovečkin v levém kruhu pro vhazování po přihrávce přes šířku útočného pásma napřáhl bez přípravy k prudké střele s příklepem, která se od Johnnyho Boychuka nebezpečně odrážela směrem do brány, Jaroslav Halák ale předvedl skvělý reflex a volný puk na ledě přikryl lapačkou!
     
    15:36
    Vyloučený Brock Nelson je zpět na ledě a Islanders po přečkání prvního oslabení hrají v závěru úvodní části v plném počtu.
     
    16:48
    Jaroslav Halák po krátké reklamní přestávce zastavil nahození Capitals od modré čáry a pravého křídla a před jeho bránou se vzápětí strhla mela. Rozhodčí ale podruhé v zápase nevylučovali.
     
    18:32
    Anders Lee si mezi kruhy pro vhazování výborně pokryl puk zády k bráně tělem a bekhendovou střelou po ledě zamířil těsně vedle vzdálenější levé tyče.
    18:32 Skvělá práce tělem a bekhendová střela Anderse Leeho.
     
    19:00
    Do konce první třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    19:10
    Capitals na opačné straně ledové plochy 50 sekund před koncem první třetiny vypálili od modré čáry a donutili Jaroslava Haláka k předvedení dalšího zákroku.
     
    19:56
    Calvin de Haan na pravém křídle vypálil z ostrého úhlu a Braden Holtby nadvakrát jeho pokus zastavil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Islanders vstoupili do čtvrtého vzájemného měření sil proti Capitals lépe a po osmi minutách hry se ujali vedení, když Nikolaj Kuljomin orazítkoval tyč a z dorážky se prosadil Justin Williams. Jaroslav Halák poté předvedl sérii tří fantastických zákroků, tlak Washingtonu ovšem pokračoval a na vzdálenější pravé tyči se z blízkosti prosadil dorážející Justin Williams. Oba góly padly po podobné situaci a oba celky odešly do kabin za nerozhodného stavu. Skóre po první třetině. New York Islanders 1 Washington Capitals 1.
    Jaroslav Halák dnes dělá v bráně Islanders vše, co může!

     
    Druhá třetina začne přibližně ve 2:03.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 10-13; Zablokované střely: 4-4; Vhazování: 37%-63%; Hity: 4-5; Přesilové hry: 0/0-0/1; Trestné minuty: 2-0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:26
    Capitals vstoupili do druhé třetiny pořádně zostra a Brett Connolly využil volného prostoru na levém křídle k prudké střele po ledě, která mířila na přední tyč, Jaroslav Halák ji ale pravým betonem vyrazil do rohu ledové plochy!
     
    21:07
    Slovenský brankář vzápětí své pravé tyče zasahoval znovu, když nahození Capitals vyrazil do rohu ledové plochy a následnou akci Islanders zastavilo postavení mimo hru.
     
    21:16
    T. J. Oshie pěkně vypálil z vrcholu prostoru mezi kruhy pro vhazování a jeho pokus mířil nad ledem k pravé tyči, Jaroslav Halák ale předvedl pěkný semafor a puk ukryl v lapačce.
     
    21:34
    Jaroslav Halák dobře zakročil proti tečovanému nahození Washingtonu z pravého křídla a puk rychle ukryl ve své výstroji, aby hosty nepustil k dorážce.
     
    21:49
    Travis Hamonic na pravém křídle nabral rychlost a od mantinelu napřáhl k prudké střele s příklepem, která těsně minula bližší pravý horní roh brány a Braden Holtby ji možná zasáhl lapačkou.
     
    22:39
    Brock Nelson to vzápětí zkoušel z pravého kruhu pro vhazování a jeho bekhendová střela po ledě zamířila vedle bližší pravé tyče Holtbyho brány.
     
    22:52
    Nate Schmidt před bránou nepustil mezi kruhy pro vhazování do zakončení Brocka Nelsona a dostal dvě minuty za hákování. New York Islanders má krátce po začátku druhé třetiny k dispozici první přesilovou hru.
     
    23:44
    Anders Lee se v blízkosti levé tyče ocitl ve skvělé šanci, jeho následná bekhendová střela ale zamířila těsně vedle vzdálenější pravé strany Holtbyho brány!
     
    25:29
    Nicklas Bäckström a Matt Niskanen v rozmezí pár sekund mířili z levého kruhu pro vhazování k bližší levé tyči, Jaroslav Halák ale v obou případech dobře zasáhl a puk vyrazil do rohu ledové plochy.
     
    26:29
    Brett Connolly prudce vypálil z prostoru mezi kruhy pro vhazování, jeho následná střela zápěstím ale zamířila pouze doprostřed brány, kde ji hrudí vyrazil mimo Jaroslav Halák.
     
    26:31
    Washington hrál v šesti a Islanders po jeho špatném střídání mají k dispozici druhou přesilovou hru. První před pár okamžiky využít po Schmidtově vyloučení nedokázali.
     
    27:01
    Capitals před vyloučením za příliš mnoho hráčů na ledě strávili v útočném pásmu téměř minutu a půl, vstřelit gól se jim ale nepodařilo a vzápětí musí čelit přesilové hře.
     
    27:26
    Anders Lee se ocitl v blízkosti pravé tyče ve velké šanci, jeho následná střela ale skončila na hrudi Bradena Holtbyho, který skvělým zákrokem podržel svůj tým!
     
    28:31
    Capitals po špatném střídání hrají opět v plném počtu a úspěšně přečkali druhou přesilovou hru Islanders.
     
    29:00
    Justin Williams za bránou atakoval rozehrávajícího Jaroslava Haláka a dostal dvě minuty za nedovolené bránění brankáře. Islanders si v rozmezí pár minut zahrají třetí přesilovou hru! Capitals začínají hodně faulovat.
     
    30:09
    Jaroslav Halák se za bránou dotkl po vyhození Capitals puku a Andrew Ladd zamířil za nedovolené bránění na trestnou lavici, což znamená, že 52 sekund se bude hrát ve 4 na 4 a poté začne zkrácená přesilová hra Washingtonu.
     
    30:31
    Capitals na levém křídle napřáhli od mantinelu k prudké střele, která mířila k přední tyči, Jaroslav Halák ale předvedl skvělý zákrok a puk mířící do horního rohu brány vyrazil vyrážečkou do rohu ledové plochy!
    30:31 Tom Wilson a jeho tvrdý hit na Dennise Seidenberga.

     
    31:23
    Nikolaj Kuljomin využil dobré práce Johna Tavarese v obranném pásmu a vyhodil puk za bránu Capitals, kteří mají k dispozici zkrácenou přesilovou hru.
     
    32:08
    Alexander Ovečkin na vrcholu levého kruhu pro vhazování napřáhl k prudké střele s příklepem, která mířila do bližšího horního rohu brány a od horní hrany vyrážečky Jaroslava Haláka se odrazila do ochranné sítě!
     
    32:09
    Vyloučený Andrew Ladd se vrátil zpět na ledovou plochu a zkrácená přesilová hra Capitals, která trvala minutu a osm sekund, je minulostí.
     
    33:02
    Dennis Seidenberg v pravém kruhu pro vhazování vypálil bekhendem, Braden Holtby byl ale připraven a puk bez problému ukryl ve svém náručí.
     
    33:09
    Capitals podél střídaček vyrazili do rychlého útoku, jejich akci ovšem zastavilo postavení mimo hru.
     
    34:03
    Islanders právě vstřelili branku!
    Thomas Hickey nádhernou přihrávkou z levého křídla přes šířku útočného pásma našel na vzdálenější pravé tyči ANDREWA LADDA, který si puk přikopl pravou bruslí a střelou po ledě ho o levý beton Bradena Holtbyho poslal do brány. Islanders podruhé v zápase vedou, tentokrát 2:1! Asistence: Thomas Hickey a Alan Quine.
    34:03 Andrew LADD - 2:1
     
    34:29
    Nikolaj Kuljomin krásnou střelou z pravého kruhu pro vhazování, která mířila ke vzdálenější levé tyči, mohl rychle navýšit jednobrankové vedení svého týmu, Braden Holtby se ale skvěle přesunul a pravým ramenem jeho pokus vyrazil mimo!
     
    35:08
    Hra byla přerušena a na řadu přichází krátká reklamní přestávka. Islanders sice ve druhé třetině nevyužili tři přesilové hry v řadě, vzápětí se ale prosadil Andrew Ladd, který vrátil domácímu celku ztracené vedení.
     
    35:25
    Josh Bailey byl zřejmě hráčem, který v pravém kruhu pro vhazování napřáhl k prudké střele a jeho pokus se od jednoho z clonících hráčů odrazil do ochranné sítě.
     
    36:00
    Dennis Seidenberg se ocitl v levém kruhu pro vhazování ve slibné střelecké pozici poté, co se před ním otevřel prostor. Po drobném zaváhání vzápětí přišla střela, která mířila do vzdálenějšího pravého rohu brány, Braden Holtby ale spodní hranou lapačky jeho pokus fantasticky zastavil!
     
    36:53
    Shane Prince si na levém křídle udělal kužely ze tří hráčů Capitals a v blízkosti levé tyče se dostal ke střele po ledě, kterou Braden Holtby levým betonem vykopl do rohu ledové plochy a připsal si další skvělý zákrok! Oku lahodící akce.
    36:53 Nádherná individuální akce v podání Shanea Prince.
     
    38:00
    Ryan Strome se vzápětí ocitl ve slibné šanci, v blízkosti pravé tyče ale pálil mimo!
     
    38:27
    Jevgenij Kuzněcov vyhodil puk v obranném pásmu přes ochranné sklo a za zdržování hry dostal dvě minuty. Islanders ve druhé třetině mají k dispozici čtvrtou přesilovou hru. Zatím nevyužili ani jednu.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    39:59
    Shane Prince vypálil od modré čáry a po zákroku Bradena Holtbyho se v blízkosti levé tyče dostal k dorážce Thomas Hickey, následná střela ale zamířila mimo!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    New York Islanders sice ve druhé třetiny během rozmezí pár minut nevyužil tři přesilové hry v řadě, mrzet to ovšem jeho hráče nemusí, protože necelých šest minut před druhou přestávkou se po krásné přihrávce Thomase Hickeyho prosadil Andrew Ladd. Domácí tým navíc na začátku třetí třetiny bude dohrávat přesilovou hru poté, co v závěru druhé části vyhodil puk přes ochranné sklo Jevgenij Kuzněcov a dostal dvě minuty za zdržování hry. Skóre po druhé třetině. New York Islanders 2 Washington Capitals 1.
    Islanders budou do závěrečné části utkání vstupovat po brance útočníka Andrewa Ladda s jednobrankovým vedením.

     
    Třetí třetina začne přibližně ve 2:59.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 22-22; Zablokované střely: 7-8; Vhazování: 49%-51%; Hity: 11-10; Přesilové hry: 0/4-0/2; Trestné min.: 4-8.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    V Barclays Center v Brooklynu začala závěrečná část utkání, do které domácí Islanders ke spokojenosti svých fanoušků vstupují s jednobrankovým vedením a navíc početní výhodou. V závěru druhé třetiny byl vyloučen Jevgenij Kuzněcov.
     
    40:33
    Islanders se na levém křídle dostali v rychlém sledu ke dvěma prudkým střelám, které shodně zamířily vedle bližší levé tyče, a vyloučený Jevgenij Kuzněcov se vrátil zpět na led.
     
    41:17
    Washington právě vstřelil branku!
    Justin Williams po bekhendové přihrávce Jevgenije Kuzněcova, který se před pár okamžiky vrátil na led z trestné lavice, napřáhl na levém křídle k pěkné diagonální střele. Jaroslav Halák sice proti střele mířící ke vzdálenější pravé tyči skvěle zasáhl levým betonem, proti následné dorážce ALEXANDRA OVEČKINA už byl ale bezmocný. Stav utkání v Barclays Center je znovu vyrovnaný! Asistence: Nicklas Bäckström a Jevgenij Kuzněcov.
    41:17 Alexandr OVEČKIN - 2:2
     
    42:21
    Islanders se pokusili na inkasovaný gól z kraje třetí třetiny rychle zareagovat, jejich akci taženou po pravém křídle ovšem zastavilo postavení mimo hru a hra byla přerušena.
     
    42:33
    Capitals se nepodařilo rozehrát a puk podél střídaček zamířil na zakázané uvolnění, po kterém se vhazovalo po pravici brankáře Bradena Holtbyho.
     
    43:52
    Washingtonu Capitals se znovu nepodařilo rozehrát a puk po pár sekundách zamířil podruhé na zakázané uvolnění.
     
    44:41
    Islanders právě vstřelili branku!
    Alan Quine na vrcholu prostoru mezi kruhy pro vhazování naznačil střelu a poté skrytou přihrávkou našel v blízkosti levé tyče ANDREWA LADDA, který bez problému poslal puk do odkryté brány a vstřelil svůj druhý gól v utkání. Islanders potřetí v zápase vedou, tentokrát 3:1! Asistence: Alan Quine a Thomas Hickey.
    44:41 Andrew LADD - 3:2
     
    45:24
    Islanders právě vstřelili branku!
    Capitals propadli na obranné modré čáře a ANDERS LEE se řítil do samostatného úniku, který zakončil střelou mezi betony Bradena Holtbyho. Islanders během 43 sekund vstřelili dva góly a důrazně vykročili za vítězstvím!
    45:24 Anders LEE - 4:2
     
    45:33
    Brock Nelson mohl střelou z vrcholu levého kruhu pro vhazování uštědřit Capitals další ránu, Braden Holtby ale jeho pokus mířící do vzdálenějšího pravého horního rohu brány skvěle vyrazil levým ramenem!
     
    46:43
    T. J. Oshie v levém kruhu pro vhazování zády k bráně tečoval prudké nahození z pravého křídla, puk se ale od jeho čepele hole odrazil po ledě vedle bližší levé tyče.
     
    47:09
    Islanders na levém křídle vyrazili do rychlého protiútoku a od mantinelu napřáhli ke střele, která po ledě mířila ke vzdálenější pravé tyči, Braden Holtby ji ale levým betonem vyrazil!
     
    47:49
    A znovu hokejisté New Yorku Islanders, jejichž střela se od horní tyče odrazila zpět do hry!
     
    48:46
    John Tavares na vrcholu levého kruhu pro vhazování zamíchal s pukem a poté napřáhl ke střele zápěstím, která mířila do bližšího horního rohu brány, Braden Holtby ji ale vyrážečkou vyrazil mimo!
     
    49:12
    Dennis Seidenberg vzápětí pálil z vrcholu pravého kruhu pro vhazování, jeho prudkou střelu letící těsně nad ledem ale skvěle zablokoval Alexander Ovečkin.
     
    50:21
    Dlouho se hraje bez přerušení a Capitals se po nebezpečných střelách Islanders usadili v útočném pásmu.
     
    50:55
    Matt Niskanen na modré čáře vypálil zápěstím a jeho následný pokus zamířil nad. Jaroslav Halák po jeho střele jen pro jistotu sáhl lapačkou a zasahovat nemusel.
     
    51:12
    Capitals strávili v útočném pásmu něco málo přes minutu, do žádné nebezpečné šance se ovšem nedostali a na řadu přichází krátká komerční přestávka.
     
    52:48
    Islanders na levém křídle vypálili od modré čáry a jejich pokus skončil v ochranné síti. Po přerušení hry si odbudeme další krátkou reklamní přestávku.
     
    53:05
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals po pravém křídle vyrazili do rychlého protiútoku a Matt Niskanen od mantinelu nahodil puk před bránu, kde ho na přední tyči nejprve skvěle tečoval Jay Beagle a na vzdálenější levé tyči se prosadil z blízkosti ANDRÉ BURAKOVSKY, který vrátil Capitals zpět do hry! Asistence: Jay Beagle a Matt Niskanen.
    53:05 André BURAKOVSKY - 4:3
     
    54:13
    Jason Chimera se snažil něco vymyslet po dvou skvělých zákrocích Jaroslava Haláka na pravém křídle, z ostrého úhlu se ale ke střele ani přihrávce neodhodlal.
     
    54:42
    T. J. Oshie se řítil po obrovské chybě Islanders do samostatného úniku, který zakončil střelou mířící po ledě k pravé tyči, Jaroslav Halák ale fantasticky zasáhl levým betonem a podržel New York Islanders v důležité chvíli nad vodou!
    54:42 T. J. Oshie v samostatném úniku nevyzrál na Jara!
     
    54:45
    T. J. Oshie byl v samostatném úniku těsně před zakončením zezadu zahákován Calvinem de Haanem, rozhodčí ovšem viděli faul Dennise Seidenberga, který dostal dvě minuty za sekání.
     
    55:43
    Jaroslav Halák předvedl v blízkosti své pravé tyče skvělý zákrok a následná dorážka Capitals zamířila mimo.
     
    56:45
    Dennis Seidenberg je zpět na ledě a New York Islanders úspěšně přečkal kritickou chvíli.
     
    57:01
    Jay Beagle v blízkosti pravé tyče nedokázal puk zasunout mezi betony Jaroslava Haláka a vzápětí byl zasažen do obličeje holí Thomase Hickeyho, který dostal dvě minuty za vysokou hůl, a Capitals si vyžádali oddechový čas.
     
    57:22
    Alexandr Ovečkin na vrcholu levého kruhu pro vhazování prudce vypálil zápěstím, jeho následná střela ale zamířila pouze doprostřed brány a skončila v náručí klečícího Jaroslava Haláka.
     
    57:53
    Braden Holtby naskočil na střídačku a Capitals to zkouší v přesilové hře bez brankáře. Islanders tedy čelí početní převaze 6 na 4. Dokáží situaci ustát?
     
    59:00
    Do konce utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    59:01
    Thomas Hickey se vrátil zpět na led a ve stejném okamžiku na levém křídle napřáhl k nebezpečně střele Justin Williams, jehož střela od modré čáry zamířila těsně nad!
     
    59:34
    Jakub Vrána se ocitl v blízkosti pravé tyče ve velké šanci a mohl se stát hrdinou Capitals, jeho bekhendová střela po odrazu puku od mantinelu za bránou ale skončila na Halákově výstroji!
     
    Konec zápasu.
     
    Washington sice dvakrát smazal jednobrankový náskok New Yorku Islanders, v poslední třetině se ale během pouhých 43 sekund prosadili Andrew Ladd a Anders Lee, jehož gól byl nakonec vítězný. Za hosty snižoval necelých sedm minut před koncem André Burakovsky, Capitals už se ale během dvou přesilových her, z nichž druhá byla umocněna hrou bez brankáře, v závěru vyrovnat nepodařilo. Islanders na domácím ledě v Barclays Center porazili v dramatickém utkání Capitals a vyhráli potřetí v řadě. Konečný výsledek. New York Islanders 4 Washington Capitals 3.
    New York Islanders se raduje z vítězství nad Washingtonem.

     
    Statistiky: Střely na bránu: 31-34; Zablokované střely: 14-12; Vhazování: 49%-51%; Hity: 15-16; Přesilové hry: 0/4-0/4; Trestné minuty: 8-8.
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Andrew Ladd (NYI) 2+0
    2. Alan Quine (NYI) 0+2
    3. Justin Williams (WSH) 1+1
     
    Československá stopa v utkání

    Jaroslav Halák (NYI) 31 zák., 3 góly, 91,2%
    Jakub Vrána (WSH) 0+0, 2 střely, čas na ledě 10:14 (03:53:03)
    Andrew Ladd se v noci probudil a Islanders doufají, že mu to vydrží.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 9. Clutterbuck (N. Kuljomin, R. Strome), 35. Ladd (Hickey, Quine), 45. Ladd (Quine, Hickey), 46. Lee – 14. Williams (Ovečkin, Orlov), 42. Ovečkin (Williams, Kuzněcov), 54. Burakovsky (Beagle, Niskanen)


    New York Islanders: Halák (Bérubé) – Leddy, Hamonic, Hickey, Boychuk, de Haan, Seidenberg – Lee (C), Tavares, Jo. Bailey – Prince, B. Nelson, Beauvillier (A) – Ladd, Quine, Chimera – N. Kuljomin, R. Strome (A), Clutterbuck. Hlavní trenér: Jack Capuano.
    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Alzner, Carlson, Orlov, Niskanen, Orpik (A), Schmidt – Ovečkin (C), Kuzněcov, Williams – Ma. Johansson, Bäckström (A), Oshie – Burakovsky, Eller, J. Vrána – Connolly, Beagle, T. Wilson. Hlavní trenér: Barry Trotz.

    Rozhodčí: Marc Joannette, Ian Walsh. Čároví: Steve Barton, Brad Kovachik

    Diváci: 15795
    bahis siteleri