CSKA Moskva – Magnitogorsk 4:3 (po pr.) | Čerepovec – Ufa 3:2 (po pr.) | Petrohrad – Čeljabinsk 5:3 (kon.)
po prodl.
CSKA Moskva
4:3 (0:0, 1:2, 2:1 - 1:0)
Metallurg Magnitogorsk
Neděle 29.01.2017, 15:00 • CSKA Ice Palace, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Česká stopa v utkání

    Jan Kovář (MET) – 22:01 na ledě – 11 vyhraných bully – 0+2
    Tomáš Filippi (MET) – 17:13 na ledě – 2 vyhraná bully – 0+0 (17:35:32)
     
    Zápas je tedy za námi a po parádní podívané nakonec berou ten bonusový bod domácí hokejisté CSKA! Ti dokázali v prodloužení vstřelit rozhodující branku, když se u mantinelu uvolnil Petrov a umožnil tak zakončovat Muršakovi, který rozhodl. Magnitogorsk ještě 35 vteřin před konce základní hrací doby vedl, nakonec se ale musí spokojit pouze s jedním bodem.

    Ode mě je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám příjemný zbytek nedělního večera.
     
    Konec zápasu.
    63:55 Jan MURŠAK - 4:3
     
    63:55
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Je hotovo, je rozhodnuto a je dnes už podruhé otočeno! Puk parádní prací u mantinelu dokázal vybojovat Petrov, poté ho ještě poslal na zcela volného JANA MURŠAKA, jenž dokázal pohotovou střelou tváří v tvář Košečkinovi dostat puk za jeho záda! Zápas tak končí dvoubodovou výhrou domácího CSKA. Asistence: Kirill Petrov.
     
    62:49
    I nadále se dopředu tlačí hlavně Rudoarmějci, kteří dokázali dostat svého soka opětovně pod tlak, z něj ale další střela nevzešla.
     
    61:42
    Zatím je v prodloužení o něco lepším týmem CSKA, které se snaží ohrožovat Košečkina z každé akce – to Magnitogorsk se ve třech lidech brání a na útok ani nemá dost sil.
     
    60:54
    Do obrovské šance jel Da Costa, který se zjevil zcela sám před Košečkinem, ale přes jeho beton nedokázal puk do branky přes všechnu snahu propasírovat!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Tři třetiny jsou tedy za námi a ani ony na rozhodnutí nestačili – tento skvělý duel tak půjde do prodloužení. Ve třetí třetině domácí dokázali z velkého tlaku srovnat díky střele Da Costy v přesilovce, následně šel ale Metallurg zpět do vedení po tečované přihrávce kapitána Mozjakina. V poslední minutě 35 vteřin před sirénou ale z velkého tlaku vyrovnal chytrou tečí Platt a poslal duel do prodloužení.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    59:25 Geoff PLATT - 3:3
     
    59:25
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Tak to je pořádné drama, protože domácí celek nakonec dokázal vyrovnat a utkání směřuje do prodloužení! Od modré čáry poslal puk do skrumáže před brankou , tam se nejlépe zorientoval GEOFF PLATT a mírnou tečí dokázal překonat gólmana Košečkina! Asistence: Děnis Děnisov a Stéphane Da Costa.
     
    59:15
    Domácí už to zkouší v šesti lidech a pořádně zamáčkli hosty, ale nahození Kutuzova pouze prolétlo pásmem bez zásahu spoluhráčů.
     
    58:24
    A na led znovu musel Košečkin, který má v posledních minutách hodně práce – i teď si ale poradil a střelu Naumenkova dokázal udržet v lapačce.
     
    57:13
    Před branku si najížděl Platt a snažil se protlačit k přihrávce od Muršaka, ovšem na tu nakonec nedosáhl a puk pouze proletěl brankovištěm.
     
    55:51
    Teď střelu z hodně zoufalé pozice z otočky zkusil na modré čáře Popov, ovšem jeho pokus překvapit Sorokina skončil pouze na jeho levém betonu.
     
    54:38
    CSKA se už dostává k puku o poznání více a snaží se na soupeře vyvíjet tlak, k nějaké pořádné šanci před Košečkinem to ale stále nevede.
     
    53:45
    Hra se vyrovnala a do zápasu se dostávají stejně oba dva celky – teď trochu utekla přihrávka Antipinovi a puk tak doklouzal až na zakázané uvolnění.
     
    52:34
    A teď se snaží hostující ekipa zklidnit hru ve vlastním pásmu, což se jim zatím poměrně daří a zdlouhavou rozehrávkou trochu otupili domácí tlak.
     
    51:49
    Hosté jsou ale stále poměrně aktivní a pokoušeli se znovu dostat dopředu – ovšem za brankou o puk přišel Kosov a akce tak skončila.
     
    50:38
    Hra se přesunula logicky do obranného pásma Metallurgu, který se ale tomuto náporu Rudoarmějců brání se ctí a Košečkin tak žádnou těžkou situaci zatím po vstřelené brance řešit nemusel.
    48:48 Sergej MOZJAKIN - 2:3
     
    48:48
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Ale z ničeho nic SERGEJ MOZJAKIN opět prokázal svou genialitu a je tu vedení pro Magnitogorsk! Hostující kapitán čekal v levém kruhu, až se mu nabídnou spoluhráči a nakonec poslal puk před branku na najíždějícího Zaripova – před ním u něj byl sice Děnisov, ale bruslí si ho poslal pouze do branky, takže CSKA opět musí dotahovat. Asistence: Jan Kovář.
     
    48:25
    Zatím se ale Metallurgu tato početní výhoda vůbec nedaří, takže sledujeme jen takové nahrávání kolem modré čáry, které k žádné šanci nevede.
     
    47:35
    A do oslabení pro změnu půjdou domácí – Bogdan Kiselevič je poslán na trestnou lavici za hru vysokou holí.
     
    46:49
    Hra se přesunula hlavně do středního pásma a nad tím se oba celky snaží získat převahu, přechod přes modrou ale momentálně u obou trochu vázne.
     
    45:39
    Stále se hraje 4 na 4 a ani jeden z týmů se momentálně moc do útoku nežene – hraje se vyrovnaný hokej dvou týmů, ze kterých je cítit, že hrají ve velké pohodě.
     
    44:16
    Je tu další vyloučení proti hostům – tentokrát je tím postiženým Tomáš Filippi, který je vyloučen za hákování. Zároveň je ale vyloučen i domácí Geoff Platt, který podle názoru sudích pád přihrál a já musím říci, že to bylo vážně trochu teatrální.
     
    43:09
    Tak toto byla obrovská šance, kterou měl domácí Světlakov – ten se dostal k zakončení z úhlu a střílel přesně do šibenice, Košečkin jeho ránu ale vytáhl ramenem nad!
     
    42:19
    Domácí Rudoarmějci dohrávají zbytek té zbývající přesilovky a snaží se ji také náležitě využít – ovšem ten tlak už není tak silný a Magnitogorsk se zvládá dobře bránit.
    41:05 Stéphane Da Costa - 2:2
     
    41:05
    CSKA právě vstřelilo branku!
    A ihned po začátku této početní výhody je také srovnáno, takže se ve třetí třetině začíná od nuly – do ideální pozice dostal nabito STÉPHANE DA COSTA, který nijak neváhal a vyslal nechytatelnou bombu k tyčce Košečkinovy brány! Asistence: Arťom Blažijevskij.
     
    40:56
    Je tu ovšem další vyloučení pro hosty a bude tu dvojnásobná přesilovka pro CSKA – na trestnou jde Viktor Antipin za sekání.
     
    40:36
    Domácí celek tuto třetinu začíná přesilovkou a snaží se dostat do tlaku – to se nakonec také povedlo a o vlastní tyčku musel beton zapřít Košečkin, aby zamezil Scottovi ve skórování.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Máme za sebou i druhou třetinu a v té už branky padaly – do vedení šlo domácí CSKA, když se dokázal mezi betony Košečkina prosadit Platt, následně ale Metallurg hrál přesilovku 5 na 3 a tam se zápas zlomil. Magnitogorsk nejprve srovnal zásluhou Mozjakina, následně využil i zbývající přesilovku 5 na 4 a šel díky střele Osaly do vedení. Následně jsme viděli ještě několik šancí, branku ale žádnou a tak budou domácí muset otáčet stav.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:35
    Na konci třetiny je tu ještě mírná komplikace pro hosty, protože je vyloučen jejich elitní střelec Danis Zaripov za držení hole.
     
    38:45
    Hra se vyrovnala a tlak Magnitogorsku trochu opadl – to ale neznamená, že by se do nějakého dostali Moskvané, ti jsou ke konci třetiny až na tu ojedinělou šanci poměrně neškodní.
     
    37:33
    Ale z ničeho nic měli tutovou šanci právě domácí – na Košečkina jel ze strany sám Scott, trefil ale pouze nastavenou lapačku ruského gólmana!
     
    36:49
    Moskevský celek po skončení své početní výhody opět vypadl z tempa a hosté se dostávají znovu do poměrně velkého počtu šancí – tentokrát ale zasáhl pozorný Sorokin.
     
    35:25
    Hosté už hrají v plném počtu hráčů a pokoušejí se opět dostat na dostřel gólmana Sorokina – ten si teď na puk poměrně dlouho nesáhl, protože v přesilovce CSKA svého soupeře před branku vůbec nepustilo.
     
    34:17
    CSKA se ale nedaří dostat do nějakého souvislého tlaku – Magnitogorsku se daří bránit a vyhazovat poměrně pravidelně puky daleko od své brány.
     
    33:04
    Přesilovku si po hodně dlouhé době zkusí i domácí celek, který bude moci využít sekání Denise Kazionova, za které byl ruský hráč také vyloučen.
    32:18 Oskar OSALA - 1:2
     
    32:18
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Využita je i druhá přesilovka a hosté tak rázem otáčejí vývoj celého zápasu! Sjomin nabil OSKARU OSALOVI, jenž stál v mezikruží a ten dokázal rychlým pokusem puk zamést přesně mimo dosah zoufalého Sorokina! Ten tak musí lovit puk ze své sítě podruhé během pár minut. Asistence: Alexandr Sjomin.
     
    31:42
    Hosté ale dohrávají i tu normální přesilovku a CSKA se tak musí i nadále bránit velkému tlaku – střílený puk teď před branku poslal Zaripov, ten ale nikdo netečoval.
    30:21 Sergej MOZJAKIN - 1:1
     
    30:21
    Metallurg právě vstřelil branku!
    A po zásluze je srovnáno, tomuto tlaku se domácí asi ubránit nemohli! Odpovědnost za střelu na sebe vzal ten nejpovolanější – kapitán SERGEJ MOZJAKIN a poté, co si i s pukem nabruslil do levého kruhu, dokázal důraznou ránou k tyčce dnes poprvé prostřelit Sorokina! Asistence: Jan Kovář a Chris Lee.
     
    30:14
    Po delší době je hra přerušena a domácí CSKA za to nebude rádo – Kirill Petrov je totiž vyloučen za podražení u mantinelu a posílá svůj celek do dlouhého oslabení 3 proti 5.
     
    29:35
    Teď už se tlak hostů zvýšil a na led musel právě i domácí gólman, ten ale nakonec zákrokem betonem na zadní tyči dokázal puk vyrazit za branku.
     
    28:45
    Zatím se ale Metallurg nemůže dostat do pořádné šance – sice krouží s pukem kolem branky Sorokina, ale střely nepřicházejí.
     
    27:29
    Tak toto je nepříjemné pro moskevský celek, protože ihned po brance bude čelit přesilovce, ze které hrozí vyrovnání – navíc to bude přesilovka hned pětiminutová. U hrazení se do nešťastného souboje se soupeřem dostal Igor Ožiganov, sudí ho za tento souboj poměrně přísně vyloučili na 5 + do konce zápasu.
    26:02 Geoff PLATT - 1:0
     
    26:02
    CSKA právě vstřelilo branku!
    A za svoji aktivitu v této třetině jsou nakonec domácí odměněni první brankou zápasu! Do souboje u mantinelu nebojácně šel Scott, který vybojoval puk pro GEOFFA PLATTA a ten dokázal pohotovou střelou zaskočit Košečkina, jemuž procedil kotouč mezi betony! Asistence: Greg Scott a Andrej Světlakov.
     
    25:07
    A teď se po delší době dostal k jedovaté střele od modré čáry Lee, který ale pouze prověřil připravenost lapačky pozorného Sorokina.
     
    24:29
    Oslabení Metallurgu už je pryč a hosté hrají v plném počtu – mohou se tak po delší době vrátit do zápasu a opět nám ukázat něco ze svého útočného umění.
     
    23:34
    Zatím se ale Rudoarmějcům nedaří dostat do takového tlaku, jako v té minulé početní výhodě – hosté už několikrát vyhodili, jako třeba teď, kdy je osvobodil Birjukov.
     
    22:28
    Je tu ale další vyloučení proti Magnitogorsku, což znamená další oslabení – na trestnou je poslán Jaroslav Chabarov, který se provinil nedovoleným bráněním.
     
    21:49
    Metallurg už ale hraje v plném počtu a dokázal se tak vymanit z toho náporu domácích – hra se přesunula do středního pásma a lídři Východní konference sbírají síly po tom náročném oslabení.
     
    20:45
    Moskevský celek si hned vytvořil velký tlak, protože logicky dohrává přesilovku z minulé třetiny, střelu Mamina ale zvládl Košečkin vyrazit za bránu!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina je za námi a ani přes poslední přesilovkové šance domácího CSKA zatím branka nepadla. Blíže k ní ale v průběhu třetiny měl hostující Magnitogorsk, který ale přes Sorokina puk do branky dostat nedokázal. I herně byl právě Metallurg o něco málo lepší, CSKA bylo u puku méně a pokud chce dnes brát tři body, bude muset hru zlepšit.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:37
    A první přesilovku zápasu, která bude pravděpodobně rozdělena třetinou, si zahrají domácí – na trestnou lavici je poslán Alexej Bereglazov, který svého soupeře hákoval.
     
    19:34
    Do konce třetiny už moc času nezbývá a vypadá to, že branku už neuvidíme, protože hra se momentálně odehrává ve středním pásmu.
     
    18:59
    Na konci periody se ale konečně dostávají do akce i domácí – teď ihned po bully vyslal skrytou střelu přes obránce Platt, Košečkin byl ale na ledě včas.
     
    18:29
    CSKA se stále nemůže dostat do pořádné šance a každý útok domácího celku končí bez zakončení – Magnitogorsk velice dobře brání.
     
    17:39
    Opět Mozjakin a opět to zavánělo brankou! Tentokrát si kapitán lídra Východní konference najel tak chytře, že jel sám na Sorokina, trefil ho ale pouze do velice rychle položeného betonu!
     
    16:08
    K dobré střele se dostal před brankou Sorokina z první Mozjakin, který ale z pravého kruhu trefil pouze rameno domácího gólmana.
     
    15:11
    Domácí už opět hrají v plném počtu, ale i nadále jsou právě oni tím horším týmem – Magnitogorsk hraje velice organizovaně a svého soupeře vůbec nepouští k nějakým kloudným střelám.
     
    14:05
    Po delší době je hra přerušena, protože Kovář ve snaže o doražení puku za Sorokina vjel až do brankoviště a jeho tým je tak vykázán do středního pásma.
     
    13:29
    Opět stejný scénář – hosté zamkli svého soupeře hluboko do jeho vlastního pásma, mají tlak, ale nepřicházejí pořádné střely. Jednu teď vyslal Birjukov, obránci ji ale tečovali mimo.
     
    12:39
    Další přesilovku si zahraje hostující Metallurg, vysokou holí totiž zahrál Greg Scott a musí si jít na dvě minuty odpočinout na trestnou lavici.
     
    12:34
    Za brankou se k puku dostal Antipin, který ho chtěl rychle poslat dopředu, ovšem akci Magnitogorsku přerušil další z mnoha dnešních ofsajdů.
     
    11:42
    Hra se vyrovnala a přesunula se hlavně do středního pásma – pořád se ale hraje velkém tempu a ani jeden tým tomu druhému nic nedaruje.
     
    10:35
    Až teď se hra přesunula do blízkosti branky Košečkina, tam si ale poradili obránci Metallurgu a při dalším útoku se do ofsajdu dostal domácí Scott.
     
    09:52
    I nadále jsou to ale hosté, kdo více tlačí na pilu, i když jejich soupeř již je v plném počtu – v dosavadním průběhu zápasu pak překvapivě CSKA ještě nemělo žádnou zaznamenáníhodnou šanci.
     
    08:45
    Ani další část přesilovky se hostům moc nepovedla, alespoň co se šancí týče a Sorokin si tak nemusel připsat žádný vyloženě těžký zákrok.
     
    07:41
    Magnitogorsk se nastěhoval do pásma a tam poměrně tvrdě tlačí na branku Sorokina, na velkou šanci ale zatím hostující celek v této početní výhodě čeká.
     
    06:47
    A navíc je tu ještě vyloučení – na trestnou míří domácí Igor Ožiganov, který se dopustil nedovoleného bránění.
     
    06:47
    Po delší době je hra znovu přerušena a tentokrát je to vinou nepřesné rozehrávky Děnisova – tomu puk sjel po čepeli a skončil až na zakázaném uvolnění.
     
    05:35
    Naopak, na led musel znovu velice rychle Sorokin! Před ním se zcela sám zjevil Sjomin, ovšem zblízka nedokázal puk propasovat skrz jeho beton!
     
    04:51
    Hra se přesunula před branku Metallurgu, kde ale Rudoarmějci nic nevymysleli a nemohou se dostat k nějaké pořádné střele.
     
    03:45
    Do obrovské šance se dostali hosté – na zadní tyč puk propadl až na hůl kapitána Mozjakina, který ale z první trefil pouze boční síť Sorokinovy brány!
     
    02:22
    Sudí se hodně dlouho dohadovali, koho vlastně vyloučí a nakonec to končí takto – na trestnou lavici za domácí celek míří za domácí celek Kiselevič za nedovolené bránění a Čmychov za hrubost, za hosty pak Denis Kazionov a Platonov, oba za hrubost.
    02:22 V Moskvě se pořádně přitvrdilo.
     
    02:22
    Hra se přesunula před branku Košečkina, který ale na led zatím nemusel – následně se po souboji u mantinelu strhla mezi oběma celky velká mela a je jasné, že se bude vylučovat.
     
    01:28
    Zatím se Metallurgu daří poměrně dobře držet puk a díky rozehrávce zpoza branky zpomalil hru – následně se ale do ofsajdu vystavil Těreščenko a hra je tak přerušena.
     
    00:39
    Aktivněji sice začali domácí hokejisté, jako první musel ale na led jejich gólman – po kontru střílel doprostřed branky Zaripov, Sorokin puk ale v pohodě vyrazil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    CSKA Moskva: I. Sorokin (Fasth) – Kutuzov, Kiselevič (A), Děnisov (C), Ožiganov, Naumenkov, Blažijevskij, Čmychov – Al. Popov, K. Petrov, Da Costa – Scott, Muršak (A), Platt – Mamin, Světlakov, Ničuškin – V. Žarkov, Osnovin, Vorošilo – Kugryšev.

    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Samsonov) – Antipin, J. Birjukov, Bereglazov, Lee (A), Chabarov, S. Těreščenko, Dronov – Zaripov (A), Jan Kovář, Mozjakin (C) – Filippi, Osala, A. Sjomin – Kosov, Berestennikov, Timkin – Železkov, Dm. Kazionov, De. Kazionov – Platonov.

    Rozhodčí: Beljajev, Gofman – Gordenko, Metalnikov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Dobrý den, vítám Vás u přenosu ze zápasu ruské hokejové KHL, kde se proti sobě postaví celky CSKA Moskva a Metallurgu Magnitogorsk.

    Domácí CSKA je na tom letos velice dobře a v Západní konferenci tvrdě válčí s Petrohradem o první místo. Momentálně drží to druhé se ziskem 123 bodů za 54 zápasů a skóre 157:96, přičemž na SKA ztrácí pouhý bod. Momentální forma je také parádní, Rudoarmějsi získali z posledních pěti zápasů 12 bodů – nejprve vyhráli doma nad Novosibirskem 2:1, poté padli v derby s Dinamem Moskva venku 1:0, následovaly ale tři další venkovní výhry. Nejprve v dalším derby se Spartakem vysoko 1:6, následně v Novgorodu 1:3 a posledně i na ledě Soči 0:2.

    Hostující Metallurg Magnitogorsk je na tom také velice dobře a svou Východní konferenci dokonce vede a to poměrně velkým rozdílem. Na Kazaň má náskok dobrých 13 bodů a už tak skoro nemá, o co hrát – za 55 zápasů zauralský celek získal 116 bodů a pyšní se skóre 181:121. Aktuální forma je spíše průměrná, když Magnitogorsku vynesla devět bodů z posledních pěti duelů – nejprve přišla domácí prohra 3:5 s Omskem, vše ale napravila výhra 4:2 nad tím samým sokem. Následně Metallurg vyhrál i v Jaroslavli 1:4, poté sice padl na ledě Podolsku 3:2, posledně ale vyhrál v Moskvě nad Dinamem 1:2.
    Ilja Sorokin - brankářská jednička CSKA

    Ilja Sorokin z @hccska ???????????? #MadeOfHockey #CCMGoalie #repost @khl

    Fotka zveřejněná uživatelem CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),


     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 27. Platt (Scott, Světlakov), 42. Da Costa (Blažijevskij), 60. Platt (Děnisov, Da Costa), 64. Muršak (K. Petrov) – 31. Mozjakin (Jan Kovář, Lee), 33. Osala (A. Sjomin), 49. Mozjakin (Jan Kovář)


    CSKA Moskva: I. Sorokin (Fasth) – Kutuzov, Kiselevič (A), Děnisov (C), Ožiganov, Naumenkov, Blažijevskij, Čmychov – Al. Popov, K. Petrov, Da Costa – Scott, Muršak (A), Platt – Mamin, Světlakov, Ničuškin – V. Žarkov, Osnovin, Vorošilo – Kugryšev.
    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Samsonov) – Antipin, J. Birjukov, Bereglazov, Lee (A), Chabarov, S. Těreščenko, Dronov – Zaripov (A), Jan Kovář, Mozjakin (C) – Filippi, Osala, A. Sjomin – Kosov, Berestennikov, Timkin – Železkov, Dm. Kazionov, De. Kazionov – Platonov.

    Rozhodčí: Beljajev, Gofman – Gordenko, Metalnikov
    bahis siteleri