Barys – Minsk 5:1 (kon.) | Jekatěrinburg – Riga 4:2 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Jokerit 2:3 (kon.)
Magnitogorsk – Petrohrad 5:4 (5:4 po s.n.) | Čeljabinsk – Čerepovec 1:0 (kon.) | Ufa – CSKA Moskva 1:5 (kon.)
Spartak Moskva – Soči 1:3 (kon.) | HC Slovan – Viťaz 1:6 (kon.)
konec
Spartak Moskva
1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
HK Soči
Pátek 03.02.2017, 17:30 • VTB Ice Palace, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Česká stopa v utkání

    Lukáš Radil (SPM) – 1 střela na branku – 6:56 na ledě – 0+0 (20:00:12)
     
    Zápas je tak za námi a domácí nakonec skóre srovnat v poslední třetině nedokázali, takže potvrdili mizernou formu a dnes neberou ani bod. Do prázdné branky výhru Soči pečetil přesnou střelou hostující O'Dell a celek z jihu Ruska tak vyhrál v hlavním městě 1:3.

    Ode mě je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám příjemný zbytek pátečního večera.
     
    Konec zápasu.
    59:31 Eric O'DELL - 1:3
     
    59:31
    Soči právě vstřelilo branku!
    A je hotovo, protože hosté dokázali puk uklidit do prázdné branky a definitivně tak zlomili Spartak. K puku se po vyhraném bully dostal ve středním pásmu ERIC O'DELL, který dokázal pohotovým zakončením trefit odkrytou klec! Asistence: Ilja Krikunov a Ben Maxwell.
     
    58:35
    Tlak domácích stále nic nového nepřináší a sledujeme tak spíše zoufalé pokusy o srovnání, Soči i nadále drží tříbodové vítězství.
     
    57:46
    Domácí Spartak sice stále drží kotouč ve své moci, hodně problémů mu ale dělá přechod přes modrou čáru – takže šance stále nepřicházejí.
     
    56:39
    Hraje se poměrně dlouho bez přerušení a hosté se stále v pohodě brání, teď navíc drží puk ve své moci a umně tak natahují čas.
     
    55:44
    Hra se přesunula před branku Truškova a ten musel velice rychle na led proti tečované střele Kuzněcova, tu ale nakonec zvládl vyrazit za branku.
     
    54:34
    Domácí se sice drží u puku daleko více, nemohou ho ale protlačit až na branku Barulina, který tak může být navzdory blízkosti soupeře poměrně v klidu.
     
    52:09
    Momentálně se toho na ledě moc neděje – domácí se marně snaží vyprodukovat nějaký tlak, hosté se pak do ničeho neženou.
     
    51:19
    Hra se uklidnila a nevypadá to, že by se Soči chystalo nějak odpadnout – naopak, problémy má teď Spartak, který se poslední minutu nemůže vůbec dostat k puku.
     
    50:09
    Tak toto byla obří šance hostů, když jel na Truškova zcela sám Krikunov, domácí gólman jeho ránu ale dokázal vyrazit nad ochranné plexisklo!
     
    49:30
    Do výtečné šance se ale přesně před Barulinem dostal Stoa, který se pokoušel zblízka puk nějak dotlačit do branky – ovšem Barulin byl na ledě včas a kotouč schoval pod výstrojí!
     
    48:55
    Ale domácím se nedaří dostat do pořádného tlaku, takže sledujeme poměrně pohodovou obranu v podání Soči.
     
    47:59
    Domácí budou mít dobrou šanci na srovnání, protože na trestnou lavici je poslán hostující Andrej Kosticyn za hákování – Soči tak bude hrát dvouminutové oslabení.
     
    47:37
    Teď se do akce dostal před Barulinem aktivní Mirnov, který se i s pukem natlačit před branku soupeře, nakonec ale ztroskotal na betonu gólmana Soči!
     
    46:35
    Hra se teď přesouvá ze strany na stranu a ani jeden z týmů se nemůže dostat do větší šance, protože je brzdí nepřesnosti.
     
    44:49
    Od modré čáry to následně zkusil i Potapov, ovšem jeho střelecký pokus pouze prolétl kolem Barulinovy tyče a skončil na zadním mantinelu.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 36. Bobrov (Provolněv) – 8. Krikunov (O'Dell), 38. Petersson (Maxwell, Padakin), 60. O'Dell (Krikunov, Maxwell)


    Spartak Moskva: Truškov (Svensson) – Dyblenko, Kalinin (A), Bondarev, Provolněv, Sergijenko, Kirillov (A), Kljauzov – Radil, Stoa, Glazačev – Mirnov, V. Berdnikov, Leščenko – Bobrov (C), M. Potapov, Tolpeko – Alexandr Vasiljev, Pavljukov, Stapleton.
    HK Soči: Barulin (Šikin) – Alexandrov, Pepeljajev, I. Vorobjov, Fantenberg, S. Kuzněcov, Mamkin, Glazkov – A. Kosticyn (C), O'Dell, Krikunov (A) – Petersson, Maxwell (A), Padakin – Morozov, Točickij, Levickij – I. Zacharčuk, Mereskin, Ščegolkov.

    Rozhodčí: Baluška, Cyplakov – Michel, Savenkov
    thejrc.org