Barys – Minsk 5:1 (kon.) | Jekatěrinburg – Riga 4:2 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Jokerit 2:3 (kon.)
Magnitogorsk – Petrohrad 5:4 (5:4 po s.n.) | Čeljabinsk – Čerepovec 1:0 (kon.) | Ufa – CSKA Moskva 1:5 (kon.)
Spartak Moskva – Soči 1:3 (kon.) | HC Slovan – Viťaz 1:6 (kon.)
konec
HC Slovan Bratislava
1:6 (1:1, 0:2, 0:3)
HC Viťaz Moskevská oblast
Pátek 03.02.2017, 19:00 • Aréna Ondreja Nepelu • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Česká stopa v utkání:

    Tomáš Kundrátek (SLV) 0+0, 2 střely, čas na ledě 22:52
    Lukáš Vopelka (SLV) 0+0, 0 střel, čas na ledě 4:53
    Jakub Jeřábek (VIT) 0+0, 5 střel, čas na ledě 20:37
    Roman Horák (VIT) 0+1, 0 střel, čas na ledě 17:47 (21:42:07)
    VIDEO: Kompletní sestřih všech branek hostujícího Viťazu.

     
    Statistiky: Střely: 57-48; Střely na bránu: 30-29; Vhazování: 28-36; Zablokované střely: 5-18; Hity: 6-14; Fauly: 3-3; Trestné minuty: 10-8.
    FOTO: Belasí dostali pěkný příděl a museli blahopřát k výhře.

     
    Slovan Bratislava sice zásluhou Patrika Lušňáka v první třetině odpověděl v přesilové hře na úvodní gól Alexeje Kopejkina, z jeho strany už to ale bylo vše a ve zbytku utkání inkasoval v řadě pět gólů, z nichž dva padly po velkých a zbytečných chybách. Belasím se utkání o důležité tři body vůbec nepovedlo a dva zápasy před koncem základní hrací doby je jasné, že se do playoff nepodívají. Viťaz si naopak zásluhou dvou branek z hokejky Ivana Jacenka upevnil místo mezi nejlepší osmičkou a zvítězil již posedmé v řadě. Konečný výsledek: HC Slovan Bratislava 1 HC Viťaz 6.
     
    Konec zápasu.
     
    59:08
    Fanoušci Belasích děkují svým hráčům za fantastickou sezónu, ačkoliv se jim do playoff nakonec proniknout nepodaří. Slovan předváděl doma skvělé výkony a od Vánoc před svým publikem až do včerejšího zápasu proti Dinamu Moskva nevyšel bodově naprázdno!
     
    59:00
    Do konce utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    57:56
    Fanoušci Slovanu Bratislava odpočítali fantastickou děkovačku. Každý fanoušek slovenského týmu je na nohou a hlasitě tleská! Dokonce se zde objevila i mexická vlna.
     
    56:55
    Slovan Bratislava si vytvořil obrovský zámek a pokud jsem dobře slyšel, tak se puk odrazil zpět do hry od tyče! To byla nádherná pumelice Belasích od modré čáry. Druhý gól ale nikde.
     
    55:24
    Hosté v levém kruhu pro vhazování napřáhl z úhlu k prudké střele, která letěla těsně nad ledem a Barry Brust ji levým betonem vykopl!
     
    55:16
    Slovan se ocitl pod velkým tlakem a raději puk vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    55:01
    Arťom Švec-Rogovoj si z pravého rohu útočného pásma krásně vybruslil před bránu a v blízkosti pravé tyče se pokusil puk zasunout mezi betony Barryho Brusta, brankář Slovanu Bratislava se ale překonat nenechal!
     
    53:58
    Tomáš Starosta se během pár sekund dostal na levém křídle ke dvěma nebezpečným střelám, Igor Saprykin ale po úvodním gólu Slovanu zamkl bránu na sto západů!
     
    52:03
    Slovan si v rychlém sledu vytvořil dvě skvělé brankové příležitosti! V blízkosti levé tyče nejprve pálil pod horní tyč Jeff Taffe, Igor Saprykin ale předvedl senzační zákrok, když puk maskou vytáhl nad, a vzápětí si poradil i s prudkou střelou Jonathana Cheechooa od modré čáry. Pokus druhého jmenovaného hráče mířil nad ledem k bližší pravé tyči, brankář Viťazu se ale překonat nenechal a předvedl perfektní semafor! Igor Saprykin ukryl puk v lapačce.
     
    51:30
    Dnešní utkání sleduje 10055 diváků.
     
    50:52
    Andrej Šťastný v blízkosti vrcholu levého kruhu pro vhazování přes jednoho z hráčů Viťazu napřáhl k pěkné táhlé střele zápěstím, jeho následný pokus ale zamířil pouze doprostřed brány, kde byl připravený Igor Saprykin.
    49:46 Mario KEMPE - 1:6

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 11. Lušňák (Skalický) – 4. Kopejkin (Jacenko, Kempe), 23. Jacenko (Švec-Rogovoj), 36. Jacenko (Švec-Rogovoj, Gimajev), 44. Afinogenov (Makejev), 46. Pankov (Švec-Rogovoj), 50. Kempe (M. Aaltonen, Horák)


    HC Slovan Bratislava: Brust (Pogge) – Bačík, Kundrátek, Plastino, Švarný, Rosandić, Starosta, Luža, Pätoprstý – Cheechoo, Taffe, M. Hlinka – Jeglič, Chipchura, Musatov – Skalický, Lušňák, Šťastný – Vopelka, Petráš, Halama.
    HC Viťaz Moskevská oblast: Saprykin (Todykov) – Golovkov, A. Semjonov, Katičev, Jeřábek, P. Lukin, Gimajev, Voronkov – Afinogenov, A. Nikulin, Makejev – Kopejkin, Kempe, M. Aaltonen – Vyglazov, Horák, A. Černov – Švec-Rogovoj, Jacenko, Džiošvili – Pankov.

    Rozhodčí: Andris Ansons, Roman Gofman. Čároví: Jakov Palej, Dmitry Sivov

    Diváci: 10055
    ocianews.com