Sparta – Chomutov 3:2 (po pr.) | Třinec – Liberec 3:4 (kon.) | Zlín – Pardubice 5:4 (2:1 po s.n.)
Kometa Brno – K. Vary 3:2 (po pr.) | Mountfield HK – Litvínov 3:1 (kon.) | Olomouc – Plzeň 3:1 (kon.)
Mladá Boleslav – Vítkovice 3:0 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:4 (1:3, 0:1, 2:0)
Bílí Tygři Liberec
Neděle 05.02.2017, 15:20 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 míst) • Tipsport extraliga • 45. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:20 Tomáš NETÍK - 3:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    59:20
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tak ještě to může být zajímavé! TOMÁŠ NETÍK se rozjel proti Lašákovi velmi rychle a prudkou střelou k levé tyči ho překonal. Také Netík dnes zaznamenal první branku v dresu Ocelářů – 3:4!
     
    59:20
    Dominik Lakatoš úmyslně posunul Lašákovu branku a proti Liberci bylo nařízeno trestné střílení. Pojede Tomáš Netík.
     
    59:08
    Ordoš se po vhazování protlačil před třineckou bránu, ale nepovedlo se mu bekhendem přehodit Hrubcův beton! Kotouč skončil za bránou.
     
    50:04
    Oceláře teď při nástupu brzdí faul kapitána Zbyňka Irgla (TRI). Ten je potrestán dvěma minutami za podražení unikajícího Lakatoše ve středním pásmu.
    47:51 Kamil KREPS - 2:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    47:51
    Třinec právě vstřelil branku!
    Přeci jen ještě Oceláři vykřesali jiskřičku naděje na bodový zisk z tohoto duelu! Nosek přihrál křížem kluziště přesně na hůl rozjetého KAMILA KREPSE, který si puk na levém křídle zpracoval a nechytatelně jej napálil do horní poloviny Lašákovy branky – 2:4! Asistence: David Nosek, Milan Doudera.
     
    45:28
    Tohle je dost možná poslední šance pro Oceláře se zápasem něco udělat. Jakub Valský (LIB) si odsedí dvě minuty za hákování a Třinec bude hrát ve čtyřech proti třem.
     
    44:50
    Lašák udržel střelu M. Doudery a před brankou se strhla potyčka. Lukáš Derner (LIB) byl vyloučen na dvě minuty za hrubost, Cory Kane (TRI) byl potrestán dvěma minutami za hrubost a deseti minutami za shození rukavic. Menší trest Kanea odpyká Erik Hrňa, hraje se ve čtyřech.
     
    42:06
    Marosz se rychlými tempy zbavil Lakatoše, ale pak to s kličkováním přehnal a odevzdal kotouč Jelínkovi. Hrubec měl co dělat, aby puk po nahození reprezentačního nováčka nepustil.
     
    37:32
    Roth pronikl středem kluziště do útočné třetiny a přestřelil Lašákovu bránu. Puk se však od tvrzeného skla vrátil před bránu a rozjetý Roth mohl dorážet! Skákavý puk však do brány nedostal.
     
    30:01
    Netík si v rohu kluziště vykoledoval faul od Jakuba Valského (LIB), který je vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění. Další přesilovka pro Třinec.
     
    26:15
    Adamského akce byla zastavena ofsajdem, ale třinecký útočník byl následně nedovoleně atakován Adamem Jánošíkem (LIB). U mantinelu se okamžitě strhla mela. Jánošík byl potrestán na čtyři minuty za hrubost. Martin Adamský (TRI) obdržel pouze menší trest za stejný prohřešek. Jeden z Jánošíkových trestů odpyká Josef Mikyska, Třinec tedy bude po komerční pauze v početní výhodě.
     
    26:09
    Hrubec vyrazil Dernerovu střelu a měl štěstí, že nikdo z dorážejících se k puku nedostal. Následně vyhodili Oceláři na zakázané uvolnění a vybírají si oddechový čas. Teď se jim nedaří vymanit z libereckých kleští.
    22:29 Radim ŠIMEK - 1:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    22:29
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši využívají přesilovou hru a na začátku druhé třetiny vedou v Třinci už o tři branky! RADIM ŠIMEK si na modré čáře vyměnil puk s Radivojevičem a ostrou ranou z první překonal Hrubce. Třinecký brankář se nestihl v té rychlosti přesunout – 1:4! Asistence: Branko Radivojevič.
     
    21:20
    Lukáš Krajíček (TRI) si odsedí dvě minuty za hákování Valského. V liberecké výhodě musel Hrubec zasahovat proti projektilu Jánošíka.
    17:58 Lukáš VANTUCH - 1:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    17:58
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tohle je studená sprcha pro Třinec, Liberec má zpět náskok dvou branek! Stránský získal puk po buly a zpoza brány přihrál mezi obránci přesně na hůl LUKÁŠI VANTUCHOVI. Urostlý útočník Liberce zametl kotouč do branky a vstřelil druhou branku čtvrté formace Severočechů v tomto zápase – 1:3! Asistence: Jan Stránský.
     
    15:39
    Třinec si zahraje svou první přesilovku. Dominik Lakatoš (LIB) byl potrestán dvěma minutami za hákování. Ve výhodě střílel Krajíček vedle.
    14:08 Tyler REDENBACH - 1:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    14:08
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři zničehonic a ze své první příležitosti snižují náskok Liberce! Petružálek získal odražený puk, unikl po pravé straně a přihrál pod sebe na TYLERA REDENBACHA. Kanaďan si puk potáhl a překonal Lašáka střelou k levé tyči. Ve druhém zápase za Oceláře si připsal první branku – 1:2! Asistence: Jakub Petružálek, Tomáš Klimenta.
    08:35 Jakub VALSKÝ - 0:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    08:35
    Liberec právě vstřelil branku!
    Slezané už byli v plném počtu, ale Jank se ještě nedokázal vrátit plnohodnotně do hry. Radivojevič si udělal prostor na levé straně, hodil si puk okolo Rotha a vystřelil. Do jeho rány ještě vložil hůl JAKUB VALSKÝ a kotouč propadl až za Hrubce – 0:2! Asistence: Branko Radivojevič, Radim Šimek.
     
    08:21
    Valský tečoval Šimková ránu od modré čáry těsně vedle pravé tyčky! Liberec hraje velmi dobrou přesilovku a tlačí na Oceláře.
     
    06:30
    Bulíř se zbavil svých protihráčů a pádil si to s pukem před branku. Bohumil Jank (TRI) ho zezadu hákoval a odsedí si dvě minuty. První přesilovka Severočechů začne po komerční pauze.
    02:15 Jan STRÁNSKÝ - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    02:15
    Liberec právě vstřelil branku!
    Druhou gólovou šanci už Bílí Tygři využili a k radosti skupinky svých fanoušků jdou ve třetí minutě do vedení! Bližňák přihrál od mantinelu pod sebe na JANA STRÁNSKÉHO, ke kterému se M. Doudera nestačil přesunout. Liberecký útočník střílel z prvního doteku z pravého kruhu přesně k tyči – 0:1! Asistence: Mário Bližňák.
     
    01:09
    Rákos zaváhal při rozehrávce, čehož dokázal skvěle využít Vitásek. Nejprve sice střílel do bočního oblouku, ale posléze připravil ideální střeleckou pozici pro Bartoviče, kterého zastavil Hrubec skvělým zákrokem!
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 15. Redenbach (Petružálek, Klimenta), 48. Kreps (Nosek, M. Doudera), 60. Netík (TS) – 3. J. Stránský (Bližňák), 9. Valský (Radivojevič, R. Šimek), 18. Vantuch (J. Stránský), 23. R. Šimek (Radivojevič)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Galvas, Roth, Jank, Krajíček, M. Doudera, Nosek – Adamský (A), Kane, Irgl (C) – Rákos, Kreps, Netík – Redenbach, Klimenta, Petružálek (A) – Cienciala, Marosz, Hrňa.
    Trenér: Vladimír Kýhos.

    Bílí Tygři Liberec: Lašák (Will) – Ševc (A), Šimek, Vitásek, Jánošík, Derner, Pyrochta, Plutnar – Lakatoš, Jelínek, Ordoš – Radivojevič (C), Bulíř, Valský – Bartovič, Mikyska, Svačina – Vantuch, Bližňák, Stránský.
    Trenér: Filip Pešán.

    Rozhodčí: Vladimír Baluška, Daniel Konc – Jaromír Bláha, Josef Špůr

    Diváci: 4 736 (91 % celkové kapacity)
    bahis siteleri