Barys – Riga 1:0 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Minsk 2:3 (0:2 po s.n.) | Jekatěrinburg – Jokerit 1:3 (kon.)
Záhřeb – Viťaz 3:5 (kon.)
konec
Medveščak Záhřeb
3:5 (0:2, 2:1, 1:2)
HC Viťaz Moskevská oblast
Neděle 05.02.2017, 17:00 • Dom Sportova Zagreb • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas je tedy za námi a domácí ho nezvládli, i když se rozhodně čekala jednoduší práce pro Podolsk. V poslední třetině dokázal domácí Medveščak srovnat, když se prosadil Arkalov – následně ale Viťaz dostal své vedení zpět díky střele Makejeva a poté výhru hostů pečetil tečovaným pokusem Vyglazov.

    Ode mě je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám příjemný zbytek nedělního večera. (19:32:07)
     
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Na samém konci zápasu je ještě vyloučen Arťom Černov, který je potrestán za sekání.
     
    59:11
    Domácí Medveščak tento zápas prohrává, přesto ho tribuny vytleskávají – za odvážný výkon, který podal i v hodně okleštěné sestavě a jen ve třech neúplných formacích.
     
    58:38
    Zápas se chýlí ke konci a domácí s ním už jen těžko něco udělají – teď to ještě zkusil nahozením Smolec, ale bránu nakonec vůbec netrefil.
     
    57:36
    Podolsk se zvládá bránit a už se moc nesnaží útočit, protože moc dobře ví, že tento výsledek mu bohatě stačí – byť není tak suverénní, jak asi čekal.
     
    56:51
    A i nadále se domácí snaží zápas nějak zdramatizovat, dostávají se do střel, ale Saprykin i nadále drží a tak se skóre nemění.
     
    55:39
    Na led musel na druhé straně Saprykin, který si ale také věděl rady a střelu Smithe dokázal zastavit lapačkou.
     
    54:44
    Do pokleku šel znovu Garnett, který tentokrát vyrazil střelu Makejeva nad a zamezil mu tak ve vstřelení hattricku.
     
    53:51
    Hraje se hodně nahoru-dolů, což více vyhovuje hostům, kteří mají ještě o něco více sil a snaží se tak přidat tu úplně definitivní pojistku.
     
    52:45
    Na led po delší době musel i Garnett, který ale celkem v pohodě schoval střelu Nikulina v lapačce a hru tak přerušil.
     
    51:34
    Záhřeb je aktivnější, více drží puk, do šance se ale dostat nemůže – možná už se na něm projevuje to, že musí celý zápas odehrát v tak málo hráčích.
     
    50:40
    I nadále se ale domácí snaží o aktivní hru směrem dopředu, na led znovu musel Saprykin, tentokrát ale střelu Perkoviche zastavil.
    49:46 Nikita VYGLAZOV - 3:5
     
    49:46
    Viťaz právě vstřelil branku!
    A Podolsk dnes podruhé jde do vedení o dvě branky, takže to vypadá na zisk tří bodů pro favorita. NIKITA VYGLAZOV se dostal ke střele z dobré pozice a dokázal propasírovat puk skrz klubko hráčů před brankou – tam ho asi ještě někdo tečoval, každopádně Garnett byl bez šance. Asistence: Arťom Švec-Rogovoj.
     
    48:44
    I nadále drží puk sice spíše domácí, ale hosté nemají žádné problémy s obranou – Záhřeb se vůbec nemůže dostat do pásma.
     
    47:39
    Domácí se snaží natlačit před branku a ještě ze zápasu udělat drama, ovšem Podolsk se dobře brání a vypadá to, že už hodlá své vedení udržet.
     
    46:22
    A hned po gólu jsou tu další dvě vyloučení, na trestnou je poslán domácí Smith za vražení na hrazení a hostující Golovkov za hrubost.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 30. A. Giroux (Miličić, Mahbod), 34. Glumac (Mahbod, A. Giroux), 43. Arkalov (Katic) – 6. M. Aaltonen (Kopejkin, Kempe), 17. Vyglazov (S. Romanov), 40. Makejev (A. Nikulin), 47. Makejev (M. Aaltonen), 50. Vyglazov (Švec-Rogovoj)


    Medveščak Záhřeb: Garnett (Gajdučenko) – Katic, D. Smith, Smolec, Janković, K. Voronin – Perkovich, Mahbod, Miličić (A) – Lessio (C), A. Giroux, Glumac – Arkalov, Zanoški.
    HC Viťaz Moskevská oblast: Saprykin (Todykov) – A. Semjonov (C), Golovkov, Katičev, Jeřábek, Gimajev, S. Romanov, Voronkov – Makejev, A. Nikulin, Švec-Rogovoj – Kempe, M. Aaltonen, Kopejkin (A) – A. Černov, Horák, Vyglazov – Džiošvili, Jacenko, Al. Stěpanov – Pankov.

    Rozhodčí: Olenin, Beljajev – Otmachov, Palej
    thejrc.org