Boston – San Jose 6:3 (kon.) | Buffalo – Anaheim 2:5 (kon.) | NY Rangers – Nashville 4:3 (kon.)
Philadelphia – NY Islanders 1:3 (kon.) | Washington – Detroit 6:3 (kon.) | Columbus – Vancouver 0:3 (kon.)
Toronto – St. Louis 1:2 (po pr.) | Ottawa – Dallas 3:2 (kon.) | Florida – Los Angeles 3:6 (kon.)
Colorado – Pittsburgh 1:4 (kon.) | Arizona – Montreal 4:5 (po pr.)
konec
Boston Bruins
6:3 (3:1, 2:1, 1:1)
San Jose Sharks
Pátek 10.02.2017, 01:00 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Páteční program NHL nabídne velice zajímavý souboj, v němž Boston přivítá na svém ledě v TD Garden hosty ze San Jose. Na domácí straně by neměla chybět česká dvojice útočníků David Krejčí a David Pastrňák se slovenským kapitánem Zdeno Chárou, zatímco v dresu San Jose český útočník Tomáš Hertl. Bruins se nachází před vzájemným zápasem na čtvrtém místě Atlantické divize, přičemž na druhé Toronto ztrácí pouhé dva body. Sharks vedou se ziskem 70 bodů Pacifickou divizi a mají čtyřbodový náskok na Edmonton s Anaheimem.
     
    Boston Bruins:

    Bruce Cassidy, bývalý asistent Claudeho Juliena, poprvé v kariéře povede Boston jako hlavní trenér poté, co si jeho roli naposledy vyzkoušel v sezóně 2003-04, během níž vedl Washington Capitals. Hokejisté Bostonu prohráli poslední dva zápasy poté, co předtím vyhráli třikrát v řadě. Boston ve Východní konferenci bojuje o druhou divokou kartu s Flyers, na které před zápasem proti San Jose ztrácí jediný bod, zatímco v Atlantické divizi dva body na Toronto. Obránce a kapitán Bruins Zdeno Chára vynechal ranní rozbruslení poté, co ho dva dny zužovala nemoc, a o jeho startu se rozhodne až těsně před utkáním.
     
    San Jose Sharks:

    San Jose vyhrálo osm z posledních jedenácti zápasů a venku se mu během posledních dnů velmi daří, když na ledě soupeřů z pěti zápasů prohrálo pouze jednou. Sharks budou pokračovat ve svém venkovním tripu, během něhož je čeká druhé ze čtyř utkání. San Jose bude spoléhat na služby Brenta Burnse, který je s 57 kanadskými body třetím nejproduktivnějším obráncem NHL a ve venkovních zápasech bodoval čtrnáctkrát v řadě, když zaznamenal 23 bodů za deset gólů a třináct asistencí. Celkem Brent Burns nastřílel 22 branek.
     
    Vzájemné zápasy z loňské sezóny NHL:

    16.03.16 San Jose Sharks – Boston Bruins 3:2
    18.11.15 Boston Bruins – San Jose Sharks 4:5
    FOTO: TD Garden během rozbruslení hokejistů obou týmů.

     
    Česká stopa v utkání:

    David Pastrňák (BOS) 22+22, +/- +13
    David Krejčí (BOS) 13+21, +/- -13
    Tomáš Hertl (SJS) 5+6, +/- -3
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Boston Bruins: T. Rask (Chudobin) – K. Miller, Carlo, Krug, McQuaid, Liles, C. Miller – Marchand, Bergeron (A), Backes (A) – Beleskey, Krejčí (A), Pastrňák – Vatrano, Spooner, J. Hayes – Schaller, D. Moore, Riley Nash. Hlavní trenér: Bruce Cassidy.

    San Jose Sharks: M. Jones (21. Dell) – P. Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Schlemko – Hertl, J. Thornton (A), Pavelski (C) – Marleau, Couture (A), Bødker – Meier, Tierney, J. Ward – Haley, Carpenter, M. Karlsson. Hlavní trenér: Peter DeBoer.

    Rozhodčí: Dan O'Rourke, Tim Peel. Čároví: David Brisebois, Vaughan Rody.
    FOTO: Představení brankářů. Tuukka Rask vs Martin Jones!

     
    V TD Garden právě dozněla americká národní hymna a vše je připraveno k zahájení velkého souboje!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    David Krejčí vyhrál úvodní vhazování utkání a souboj mezi Bostonem a San Jose před pár sekundami začalo!
     
    00:18
    Úvodní akce Bruins tažená po levém křídle žádné nebezpečí nepřinesla a na opačné straně se snažil mezi kruhy pro vhazování prosadit Tomáš Hertl, ke střele bekhendem se ale nedostal.
     
    00:52
    Bruins právě vstřelili branku!
    DAVID BACKES si najel mezi kruhy pro vhazování na krásnou bekhendovou přihrávku Toreyho Kruga z pravého rohu útočného pásma a bez přípravy puk napálil ke vzdálenější levé tyči! Skvělou práci odvedl v útočném pásmu také David Krejčí, který za bránou dokázal vybojovat puk. Boston se po necelé minutě ujal vedení 1:0! Asistence: Torey Krug a David Krejčí.
    00:52 David BACKES - 1:0
     
    01:08
    Patrice Marleau mohl rychle odpovědět, když se v blízkosti levé tyče ocitl ve velké šanci, Tuukka Rask ho ale dokázal vychytat a jeho nebezpečnou střelu vyrazil!
     
    01:57
    John-Michael Liles se snažil prosadit v blízkosti pravé tyče, jenže v rozhodujícím okamžiku ztratil stabilitu a do zakončení bekhendem se z nulového úhlu nedostal.
     
    02:47
    Bruins vstoupili do utkání velice dobře a z následného tlaku domácího týmu pramenilo zakázané uvolnění San Jose, kterému se nepodařilo podél střídaček rozehrát.
     
    03:29
    Brunt Burns napřáhl na levém křídle od modré čáry ke tvrdé střele, kterou na přední tyči pozorný Tuukka Rask holí vyrazil do rohu ledové plochy.
     
    04:36
    Joel Ward na pravé straně obranného pásma rozehrával o mantinel nepřesně a Tuukka Rask rychle vyjel z brány proti puku, aby holí přesně rozehrál.
     
    04:52
    Další přerušení hry. Tentokrát po zakázaném uvolnění Bruins, kterým se nepodařilo rozehrát na pravém křídle.
     
    05:13
    Riley Nash po pravém křídle zavezl puk do útočného pásma a poté ho nahodil směrem na přední tyč, kde ho pozorný Martin Jones levým betonem vyrazil za bránu.
     
    05:56
    Kevan Miller v pravém rohu obranného pásma tvrdě dohrál Melkera Karlssona a San Jose se vzápětí pomstilo nebezpečnou střelou od modré čáry, kterou Tuukka Rask s obtížemi po rychlém zakleknutí vyrazil betony!
     
    07:08
    Timo Meier na levém křídle napřáhl v kruhu pro vhazování k prudké střele s příklepem, kterou Tuukka Rask výborně vyrazil levým betonem do rohu ledové plochy!
     
    07:43
    Joe Pavelski v pravém kruhu pro vhazování našel pěknou zadovkou Tomáše Hertla, který bez přípravy vypálil do náruče Tuukka Raska, a na řadu přichází první reklamní přestávka. Za okamžik pokračujeme.
     
    07:51
    San Jose právě vstřelilo branku!
    JOE THORNTON v mezikruží sebral puk a po krásném oblouku z levého kruhu pro vhazování střelou zápěstím zamířil nad lapačkou Tuukka Raska do vzdálenějšího pravého horního rohu brány poté, co mu skvěle odtáhl dvojici hráčů Bostonu český útočník Tomáš Hertl a zároveň si připsal asistenci. Asistence: Tomáš Hertl.
    07:51 Joe THORNTON - 1:1
     
    09:07
    San Jose se na pravém křídle dostalo k nahození, se kterým si Tuukka Rask snadno poradil a ukryl puk v náručí.
     
    09:37
    Brent Burns bez přípravy vypálil z vrcholu prostoru mezi kruhy pro vhazování, jeho střelu ale zablokoval Riley Nash.
     
    09:57
    Frank Vatrano se ocitl v blízkosti levé tyče ve velké šanci, jeho střela ale skončila na pravém betonu Martina Jonese, stejně jako vzápětí jeho následná dorážka!
     
    11:26
    Marc-Édouard Vlasic na levém křídle prudce vypálil od modré čáry a jeho pokus mířil pod horní tyč, Tuukka Rask ale dokázal puk najít a vyrážečkou ho vyrazil mimo.
     
    12:25
    Brenden Dillon byl zřejmě hráčem, který na pravé straně útočného pásma vypálil od mantinelu a Tuukka Rask na přední tyči jeho pokus levým betonem vyrazil mimo!
     
    12:31
    Brunt Burns ihned po vhazování vypálil na pravém křídle od modré čáry a Tuukka Rask jeho pokus vyrážečkou vyrazil! To nebyl snadný zákrok, brankář Bruins ho ale zvládl.
     
    12:46
    Bruins se mohli řítit do samostatného úniku, jenže kolmou přihrávku nedokázali těsně před útočnou modrou čárou zachytit a puk skončil na zakázaném uvolnění.
     
    13:32
    Riley Nash se ocitl na hranici brankoviště v obrovské šanci, jenže nedokázal puk dorazit do odkryté části brány!
     
    14:42
    Joe Thornton si hledal v levém kruhu pro vhazování prostor na střelu, David Pastrňák ale předvedl fantastický bekčeking a o šanci ho skvělým zákrokem připravil.
     
    15:01
    Tomáš Hertl nebezpečně vypálil z levého kruhu pro vhazování a mířil pod horní tyč, Tuukka Rask ale puk skvěle vyrazil!
     
    15:39
    Patrick Marleau vyrazil po levém křídle do přečíslení dva na jednoho, který se v blízkosti levé tyče sám pokusil zakončit, jenže po rychlém zamíchání nad pukem ztratil kontrolu!
    15:39 Patrickovi Marleauovi sjel v obrovské šanci puk z hole!
     
    15:52
    Bruins právě vstřelili branku!
    Brandon Carlo na pravém křídle od mantinelu nahodil puk směrem na přední tyč, kde ho skvěle tečoval mezi betony Martina Jonese clonící David Backes a poté, co se zastavil na brankové čáře, kotouč bez problému dorazil do prázdné brány PATRICE BERGERON! Bruins opět vedou! Asistence: David Backes a Brandon Carlo.
    15:52 Patrice BERGERON - 2:1
     
    16:39
    Bruins vyrazili do přečíslení tři na dva a Frank Vatrano v blízkosti pravé tyče vypálil z ostrého úhlu, jeho střela ale zamířila mimo a skončila za bránou Martina Jonese.
     
    17:03
    San Jose špatně střídalo a hrálo v šesti! Týmový trest za příliš mnoho hráčů na ledě odpyká Micheal Haley.
     
    17:25
    David Pastrňák v levém kruhu pro vhazování vypálil z ostrého úhlu, Martin Jones ale dokázal proti jeho střela zasáhnout a po skvělém zákroku puk ukryl v náručí!
     
    17:31
    Bruins právě vstřelili branku!
    Patrice Bergeron přenesl hru z pravého křídla doleva na volného Davida Pastrňáka, který v levém kruhu pro vhazování napřáhl bez přípravy ke tvrdé střele s příklepem a vymetl bližší levý horní roh brány! Bruins využili přesilovou hru a odskočili na rozdíl dvou branek! Pastrňák vstřelil letos svůj 23. gól. Asistence: Patrice Bergeron.
    17:31 David PASTRŇÁK - 3:1
     
    19:00
    Do konce první třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    19:45
    David Backes se dostal v pravém kruhu pro vhazování ke střele, kterou Martin Jones hrudí vyrazil mimo.
     
    19:56
    A znovu David Backes, který z vrcholu pravého kruhu pro vhazování mířil těsně nad ledem ke vzdálenější levé tyči, Martin Jones ale proti jeho střele skvěle zasáhl pravým betonem!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Joe Thornton sice dokázal odpovědět v TD Garden v osmé minutě krásnou střelou na úvodní branku Davida Backese, který se prosadil po pouhých 52 sekundách, jenže domácím Bruins necelých pět minut před přestávkou vrátil vedení Patrice Bergeron a krátce na to se v přesilové hře prosadil český útočník David Pastrňák. Všichni tři čeští útočníci již během první třetiny bodovali! David Krejčí a na opačné straně Tomáš Hertl zaznamenali bod za asistenci. Skóre po první třetině: Boston Bruins 3 San Jose Sharks 1.
    FOTO: Slavná TD Garden je dnes dějištěm velkých okamžiků!

     
    Druhá třetina začne přibližně ve 2:03.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 12-11; Zablokované střely: 4-4; Vhazování: 56%-44%; Hity: 15-4; Přesilové hry: 1/1-0/0; Trestné minuty: 0-2.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Střídání v týmu San Jose Sharks: ze hřiště odchází Martin Jones, přichází Aaron Dell.
     
    20:06
    V TD Garden začala prostřední část utkání a Bruins po pouhých šesti sekundách vyhodili puk na zakázané uvolnění. Hra se přestěhovala před Tuukka Raska.
     
    20:25
    Brandon Carlo nedokázal přesně rozehrát podél střídaček a puk opět zamířil na zakázané uvolnění.
     
    21:08
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Logan Couture na pravém křídle z prostoru mezi kruhem pro vhazování a modrou čárou nahodil puk směrem na vzdálenější tyč, kde ho skvěle ve vzduchu tečoval JUSTIN BRAUN a kotouč se od pravého betonu Tuukka Raska odrazil do brány! Asistence: Logan Couture a Patrick Marleau.
    21:08 Justin BRAUN - 3:2
     
    21:29
    Brenden Dillon na levém křídle nebezpečně vypálil z úhlu a Tuukka Rask měl starosti, nakonec ale puk zastavil!
     
    22:01
    Jimmy Hayes na levém křídle vypálil z ostrého úhlu a prověřil pozornost střídající brankáře Aarona Della, který jeho pokus pravým betonem vyrazil do rohu ledové plochy a připsal si první těžký zákrok!
     
    23:14
    David Backes na pravém křídle napřáhl od modré čáry k táhlé střele, kterou Aaron Dell dobře viděl a vyrazil ji mimo.
     
    23:56
    Sharks vyhodili puk na zakázané uvolnění a Bruins na levém křídle ihned po vhazování vypálili od mantinelu, Aaron Dell byl ale znovu připraven a jejich střelu vyrazil.
     
    24:19
    Matt Beleskey napřáhl v pravém kruhu pro vhazování bez přípravy k nádherné střele s příklepem, která mířila nad ledem k přední pravé tyči, Aaron Dell ale předvedl senzační zákrok, když puk vsedě ukryl ve své lapačce!
     
    26:00
    Z prostřední části je odehráno šest minut a San Jose po skvělém vstupu do druhé části prohrává pouze o gól.
     
    26:22
    Puk byl ve středním pásmu sražen mimo ledovou plochu a na řadu přichází krátká reklamní přestávka.
     
    26:43
    Brad Marchand si z levého křídla sjel před bránu, kde po prudkém zastavení předvedl nádhernou otočku a bekhendovou střelu otřel o vzdálenější pravou tyč!
    26:43 Brad Marchand a jeho nádherná individuální akce.
     
    27:00
    Bruins vzápětí vypálili na pravém křídle od mantinelu, Aaron Dell byl ale připraven a puk ukryl ve své lapačce.
     
    27:37
    Colin Miller na pravém křídle vypálil od modré čáry a těsně před Aaronem Dellem puk letící těsně nad ledem dobře tečoval na přední tyči clonící Frank Vatrano, brankář San Jose ale dokázal zareagovat kotouč zastavil!
     
    29:19
    Riley Nash na pravé straně útočného pásma vystřelil od mantinelu a po zákroku a rychlém rozehrání Aarona Della hosté vyhodili puk na zakázané uvolnění.
     
    29:32
    Joe Pavelski napřáhl v pravém kruhu pro vhazování ke krásné střele zápěstím, která mířila do bližšího horního rohu brány, Tuukka Rask ale předvedl nádherný semafor!
     
    30:04
    Joe Pavelski přihrávkou z pravého křídla a ostrého úhlu hledal mezi kruhy pro vhazování Tomáše Hertla, který se v obležení dvou protihráčů do zakončení nedostal.
     
    30:39
    Paul Martin dostal dvě minuty za podražení a Bruins si po krátké reklamní přestávce zahrají přesilovou hru.
     
    31:15
    Bruins na pravém křídle vypálili od modré čáry a Aaron Dell jejich pokus mířící pod horní tyče vyrazil.
     
    31:23
    Joel Ward v oslabení pálil z prostoru mezi kruhy pro vhazování ke vzdálenější levé tyči, Tuukka Rask ale skvěle zasáhl holí a puk letící nad ledem vyrazil mimo!
     
    32:39
    Vyloučený Paul Martin se vrátil po dvou minutách zpět na led a San Jose přečkalo první ze dvou oslabení.
     
    33:04
    Bruins právě vstřelili branku!
    Aaron Dell dobře zasáhl proti střele Rileyho Nashe z mezikruží levým betonem, v blízkosti pravé tyče se ale dostal k dorážce TIM SCHALLER a mezi betony Aarona Della propasíroval puk do brány! Bruins podruhé v zápase vyhrávají v TD Garden nad Sharks o dvě branky! Asistence: Riley Nash a Dominic Moore.
    33:04 Tim SCHALLER - 4:2
     
    34:40
    Jimmy Hayes se na levém křídle málem řítil do samostatného úniku, jeden z hráčů Sharks ho ale nakonec dostihl.
     
    35:07
    Tuukka Rask skvěle zasáhl pravým betonem proti střele Brenta Burnse z pravého kruhu pro vhazování a následná dorážka Joea Thorntona se od horní tyče odrazila do ochranné sítě!
     
    35:15
    Kapitán Joe Pavelski mohl udeřit po krátké reklamní přestávce, jeho střela z ostrého úhlu ale na levé straně útočného pásma skončila na hrudi Tuukka Raska.
     
    36:22
    David Backes se snažil prosadit v pravém rohu útočného pásma, puk se mu ale dojet nepodařilo.
     
    36:43
    Patrick Marleau vypálil z vrcholu levého kruhu pro vhazování a Tuukka Rask jeho pokus hrudí vyrazil mimo.
     
    37:35
    Rozhodčí mají zdviženou pravici a Boston má poskytnutou výhodu. San Jose půjde znovu do čtyř hráčů!
     
    37:43
    Chris Tierney během forčekingu podrazil rozehrávajícího Colina Millera a dostal menší trest za podražení.
     
    38:22
    Torey Krug na pravém křídle vypálil z prostoru mezi kruhem pro vhazování a modrou čárou a Aaron Dell toho příliš neviděl, přesto dokázal puk levým betonem vyrazit!
     
    38:50
    David Pastrňák se ocitl před bránou v obrovské šanci, jenže trefil pouze hruď Aarona Della, který si vzápětí poradil s následnou dorážkou Bruins!
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    39:11
    Bruins právě vstřelili branku!
    Patrice Bergeron v blízkosti pravé tyče naznačil střelu a poté přenesl hru krásnou přihrávkou doleva, kde DAVID PASTRŇÁK v levém kruhu pro vhazování napřáhl k parádní střele a z ostrého úhlu zamířil v přesilové hře do odkryté části! Bruins vedou doma nad Sharks 5:2! Asistence: Patrice Bergeron a Brad Marchand.
    39:11 David PASTRŇÁK - 5:2
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    San Jose prožilo fantastický vstup do druhé části, když Sharks dostal na dostřel jedné branky skvělou tečí Justin Braun, jenže poté se dvakrát prosadili opět Bruins, v jejichž dresu se trefil Tim Schaller a těsně před přestávkou podruhé v zápase David Pastrňák, který využil druhou přesilovou hru Bostonu v zápase a poslal svůj tým do tříbrankového vedení. Skóre po druhé třetině: Boston Bruins 5 San Jose Sharks 2.
     
    Třetí třetina začne přibližně ve 3:01.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 27-20; Zablokované střely: 7-6; Vhazování: 64%-36%; Hity: 23-17; Přesilové hry: 2/3-0/0; Trestné min.: 0-6.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:27
    Matt Beleskey se ocitl v blízkosti pravé tyče po sražené střele spoluhráče ve velké šanci, jenže bránu přestřelil!
     
    41:50
    Logan Couture číhal před bránou, do zakončení se ovšem po přihrávce z pravého křídla nedostal.
     
    42:46
    Frank Vatrano sevřel puk v rukavici a dostal menší trest. San Jose si zahraje první přesilovou hru.
     
    43:30
    San Jose si vytvořilo obrovský tlak a v rychlém sledu se dostalo ke třem střelám, po dvou z nichž musel Tuukka Rask zasahovat, obě dvě ale vyrazil betony mimo!
     
    43:55
    Jeden z hráčů Bruins se málem řítil v oslabení do samostatného úniku, Sharks ho ale dokázali rozbít a s následnou střelou z pravého křídla si poradil Aaron Dell!
     
    44:30
    Tomáš Hertl na pravém křídle vypálil z kruhu pro vhazování a připravený Tuukka Rask, který chytá velice dobře, puk sevřel ve svém náručí.
     
    44:46
    Frank Vatrano se vrátil z trestné lavice zpět na ledovou plochu a Bruins úspěšně přečkali první oslabení.
     
    46:50
    Jimmy Hayes a John-Michael Liles se v rychlém sledu dostali ke střele, Aaron Dell je ale obě dvě dokázal vyrazit a podržel svůj tým skvělým dvojitým zákrokem!
     
    47:41
    Puk skončil na střídačce Bostonu a po přerušení hry následuje krátká reklamní přestávka.
     
    48:23
    Sharks se na levém křídle dostali ke střele, kterou Tuukka Rask bez problému ukryl v lapačce.
     
    49:02
    Aaron Dell se vydal za svou bránu, aby zastavil nahození Bruins z levého křídla a poté rychle rozehrál.
     
    50:10
    Boston se snažil po pravém křídle zavést puk do útočného pásma, jeho akci ale zastavil postavení mimo hru, po kterém následuje další reklamní přestávka.
     
    51:05
    Tuukka Rask nejprve vyrazil vyrážečkou nebezpečnou střelu Tomáše Hertla z pravého křídla a vzápětí zneškodnil pokus Brenta Burnse, který pálil z vrcholu pravého kruhu pro vhazování pouze doprostřed brány a brankář Bruins sevřel puk v náručí!
     
    52:58
    Dnešní utkání sleduje 17565 diváků.
     
    54:03
    Bruins vyhodili puk na pravé straně obranného pásma přes ochranné sklo, byla tam ale teč, vylučovat se nebude.
     
    55:13
    Adam McQuaid dostal menší trest za nedovolené bránění a San Jose má poslední šanci jak se vrátit do utkání.
     
    57:13
    Vyloučený Adam McQuiad naskočil zpět na led a Bruins v dnešním zápase přečkali obě dvě oslabení.
     
    57:23
    San Jose právě vstřelilo branku!
    TIMO MEIER se dostal v pravém kruhu pro vhazování ke dvěma střelám po ledě, z nichž první byla zablokována a druhá mezi nohama klečícího hráče Bostonu zamířila ke vzdálenější levé tyči. San Jose se dostalo na dostřel dvou branek! Asistence: Joel Ward a Tomáš Hertl.
    57:23 Timo MEIER - 5:3
     
    58:04
    Bruins málem zamířili od obranné modré čáry do prázdné brány, jejich pokus ale těsně minul levou tyč!
     
    58:44
    Logan Couture napřáhl v levém kruhu pro vhazování ke tvrdé střele s příklepem, kterou Tuukka Rask vyrazil hrudí a poté puk rychle přikryl na ledě lapačkou!
     
    58:44
    Brána San Jose zůstává prázdná a Aaron Dell je na střídačce! Sharks to ještě zkouší při hře bez brankáře.
     
    59:00
    Do konce utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    59:30
    Bruins právě vstřelili branku!
    David Schlemko nedokázal na levém křídle zachytit puk, čehož využil BRAD MARCHAND a střelou ze středního pásma zamířil v blízkosti modré útočné čáry do prázdné brány! Bruins vedou v TD Garden 30 sekund před koncem 6:3. Asistence: Patrice Bergeron a David Backes.
    59:30 Brad MARCHAND - 6:3
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání mezi Bostonem a San Jose slibovalo pohledný zápas a očekávání dokonale naplnilo. Diváci v TD Garden byli svědky celkem devíti gólů, z nichž šest padlo k radosti domácích fanoušků Bostonu do sítě San Jose, v jehož bráně odchytal první třetinu Martin Jones a zbytek utkání Aaron Dell. V dresu Bostonu chyběl kapitán Zdeno Chára, zatímco čeští zástupci nikoliv a všichni tři bodovali! David Pastrňák vstřelil dva góly, zatímco David Krejčí zaznamenal bod za asistenci a Tomáš Hertl dva body za dvě asistence. Hlavní trenér Bruce Cassidy prožil úspěšný debut. Konečný výsledek: Boston Bruins 6 San Jose Sharks 3.
    FOTO: David Pastrňák oslavující jeden ze svých dvou gólů.

    Some cheesin' with that Pasta.

    Fotka zveřejněná uživatelem Boston Bruins (@nhlbruins),


     
    Statistiky: Střely na bránu: 33-26; Zablokované střely: 12-8; Vhazování: 56%-44%; Hity: 27-23; Přesilové hry: 2/3-0/2; Trestné minuty: 4-6.
    FOTO: Hlavní trenér Bruce Cassidy doma prožil úspěšný debut.

    Bruce Cassidy mans the #NHLBruins bench in his first game as interim head coach.

    Fotka zveřejněná uživatelem Boston Bruins (@nhlbruins),


     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Patrice Bergeron (BOS) 1+3
    2. David Pastrňák (BOS) 2+0
    3. David Backes (BOS) 1+2
     
    Česká stopa v utkání:

    David Pastrňák (BOS) 2+0, 5 střel, čas na ledě 15:05
    David Krejčí (BOS) 0+1, 1 střela, čas na ledě 16:43
    Tomáš Hertl (SJS) 0+2, 4 střely, čas na ledě 18:42 (05:54:03)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 1. Backes (Krug, Krejčí), 16. Bergeron (Backes, Carlo), 18. Pastrňák (Bergeron), 34. Schaller (Riley Nash, D. Moore), 40. Pastrňák (Bergeron, Marchand), 60. Marchand (Bergeron, Backes) – 8. J. Thornton (Hertl), 22. Braun (Couture, Marleau), 58. Meier (J. Ward, Hertl)


    Boston Bruins: T. Rask (Chudobin) – K. Miller, Carlo, Krug, McQuaid, Liles, C. Miller – Marchand, Bergeron (A), Backes (A) – Beleskey, Krejčí (A), Pastrňák – Vatrano, Spooner, J. Hayes – Schaller, D. Moore, Riley Nash. Hlavní trenér: Bruce Cassidy.
    San Jose Sharks: M. Jones (21. Dell) – P. Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Schlemko – Hertl, J. Thornton (A), Pavelski (C) – Marleau, Couture (A), Bødker – Meier, Tierney, J. Ward – Haley, Carpenter, M. Karlsson. Hlavní trenér: Peter DeBoer.

    Rozhodčí: Dan O'Rourke, Tim Peel. Čároví: David Brisebois, Vaughan Rody

    Diváci: 17565
    bahis siteleri