Juventus – Neapol 3:1 (kon.)
konec
Juventus FC
3:1 (0:1)
SSC Neapol
Úterý 28.02.2017, 20:45 • Juventus Stadium • Italský pohár • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Zdravím všechny hokejové fanynky a fanoušky. Vítejte u dnešního semifinálového utkání Coppa Italia mezi Juventusem Turín a SSC Neapolí.
     


    Juventus FC

    Juventus začínal v domácím poháru až v osmifinále, kde se střetl s Atalantou. Juventus zvítězil 3:2, když se střelecky prosadili Dybala, Mandžukič a Pjanič z penalty. Atalanta potrápila favorita, ale zvítězit nedokázala. Ve čtvrtfinále narazil Juventus na AC Milán, který taktéž porazil o jednu branku, a to 2:1. Střelecky se prosadil opět Dybala a Pjanič. Juventus bude v dnešním utkání favoritem, ale uvidíme, kdo nakonec zvítězí. Nutno podotknout, že se hraje na dva zápasy.

    Posledních 5 zápasů

    Juventus – Empoli 2:0
    FC Porto – Juventus 0:2 (LM)
    Juventus – Palermo 4:1
    Cagliari – Juventus 0:2
    Crotone – Juventus 0:2
     


    SSC Neapol

    Neapol zahájila domácí pohár taktéž v osmifinále, kde porazila druholigovou Speziu 3:1. O branky se postarali Zieliňski, Giaccherini a Gabbiadini. Ve čtvrtfinále čekala Neapol Fiorentina, která se dlouho držela, ale nakonec prohrála 1:0, a to když se v 71. minutě trefil Callejón.

    Posledních 5 zápasů

    Neapol – Atalanta 0:2
    Chievo – Neapol 1:3
    Real Madrid – Neapol 3:1 (LM)
    Neapol – FC Janov 2:0
    Bologna – Neapol 1:7
     
    x

    Poslední 3 vzájemná utkání

    Juventus – Neapol 2:1
    Juventus – Neapol 1:0
    Neapol – Juventus 2:1
     
    Úvodní sestavy:

    Juventus FC: Neto – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Lichsteiner, Pjanić, Khedira, Asamoah – Dybala, Higuaín, Mandžukić.
    Náhradníci: Buffon – Cuadrado, Sandro, Lemina, Pjaca, Alves, Rugani, Rincón, Audero, Mandragora.

    SSC Neapol: Reina – Maggio, Albiol, Koulibaly, Strinić – Rog, Diawara, Hamšík – Callejón, Milik, Insigne.
    Náhradníci: Rafael – Giaccherini, Jorginho, Mertens, Maksimović, Zieliński, Chiricheș, Sepe, Ghoulam, Pavoletti, Milanese..
     
    Krásný úterní večer! Za necelých deset minut startuje první semifinále italského poháru mezi Juventusem a Neapolí. Kdo se bude radovat z první výhry? Napoví následující dvě hodiny!
     
    Zaplněný stadion hymnou domácího celku přivítal fotbalisty obou celků. Za pár chvilek začne hodně prestižní duel mezi Juventusem a Neapolí.
     
    Ještě před startem utkání se aréna zhasla a držela se minuta ticha. Fanoušci hostů tleskali na počest zemřelého prezidenta Neapole.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali fotbalisté domácího celku. Hned po dvaceti sekundách posílali míč do vápna, kde ale byl jen Pepe Reina.
     
    2
    Do prvního útoku se vydali i fotbalisté Neapole. Jejich snažení bylo ukončeno faulem na pravé straně, obětí byl křídelní obránce Maggio.
     
    3
    Hosté v aktivitě pokračovali a vyslali z pravé strany centrovaný míč do vápna. Tam se ale nikdo ve světle modrém nedokázal prosadit.
     
    4
    Rychle pronikal středem travnaté plochy Mario Mandžukić, kterého ale zastavili bránící hráči, kteří se k němu zkušeně stáhli.
     
    5
    Domácí zkoušeli další útok. Nyní Lichsteiner dostával přihrávku na pravou lajnu. Švýcarský fotbalista ale dostal moc dlouhý centr a bude se zahrávat aut.
     
    6
    Následně se hosté dostali s míčem až do vápna, kde jeden z nich zakončoval. Obranný val domácího celku ale zafungoval parádně, míč neprošel na branku.
     
    7
    Lorenzo Insigne vedl rychlý útok Neapole. Následně posunul míč na střed, kde byl Hamšík. Slovenský středopolař vylepšoval pozici na pravé křídlo, Callejón se ale k míči nedostal.
     
    9
    José Callejón obdržel dlouhý centr za obranu, který zachytil až na brankové čáře. Následně míč dával pod sebe, k zakončení se ale nikdo nedostal.
     
    10
    Stará dáma se hnala dopředu. Gonzalo Higuaín dostával dlouhý míč za obranu, který si výborně zpracoval. Následně mu byl ale odpískán ofsajd.
     
    11
    Giorgio Chiellini nyní povalil na zem hostujícího Callejóna. Španělský útočník opustil travnatou plochu a držel se za rameno.
     
    12
    Paulo Dybala následně dostal míč do vápna, kde si míč parádně zpracoval. Následně se prodral přes bránící hráče, Reinu ale nepřekonal. Kopat se bude roh.
     
    14
    A následně přišla další velká šance! Mario Mandžukić si na penaltě naskočil na centrovaný míč, chorvatský útočník ale zamířil jen těsně nad!
     
    15
    Neapolští kombinují na vlastní polovině a pomalejší kombinací se ženou dopředu. Uvidíme, zda se jim povede vymyslet nějakou akci.
     
    16
    Nepovedlo. Juventus pokračoval v aktivním snažení a postupování Dybaly bylo ukončeno faulem. Zajímavá standardka pro Juve.
     
    17
    Centrovaný míč byl odvrácen a dostal se na nohu Kwadwa Asamoaha. Ten se do něj hned opřel, pokus ghanského záložníka ale skončil vysoko nad.
     
    18
    Rychlý útok na druhé straně. Marko Rog postupoval po pravé straně a ač byl faulován, odcentroval. Našel hlavu Milika, který ale zakončil jen vysoko nad.
     
    19
    Ideálně nezaútočili domácí. Centr z levé strany byl hned odvrácen, bíločerní ovšem u míče zůstávají a hledají jinou cestu do branky.
     
    20
    Po dvaceti minutách byl odpískán i zákrok na Hamšíka. Ten přijal míč, hned jej ale k zemi poslal Andrea Barzagli. Uvidíme standardní situaci.
     
    21
    Snažení nevyšlo a přišel faul. Amadou Diawara si počkal na pronikajícího hráče a šlapákem jej poslal k zemi. Sudí poté vytasil první kartu večera.
     
    23
    Po neúspěšném snažení domácího celku se k míči dostali hosté. Ti se kombinačně prokličkovali až do zakončení, Insigne z dálky ale vyslal spíše propagační střelu.
     
    24
    V další situaci se píská faul Mariu Mandžukićovi. Ten podkopl nohy Callejóna, Neapol tak bude rozehrávat standardku z hloubi pole.
     
    25
    V další akci se do zakončení dostal Marek Hamšík. Slovenský špílmachr vyslal z hranice vápna zajímavou střelu, Neto byl ale připravený.
     
    26
    Druhá žlutá karta utkání. Kwadwo Asamoah na pravé straně tvrdým skluzem obral o míč jednoho z hostů. Ghanský záložník si nyní bude muset dávat pozor.
     
    27
    Další střelecký pokus vletěl na branku brazilského brankáře. Neto ale míč celou dobu viděl a ve středu branky jej v pohodě ukryl. Hned rozehrává.
     
    28
    V hlavičkovém souboji se střetly hlavy Chielliniho a Milika. Italský obránce byl otřesen asi sekundu. Dnešní kapitán je jedním z těch tvrdších.
     
    29
    Následoval dlouhý míč za obranu pro Higuaína. Argentinský útočník ale nákop nedoběhl, u míče byl totiž jako první Reina. Následně byl i tak odpískán ofsajd.
     
    30
    Na levé straně čaroval Sami Khedira. Následně poslal míč na branku, ale asi to myslel trochu jinak. Takové odevzdání míče nenadělalo Reinovi nějaké problémy.
     
    31
    V další akci domácího celku se opět zdvihl praporek. Dlouhý nákop za obranu vracel na spoluhráče Mandžukić, jeho počin byl ale ukončen odpískáním ofsajdu.
     
    33
    Turínem to jen zahučelo! Gonzalo Higuaín dostal přihrávku od Asamoaha a postupoval do vápna. Tam zakončoval „bodlem.“ Míč nakonec ale skončil jen nad brankou.
     
    35
    Tempo hry se oproti začátku utkání ovšem lehce snížilo. Oba celky se pokouší něco vymyslet, nikdo ovšem nechce moc riskovat.
     
    36
    Neapol právě vstřelila branku!
    Nyní se ovšem hosté prosazují a jdou tak do důležitého vedení! Po akci na levé straně se míč dostal na zadní tyčku, kde stál naprosto osamocený JOSÉ CALLEJÓN! Španělský útočník následně neměl problém trefit odkrytou branku.
     
    38
    Juventus následně kombinoval před brankou, po chybě Dybaly se ale o míč připravil a do útoku jde hostující celek, který je nyní v rauši.
     
    38
    Akci ovšem přerušil naprosto nelogickým faulem útočník Milik. Ten v souboji bez míče strčil zezadu vracejícího se bránícího hráče.
     
    40
    Pjanić vybojoval míč a poslal jej na Huguaína. Ten se objevil před vápnem, kde skvěle zafungoval obránce Albion. Následně tvrdě fauloval Lichsteiner, žlutá pro něj.
     
    41
    Juventus se ovšem dostal zpátky k míči a nyní kombinuje na vlastní polovině. Uvidíme, co se jim povede vymyslet a zda do konce poločasu vyrovná.
     
    42
    Bíločerní stále ale nevymysleli nějakou akci a stále si přihrávají na vlastní polovině. Tento stav Neapoli naprosto vyhovuje.
     
    44
    Obránce Strinić se nyní doslova pověsil na záda Lichsteinera. Rozhodčí odpískal nedovolený zákrok na švýcarského hráče, vše se ale obešlo bez karty.
     
    45
    Pepe Reina nyní předvedl skvělý dvojzákrok! Nejdříve vyrazil hlavičku Mandžukiće, následně strčil i nohu do dorážky z blízkosti!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je u konce!
    Sledovali jsme opravdu zajímavou podívanou. Ve vyrovnaném utkání jsou zatím napřed fotbalisté Neapole, kteří vstřelil v šestatřicáté minutě jedinou branku – trefil se José Callejón. Hosty ale několikrát podržel výborně chytající Reina.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Stephan Lichsteiner, přichází Juan Cuadrado.
     
    46
    Penalta! Paul Dybala si naběhl do vápna, kde byl naprosto jednoznačně faulován. Nešťastníkem situace je obránce Koulibaly.
     
    47
    Juventus právě vstřelil branku!
    K penaltě se postavil sám faulovaný PAULO DYBALA! Argentinský útočník zachoval klidnou hlavu a střelou přesně k levé tyči vyrovnal stav utkání na 1:1!
     
    49
    Domácí jsou i nadále aktivní a snaží se kombinovat. Uvidíme, zda se turínskému celku povede vstřelit i druhou branku.
     
    50
    Na hřišti se po dalším faulu Koulibalyho objevil Paulo Dybala. Domácí útočník se dlouho nezvedal, a tak bylo utkání lehce přerušeno.
     
    51
    Domácí se nadále snaží. Cuadrado posílal další míč do vápna, ale bránící neapolský hráč míč odvrátil. Uvidíme nejspíše soustavný tlak Juve.
     
    53
    Po neúspěšném centru domácího celku se směrem do útoku dostali hosté. Těm se ale v blízkosti branky nepovedlo nic vymyslet, budou ovšem zahrávat roh.
     
    54
    Míč dostával na hlavu polský útočník Milik, který ale nezakončil ideálně. U míče jsou tak domácí, kteří se hned derou na útočnou polovinu.
     
    55
    Defenzíva Juventusu si nyní dost zahrávala. Po špatné rozehrávce se míč dostal k Maggiovi, který vybojoval po faulu na svojí osobu standardní situaci.
     
    56
    Skvělou práci odvedl Rog, jenž vybojoval míč pro Milika. Navrátilec do sestavy hned pálil, trefil ovšem jen bránícího hráče před ním.
     
    57
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Marek Hamšík, přichází Piotr Zieliński.
     
    58
    Kolumbijský rychlonohý Cuadrado se hnal za nakopnutým míčem. Ten ale nakonec nezachytil a dostal se k němu brankář Reina.
     
    58
    Následně postupoval po levé straně Asamoah, kterého ale příliš okatě zastavil chorvatský Rog. Ten dostává již pátou žlutou kartu utkání.
     
    59
    Standardní situace sice Juventusu nevyšla, stará dáma ovšem nepolevuje a i nadále je aktivní na míči. Povede se družině kouče Allegriho dát branku?
     
    61
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Arkadiusz Milik, přichází Dries Mertens.
     
    62
    Hodně tvrdě byl na polovině hřiště faulován Juan Cuadrado. Strinić se ovšem i nyní obešel bez žlutého potrestání, standardka pro Juve.
     
    63
    Parádní akce domácích! Paulo Dybala si naběhl po levé straně do vápna, kde vylepšoval pozici pro Higuaína. Ten ale na penaltě nezakončoval, spíše míč přenechával. Nikdo se do zakončení ale nedostal.
     
    64
    Juventus právě vstřelil branku!
    A je tu obrat! Juventus rozehrál roh nakrátko a Juan Cuadrado odcentroval do vápna. Koulibaly nešťastně před brankářem tečoval míč a ten se dostal ke GONZALU HIGUAÍNOVI. Jeho následná střela do odkryté branky skončila druhým gólem!
     
    66
    Neapolští se hned vydali do útoku, kde by rádi zaznamenali vyrovnávací branku. Domácí ale hrají i v defenzívě hodně dobře.
     
    67
    Těsně před vápnem byl o míč obrán Dries Mertens. Nicméně jeho celek i tak vybojoval rohový kop. Bude slavit nějaký úspěch.
     
    68
    Rychlý protiútok Juventusu byl zakončen přihrávkou Dybaly z levé strany před branku na Cuadrada. Ten byl sám před brankou, udělal kličku a byl Reinou podražen. Penalta!
     
    68
    Žlutou kartu dostává Pepe Reina (SSC Neapol).
    Žlutou kartu dostává Christian Maggio (SSC Neapol).
     
    69
    Juventus právě vstřelil branku!
    PAULO DYBALA to udělal naprosto stejně, jako při první penaltě. Rozeběhl se a levačkou poslal míč nezištně k levé tyčce. Juventus vede již o dvě branky.
     
    70
    Hosté se hned vydali do útoku, kde na levé straně vybojovali rohový kop. Zdramatizují hosté ještě stav tohoto utkání?
     
    71
    Neapol měla k dispozici dva rohové kopy. Oba byly ovšem odvráceny, a tak mohou do útoku vyrazit fotbalisté Juventusu.
     
    73
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Kwadwo Asamoah, přichází Alex Sandro.
     
    73
    Alex Sandro hned našel dlouhým centrem Cuadrada. Ten našel na hranici vápna Khediru, jehož parádní technická rána byla zblokována na roh.
     
    74
    Lorenzo Insigne po následném rohovém kopu unikal. Juan Cuadrado hraje ovšem úžasně po celém hřišti. Kolumbijec se vrátil a Insigneho obral o míč.
     
    75
    Juventusu asi hodně pomohla jediná změna po prvním poločase. Neapol neví, jak hrát. Naopak domácí hrají naprosto neskutečně. V hlavní roli Juan Cuadrado.
     
    77
    Dries Mertens nyní poslal k zemi na polovině hřiště střídajícího Sandra. Domácí tak budou rozehrávat další standardní situaci.
     
    78
    Hostující fotbalisté se opravdu do ničeho nedostávají. Juventus je na koni, hraje hodně aktivně a svého soupeře ve druhém poločase jasně přehrává.
     
    79
    Nyní to ale hosté nějakým způsobem zkouší. Kombinují v útoku, ale nějaký náznak akce zatím nepřišel. Uvidíme, jak tomu bude nadále.
     
    80
    Sami Khedira se objevil na hřišti poté, co byl atakován. Německý fotbalista se delší dobu nezvedl, věříme ovšem, že bude v pořádku.
     
    81
    Kopal se tedy roh, který ale Neapoli nevyšel. Neto se dostal k míči a s rozehrou nějak nespěchá. Neapol mezitím připravuje střídání.
     
    82
    Slušná kombinace domácího celku. Míč se dostal až do vápna, kde se ale Paulo Dybala ukopl. Argentinský hráč útočí na hattrick, a tak bude o něco motivovanější.
     
    83
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Marko Rog, přichází Leonardo Pavoletti.
     
    84
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Paulo Dybala, přichází Marko Pjaca.
     
    86
    Domácí jsou aktivnější na míči a hosty drží dále od své branky. Marko Pjaca byl nyní na polovině hřiště faulován.
     
    87
    V tomto utkání se toho moc nezmění. Juventus kontroluje lukrativní výsledek do odvety a Neapoli se směrem dopředu ve druhém poločase vůbec nedaří.
     
    88
    Následně se útočným faulem u rohového praporku provinil Leonardo Pavoletti. Od své branky tak bude odkopávat brankář Neto.
     
    89
    Následný útok se domácím nepovedl, a tak budou vhazovat fotbalisté ze Sicílie. Těm zbývá posledních pár minut na vstřelení celkem důležité branky.
     
    90
    Hosté se sice pokoušeli něco vymyslet, ale spíše si překáželi. Míč se tak dostal k bránícím hráčům Juventusu, kteří musí ještě čtyři minuty bránit dvoubrankové vedení.
     
    90+1
    Mario Mandžukić není jen skvělým útočníkem, ale také obráncem. V souboji u rohového praporku silou a tělem bojoval, hostující hráč míč následně zakopl.
     
    90+2
    Dlouhý míč do vápna se snášel na vysokého Pavolettiho. Bránící hráči Juventusu ovšem na svém místě a v přesile. Neapol zůstává u balonu.
     
    90+4
    Za míčem se hnal hodně aktivně Gonzalo Higuaín. Po pádu bránícího hráče se ovšem pískal faul, argentinskému útočníkovi se to logicky nelíbilo...
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce!

    Juventus díky skvělému druhému poločasu vítězí nad Neapolí 3:1 a v odvetě bude útočit na účast ve finále italského poháru, který naposledy vyhrál. Již v sedmačtyřicáté minutě se prosadil Paulo Dybala, jenž proměnil penaltu. O sedmnáct minut později otočil utkání Higuaín a o pět minut později proměnil druhou penaltu večera Paulo Dybala!

    Suma sumárum. Juventus vítězí 3:1 a je na dobré cestě zahrát si finále Coppy Italie.
     
    STATISTIKY UTKÁNÍ

    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 3:2. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 11:19.
     
    Ode mě je to vše. Díky za pozornost! (22:43:24)

    David Panuška

    Branky: 47. Dybala (pen.), 64. Higuaín, 69. Dybala (pen.) – 36. Callejón

    Karty:   26. Asamoah (JUV), 40. Lichsteiner (JUV) – 21. Diawara (NEA), 38. Milik (NEA), 58. Rog (NEA), 68. Reina (NEA), 68. Maggio (NEA)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 3:2. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 11:19.
    Juventus FC: Neto – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Lichsteiner (46. Cuadrado), Pjanić, Khedira, Asamoah (73. Sandro) – Dybala (84. Pjaca), Higuaín, Mandžukić.
    Náhradníci: Buffon – Cuadrado, Sandro, Lemina, Pjaca, Alves, Rugani, Rincón, Audero, Mandragora.

    SSC Neapol: Reina – Maggio, Albiol, Koulibaly, Strinić – Rog (83. Pavoletti), Diawara, Hamšík (57. Zieliński) – Callejón, Milik (61. Mertens), Insigne.
    Náhradníci: Rafael – Giaccherini, Jorginho, Mertens, Maksimović, Zieliński, Chiricheș, Sepe, Ghoulam, Pavoletti, Milanese.
    Středa 05.04.2017
    Neapol - Juventus 3:2

    Branky: 53. Hamšík, 62. Mertens, 68. Insigne – 33. Higuaín, 59. Higuaín

    Karty:   29. Koulibaly (NEA), 31. Callejón (NEA), 66. Diawara (NEA), 81. Ghoulam (NEA) – 26. Rincón (JUV), 31. Cuadrado (JUV), 85. Pjanić (JUV)

    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 10:2. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 20:12.
    bahis siteleri