Lipt. Mikuláš – Banská Bystrica 2:4 (kon.) | Martin – Žilina 0:0 (zruš.) | Zvolen – Nitra 2:3 (po pr.)
Trenčín – Košice 3:0 (kon.) | Nové Zámky – Poprad 4:1 (kon.)
konec
HC MIKRON Nové Zámky
4:1 (1:0, 3:1, 0:0)
HK Poprad
sk Pátek 03.03.2017, 18:00 • Zimný štadión Nové Zámky • Tipos Extraliga (SR) • 50. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V poslednej dvadsaťminútovke sa nekonal žiaden zázrak. Domáci hrali s rozvahou a absolútne bezpečne. Nové Zámky teda v dnešnom zápase zvíťazili nad Popradom 4:1 a získavajú tri body, ktorými sa doťahujú na siedmy Martin a už aj na šiesty Poprad, pre ktorý je to tretie prehraté stretnutie za sebou.

    Ďakujeme za pozornosť. Pekný zvyšok večera. (20:15:32)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:08
    Domáci hokejisti sa zastavili s pukom za bránkou a nikam sa nenáhlia. Ešte sa však pokúsia o aký-taký útok.
     
    58:34
    Domáci nasťahovaní v pásme. Prihrávajú si s ľahkosťou a vychutnávajú si záver zápasu za potlesku domácich fanúšikov.
     
    57:54
    Tak toto už je definitívne koniec asi aj pre teoretickú šancu Popradu na vyrovnanie. Samuel Mlynarovič dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    57:28
    Štrauch si šikovne obhodil Cardwella a prihrával medzi kruhy Mlynarovičovi. Ten sa snažil preveriť Lundströma, no nenamieril do priestoru bránky.
     
    56:37
    Cardwell poľahky vyhodil puk do stredného pásma a kamzíci musia ihneď otočiť hru a ísť dopredu.
     
    55:40
    Kamzíkom sa nepodarilo udržať pásmo, a tak sa sami vytlačili až do vlastného obranného pásma. Minúty a sekundy utekajú a hostia zatiaľ súpera nedostávajú pod dostačujúci tlak.
     
    54:20
    Fabian takou ľahkou žabkou hľadal prihrávkou pred bránkovisko voľného Bjalončíka. Prihrávka to však bola ťažká na spracovanie a Popradčania napokon nevystrelili.
     
    53:16
    Pred Šúrekom nastal zmätok. Patrik Maier však premrhal ten správny okamih a nepodarilo sa mu úspešne vystreliť. Šúrek mal dostatok času na presunutie.
     
    52:57
    Novozámčania pokračovali v útočnom ťažení. Formácia na čele s Kytnárom zakončila akciu strelou Drtinu od modrej čiary. Jeho delovku Šúrek schoval v lapačke.
     
    52:40
    Cardwell sa odhodlal k strele z modrej čiary. Tá bola tiež tečovaná, ale Šúrekovi nenarobila problémy, keďže bola nepresná.
     
    51:37
    Štefan Fabian tvrdo vypálil od modrej. Zakončenie bolo mierne tečované, no nevedno či domácim alebo hosťujúcim hráčom. Každopádne Lundström strelu sebavedomo vyrazil betónom.
     
    50:36
    Štrauch si nakorčuľoval po ľavom krídle a vypýtal si puk od Svitanu. Ešte pred modrou čiarou však bol zastavený a nedostal sa do pásma.
     
    48:52
    Hvilova strela z ľavého kruhu bola spomalená. Puk sa objavil pred bránkou a dorážať sa ho pokúšal Fabian. Dorážka však šla vedľa.
     
    48:08
    Aj na opačnej strane sme videli dobrú možnosť. Popradčania chybne striedali, Cardwell posunul z pravého kruhu pred bránku Saarinenovi. Jeho zakončenie Šúrek betónom zneškodnil.
     
    47:42
    Veľká príležitosť pre Poprad! Rehák si šiel po hokejku a Svitana v tom momente našiel pred bránkoviskom voľného Andreasa Štraucha. Lundström však vystrčil svoju lapačku a fantasticky do nej zachytil puk!
     
    47:18
    Presilovka pre Poprad. Martin Hujsa dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 16. Drtina (Cardwell, Paulovič), 22. McParland (Makovský), 24. Cardwell (Saarinen, Kytnár), 37. Dubec (Maier, Rehák) – 35. Hvila (Troliga)


    HC MIKRON Nové Zámky: Lundström – Drtina, Cardwell, Sandgren, Maier, Makovský, Sucharda, Tábi – Saarinen, Kytnár, Paulovič – Hujsa, Novotný, Kučkin – McParland, Svoboda, Čaládi – Dubec, Rehák, Fábry
    HK Poprad: Fokin (24. Šúrek) – Guliajev, Fabian, Davydov, Ibragimov, Suchý, Dinda, Pokovič, Ježek – Henderson, Zagrapan, Lichanec – Kroták, Bjalončík, Matúš Paločko – Štrauch, Mlynarovič, Svitana – Hvila, Murček, Troliga

    Rozhodčí: Baluška, D. Konc – Výleta, Tvrdoň
    thejrc.org