Alkmaar – Excelsior 1:1 (kon.) | Sparta Rotterdam – Feyenoord 1:0 (kon.) | Groningen – Ajax 1:1 (kon.)
Utrecht – Den Haag 1:1 (kon.) | Nijmegen – Heracles 3:1 (kon.)
konec
NEC Nijmegen
3:1 (2:1)
Heracles Almelo
Neděle 05.03.2017, 16:45 • Goffertstadion, Nijmegen • Nizozemská Eredivisie • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:45.
     
    Nijmegenu se aktuálně vůbec nedaří, prohrál pětkrát v řadě, naposledy nestačil před vlastními fanoušky na Spartu, a jestli nezačne s pravidelností bodovat, mohly by se ho za chvilku týkat přímo souboje o záchranu. Heracles je na tom v tabulce o něco lépe, v minulém kole jasně podlehl Ajaxu, předtím však třikrát za sebou neprohrál.
     
    V posledních třech vzájemných duelech vždy vyhrálo domácí mužstvo, na podzim klub z Almela porazil NEC před vlastními fanoušky 2:0. Navíc platilo, že když jeden z týmů vsítil první branku, už tři body nepustil.
     
    Domácí mají o poznání menší starosti s marodkou. Chybět jim bude pouze Jay-Roy Grot a nejistý start je u Mikaela Dyrestama, hosté se budou muset obejít hne bez pětice hráčů, a to ve složení Gor Agbaljan, Vincent Vermeij, Peter van Ooijen, Lerin Duarte a Mark-Jan Fledderus.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    NEC Nijmegen: Delle – Heinloth, Buwalda, Golla, Dumić, Fomitschow – von Haacke, Messaoud, Breinburg – Rayhi, Groeneveld.
    Náhradníci: van Duin, Smits – Bikel, J. Larsson, Kadioglu, Dyrestam, Burnet, Mayi, Sturing.

    Heracles Almelo: B. Castro – Droste, te Wierik, Hoogma, Gosens – Bruns, Pelupessy, Darri – Kuwas, Armenteros, Peterson.
    Náhradníci: Brouwer, Fij – Navrátil, Thomas, Niemeijer, R. Pröpper, Kada, Breukers.

    Rozhodčí: P. van Boekel.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí začali opravdu hodně zostra! Po standardní situaci se míč odrazil ke Groeneveldovi, který svou střelu z voleje tlačil na bližší tyčku. Každopádně Castro se po míči natáhl a vyrazil ho.
     
    3
    Nijmegen vypadá očividně o něco hladovější. Už od začátku hosté nemají hru příliš pod kontrolou. A domácí se ženou za úvodní trefou.
     
    4
    I nadále je Heracles pod solidním tlakem! Von Haacke nyní patičkou přistrčil míč na pravé straně Rayhimu a ten vypálil! Každopádně jeho pokus nakonec nebezpečně prolétl vápnem a skončil mimo.
    4. šance Rayhiho
     
    5
    A teď Castro znovu musel zasahovat! Přihrávku z levé strany na bližší tyčce tečoval nepříjemně Groeneveld, nicméně hostující muž v rukavicích i během této příležitosti odolal.
    5. chytrá teč Groenevelda
     
    7
    Viděli jsme opravdu hodně divokou úvodní pětiminutovku tohoto střetnutí. Heracles měl opravdu velké štěstí, že neinkasoval jako první. NEC na soupeře vlétl a málem slavil vedení.
     
    10
    Hra se v poslední době hodně uklidnila. Nijmegen už není tím jednoznačným celkem, který držel míč na svých kopačkách. I Heracles postupem času začal kombinovat.
     
    11
    Von Haacke byl nyní podražený na pravé straně, sudí van Boekel nařídil přímý volný kop ve prospěch domácího celku...
     
    12
    ...centr doletěl do šestnáctku, chvilku tam obtěžoval Buwalda, ale nakonec z celé akce nezbylo domácím mnoho.
     
    13
    Klub z Almela působí na hřišti zatím hodně, hodně pasivně. V podstatě se sotva dostal na polovinu svého soupeře. Musí hodně zabrat, aby se dostal do vůbec nějaké šance.
     
    14
    Byla nařízena penalta pro Heracleas. Fomitschow totiž zezadu nešetrně drcl do Kuwase, který se skácel k zemi poté, co si chtěl naběhnout na centr z levé strany. A sudí van Boekel ukázal na pokutovou značku.
    14. penaltový souboj
     
    14
    Provinivší se van Boekel (NIJ) inkasoval ještě za svůj penaltový zákrok žlutou kartu.
     
    14
    Penalta se bude opakovat! Ačkoli Armenteros zamířil do sítě, sudí van Boekel viděl během zahrávání penalty nějaké problémy, a tak jeho branku neuznal.
    14. neuznaný gól z pokutového kopu
     
    14
    Heracles právě vstřelil branku!
    Napodruhé už všechno bylo v pořádku. SAMUEL ARMENTEROS si musel penaltu zopakovat, snadno si ovšem poradil. Delle mezi třemi tyčemi neměl moc šancí zasáhnout.
    14. Samuel ARMENTEROS - 0:1
     
    16
    Domácí jsou předchozí situací určitě hodně zaskočeni. Byť si první gólové příležitosti vytvořili oni, vyučil je jejich soupeř z produktivity. A ujal se vedení.
     
    18
    NEC měl k dispozici standardní situaci. Na zadní tyči si nabíhal na centr z pravé strany Dumič, dostal se ovšem do složitého úhlu, a tak mířil pouze mimo kýžený prostor.
     
    20
    Nijmegen je pochopitelně aktivnější směrem dopředu, jako by ale zpočátku spící Heracles už zformoval svoje řady. A jeho defenzíva působí v tuhle chvíli hodně nepropustně.
     
    21
    Frustorvanému Fomitschowovi byl nyní zapískán faul. Úplně se mu nelíbilo aktuální dění na hřišti. Ale musel zkrátka skousnout fakt, že u míče zůstanou domácí.
     
    23
    Když už se k míči propracuje Rayhi, působí opravdu hodně nebezpečným dojmem. Teď posílal přihrávku z pravé strany do šestnáctky. Nicméně jeho pokus si nenašel nikdo ze spoluhráčů.
     
    24
    Tohle byla velká možnost pro Nijmegen! Jenže svou šanci Groeneveld doslova zazdil. Poté, co mu míč v pokutovém území přistrčil Messaoud, domácí forvard vypálil. Jenže z vyložené pozice zamířil jen mimo.
    24. příležitost Groenevelda
     
    25
    Střídání v týmu NEC Nijmegen: ze hřiště odchází André Fomitschow, přichází Lorenzo Burnet.
     
    26
    Nijmegen právě vstřelil branku!
    V podstatě byl tenhle moment logickým vyústěním celé situace. NEC si tohle vyrovnání zasloužil. Heinloth unikl podél pravé strany, předložil míč na hranici brankového území, odkud JULIAN VAN HAACKE snadno skóroval k tyči. Asistence: Michael Heinloth.
    26. Julian von Haacke - 1:1
     
    28
    Darri byl nyní načapán v ofsajdu. Akce Heraclesu tak pokračovat nemohla. Nijmegen působí na hřišti i nadále o něco živějším dojmem.
     
    30
    První půlhodinka je za námi. Určitě jsme viděli zajímavou pasáž tohoto utkání. Je vidět, že Nijmegen prahne po přerušení sérii pěti porážek za sebou.
     
    33
    Nijmegen právě vstřelil branku!
    Domácí otáčejí vývoj skóre na svou stranu. Krásně se na levé straně uvolnil Burnet, který poslal centr do šestnáctky. Míč nakonec propadl až k nohám MICHAELA HEINLOTHA, jenž svou dělovkou parádně propálil brankáře Castra.
    33. Michael HEINLOTH - 2:1
     
    35
    Burnet nyní přiběhl a dost nešetrně sestřelil svého soupeře. Sudí van Boekel situaci vyřešil bez žluté karty. Každopádně domácímu náhradníkovi hodně domluvil.
     
    36
    Heracles směrem dopředu i nadále opravdu hodně tápe. Nijmegen se směrem dopředu dostává daleko snadněji. Je vidět v jeho hře lehkost. Jak tenhle tým mohl prohrát pět utkání v řadě, je pomalu až s podivem.
     
    37
    Tohle byla taková hodně zvláštní střela Burneta, který ukazuje, že je určitě dobrou volnou náhradníka. Nějakým záhadným způsobem vypálil a jeho pokus skončil těsně vedle tyčky.
     
    38
    Groeneveld je i nadále střelecky velmi při chuti! Teď zkoušel Castra obstřelit technicky, jenže jeho zakončení nebylo zcela ideální. A tak hostující brankář vyrazil míč do bezpečí nohama.
     
    40
    Pět minut zbývá do konce tohoto poločasu, které zatím vyznívá daleko lépe pro domácí celek. Ze svých několika šancí vytěžil alespoň dva góly. A bude chtít dohrát tohle dějství hlavně ve zdraví.
     
    41
    Snadná práce pro gólmana Delleho. Darriho pokus jednoduše nebyl tak jedovatý, aby nějakým výraznějším způsobem ohrozil nijmegenského muže v rukavicích.
     
    43
    Bruns se nyní snažil vyslat někoho za obranu, jenže jeho přihrávka nebyla přesná. Muži s desítkou na zádech a velkému tahounovi Heracles se příliš nedaří v tomhle dějství.
     
    43
    Kuwas (HRC) zastavil ve středu pole rozeběhnutého protihráče a inkasoval žlutou kartu. Opravdu vehementně nesouhlasil s výrokem hlavního arbitra van Boekela.
     
    45
    A ještě jeden zákrok si na své konto připsal Castro! Tohle byl možná nacvičený signál během standardní situace. Nakonec střelu z levé strany od Burneta tečoval Kuwas málem do vlastní sítě, nebýt rukavic almelského brankáře.
    45. málem to byla vlastní branka Heraclesu
     
    45+1
    Právě se hraje jedna avizovaná minutka navíc.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Nijmegen evidentně chce za každou cenu přerušit sérii pěti zápasů bez získaného bodu a proti Heraclesu na hřišti dominuje. V pohodě dotáhl proměněnou penaltu Armenterose a zásluhou von Haackeho a Heinlotha se ujal zaslouženého vedení. Hosté se musejí směrem dopředu zlepšit, pokud chtějí v tomhle duelu ještě bodovat.
     
    46
    Střídání v týmu Heracles Almelo: ze hřiště odchází Wout Droste, přichází Robin Pröpper.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    48
    Nijmegen pokračuje v cestě za další brankou! Rayhi to zkusil individuálně, vypálil z pravé straně a Castro musel jeho pokus likvidovat jednoruč. Heracles nevstoupil do druhého dějství ideálně.
    48. střela Rayhiho
     
    50
    Chvilku se držel Heracles na míči a vyměnil si několik přihrávek. Nakonec z levé strany odcentroval do pokutového území Gosens, nicméně žádného spoluhráče nenašel.
     
    51
    Messaoud zfauloval zezadu svého protihráče. A sudí van Boekel logicky přerušil hru. Klub z Almela zůstane u míče.
     
    52
    Vůbec první rohový kop zahrávali hosté. Nicméně centr doletěl pouze k Dellemu, který míč vyrazil do bezpečí.
     
    53
    Tohle bylo skoro až fyzicky nemožné! Kuwas zahrával rohový kop šajtlí a jeho táhlá rána se nakonec zakroutila směrem do branky. A hostující forvard nakonec mířil do břevna! Teď měl Nijmegen velké štěstí.
    53. břevno Kuwase
     
    55
    Domácí měli k dispozici další rohový kop. Ale uspět nedokázali. Heracles si tuhle situaci celkem v pohodě pohlídal.
     
    57
    Nijmegen i nadále celkem bez větších problémů drží těsný náskok. Heracles se směrem dopředu moc často neprosazuje. Ačkoli je vidět zlepšení, zatím to moc nestačí.
     
    60
    Hodinka hry je v tuhle chvíli za námi. Skóre se nám nepohnulo, přece jenom tempo hry v posledních minutách hodně opadlo. Nynější střelecký pokus kapitána Brunse skončil pouze mimo kýžený a chtěný prostor.
     
    61
    A další střela Brunse! Tentokráte ale z voleje zamířil jen vedle. Tohle bylo znovu nepříliš povedené zakončení.
     
    62
    Nijmegen se vydal do přečíslení, nakonec ale vystřelit nedokázal.
     
    63
    Nijmegen se snaží vstřelit rozhodující branku, ovšem centr z pravé strany byl odvrácen.
     
    64
    Groeneveld nyní zůstal ležet na trávníku a jen těžko se z něj zvedá, hra je na malý okamžik přerušena.
     
    65
    Heracles nyní pokračuje v tlaku a má balón ve své moci, domácí Nijmegen stále velmi dobře brání.
     
    66
    Domácí Groeneveld nakonec musel vinou zranění střídat, nahradil ho Kadioglu.
     
    67
    Nijmegen se znovu dostal do přečíslení a operuje na polovině soupeře, ovšem ani tentokráte se do zakončeí nedostal a o balón přišel.
     
    68
    Heracles bylo zatlačeno v pravém rohu polutového území a vzápětí se dopustilo faulu, domácí budou mít k dispozici standardní situaci.
     
    69
    Nijmegen právě vstřelil branku!
    A po ní se dostávají do dvoubrankového vedení. Měkkoučky centr z pravé strany vyslal von Haacke, k hlavičce se probojoval obránce WOJCIECH GOLLA a z osmi metrů zamířil přesně k levé tyči, brankář Castro byl bez šance. Nijmegen je hodně blízko k důležitým třem bodům! Asistence: Julian von Haacke
    69. Wojciech GOLLA - 3:1
     
    70
    Tohle je velká rána pro hosty z Almela, v tuto chvíli to budou mít hodně těžké.
     
    72
    Heracles podruhé střídá. Hřiště opustil Bruns a nahradil ho Niemeijer.
     
    72
    Nijmegen je při chuti a opět se dostal před pokutové území soupeře, nakonec po závaru vystřelit nedokázal.
     
    73
    Další pas na pravou stranu hostům nevyšel, v útočné fázi jsou momentálně naprosto bezzubí.
     
    74
    Ani tentokráte se Almelo neprosadilo, po následném přečíslení si faul nevymodlil Rayhi.
     
    75
    Útok hostujícího výběru je zastaven po útočném faulu Armenterose.
     
    76
    NEC teď uklidňuje hru rozehrávkou na vlastní polovině.
     
    77
    Hosté neposledy střídají. Hřiště opustil Peterson a nahradil ho český krajánek Jaroslav Navrátil.
     
    78
    Heracles rozehrálo nebezpečnou útočnou akci po pravém křídle, jenže po několika zmatcích ani napodruhé vystřelit nedokázalo.
     
    79
    Nedovoleného zákroku se dopustil Breinburg a Heracles tak mělo možnost přímého volného kopu. K němu se postavil Armenteros, avšak mířil nad horní tyčku.
     
    80
    Po chvilkovém útoku domácích se k míči znovu dostává Almelo.
     
    81
    Akci NEC zastavil Hoogma, domácí tak mohou opět ušetřit cenné vteřinky.
     
    82
    Hosté znovu operují na útočné polovině, jenže přes dobře organizovanou obranu protivníka se dostávají velmi těžko.
     
    83
    Po dlouhém nákopu z poloviny hřiště dokázal zakončit přesně ke vzdálenější tyči Gosens, ovšem branka nebyla uznána kvůli těsnému ofsajdovému postavení!
     
    84
    Domácí bojovali u rohového praporku a nakonec vybojovali rohový kop.
     
    86
    Máme tu poslední střídání tohoto utkání. Hřiště opustil von Haacke a nahradil ho Bikel.
     
    86
    Nijmegen znovu drží balón na útočné polovině a šetří cenné vteřinky.
     
    87
    Po akci na pravé straně a následné přihrávce se snažil zakončovat z otočky Rayhi, jenže jeho střela byla zablokována.
     
    88
    Utkání se nám pomalu chýlí ke svému konci a Nijmegen je blízko prolomení dlouhé šňůry bez bodového zisku.
     
    89
    Domácí se na pravém křídle neprosadili, od své branky bude vykopávat gólman Castro.
     
    90
    Na druhé straně přišel dlouhý centr do šestnáctky Nijmegenu, Delle s přehledem sbírá balón do svých rukavic.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty.
     
    90+2
    Heracles bude mít v samém závěru k dispozici standardku z nějakých třiceti metrů.
     
    90+3
    Nijmegen se znovu skvěle ubránil a už se asi nic nestane.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Nijmegen přerušil sérii pěti porážek v řadě a radoval se z zaslouženého vítězství. Heracles nepředvedl vůbec optimální výkon, prosadit se dokázal jen díky pokutovému kopu, který na bodový úspěch nestačil.
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 4:3. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:13.
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (18:40:04)

    Patrik Sandev

    Branky: 26. von Haacke, 33. Heinloth, 69. Golla – 14. Armenteros (pen.)

    Karty:   14. Fomitschow (NIJ) – 43. Kuwas (HRC)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 4:3. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:13.
    NEC Nijmegen: Delle – Heinloth, Buwalda, Golla, Dumić, Fomitschow (25. Burnet) – von Haacke (86. Bikel), Messaoud, Breinburg – Rayhi, Groeneveld (66. Kadioglu).
    Náhradníci: van Duin, Smits – Bikel, J. Larsson, Kadioglu, Dyrestam, Burnet, Mayi, Sturing.

    Heracles Almelo: B. Castro – Droste (46. R. Pröpper), te Wierik, Hoogma, Gosens – Bruns (72. Niemeijer), Pelupessy, Darri – Kuwas, Armenteros, Peterson (77. Navrátil).
    Náhradníci: Brouwer, Fij – Navrátil, Thomas, Niemeijer, R. Pröpper, Kada, Breukers.

    Rozhodčí: P. van Boekel
    bahis siteleri