Willem II – Zwolle 2:0 (kon.) | Feyenoord – Alkmaar 5:2 (kon.) | Kerkrade – Groningen 3:1 (kon.)
Ajax – Twente 3:0 (kon.)
konec
Feyenoord Rotterdam
5:2 (2:0)
AZ Alkmaar
Neděle 12.03.2017, 14:30 • De Kuip • Nizozemská Eredivisie • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Hezký den všem fanouškům fotbalu, zvláště pak toho nizozemského. Dnes nás čeká duel, který by měl vyjasnit situaci ohledně útoku na titul – zápas 26.kola Eredivisie mezi Feyenoordem Rotterdam a AZ Alkmaar.

    Pohodlně se usaďte, utkání začne ve 14:30.
     
    Feyenoord Rotterdam jede na titul. Holandští "sešívaní" zažívají podobnou situaci jako jejich kolegové z Prahy. Také Feyenoord se letos dostal do boje o prvenství po dlouhých letech strádání. Tým vedený z lavičky legendou Giovani van Bronckhorstem a na hřišti matadorem Dirkem Kuijtem se nezastavil ve skvělých výkonech ani ve novém roce, navíc se po vypadnutí z evropských pohárů může soustředit na ligu, což je další velká výhoda.
    Jediné, na co si domácí musejí dát pozor, je ztráta koncentrace a podcenění. Feyenoord totiž v minulém kole prohrál derby se Spartou a to si určitě za rámeček nedá, jelikož letošní nováček bojuje o záchranu. Domácí prostředí by však mělo způsobit, že se tyto věci nebudou opakovat.

    AZ Alkmaar se stále snaží nalézt formu z přelomu desetiletí, leč marně. Pozitivním faktem je, že tým z městečka sýrových trhů čtyři zápasy v řadě neprohrál. Byly z toho sice hned tři remízy, naposledy doma s Excelsiorem, ale i tak zůstávají svěřenci Johna van der Broma na pohárových příčkách.
    Problémem hostů je, že nedokáží vyhrávat vyrovnaná utkání – hned jedenáctkrát mistr Nizozemska ze sezony 2008/09 remizoval, což je věc, která se povedla už jen sestupující Rodě Kerkrade.
    Hosté by i tak v tomto utkání nejspíš bod brali, otázkou je, co jim povolí domácí útočná síla, která střílí téměř 2,5 branky na zápas.

    Jak to dopadne, se dozvíme už brzy – v neděli.
     
    Vzájemné zápasy
    I tato statistika ukazuje, že by si domácí Feyenoord měl poradit s Alkmaarem. Hosté z posledních 11 vzájemných duelů vyhráli jediný, a to před rokem, kdy v lednu zvítězili v na domácím stadionu poměrem 4:2. V prvním vzájemném utkání této sezóny pak Feyenoord vypráskal Alkmaar na jeho hřišti 4:0. Není tedy pochyb o tom, koho máme považovat za favorita.
    Á propos – Alkmaar dokázal Rotterdam naposledy vyloupit před dlouhými šesti lety.
     
    Domácí Feyenoord se bude potýkat s mnoha absencemi. Kvůli různým zraněním určitě nenastoupí Eljero Elia, Brad Jones, Terence Kongolo a Steven van Beek.
    Otazník visí nad nejlepším střelcem soutěže Nicolaiem Jörgensenem, který má problémy s kotníkem. V podobné situaci jsou i Marko Vejinović a Bilal Basaçikoğlu.

    Bude tedy zajímavé sledovat, jak si s absencemi Giovani van Bronckhorst poradí.
     
    Alkmaaru dnes nepomůže dlouhodobě zraněný náhradní brankář Gino Coutinho. Čtyřiatřicetiletý Holanďan má zraněnou ruku, což je pro brankáře poměrně nepříjemné.
     
    Hosté by dnes měli spoléhat na střelecké umění Wouta Weghorsta. Čtyřiadvacetiletý nejlepší střelec Alkmaaru má na svém kontě 10 branek. Má to však háček – Weghorst se bez jednoho dne přesně dva měsíce neprosadil.
     
    Feyenoord doufá, že se dá zdravotně dohromady Nicolai Jörgensen. Dánský dlouhán zaznamenal v tomto ročníku Eredivisie již 15 branek a je nejlepším střelcem soutěže.
    Zajímavé bude sledovat křídelní hráče, kteří dnes nastoupí – téměř jistý start by měl mít Steven Berghuis
     
    Hlavním rozhodčím dnešního duelu bude Pol van Boekel. Jedenačtyřicetiletý sudí z Vierlingsbeeku bude rozhodovat 21. utkání v tomto ročníku Eredivisie. Během předešlých dvaceti zápasů odpískal čtyři penalty a tasil pouze jednu červenou kartu, kterou viděl Tom Beugelsdijk z Den Haagu.
    Zdá se, že tento sudí poněkud změnil metr posuzování směrem k benevolentnějšímu. Ještě v sezóně 2012/13 vytáhl červených rovnou sedm.
     
    Úvodní sestavy:

    Feyenoord Rotterdam: Vermeer – Karsdorp, Botteghin, van der Heijden, Nelom – El Ahmadi, Kuijt (C), Vilhena – S. Berghuis, N. Jørgensen, Toornstra.
    Náhradníci: Bijlow, Hansson – Woudenberg, Nieuwkoop, Simon Gustafson, Dammers, Hansson, Hamer, el Hankouri, Kramer.
    Trenér: Giovani van Bronckhorst

    AZ Alkmaar: Krul – J. Svensson, Luckassen, Vlaar (C), Haps – M. Seuntjens, van Overeem, S. Wuytens – Jahanbakhsh, Weghorst, Garcia.
    Náhradníci: Rochet – M. Johansson, Ouwejan, Til, B. Rienstra, Friday, Souza.
    Trenér: John van den Brom

    Rozhodčí: Pol van Boekel.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Při rozcvičení se v barvách AZ Alkmaar zranil Iliass Bel Hassani. Alkmaar tak bude mít na lavičce pouze sedm hráčů.
     
    Slunce svítí a týmy budou za chvíli připravené na východ z tunelu.
     
    Zajímavé bude dnes sledovat i hostujícího brankáře Tima Krula, který přišel na poslední chvíli na konci ledna z Newcastlu United na hostování.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    První akce Feyenoordu skončila nezdarem. Nákop Botteghina odvrátila obrana hostí, následně byl domácím odpískaný ofsajd.
     
    1
    O zajímavou průnikovou přihrávku se pokoušel Steven Berghuis, ale jeho úmysl vystihl obránce Luckassen.
     
    2
    Alkmaar si připíše první roh po průniku Jahanbakhshe, zahraje jej Wuytens.
     
    2
    Centr Wuytense končí v náručí Kennetha Vermeera.
     
    3
    Kombinaci středem hřiště se z pohledu domácích snažil vyřešit jemným obloučkem Dirk Kuijt. Úmysl kapitána domácích vystihl jednak Ron Vlaar a druhak brankář Tim Krul.
     
    4
    Obrovskou chybu předvedl v rozehrávce Ron Vlaar, který podskočil míč, balón se následně dostal na levou stranu, odkud centroval Miquel Nelom. Jeho přihrávku však bezpečně chytá Krul.
     
    5
    O ofenzivní akci s pokoušeli fotbalisté AZ – Haps nacentroval z levé strany, ale jeho pokus odhlavičkoval s klidem Botteghin.
     
    6
    Alkmaar se nyní pokouší i zklidnění hry, hosté opticky ovládají střed pole.
     
    7
    Nedorozumění v podání hostujícího AZ – k centru na pravé straně se dostal Svensson, jeho přihrávku ukradl skvěle postavenému Weghorstovi Mats Seuntjens. Tomu míč utekl, a tak se ho zmocnil Feyenoord.
     
    8
    Míč má dnes na trávníku De Kuip vysoký odskok, na to si budou muset hráči dávat pozor. Jako první se o tom přesvědčil ve čtvrté minutě Ron Vlaar.
     
    9
    Berghuis se rozhodl pro přenesení hry z pravé na levou stranu, kde byl Jens Toornstra, ale křídelník Feyenoordu prohrál osobní souboj se Svenssonem a nevybojoval ani roh.
     
    10
    Po pokusu o obhození Luckassena Jörgensenem právě stoper hostí zahrál rukou. Bude tu přímý kop ze zhruba dvaceti metrů. U míče už je van der Heijden a Berghuis.
     
    11
    Nemastná neslaná střela van der Heijdena ani neprošla zdí, k další dorážce se domácí nedostali.
     
    12
    Feyenoord právě vstřelil branku!

    Útok z hloubi pole založil technickou přihrávkou Rick Karsdorp, jeho jemný míč napálil pravačkou NICOLAI JÖRGENSEN a míč se od vzdálenější tyče odrazil do sítě. Střelce branky neuhlídal Ron Vlaar.
    12. Nicolai JØRGENSEN - 1:0
     
    13
    Mats Seutjens (AZ Alkmaar) dostává žlutou kartu.
    Záložník hostů to přehnal s motivací jít za vyrovnáním a zkosil jednoho ze svých soupeřů.
     
    14
    Alkmaar začal po obdržené brance více napadat rozehrávku Feyenoordu, ale zatím to vede pouze k nedovoleným zákrokům.
     
    15
    Feyenoord se dostává opět k míči, do akce na levé straně se zapojil stoper van der Heijden, ale ten prokázal, že technika není jeho nejsilnější stránkou a o míč přišel.
     
    16
    Faul ve středu pole od El Ahmadiho přerušuje útočné myšlenky domácích.
     
    17
    AZ se snaží dostat míč pod kontrolu pozvolnou rozehrávkou po zemi, obrana Feyenoordu je zatím připravena.
     
    18
    Alkmaar ztrácí míč při rozehrávce na útočné polovině. Joris van Overeem přihrál nepřesně do autu.
     
    19
    Domácí se pokusili o rychlý protiútok po pravém křídle. Spolupráce Karsdorpa s Berghuisem skončila centrem po zemi druhého jmenovaného. Tento míč odpálil do bezpečí kapitán hostí Ron Vlaar.
     
    20
    Po jednom ze soubojů zůstal na trávníku ležet van der Heijden, ale stoper domácích už je na nohou.
     
    21
    Feyenoord právě vstřelil branku!

    Tlak Feyenoordu v posledních pěti minutách je zužitkovaný. Krásnou kombinaci Neloma a přihrávajícího Jörgensena napálil z hranice šestnáctky k bližší tyči JENS TOORNSTRA.
    21. Jens TOORNSTRA - 2:0
     
    22
    Alkmaar se opět osmělil po vstřelené brance – z pravé strany centroval Jahanbakhsh, jeho míč propadl za Karsdorpa, ale z toho byl střelec Weghorst tak překvapený, že na míč nijak nezareagoval.
     
    23
    Miquel Nelom se probíjel levou stranou, ale míč si ukopl a nestihl ocentrovat, pouze se sklouzl na kvalitně připraveném trávníku na stadionu De Kuip.
     
    24
    Feyenoord uklidňuje hru vědom si svého vedení.
     
    25
    Nepřehlednou situaci ve středu hřiště vyřešil rozhodčí van Boekel, který ve skrumáži těl viděl faul Luckassena na El Ahmadiho.
     
    26
    Z rozehrávky přímého kopu nakrátko nic nebylo, domácí raději vrátili míč ke stoperům k půlící čáře.
     
    26
    Jens Toornstra se po dobré kombinaci dostal na pravé křídlo, odkud chtěl ocentrovat a vybojovat alespoň roh. Nepodařilo se mu však ani jedno, a tak bude Tim Krul odkopávat od branky.
     
    27
    Po odraženém míči se dostal ke střele z 25 metrů Ridgeciano Haps. Pokus hostujícího obránce však mířil hodně mimo.
     
    29
    Sledujeme poněkud neurovnanou pasáž ve hře, kdy si ani jeden ze dvou týmů nedokáže podržet míč na kopačkách po delší časový úsek.
     
    30
    Svensson se na pravé straně pokoušel uvolňovat průnikovým pasem za obranu Alirezu Jahanbakhshe, ale jeho úmysl byl pro obranu domácích dobře průhledný.
     
    30
    Po dalším z protiútoků Feyenoordu se málem po přihrávce Kuijta dostal k míči Toornstra. Levé křídlo domácích však nešlo naplno do souboje se Svenssonem, a tak k ohrožení branky nedošlo.
     
    31
    Miquel Nelom se po průniku z levé strany do středu pokusil ránou zpoza vápna ohrozit Tima Krula. Jeho pokus však zablokoval Luckassen.
     
    32
    Velkou šanci teď spálil Feyenoord! Na pravém křídle se dostal k míči Karsdorp, jeho centr odklidil nepřesvědčivě Vlaar jen na Berghuise, jehož štiplavou střelu vyrazil Krul k nohám Jörgensena. Dánský útočník, ač byl sám před bránou, nabídnuté šance nevyužil – míč před ním vysoko poskočil a domácí forvard ho netrefil dobře a přestřelil.
     
    34
    Alkmaar měl šanci se dostat do příležitosti přes malinko prořídlou obranu domácích. Po přihrávce Luckassena se k míči dostal Garcia, ale místo toho, aby z hranice pokutového území vystřelil, zkoušel kličky a míč ztratil.
     
    35
    Za hosty to tentokrát zdálky zkusil Stijn Wuytens, ale jeho střela byla z kategorie zoufalých a skončila na parkovišti arény De Kuip.
     
    36
    Po chybě Botteghina se dostávali hosté do situace 3 na 2, míč vzal do své správy opět Garcia, ale místo přihrávky do křídla volil tvrdou střelu. Ta proletěla mimo, a tak Kenneth Vermeer může pro tuto chvíli zůstat v klidu.
     
    37
    Feyenoord se snažil pomalou rozehrávkou na levé straně uspat hostující obranu. Byl to El Ahmadi, který se pokoušel o centr na Jörgensena, ale centr skončil na hlavě Luckassena.
     
    38
    Wout Weghorst vybojoval rohový kop, jeho exekuci si vzal na starost Wuytens, ale centr byl příliš dlouhý. Haps míč pouze přizvedla za brankovou čáru.
     
    40
    AZ opět tlačilo po pravé straně, po přihrávce Svenssona se k prudkému centru odhodlal Jahanbakhsh, ale Kenneth Vermeer byl na tuto variantu připraven.
     
    41
    Hra se velmi zpomalila, celé to sleduje na tribuně zraněný Eljero Elia a ačkoli jeho tým vede, nevypadá zrovna nadšeně.
     
    42
    Ridgeciano Haps vybojoval na levém křídle další rohový kop.
     
    43
    Roh rozehrál opět Wuytens, ale jeho míč skončil na hlavě prvního obránce. Z následujícího protiútoku Feyenoordu žádné nebezpečí nevzešlo.
     
    44
    Alkmaar začíná na konci poločasu územně tlačit, ale tlak je to zatím platonický. Naposledy po centru Svenssona netrefil míč z nadějné pozice Alireza Jahanbakhsh.
     
    45
    Feyenoord se pokoušel Karsdorpem vysunout Jörgensena, ale dánský útočník už nejspíš přemýšlí nad poločasovou přestávkou.
     
    45
    Hlavní rozhodčí zápasu nastavuje jednu minutu v prvním poločase.
     
    45+1
    K centru na pravé straně se dostal veterán Dirk Kuijt, ale jeho míč byl i na vytáhlého Jörgensena příliš dlouhý.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první červenou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas nám skončil a domácí jsou naprosto zaslouženě ve vedení. Od začátku si jdou za svým cílem a byť mají širokou marodku, není to vůbec znát. Feyenoord spoléhá na totální fotbal, ve spoustě případů v první půli jsme mohli vidět, jak si hráči mění pozice, stopeři útočí, ofenzivní hráči se stahují.
    Tlak Feyenoordu sice nebyl soustavný, ale vedl k šancím, které dokázali svěřenci van Bronckhorsta až na jednu výjimku proměnit.
    Naopak AZ Alkmaar zatím nepředvedl absolutně nic, občas držel míč, ale to bylo vše. Za prvních 45 minut neměl ani jednu šanci a když už měli nějakou nadějnou pozici na střelu, řešili to přihrávkou nebo kličkou.

    Co nám přinese druhý poločas? Nechme se překvapit, začne zhruba v 15:32.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Úvodní šanci hostů zastavil svým hvizdem hlavní rozhodčí, a tak se bude muset Alireza Jahanbakhsh vrátit na vlastní polovinu.
     
    47
    Po faulu ve středu pole měl šanci na přímý kop Jens Toornstra, ale jeho centr byl nepřesný a Tim Krul ho chytil.
     
    48
    AZ Alkmaar rozehrává míč krátkými přihrávkami po zemi, ale neumí si poradit s napadáním hráčů Feyenoordu.
     
    48
    O střelu z dálky se pokusil Steven Berghuis, ale ta by se za dobrou dala považovat jen v rugby, Krul bude odkopávat míč od branky.
     
    49
    Napadání Alkmaaru se teď vyplatilo – Weghorst zahnal do úzkých brankáře Vermeera a ten nechtěl nic riskovat, proto míč napálil za autovou čáru.
     
    50
    AZ na začátku prvního poločasu zlobí – tentokrát centroval zprava Wuytens, ale jeho balon odhlavičkoval El Ahmadi na roh.
     
    50
    Rohový kop Wuytense byl už poněkolikáté přetažený, a tak bude Vermeer odkopávat od svojí brány.
     
    51
    AZ se pokusilo ohrozit branku domácích zleva – centr Hapse však zpacifikoval ve vzduchu Botteghin.
     
    52
    Dobrou příležitost si připravili hosté opět z levé strany – Garcia vymíchal kličkami Karsdorpa, aby následně nacentroval po zemi do pokutového území. Vermeer však byl včas na zemi a míč nadvakrát chytil.
     
    53
    Protiútok Feyenoordu táhl Dirk Kuyt, našel Jörgensena, který svým pohybem vycestoval mimo šestnáctku a pokusil se v ní přihrávkou najít znovu svého kapitána. Míč však byl zahrán příliš silně a skončil za brankou Tim Krula.
     
    54
    Po faulu Karsdorpa na Hapse budou mít hosté k dispozici přímý kop z levé strany.
     
    55
    Přímý kop rozehrával Wyutens, nezahrál ho špatně, ale jeden z jeho spoluhráčů nedokázal hlavou trefit míč.
     
    55
    Tim Krul si teď hodně zahrával s ohněm, když se snažil udělat kličku Nicolai Jörgensenovi. To se nemuselo vyplatit, ale hostující brankář to přežil bez újmy.
     
    56
    Alkmaar se teď nedokázal dostat z vlastní poloviny, Feyenoord dobře presuje.
     
    57
    Napadání přineslo domácím míč, toho se ujal El Ahmadi, ale jeho centr z pravé strany skončil za brankou hostí.
     
    58
    Nepřesné rozehrávky na obou stranách ukončil faulem Svensson na Toornstru.
     
    58
    Jonas Svensson (AZ Alkmaar) dostává žlutou kartu.
    Karta byla za předchozí zákrok n Toornstru.
     
    59
    Feyenoord právě vstřelil branku!

    Domácí dokázali využít situace po přímém kopu, k míči se na pravé straně dostal Karsdorp, který ocentroval na Jörgensena. Dánský snajpr sklepl hrudí na nabíhajícího DIRKA KUIJTA a nizozemský veterán propálil vše, co mu stálo v cestě!
    59. Dirk KUIJT - 3:0
     
    60
    Tým AZ Alkmaar bude střídat.
    Ze hřiště odejde Levi Garcia. Na jeho místo přijde Dabney Souza dos Santos.
     
    61
    Feyenoord se opět soustřeďuje na bránění výsledku, Alkmaar nedokáže vymyslet nic směrem dopředu.
     
    63
    Alkmaar právě vstřelil branku!

    Hosté využili standardní situace z levé strany. Odtud nacentroval Dabney dos Santos Souza a DERRICK LUCKASSEN si připsal gól hlavou, když hlavičkoval na zadní tyči. Zápas nám ještě nekončí!
    63. Derrick LUCKASSEN - 3:1
     
    64
    O rychlou kombinaci středem hřiště se pokoušel Weghorst se Souzou, ale do těchto přihrávek se vložil van der Heijden a odklidil míč pryč.
     
    65
    Tým Feyenoord Rotterdam bude střídat.
    Ze hřiště odejde Dirk Kuijt. Na jeho místo přijde Bart Nieuwkoop.
    Kapitánskou pásku převzal Karim El Ahmadi.
     
    66
    Po sérii několika přihrávek do zdálky zkusil Tony Vilhena, ale jeho pokus zamířil nad branku Tima Krula.
     
    67
    Po faulu nového muže Nieuwkoopa budou mít hosté příležitost na přímý kop.
     
    67
    Feyenoord se po přímém kopu soupeře snažil o protiútok, na levé straně si naběhl na přihrávku Jens Toornstra, ale v osobním souboji si s ním poradil Ron Vlaar.
     
    68
    Feyenoord po inkasovaném gólu kontroluje míč a přistupuje k dvougólovému náskoku velmi zodpovědně.
     
    69
    Na levé straně se k míči znovu dostal Jen Toornstra, ale jeho centr na Jörgensena odvrátil Vlaar. Následnou dorážku Berghuise nemusel Krul řešit, protože domácí křídlo při střele podklouzlo.
     
    70
    Wout Weghorst se dostal do šance! Zprava posílal míč Jahanbakhsh a Weghorst zkoušel zakončovat v pokutovém území z první. Jeho střela se však nepovedla a mířila hodně mimo bránu.
     
    71
    Domácí měli příležitost k centru od rohového praporku, Berghuis nacentroval na Botteghina, jehož hlavičku odklidil z nebezpečného prostoru Haps. Bude tu další roh.
     
    71
    Druhý rohový kop v krátkém časovém sledu odvrátila obrana hostí.
     
    72
    Feyenoord chce přidat čtvrtou branku, tentokrát míč do vápna posílal Nieuwkoop, našel Jörgensena, který patou sklepával na některého ze svých spoluhráčů, avšak žádného takového nenašel.
     
    73
    Alkmaar kombinuje na vlastní polovině s takovým poklidem, že to ani nevypadá, že prohrává o dvě branky.
     
    74
    Tak dlouho Joris van Overeem okopával El Ahmadiho, až mu rozhodčí odpískal faul. Domácí však volí rozehrávku z přímého kopu směrem dozadu.
     
    76
    Po souboji u autové čáry se do sebe slovně i ručně pustili Haps s Karsdorpem. K údivu všech nechal rozhodčí zápasu žluté karty v této situaci v kapse.
     
    77
    Tým AZ Alkmaar bude střídat.
    Ze hřiště odejde Ron Vlaar. Na jeho místo přijde Fred Friday.
    Kapitánskou pásku převzal Tim Krul.
     
    78
    Dobrou příležitost zahodil Bart Nieuwkoop. Tomu přihrál po kličkované na pravé straně Tony Vilhena. Nieuwkoop stál na hranici šestnáctky, ale svou technickou střelu nedokázal protlačit do brány.
     
    79
    Alkmaar měl šanci zahrávat rohový kop, centr Wuytense skončil hlavičkovým biliárem v pokutovém území, který rázným skokem ukončil Kenneth Vermeer.
     
    80
    Uvidíme penaltu pro Feyenoord! Po centru z pravé strany míč propadl k Jörgensenovi, jehož zatáhl za dres Derrick Luckassen.
    80.
     
    80
    Penaltu bude kopat Nicolai Jörgensen.
     
    80
    Feyenoord právě vstřelil branku!

    NICOLAI JÖRGENSEN proměňuje pokutový kop, když si pomalým rozběhem počkal na pohyb Tima Krula a sám míč poslal po zemi po Krulově pravici. Je to jeho 17. gól v tomto ročníku Eredivisie!
    80. Nicolai JØRGENSEN - 4:1
     
    81
    Pokus o kombinaci Alkmaaru uťal Botteghin.
     
    82
    Feyenoord právě vstřelil branku!

    Domácí svého soupeře už drtí! Přihrávku Botteghina Toornstra posunul z první za obranu soupeře na NICOLAIE JÖRGENSENA, ten obešel nesmyslně vyběhnuvšího Krula a pomalou střelou si vychutnal oslavy hatt-ricku!
    82. Nicolai JØRGENSEN - 5:1
     
    83
    Tým Feyenoord Rotterdam bude střídat.
    Ze hřiště odejde Nicolai Jörgensen. Na jeho místo přijde Michiel Kramer.
     
    83
    Tým Feyenoord Rotterdam bude střídat.
    Ze hřiště odejde Steven Berghuis. Na jeho místo přijde Erik Hansson.
     
    84
    Domácí už kontrolují hru a užívají si chorály na zaplněném De Kuip.
     
    85
    Alkmaar opět propadl v obraně, na pravé straně se uvolnil Bart Nieuwkoop, ale situaci 3 na 1 vyřešil jen nepřesným centrem na Kramera. Do hry se však dostal i jeden z obránců, a tak uvidíme roh.
     
    86
    Feyenoord zahrával dva rohové kopy v rychlém sledu za sebou, ale ani z jednoho nepramenilo nebezpečí, pokaždé si obrana Alkmaaru v čele s Luckassenem poradila.
     
    87
    Alkmaar se nedočká korekce výsledku – centr Svenssona z pravé strany poslal Souza na jednoho ze svých spoluhráčů, ale přihrávka postrádala přesnost.
     
    89
    Útok Alkmaaru končí nedovoleným zákrokem na Nieuwkoopa. Autorem faulu byl Souza.
     
    90
    Alkmaar už dohrává zápas v pochodovém tempu, nedá se ani čekat, že by rozhodčí chtěl nastavit nějakou velikou porci minut.
     
    90
    Dobrou střelou ze střední vzdálenosti se prezentoval Jahanbakhsh, ale Vermeer jeho tvrdou střelu chytil.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje ve druhé půli jednu minutu.
     
    90+1
    Alkmaar právě vstřelil branku!

    WOUT WEGHORST střílí po dvou měsících branku a koriguje na 5:2. Hostující útočník využil toho, že domácí špatně rozehráli svůj přímý kop, z protiútoku se řítil sám na bránu a obloučkem překonal Vermeera. Přihrávku na gól si připsal opět Souza.
    90+1. Wout WEGHORST - 5:2
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou utkání, které nabídlo gólové hody. Opět se potvrdilo, že nizozemská soutěž patří mezi nejofenzivnější.
    Feyenoord dobře využil prvního poločasu a ve druhé půli hrál uvolněně. Po třetím gólu legendy Dirka Kuijta to vypadalo, že domácím odejde koncentrace, když se Alkmaar dostal opět na dostřel.
    Závěr však patřil jednoznačně Nicolai Jörgensenovi. Dánská hvězda potvrdila, že je jednoznačně nejlepším hráčem v Eredivisie. Kromě tří branek si totiž připsal i dvě asistence a nejen nejlepším střelcem, ale i nejlepším nahrávačem v Eredivisie!

    Doufám, že jste si zápas užili, protože přinesl hodně branek. Doufejme, že takových zápasů bude ještě houšť.
    Zatím se mějte hezky, užijte si zbytek víkendu a příště se budu těšit na viděnou. (16:27:15)

    Stanislav Mohorita

    Branky: 12. N. Jørgensen, 21. Toornstra, 59. Kuijt, 80. N. Jørgensen (pen.), 82. N. Jørgensen – 63. Luckassen, 90+1. Weghorst

    Karty:   13. M. Seuntjens (ALK), 58. J. Svensson (ALK)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 18:12.
    Feyenoord Rotterdam: Vermeer – Karsdorp, Botteghin, van der Heijden, Nelom – El Ahmadi (c), Kuijt (C) (65. Nieuwkoop), Vilhena – S. Berghuis (83. Hansson), N. Jørgensen (83. Kramer), Toornstra.
    Náhradníci: Bijlow, Hansson – Woudenberg, Nieuwkoop, Simon Gustafson, Dammers, Hansson, Hamer, el Hankouri, Kramer, Tapia.

    AZ Alkmaar: Krul (c) – J. Svensson, Luckassen, Vlaar (C) (77. Friday), Haps – M. Seuntjens, van Overeem, S. Wuytens – Jahanbakhsh, Weghorst, Garcia (60. Souza).
    Náhradníci: Rochet – M. Johansson, Ouwejan, Til, B. Rienstra, Friday, Souza.

    Rozhodčí: Pol van Boekel

    Diváci: 47500
    bahis siteleri