Buffalo – Toronto 5:2 (kon.) | Montreal – Ottawa 3:1 (kon.) | New Jersey – Carolina 1:3 (kon.)
NY Islanders – Boston 1:2 (kon.) | Washington – Arizona 4:1 (kon.) | St. Louis – Calgary 2:3 (po pr.)
Florida – Chicago 7:0 (kon.) | Nashville – San Jose 7:2 (kon.) | Edmonton – Colorado 4:1 (kon.)
Los Angeles – NY Rangers 0:3 (kon.) | Detroit – Minnesota 3:2 (po pr.) | New Jersey – Dallas 1:2 (po pr.)
konec
Los Angeles Kings
0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
New York Rangers
Neděle 26.03.2017, 04:30 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:30.
    Experti NHL.cz mluví o konci základní části a play-off!

     
    NEW YORK RANGERS

    Stejně jako v minulých letech, i letos se Rangers velmi pravděpodobně podívají do play-off. Navíc už mohou hrát poměrně v klidu, protože si drží postavení na první divoké kartě Východní konference a nic nenasvědčuje tomu, že by o ni měli přijít. A co víc, na v Metropolitní divizi třetí Pittsburgh Penguins to mají také docela daleko. To však neznamená, že by mančaft z Manahattanu mohl polevit a zbytek základní části vypustit, v žádném případě. Dva ze tří uplynulých střetnutí nicméně Jezdci nezvládli. Nejdříve po prodloužení gratulovali New Jersey Devils, aby poté padli také v newyorském derby s New York Islanders. Po několika hodinách odpočinku a také cestě na druhý břeh Spojených států čeká na Rangers další fuška. V Los Angeles budou muset hodně zabrat.

    Kanadské bodování týmu ovládá J. T. Miller (20 + 32), doplňují jej Mats Zuccarello (15 + 37) nebo třeba Chris Kreider (26 + 23). Podaří se Newyorčanům utnout porážky?
     
    LOS ANGELES KINGS

    Ještě stále jsou pro Kings určité naděje, že by se letos mohli do play-off podívat, ale moc velké šance jim dávat nemůžeme. Nyní jim na poslední postupové místo ze Západní konference chybí osm bodů, druhou divokou kartu totiž hlídají Nashville Predators. A ti v minulém mači dokázali okopírovat výhru Los Angeles. Kings sice nejdříve nedali ani branku Edmonton Oilers, pak ale zabrali na domácím ledě proti Winnipeg Jets. I proti Stíhačkám Králové prohrávali, avšak skvěle zvládnutou třetí třetinou a využitými přesilovkami si nakonec dokráčeli pro úspěch. To je ovšem pro tým z Pacifické divize pořád málo. A jestli ještě chtějí svěřenci trenéra Suttera pomýšlet na prodloužení sezóny, musí vyhrávat jeden zápas za druhým a zároveň doufat v zaváhání soupeřů z tabulky. Další krok v cestě za snem mohou Kings učinit již dnes. V minulém duelu proti Jets zapsal dva kanadské body Anže Kopitar, jemuž jinak tahle sezóna příliš statisticky nechutná.

    Produktivitu Kings vede i nadále nejlepší střelec Los Angeles Jeff Carter (31 + 30), za ním stojí ve statistikách zmiňovaný Anže Kopitar (11 + 35) nebo také Tanner Pearson (23 + 19).
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se spolu potkaly v této sezóny pouze jednou, a to na konci letošního ledna. New York Rangers doma porazili Los Angeles Kings těsně 3:2.
     
    Československá stopa v utkání

    Marián Gáborík (LAK) (10 + 9)
     
    Vítejte u dalšího utkání National Hockey League. Narazí na sebe dva týmy, které se potkaly ve finále Stanley Cupu roku 2014. Mají na sebe zajímavé vzpomínky, ty ještě okoření snaha Kings zabojovat o play-off. Čeká nás duel mezi Los Angeles Kings a New York Rangers.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Los Angeles Kings: Quick (Bishop) – Forbort, Doughty, Muzzin, LaDue, McNabb, Martinez – Lewis, Kopitar, D. Brown – Pearson, J. Carter, Iginla – Clifford, Kempe, Toffoli – Gáborík, Dowd, Nolan.

    New York Rangers: Raanta (Lundqvist) – M. Staal, McDonagh, Br. Smith, Holden, Skjei, Clendening – Kreider, Stepan, Zuccarello – J. T. Miller, Zibanejad, Rick Nash – Grabner, K. Hayes, Fast – Vesey, Lindberg, Bučněvič.

    Rozhodčí: Walsh, Kowal – Murchison, Alphonso.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání, začneme zhruba za deset minut.
     
    Ještě si poslechneme hymnu a budeme moci začít, jistě nás čeká zajímavá hokejová podívaná.
     
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    Jako první se do šance dostali hráči Los Angeles, ale Raanta v pohodě vykryl kotouč lapačkou. Bude se vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    00:35
    Dopředu to zkoušeli také Rangers, ale zatím se jim tolik nedaří. Fast musel nahánět puk sám až u zadního mantinelu, kde proti sobě měl hned dva protihráče.
     
    01:11
    Také Quick na druhé straně hrací plochy si poprvé sáhl na kotouč, ale spíše symbolicky, chytal do lapačky pouze jednoduché nahození.
     
    01:25
    Kings opět v rohu v útočném pásmu, tam operuje Doughty, který hledal někoho volného. Ale nenašel, takže zase musel rychle do obranné třetiny.
     
    01:58
    Kempe zvažoval, jestli ještě puk vrátí do útočné třetiny, ale pak ho raději stáhl zpátky, protože kolem sebe neměl dostatečný počet hokejistů v šedém trikotu.
     
    02:30
    Andreoff si na levé straně udělal místo a nakonec vypálil z kruhu. Ale přesto netrefil branku, poslal puk těsně vedle zařízení.
     
    02:56
    Hraje se docela dlouho bez přerušení, ale také bez větších možností. Obě strany barikády se spíše oťukávají a zkoušejí, co ta druhá vydrží.
     
    03:56
    Zibanejad měl namířeno do útočného pásma, ale na poslední chvíli jej zastavil Forbort. Ani Kings teď nemají tolik střeleckého štěstí, jak to mohlo v úvodních sekundách mače vypadat.
     
    04:25
    Po dlouhé době přerušená hra, puk má v rukavici Antti Raanta.
     
    04:48
    Iginla dělal v útočné periodě co mohl, aby vydoloval puk u mantinelu zpátky na svou hokejku, ale sám to nezvládl. A tak aspoň následně splnil poctivou obrannou práci.
     
    05:18
    Po dlouhé době jsou v pásmu soupeře také Rangers, Kings navíc vyhazují docela zbytečně na zakázané uvolnění a hra zůstane před jejich zařízením.
     
    05:31
    A teď pro změnu ofsajd hostujícího týmu, vhazování proběhne na modré čáře.
     
    05:45
    Vypadá to, že se nám hra před polovinou úvodního dějství bude kouskovat. Postupně se kupí jeden technický přestupek za druhým, týmy mají problémy s rozehrávkou a s přechodem přes střední pásmo.
     
    06:20
    Vesey neměl vůbec špatnou pozici, ale ani on neměl komu nahrávat na hokejku. A tak o touš přišel, i když to pro něj nejprve vypadalo velice slibně.
     
    07:00
    Máme za sebou sedm minut z úvodní dvacetiminutovky a zatím jsme viděli jen jednu lepší střelu na každé straně. Třeba Quick teď musel vyrážet puk rukavicí, ale dobře na něj viděl.
     
    07:44
    Obrana Rangers nikam nekvapí. Rangers mají první střelu na branku a nezdá se, že by chtěli zbytečně otevírat zadní vrátka a riskovat.
     
    07:52
    Následuje první komerční přestávka první třetiny, po jejím konci samozřejmě hned budeme pokračovat.
     
    07:55
    Sotva padl puk na ledovou plochu, už je hra zase přerušena. V postavení mimo hru Chris Kreider.
     
    08:03
    Los Angeles bude hrát oslabení a hosté naopak přesilovku. Obránce domácích Jake Muzzin je totiž vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění. Uvidíme, co si New York Rangers na dnešní početní výhodu připravili.
     
    08:28
    Domácím se podařilo napoprvé vyhodit přes všechny čáry, už se ale Kings musejí zase vracet rychle zpátky, aby nezmeškali nic v obranném pásmu.
     
    09:00
    Stepan ve druhé velké příležitosti během několika okamžiků, ale ani v jednom případě netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Jonathan Quick se ale v oslabení rozhodně nenudí.
     
    09:32
    Také Kevin Hayes to zkoušel peckou od modré čáry, ale minul. Rangers hrají přesilovku velmi dobře, jenže nemají dostatek střeleckého štěstí v zakončení.
     
    10:10
    Los Angeles první oslabení utkání zvládlo bez inkasování. Pak ale vyhazuje na zakázané uvolnění, takže i nadále zůstane herní situace kolem domácího gólmana.
     
    10:30
    Rangers jsou na jednou o něco odvážnější při hře dopředu a vědí, že mají šanci se dostat ještě v první třetině do vedení, přesilová hra jim očividně zvedla sebevědomí.
     
    10:59
    Už to ale na druhé straně zkoušel také sám obránce Králů McNabb. Byl ovšem ještě moc daleko od branky na to, aby se mohl lépe prosadit.
     
    11:18
    Druhá komerční pauza je tu, za pár okamžiků pokračujeme.
     
    11:25
    Opět pokračujeme, Kings raději počkali se svou rozehrávkou a zbytečně neriskovali, pak už se ale vrhli naplno dopředu.
     
    12:35
    Další možnost pro Hayese a Quick opět musel tasit lapačku. Bude se za pár okamžiků vhazovat před jeho zraky.
     
    12:49
    Znovu přerušená hra, brankář kalifornského celku našel puk někde mezi betony, ale dokázal jej zastavit. Jezdci jsou nyní rozhodně aktivnějším týmy na ledové ploše.
     
    13:18
    Po delší době mohli zkusit překvapit soupeře také hráči Los Angeles, jenže do útočné třetiny se dostali jen na pár okamžiků, pak znovu operoval jejich soupeř.
     
    13:55
    Jakmile se Kings dostanou na polovinu kluziště, hned se o ně starají hráči v bílých dresech, kteří nedovolují žádné zaváhání. Hosté se očividně na hru do obrany moc dobře připravili.
     
    14:20
    Antti Raanta už je pár okamžiků bez práce a zdá se, že tomu tak ještě nějakou chvíli bude. I když jsou na tom ovšem herně lépe hosté, stav zůstává i nadále bezbrankový.
     
    14:50
    Už musel Raanta zasahovat, leč nešlo o nic složitého. Pak se na druhé straně utrhl do samostatného úniku Grabner, jenže ve vyložené tutovce přestřelil a Quick tak mohl zůstat v pohodě.
     
    15:40
    Králové jsou nuceni vyhodit na zakázané uvolnění, aby vyřešili komplikace a mohli si aspoň na pár okamžiků vydechnout.
     
    16:03
    Vesey zkusil překonat gólmana Kings u pravé tyčky, ale Quick opět připraven. Poslední komerční přestávka této části je tu, hned budeme zase pokračovat.
     
    16:28
    Pomalu se blížíme ke konci první třetiny a znovu je tu práce pro ochránce domácí klece. Zatímco v prvních pěti minutách Rangers skoro nezakončovali, teď se vůbec nebojí překvapovat Quicka z jakékoliv pozice.
     
    16:40
    Zuccarello po úspěšném buly hledal prostor pro únik z pravého rohu. Ale měl to hodně těžké, protože měl na zádech přilepené hned dva soupeře.
     
    17:31
    Hayes to chtěl znovu zkusit sám, ale pak zjistil, že byl kolem modré útočné čáry sám, a tak raději ještě počkal a raději stáhl kotouč zpátky do střední třetiny.
     
    17:55
    Zakázané uvolnění Los Angeles Kings.
     
    18:08
    A další přerušení hry, některý z hokejistů vytečoval puk na střídačku Rangers, takže rozhodčí musel použít píšťalku.
     
    18:25
    Už se opět hraje a Grabner s Hayesem zajistili, aby jejich gólman neměl potíže. Jakmile to šlo, hned tihle dva poslali puk aspoň do bezpečnějšího středního pásma.
     
    19:03
    Běží poslední minuta první třetiny. Rangers to ještě chtěli zkusit, jenže rozehrávku uspěchali a vyhazují pouze na zakázané uvolnění. Hra tedy zůstane v jejich pásmu.
     
    19:15
    Další práce pro Anttiho Raantu. Okamžitě po vhazování se dva útočníci Kings tlačili k dorážce na brankovišti a nadělali tam dost neplechy. Nakonec si ale hostující gólman poradil.
     
    19:35
    Ještě jedna akce hostujícího celku, i když spíše symbolická, protože Rangers teď nebyli dobře rozestavení na hranici útočného pásma.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    To je z první třetiny vše. Viděli jsme nakonec několik slušných šancí, ale žádnou branku. O něco lepším týmem byli Rangers, kteří zasypali klec Jonathana Quicka řadou střel. Uvidíme, co nám přinese další dvacetiminutovka, pokračovat budeme po přestávce mezi třetinami.
     
    Střely na branku v první třetině

    Los Angeles Kings: 6

    New York Rangers:8
     
    Pomalu se chystá začátek druhé třetiny. Dočkáme se v ní úvodní branky zápasu?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Na úvodním vhazování prostřední třetiny úspěšnější domácí, hned se taky vydali dopředu na útočnou akci. Jeden z beků Kings ale orazítkoval pouze zadní mantinel.
     
    20:40
    Rangers na chvíli zaváhali na své polovině a málem z toho pro ně pramenily trable. Nakonec to ale tým z Východní konference zvládl a může rozehrávat.
     
    21:10
    Brown zavezl puk za branku soupeře, jenže tam o kotouč přišel. Čehož hned využil New York, který založil protiakci. I ta ovšem velmi rychle selhala.
     
    21:43
    Stepanovu střelu z pravé strany má Quick pod kontrolou, pro jistotu přerušuje hru.
     
    22:00
    Zibanejad dobře našel volného Nashe z levé strany, jenže druhý jmenovaný si pozdě zpracoval puk. Když potom zakončoval, brankář domácích už byl dávno připravený zakročit.
     
    22:25
    Už jsou zase Rangers o něco důslednější než jejich soupeř a Kings se tohle vůbec nemusí vyplatit. Na druhé straně na chvíli možnost pro Kempeho.
     
    23:00
    Také jeden z obránců kalifornského celku vysílal střelu na branku, tu však někdo těsně před Raantou přizvedl nad úroveň horní tyčky.
     
    23:38
    Na levé straně brankoviště Raanty volný útočník Kings, ten ale pozdě zareagoval na odražený kotouč, takže při zakončení bez příprav napálil pouze zadní mantinel.
     
    24:20
    Vesey zabránil soupeři v tom, aby mohl pohodlně vypálit. Pak sice ztratil puk v souboji, ale další ze spoluhráčů za něj situaci zavčas zachránil.
     
    24:43
    Sledujeme dlouhou pasáž bez přerušení, která o něco více vyhovuje Los Angeles. Domácí vytvořili aspoň optický tlak, budou ale potřebovat také střílet.
     
    25:15
    Už také rána od Anžeho Kopitara, ale opět pouze do betonu finského brankáře. Hra je teď stále častěji před hostujícím zařízením.
     
    25:32
    Až nyní Antti Raanta skočil po kotouči a dostal možnost přerušit hru. Bude se před ním vhazovat, má však pár sekund čas si oddechnout a zkoncetrovat se.
     
    25:48
    Po vhazování se tlačil do šance na pravém kruhu obránce Doughty. Některý z bránících hokejistů Newyorčanů ovšem jeho pokus zlikvidoval a vyhodil touš co nejdále od svého gólmana.
     
    26:33
    Quick vyjel za svou klec a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Hned ale musel zpátky do brankoviště, aby jej někdo nepřekvapil střelou do prázdného zařízení.
     
    27:00
    Po menší časové odmlce problémy i pro gólmana Kings. Jesper Fast se zkoušel vytočit zpoza klece a zasunout tam puku, jen těsně se mu to nepovedlo.
     
    27:30
    Veliká možnost pro Tylera Toffoliho. Šikovný forvard Los Angeles unikal skoro sám na Raantu, na zádech měl pouze obránce Holdena. I přesto zakončil, ale hodně špatně, takže gólman Rangers mohl zůstat docela v klidu.
     
    27:39
    Je tu komerční přestávka, za chvíli budeme pokračovat.
     
    27:45
    Po krátké pouze znovu pokračujeme, na puku se drží Staal. Ale ne dlouho, o pár okamžiků později je puk vytečovaný někdo mimo hrací plochu.
     
    27:59
    A další přerušení, tentokrát poté, co Králové vyhodili přes všechny čáry na icing.
     
    28:10
    Kreider si udělal na modré čáře místo na průnik, jenže proti dvěma soupeřům v šedých trikotech neměl moc velké šance. A tak aspoň nahodil puk za branku.
     
    28:46
    Na druhé straně možnost pro Zuccarella, jenže ani on nebyl v moc výhodné situaci. Když za Kings zakončoval Martinez, vůbec netrefil branku.
     
    29:16
    Iginla si dělal zálusk na střelu, ale až moc dlouho váhal, což se mu nevyplatilo.
     
    29:50
    Už jsme téměř v polovině základní hrací doby a stále se nikdo střelecky neprosadil. Ne že by snad nebyly šance, ale gólmani na obou stranách zachovávají chladnou hlavu v každé situaci.
     
    30:20
    Holden bez váhání poslal dlouhou nahrávku dopředu na útočníky, i když riskoval nepřesnost.
     
    30:48
    Jeden z mladých útočníků Kings uprchl do šance a moc nechybělo, aby na Raantu vyzrál. Brankář Rangers snad jen špičkou betonu dokázal vyrazit puk před sebe.
     
    31:20
    Další pasáž zápasu, ve které se skoro nepřerušuje. Což samozřejmě prospívá hře na ledě. Hokejisté se dostávají do tempa.
     
    32:25
    Martinez měl co dělat, aby u mantinelu odstavil soupeře od puku. I když to zvládl, Rangers potom zůstali v útočné třetině a nadále tvořili nátlak na Quicka.
     
    33:02
    Rangers právě vstřelili branku!
    Hrálo se hodně dlouho bez přerušení a už se snad ani nemohlo stát, abychom tentokrát neviděli na jedné nebo druhé straně vstřelenou branku. Rangers využili zmatků v obranné třetině Los Angeles Kings, obránce hostujícího celku vypálil z dálky. Kotouč se následně odrazil od zadního mantinelu přímo před brankoviště na hokejku DEREKA STEPANA, jenž v pohodě zakončoval do odkryté branky. Jonathan Quick byl zrovna u opačné tyčky, takže neměl skoro žádnou šanci tento pokus zastavit. Takže Jezdci jdou v závěru druhé části do vedení. Asistence: Brendan Smith, Mats Zuccarello.
    33:02 Derek STEPAN - 0:1
     
    34:12
    Kings se snaží odpovědět podobnými akcemi, ale mají teď problém se vůbec udržet na puku.
     
    34:48
    Obránci Králů hodně komplikovaně rozehrávají, a to se projevu na případných šancích domácích. Raanta sice musel zasahovat, ale nešlo o nic složitého.
     
    35:03
    Je tu komerční pauza, za pár okamžiků budeme pokračovat.
     
    35:10
    Další vhazování před hostujícím gólmanem, puk totiž skončil mimo hrací plochu poté, co jej tam vytečoval jeden z hokejistů New Yorku.
     
    35:30
    Rangers teď pochopitelně nikam nespěchají, vědí, že teď nemohou moc riskovat. Další přerušená hra, pro změnu po odrazu od domácího hokejisty.
     
    35:50
    Stepan se znovu hnal za pukem do útočné třetiny, teď jej ovšem soupeř přebruslil a Kings měli dostatek času na to, aby založilo novou akci.
     
    36:20
    Iginla s Kopitarem sehráli slušnou kombinaci, jenže se zakončením to pět nebylo moc slavný. Raanta s klidem vyrazil kotouč před sebe.
     
    37:00
    Forbort na kotouči během toho, co zbytek formace Los Angeles střídá. Čerstvé síly pak zkusí zaskočit hostující obranu, která dnes chybuje jen ve výjimečných případech.
     
    37:30
    Dowdova snaha rozehrát kotouč málem skončila problémem, ale Kings to znovu zvládl docela dobře. V útočném pásmu na modré čáře pak střílel LaDue, jenže úplně vedle.
     
    38:07
    Tutovka hostujícího Grabnera. Také on unikal sám na Jonathana Quicka, jenže klička do bekhendu mu nevyšla podle představ a trefil pouze výstroj domácího brankáře.
     
    38:48
    Antti Raanta vytušil nebezpečí, a tak raději přerušil hru. Ještě jedna komerční přestávka v tomto dějství, potom už budeme pokračovat v jeho zbytku.
     
    38:48
    Kings jsou na tom lépe v počtu střel na branku, ale všechny jejich pokusy zatím likviduje výborně připravený finský gólman.
     
    39:06
    Začala poslední minuta druhé třetině, puk na hokejkách mají hráči Rangers, i když zatím pouze za svým zařízením.
     
    39:10
    Ještě jedno přerušení, hokejisté New York Rangers vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    39:26
    Iginla měl puk na hokejce v útočném pásmu a hledal si prostor ke střele, ale dnes poněkolikáté zkušený forvard svou možnost prováhal. Ani v tomto případě neuspěl.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Za čtyřicet minut jsme měli možnost vidět jedinou branku. Dosáhl jí ke konci druhé třetiny hokejista New York Rangers Derek Stepan. Na další zásahy si budeme muset počkat, jestli nějaké přijdou. Kings budou v posledním dějství nuceni dohánět jednobrankovou ztrátu.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Los Angeles Kings: 20

    New York Rangers: 15
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetiny pro Kings, ale hned vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    40:28
    Grabner se vydal na útočný výlet, jenže neměl nikoho ve stejném dresu kolem sebe, a tak raději neriskoval a pouze nahodil puk o zadní mantinel.
     
    40:50
    Derek Stepan ve snaze podruhé v zápase dát branku, jenže marně, obrana Los Angeles si s ním moc dobře poradila.
     
    41:06
    Antti Raanta má puk v rukavici a přerušuje hru.
     
    41:26
    Znovu přerušená hra, Kings zariskovali a nepovedla se jim dlouhá rozehrávka. Opět se budě vhazovat před zraky Jonathana Quicka.
     
    41:46
    Po dlouhé době tu máme vyloučení a New York Rangers si zahrají druhou dnešní přesilovku. Dvě plus dvě minuty za vysokou hůl dostává hokejista Kings Andy Andreoff.
     
    41:50
    Rangers právě vstřelili branku!
    Tak tohle byla hodně rychle využitá početní výhoda. Jezdci vyhráli vhazování a hned se radovali. Puk na modrou čáru od spoluhráče po vhazování dostal na hokejku autor druhého hostujícího zásahu RYAN MCDONAGH, jenž prostřelil Jonathana Quicka po ledě. Brankář Los Angeles toho pravděpodobně moc neviděl, protože nestihl reagovat. Teď jsou Králové v hodně složité situaci, protože je čekají ještě další dvě minuty v oslabení. Každopádně krásná přesilovková akce Rangers. Asistence: Mats Zuccarello, Mika Zibanejad.
    41:50 Ryan MCDONAGH - 0:2
     
    42:31
    Puk sražený na střídačku Rangers.
     
    42:34
    Počet hráčů na ledě se srovná, rozhodčí totiž posílají do boxu Ricka Nashe. Dle jejich názoru se útočníků hostů provinil držením hokejky Tannera Pearsona. Minutu se tak bude hrát ve čtyřech.
     
    43:08
    Ani jedna strana se ve čtyřech zatím nikam netlačí. Prostor se sice otevřel pro Hayese, ale ten raději zvolil trpělivou hru.
     
    43:28
    Rangers opět rozehrávají zpoza vlastní branky. Za chvíli je ale čeká zkrácené oslabení, takže je jasné, že budou chtít co nejdéle podržet kotouč na hokejkách.
     
    43:58
    Andy Andreoff je zpátky na ledě, takže pár chvil si zahrají Kings přesilovku.
     
    44:52
    Ale hosté jsou znovu kompletní a Králové jejich branku vůbec neohrozili. Po delší době tedy uvidíme hru pět na pět.
     
    45:01
    Postavení mimo hru v podání Los Angeles Kings.
     
    46:08
    Tempo hry nyní trošku opadlo a jde vidět, že hosté budou chtít hlavně hlídat svůj náskok. Kings mají problém se dostat s kotoučem do útočné třetiny.
     
    46:35
    Quick vyjel z branky za pukem, aby jej rozehrál, ale hned zase zamířil zpátky mezi tři tyče.
     
    46:55
    To Antti Raanta v brance Newyorčanů zůstává v pohodě. Od začátku třetí třetiny neměl žádný těžší zásah a čeká na to, co útok Kings předvede.
     
    47:25
    Možnost pro Los Angeles, jak se dostat zpátky do zápasu. Za katrem si bude muset posedět Chris Kreider za držení protihráče, už také míří na trestnou lavici.
     
    47:35
    Domácí nezačali přesilovku vůbec dobře. Špatně rozehráli a posílají kotouč na zakázané uvolnění, takže hra zamíří před Jonathana Quicka.
     
    47:45
    Jesper Fast se dostal do šance na levém mantinelu, ale byl tam úplně sám. Aspoň ale dokázal našetřit drahocenné vteřinky v oslabení pro svůj celek.
     
    48:15
    Kombinace domácích v přesilovce nevypadají vůbec špatně, ale Kings budou potřebovat také více střílet. Když už tak učinili, Raantu zabránil inkasování u levé tyčky.
     
    48:43
    Další icing od Los Angeles, hodně si teď domácí komplikují život v přesilové hře.
     
    49:06
    Muzzin na modré čáře neudržel puk a domácí jej tak museli zavážet zpátky do pásma soupeře. To už se pomalu blíží návrat Ricka Nashe na ledovou plochu.
     
    49:35
    Rangers jsou kompletní, tuhle přesilovku Kings nevyužili a musí se tedy snažit při plném počtu hráčů na ledě. Jak je ale vidno, nečeká je vůbec snadná práce.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:59
    Kreider uklidnil hru za brankou Raanty a počkal si, až na led vyjedou čerstvé síly.
     
    50:28
    Girardiho na první pohled bezpečný pokus musel Quick vytahovat z brankoviště hodně nad ledem. Ale americký brankář to zvládl, i když měl i slušnou porci štěstí.
     
    51:10
    Po delší době šanci Kings, ale Raanta kryje i možnost LaDueho od pravého mantinelu. Utěsnil zavčas prostor u levé tyčky.
     
    51:39
    Dlouhá pasáž bez přerušení teď samozřejmě nahrává Rangers, protože čas do konce základní hrací doby utíká a Los Angeles nadále čeká na první vstřelenou branku.
     
    52:15
    Nahozený kotouč do rohu od kalifornského celku, tam ale nebyl nikdo další v šedém dresu.
     
    52:41
    Až teď je přerušená hra, a to po zakázaném uvolnění Los Angeles. Pokračovat budeme vhazováním po levé ruce Quicka.
     
    53:02
    Jeden z hráčů Rangers spadl na brankáře Quicka a obráncům Kings se to vůbec nelíbilo. Vše dopadlo tak, že se do sebe v brankovišti zamotali čtyři hráči, rozhodčí pak přerušil hru.
     
    53:02
    Nakonec je z toho všeho vyloučení na obou stranách. Hostující Derek Stepan dostává dvě minuty za nedovolené bránění gólmana. Domácí Forbort jde pro změnu sedět za hrubost.
     
    53:13
    Dnes už podruhé tedy sledujeme hru ve čtyřech na obou stranách. To znamená o něco více prostoru na ledě, takže i více prostoru na útočné akce.
     
    53:40
    Tanner Pearson ve veliké šanci, ale Raanta opět pohotový, u tyče nechal přilepený beton. Dnes gólman Rangers chytá v obrovské formě.
     
    54:04
    Na druhé straně Jonathan Quick přerušuje hru a zařizuje nové buly. Ještě jedna komerční pauza v tomto zápase.
     
    54:15
    Pokračuje se ve hře, ale kotouč je zatím převážně ve středním pásmu. Kings by rádi zpátky před Raantu, jenže obrana New Yorku to zatím nedovoluje.
     
    54:45
    Ještě pár vteřin hry ve čtyřech, potom budou oba týmy opět v plném počtu.
     
    55:03
    Drew Doughty dostal puk pěkně mezi kruhy, ale prováhal nejlepší moment na zakončení. Když potom přeci jen vypálil, vůbec se mu nepodařilo trefit branku.
     
    55:35
    Další trest pro hostujícího hokejistu. Dvě minuty za hákování už zamířil odpykat Chris Kreider. Ten teď bude doufat, že jeho spoluhráči oslabení ubrání.
     
    55:48
    Pearson jen nahodil puk k zadnímu mantinelu, ale tam byli připraveni obránci hostů. Rangers se navíc zavčas podařilo vyhodit přes všechny čáry.
     
    56:19
    Jonathan Quick je pryč z branky, Los Angeles to zkouší se šesti muži v poli a riskuje.
     
    56:50
    Žádná střela domácích ale nemíří do branky. Kolem Raanty je to teď jako na střelnici, jenže jako by dnes Los Angeles Kings nebylo vůbec přáno oslavit trefu.
     
    57:20
    Hosté vyhazovali přes všechny čáry, ale prázdnou klec soupeře se jim trefit nepodařilo. Králové potom získávají útočné pásmo zpátky.
     
    57:52
    Opět výborná práce finského snaživce v brankovišti newyorského celku. To už je ale vyloučený Kreider zpátky na ledě. I přesto zůstává Jonathan Quick na střídačce.
     
    58:03
    Los Angeles Kings si vybírají oddechový čas. Dobře vědí, že teď už není na co čekat.
     
    58:18
    Brown jen nahodil o zadní mantinel a doufal, že se k němu kotouč odrazí zpátky. To se stalo a Kings mohou nadále pokračovat v kombinacích v útočném pásmu.
     
    58:52
    Rangers právě vstřelili branku!
    Je hotovo, známe vítěze dnešního zápasu. Tři branky už Los Angeles Kings dotáhnout nestihnou. Chvíli to vypadalo, že by se Králové mohli usadit v útočné třetině a kombinovat. Ale pak udělali chybu, na puk se dostal hostující útočník RICK NASH, který poslal kotouč do odkrytého zařízení. Dá se čekat, že ve zbytku základní hrací doby už se nikdo nikam nepožene. Asistence: Mika Zibanejad, Dan Girardi.
    58:52 Rick NASH - 0:3
     
    Konec zápasu.
     
    Nakonec se Rangers dočkali nejen výhry v základní hrací době, ale také čistého konta na svém účtu. Oslavuje jej nejvíce finský brankář Antti Raanta, který se dnes předvedl opravdu v nejlepším možném světle. Přestože Los Angeles soupeře z opačného pobřeží Spojených států přestřílelo, nedokázalo do sítě dostat ani jeden kotouč. Sen Kings o postupu do play-off se tedy ještě více vzdaluje. Naopak Rangers si upevňují postavení v tabulce a mohou být s výkonem i výsledkem spokojeni. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek víkendu.
     
    Střely na branku v zápase

    Los Angeles Kings: 30

    New York Rangers: 20
     
    Československá stopa v utkání

    Marián Gáborík (LAK) (0 + 0, 1 střela, čas na ledě 13:27)
     
    Tři hvězdy utkání

    Antti Raanta (NYR) (30 zásahů)
    Derek Stepan (NYR) (1 + 0)
    Ryan McDonagh (NYR) (1 + 0) (07:12:17)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 34. Stepan (Br. Smith, Zuccarello), 42. McDonagh (Zuccarello, Zibanejad), 59. Rick Nash (Zibanejad, Girardi)


    Los Angeles Kings: Quick (Bishop) – Forbort, Doughty, Muzzin, LaDue, McNabb, Martinez – Lewis, Kopitar, D. Brown – Pearson, J. Carter, Iginla – Clifford, Kempe, Toffoli – Gáborík, Dowd, Andreoff.
    New York Rangers: Raanta (Lundqvist) – M. Staal, McDonagh, Br. Smith, Holden, Skjei, Girardi – Kreider, Stepan, Zuccarello – J. T. Miller, Zibanejad, Rick Nash – Grabner, K. Hayes, Fast – Vesey, Lindberg, Bučněvič.

    Rozhodčí: Walsh, Kowal – Murchison, Alphonso

    Diváci: 18 230
    bahis siteleri