Detroit – Toronto 4:5 (kon.) | Tampa – Montreal 1:2 (po pr.) | Philadelphia – New Jersey 3:0 (kon.)
Carolina – Dallas 0:3 (kon.) | Winnipeg – Ottawa 4:2 (kon.) | Edmonton – Anaheim 3:2 (po pr.)
Chicago – Boston 2:3 (kon.) | Buffalo – NY Islanders 2:4 (kon.) | St. Louis – Nashville 4:1 (kon.)
Pittsburgh – Carolina 3:2 (kon.)
po prodl.
Edmonton Oilers
3:2 (1:0, 0:1, 1:1 - 1:0)
Anaheim Ducks
Neděle 02.04.2017, 04:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    ANAHEIM DUCKS

    Úvod sezóny nebyl úplně podle jejich představ, ale teď jsou Anaheim Ducks tam, kde jsme na ně poslední roky zvyklí. Tedy na vrcholku Pacifické divize. Drží náskok jednoho bodu před druhými Edmonton Oilers a třetími San Jose Sharks, takže jistotu divizní výhry ještě v žádném případě nemají. A dost možná uvidím napínavou přetahovanou o každý bodík až do posledního utkání základní části. Kačeři nicméně prožívají velmi dobré výsledkové období. Vyhráli pět z předchozích šesti utkání, až v tom šestém padli. Vedli sice na ledě Winnipeg Jets o dvě branky, jenže Stíhačky stáhly vedení a nakonec Ducks přehrály v prodloužení. Ani tak ale kalifornská družina nemusí zoufat, protože má dávno pojištěné play-off. Ve všech předchozích třech duelech nastřílel Anaheim do soupeřovy klece alespoň tři branky. Bude se mu dařit i v důležitém souboji s Oilers?

    Kanadské bodování Ducks vede Ryan Getzlaf (14 + 52), kterého doplňuje třeba Corey Perry (18 + 33) nebo druhý muž statistik týmu Ryan Kesler (21 + 33).
     
    EDMONTON OILERS

    Zatím je to pro Edmonton sezóna snů. Minimálně pokud budeme porovnávat s předchozími lety, kdy Olejáři pravidelně končili v suterénu soutěže. Letos je vše jinak, kanadská organizace se poprvé od roku 2006 probojovala do vyřazovacích bojů a zahraje si o Stanley Cup. A co víc, stále má možnost ovládnout celou Pacifickou divizi, protože na první Anaheim Ducks ztrácí jediný bodík. Už po dnešku se parta kolem kapitána Connora McDavida pokusí vyhoupnout do divizního čela. Podobně jako Ducks, i Oilers si poslední utkání vedou velmi dobře. Všechna čtyři poslední ovládli, naposledy jim museli gratuloval San Jose Sharks. Žraloci s Edmontonem padli těsně 2:3. Když Edmontonští naposledy padli, bylo to právě proti Anaheimu, takže Oilers rozhodně mají dnešnímu soupeři co oplácet. Povede se jim to a udělají svým fanouškům ještě větší radost než doposud?

    Statistiky týmu táhne mladý kapitán Connor McDavid (28 + 63), následovaný Leonem Draisaitlem (27 + 45) nebo Jordanem Eberlem (16 + 29).
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se naposledy potkaly 23. dubna. Hrálo se v Honda Center a domácí Anaheim Ducks porazili Edmonton Oilers těsně 4:3.
     
    Československá stopa v utkání

    Andrej Sekera (EDM) (8 + 27)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Budeme sledovat duel dvou týmů z vrcholku Pacifické divize, které se utkají o první divizní políčko. Edmonton Oilers vyzvou Anaheim Ducks.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – Klefbom, A. Larsson, Sekera, Russell, Nurse, Gryba – Maroon, McDavid, Draisaitl – Lucic, Nugent-Hopkins, Eberle – B. Pouliot, Desharnais, Kassian – Caggiula, Letestu, Hendricks.

    Anaheim Ducks: Gibson (Bernier) – Fowler, Montour, H. Lindholm, Manson, Vatanen, Bieksa – Cogliano, Kesler, Silfverberg – Rakell, Vermette, Eaves – N. Ritchie, N. Thompson, Perry – L. Shaw, Wagner, Boll.

    Rozhodčí: St. Laurent, O'Rourke – Barton, Heyer.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání, začneme za necelých deset minut.
     
    Zbývá si poslechnout hymny a vše bude připraveno k úvodnímu vhazování.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Jako první se na vhazování prosadili hokejisté Edmontonu, ale následná rozehrávka na útočníky se mu příliš nepovedla.
     
    00:27
    Ale už je tu možnost pro McDavida. Kapitán Oilers unikal po levé straně a moc mu nechybělo, aby překonal beton ležícího Johna Gibsona.
     
    01:06
    Další nahození puk do pásma Ducks, už tam ale nečekal nikdo v oranžovém dresu. A tak Anaheim může v klidu rozehrát a založit protiútok.
     
    01:30
    Andrej Sekera a jeho jedovatá střela, avšak mířila úplně mimo tři červené tyče. Následně by se mělo vhazovat ve středním pásmu.
     
    01:48
    Edmontonští uspěli také na dalším buly a zase se střelecky činí. Jenže domácím to není moc platné, protože se jim zatím nedaří trefovat branku.
     
    02:04
    První zákrok si do statistik připisuje také Cam Talbot, ale jednalo se pouze o jednoduché nahození.
     
    02:19
    Kanadský klub důrazný ve svém pásmu a Kačeři tak nemají moc prostoru k tomu, aby si vytvořili nějaké příležitosti, jde to na herním projevu hodně vidět.
     
    02:31
    Zakázané uvolnění Anaheim Ducks.
     
    02:38
    Hned po vhazování střílel od modré obránce Oilers Oscar Klefbom. Gibson ale jeho zakončení moc dobře viděl, takže se na něj v pohodě připravil a zaklekl.
     
    02:57
    Hra se teď hodně kouskuje. Nyní některý z hokejistů srazil kotouč na hostující střídačku, takže další buly ve střední třetině hrací plochy.
     
    03:15
    Po delší době jsou Ducks v útočném pásmu a dělají co mohou, aby dokázali vystřelit na branku. Jenže zatím marně, Cam Talbot v klidu sleduje, co se před ním děje.
     
    03:50
    Navíc Kačeům hodně dlouho trvá rozehrávka od vlastní branky, to Edmonton ve středním pásmu nic neřeší a hned přechází modrou útočnou čáru.
     
    04:16
    Za brankou Gibsona Letestu, který se snažil najít spoluhráče před brankovištěm. Než ale někdo vystihl jeho nápad, už byl v souboji také bránící Rickard Rakell.
     
    04:58
    Desharnais neměl vůbec špatnou pozici. Na kraji levého kruhu našel kotouč a hned ho posílal směr branka. Nakonec trefil pouze betony soupeřova gólmana, ale pokus to nebyl špatný.
     
    05:26
    Tentokrát zakázané uvolnění Edmonton Oilers, domácí hráči uspěli rozehrávku z obranné třetiny.
     
    05:52
    Zatím se obě strany spíše oťukávají a čekají, kdo otevře v obraně větší okénko. Nikdo nikam nespěchá za každou cenu a nesnaží se riskovat, což se dalo trošku očekávat.
     
    06:17
    Je tu první komerční přestávka, ještě před jejím začátkem se do postavení mimo hru dostal Milan Lucic, jenž si nevšiml přejíždějícího spoluhráče na levé straně.
     
    06:22
    Moc dlouho se po vhazování nehrálo, rozhodčí viděl, že Kačerů bylo na ledě chvíli šesti, každopádně vylučovat se nebude, protože onen šestý hráč už mířil střídat a nezapojoval se do hry.
     
    06:48
    Leon Draisaitl za hukotu haly mířil k brance, ale když už se chystal zakončovat, puk mu sjel z hokejky pryč a bylo po šanci.
     
    07:15
    A znovu šance Drasaitla, teď minul polovinu prázdné branky a John Gibson může být rád, měl veliké štěstí.
     
    07:36
    Ducks jsou nadále pasivnějším týmem na ledě a budou muset přidat, pokud nechtějí brzy inkasovat a dohánět těsnou ztrátu.
     
    07:59
    Navíc zůstanou ve své obranné třetině, protože opětovně posílají kotouč na zakázané uvolnění.
     
    08:20
    Nurse nahazoval puk k zadnímu mantinelu od modré čáry, protože už se kotouč nacházel na hranici útočného pásma a nic jiného obránce Oilers ani dělat nemohl.
     
    08:37
    A další pecka domácích, tentokrát ji na Gibsona poslal někdo z útočníků. Lindholm se pak co nejdříve snažil puk vyhodit aspoň do středního pásma, což také dokázal.
     
    09:20
    McDavid a jeho útočná akce. Potom posílal puk na Draisaitla a brankář Ducks si zase musel dávat pořádný pozor. Tentokrát ale zůstává bez zásahu.
     
    09:55
    Hendricks se pral u mantinelu o kotouč a málem se s ním dostal až k zařízení soupeře. Jenže na střelu to nestačilo, takže může hrát obrana Anaheim Ducks.
     
    10:36
    Hra se v polovině první třetiny trošku uklidnila, defenzíva Ducks je o něco pozornější a už nepouští Edmontonské do tolika vyložených šancí.
     
    11:17
    Maroon zkusil zakončit z první, jenže když to udělal, trefil pouze zadním mantinel. Některý z útočníků pak sice čekal před brankovištěm na dorážku, avšak netrefil touš dobře.
     
    11:50
    Už se hraje docela dlouho bez přerušení a z toho se snaží vytěžit hlavně domácí mančaft.
     
    12:16
    Po dlouhé době puk u Cama Talbota. Ten si s ním ale moc nezahrál, jen jej postrčil za branku na svého spoluhráče, tím pro něj celá akce skončila.
     
    12:22
    Zakázané uvolnění Edmontonu, ale Oilers mají čas si před dalším buly chviličku vydechnout.
     
    12:49
    Josh Manson se musel hodně činit, aby zastavil rozjetého forvarda Edmontonu u mantinelu. Nakonec to zvládl a dokonce uhlídal puk na své hokejce.
     
    13:25
    Ryan Getzlaf posunul puk na jednoho z obránců na modré čáře, který následně zakončoval. Jenže Ducks zatím nemají střelecké štěstí, i tahle rána šla úplně vedle.
     
    13:32
    Na řadě je další reklamní pauza, za pár okamžiků ale budeme pokračovat.
     
    13:40
    Tentokrát vyhrané buly pro kalifornský celek v útočném pásmu a Corey Perry pálil hned nadvakrát. První šance nebyla tak velká, ale proti jeho druhé střele už se musel Cam Talbot činit. A skvěle ho zastavil lapačkou.
     
    14:05
    Také Milan Lucic to zkusil na druhé straně sám, pak mu ale kotouč ujel moc daleko a musel s celou akcí hodně brzy skončit.
     
    14:33
    Jordan Eberle a jeho dobrá možnost, když se dokázal protáhnout kolem levého mantinelu. Jenže obrana Ducks je o něco pevnější než v prvních minutách.
     
    14:50
    Ještě jedna komerční přestávka v tomto dějství, potom už budeme pokračovat ve zbytku úvodní dvacetiminutovky.
     
    15:03
    Oilers se hned po dalším buly snažili rychle překvapit obranu soka, ale moc se jim to nepodařilo. Většina hráčů Ducks zůstala na obranné modré čáře.
     
    15:25
    Jakob Silfverberg si nedal pozor a dostal se do postavení mimo hru.
     
    15:52
    Edmonton trošku polevil ze své aktivity a navíc jeho útočníci nejsou vepředu tolik přesní. Oilers potřebují zpátky najít svou pohodu v rozehrávce, kterou jsme ještě před několika minutami mohli sledovat.
     
    16:28
    Fowler to zkoušel sám, ale pak musel nahodit puk k zadnímu mantinelu, protože měl na zádech pověšené hned dva soupeře.
     
    17:08
    Desharnais a jeho individuální průnik. Už ale během střídání ztratil hodně sil, takže mu jich moc nezbylo na povedenější zakončení.
     
    17:25
    Zakázané uvolnění Ducks, takže hosté nemohou vystřídat a navíc se musí vrátit před svého brankáře.
     
    17:45
    Zatím stále čekáme na první vyloučení zápasu. Možná i proto, že se nevylučuje, není k vidění tolik šancí a střeleckých zakončení na jedné či druhé straně.
     
    18:03
    Také John Gibson se skvěle blýskl svou rukavicí, když musel zastavovat šanci Eberleho, kterého vybídl ke skórování Milan Lucic. Už to mohlo být o jednu branku.
     
    18:32
    Pomalu se blížíme ke konci první třetiny a zatím to vypadá, že v ní gól neuvidíme. Každopádně Oilers jsou nadále aktivnější a dělají vše pro to, aby si odnesli náskok do kabiny.
     
    19:03
    Běží poslední minuta úvodní třetiny, puk mají na hokejkách domácí a zatím hledají, kudy by se ještě dostali do útočného pásma.
     
    19:11
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tak přeci jen jsme se dočkali branky ještě v první třetině. A byla to moc povedená akce, o které si hokejisté Oilers v kabině nejspíš ještě popovídají. Patrick Maroon krásně zavezl puk za branku Johna Gibsona a moc dlouho nepřemýšlel, co s kotoučem na hokejce udělá. Hned si totiž všiml volného kapitána domácích CONNORA MCDAVIDA, který střelou bez přípravy překonal gólmana Anaheim Ducks. Gibson toho nejspíš moc neviděl, protože vůbec nestihl reagovat a pak už se kotouč třepal za jeho zády. Tohle může být pro kanadský celek důležitý zásah hlavně po psychické stránce. Uvidíme, jak se to projeví do druhé třetiny. Asistence: Patrick Maroon, Adam Larsson.
    19:11 Connor MCDAVID - 1:0
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    To je z první třetiny vše. Nakonec jsme přeci jednu branku viděli, na závěr úvodní části se krásnou střelou prosadil kapitán Oilers Connor McDavid. Teď je na Ducks, aby se pokusili co nejdříve odpovědět.
     
    Střely na branku v první třetině

    Edmonton Oilers: 14

    Anaheim Ducks: 4
    Edmonton po první třetině vede díky krásné trefě McDavida.

     
    Blíží se začátek druhé třetiny. Oilers do ní vkročí s těsným náskokem o jednu branku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Znovu na prvním buly třetiny lepší domácí tým. Draisaitl se okamžitě vydal na útočný výlet, ale tentokrát mu střela nevyšla úplně podle představ.
     
    20:28
    Také Cam Talbot na druhé straně hrací plochy musel dávat pozor. Nakonec ale zůstal úplně v klidu, protože hostující hráči neposlali kotouč na branku vůbec přesně.
     
    21:03
    Anaheim se drží v útočném pásmu a tlačí na branku soupeře. Cam Fowler si kotouč povodil na modré čáře, pak jej nahodil do brankoviště. Ale prosadit se nedokázal.
     
    21:35
    Znovu Cam Fowler a jeho práce s kotoučem. Brzy se jej ale musel zbavit, protože mu ho zkoušeli sebrat hned dva soupeři v oranžovém trikotu.
     
    22:00
    Ritchie a Perry si udělal dobrou akci přes modrou čáru, dokonce stihli zakončit. Talbot měl ale zavčas připravený levý beton u tyčky, kterým dokázal puk vyrazit pryč.
     
    22:36
    Zakázané uvolnění Edmonton Oilers.
     
    22:55
    Zatím sledujeme stejnou hru, která byla k vidění po většinu úvodní části. Když někdo zariskuje, tak se pak zase rychle stáhne zpátky a moc prostoru na nějaká lepší zakončení není k dispozici.
     
    23:02
    Vhazování po pravé ruce domácího gólmana.
     
    23:21
    Bude se dnes poprvé vylučovat a přesilovou hru si zahrají Anaheim Ducks. Na trestnou lavici je odeslán edmontonský Hendricks za vysokou hůl. Dobrá šance pro Kačery, jak srovnat výsledek.
     
    23:27
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Velmi rychle využitá přesilovka, Anaheimu to trvalo jen pár vteřinek a už se může radovat z vyrovnání. Vše začalo vyhraným vhazováním, které hosté zvládli moc dobře. Potom na nic nečekali, dostali kotouč směrem k modré čáře, kde byl připraven vypálit kapitán Ducks RYAN GETZLAF. Opřel se do kotouče a pořádnou dělovkou propálil Cama Talbota. Téměř nechytatelná střela. Hned z první početní výhody zápasu tedy padla branka a skóre je znovu otevřené po všech směrech. Uvidíme, zda tato trefa nějak ovlivní edmontonskou hru. Asistence: Jakob Silfverberg, Cam Fowler.
    23:27 Ryan GETZLAF - 1:1
     
    24:28
    Edmonton je ale znovu aktivní a snaží se rychle odpovědět. Gibson vytečoval puk do ochranné sítě a bude se vhazovat před jeho zraky.
     
    24:48
    Opět McDavid na kotouči, motá hlavu obraně soupeře. Brankář kalifornského týmu má znovu co dělat, aby stihl všechny problémy zavčas řešit. Ale zatím se mu to daří a drží vyrovnané skóre.
     
    25:08
    Kesler si hledal prostor za branku, aby tam mohl nabrat puk na hokejku a zkusit překvapit gólmana Oilers. Jenže potom mu někdo kotouč vypíchl z hole a bylo po šanci.
     
    25:40
    Silfverberg a Kesler a jejich další dobrá kombinace v přečíslení dva na jednoho. Druhý jmenovaný zkusil zakončit bekhendem, avšak v rychlosti se mu nepodařilo trefit branku.
     
    25:50
    Zakázané uvolnění Edmontonu, hra se vrací zpátky před Talbota.
     
    26:21
    Přesilovou hru si zahraje také Edmonton, může ukázat, co si na početní výhodu připravil. Dvě minuty za hákování je nucen jít za katr odpykat Corey Perry.
     
    26:30
    Ducks hned vyhazují přes všechny čáry.
     
    27:18
    Draisaitl a McDavid zavezli puk až před branku. Nakonec to byl Maroon, kdo zakončoval, ale na Gibsona si nepřišel. Brankář Ducks dal zavčas betony k sobě a zasáhl.
     
    27:38
    Ducks se nadále v pohodě brání oslabení. Gibson dokonce vyjel za branku a tam kotouč rozehrál, načež jej beci hostů vyhodili přes všechny čáry pryč k Talbotovi.
     
    28:10
    Nugent-Hopkins měl hodně dobrou střeleckou pozici, jenže z pravého kruhu pouze vypálil nad horní tyčku. Vypadá to, že Kačeři první oslabení duelu zvládnou bez inkasování.
     
    28:38
    Perry je zpátky na ledě, Edmonton v přesilovce vypálil třikrát, ale ani jednou z toho se gólově neprosadil.
     
    29:03
    Jenže sotva se vrátil do hry Perry, bude muset na trestnou lavici usednou Ryan Kesler. Ten dostává od hlavní rozhodčího menší trest poté, co soupeři držel hokejku. Takže další početní výhoda pro domácí.
     
    29:20
    Veliká možnost Oilers. McDavid zůstal nehlídaný před brankovištěm, ale nepřekonal pevný beton Gibsona.
     
    29:41
    Puk sražený někam mezi diváky, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    30:08
    Polovina přesilovky domácích je pryč a Edmonton má problém udržet se v útočném pásmu. Jakmile to jde, Ducks vyhazují puk co nejdále od svého zařízení.
     
    30:35
    Důrazná hra Getzlafa znovu hosty osvobodila.
     
    30:49
    Andrej Sekera pálil dělovku od modré čáry, ale někdo před brankou ji přizvedl do ochranné sítě. Znovu se bude vhazovat před Johnem Gibsonem.
     
    31:04
    Kesler je zpátky na ledě, Oilers nezužitkovali ani další přesilovku a budou se muset činit i při plném počtu na obou stranách.
     
    31:35
    Talbot neviděl další střelu z dálky, ale naštěstí pro něj šla úplně vedle, takže na ni ani nemusel reagovat.
     
    31:58
    Po komerční přestávce se znovu hraje a na puku zůstávají Oilers. Pak sice na chvíli vyrazil dopředu Kesler, ale obrana domácího týmu ho rychle dokázala usměrnit.
     
    32:24
    Moc dobře se při útočné akci nevedlo ani Perrymu, který ztratil kotouč z hokejky ještě ve středním pásmu.
     
    33:25
    Hraje se dlouho bez přerušení. Ritchie měl namířeno do šance po pravém mantinelu, jenže nikdo ze spoluhráčů ho v akci nepodpořil, takže neměl moc velké šance uspět.
     
    33:55
    Rickard Rakell ukazuje, proč se mu v této sezóně tolik daří. Dostal se mezi kruhy a dobrou střelou prověřil Talbota. Ale brankář Edmontonu připraven zavčas puk zastavit.
     
    34:38
    Sekera dobře získal útočné pásmo pro svůj tým. Pak ale zjistil, že všichni útočníci odjížděli střídat, takže musel odevzdat kotouč na hokejky Kačerů.
     
    35:18
    Hraje se teď hodně vyrovnaný hokej, ale větší šance mají domácí. Drake Caggiula zkoušel před brankovištěm zakončit puk do sítě ze vzduchu, ale chyběl mu kousek pověstného štěstíčka.
     
    35:48
    Edmonton je nyní hodně rychlý při rozehrávkách z obranného pásma a dostává se tak snadněji do šancí. A Anaheim s tím má očividně trable.
     
    36:18
    Cogliano a Kesler to nemysleli vůbec špatně. Ale druhý jmenovaný potom na pravém kruhu celou situaci překombinoval, takže z toho znovu není ani střela na branku.
     
    36:58
    Mansonovo nahození před brankou nikdo nepřesměroval, Talbot měl tedy moc dobrý výhled a s klidem kotouč vyrazil k mantinelu.
     
    37:35
    Hodně dlouhá pasáž bez přerušení nabízí šance na obou stranách. Více se ale musí činit John Gibson, na kterého létá jeden pokus za druhým, a to navíc ze všech stran.
     
    38:16
    Edmonton potřeboval vystřídat, takže jen nahodil kotouč na hokejky soupeře a poslal čerstvé síly do hry tak rychle, jak to jenom šlo.
     
    38:34
    Před koncem druhé třetiny si ještě Edmonton Oilers zahrají přesilovku. Hostující Patrick Eaves dostává dvě minuty za zdržování hry, úmyslně posunul brankovou konstrukci mi své postavení.
     
    38:45
    Domácí vyhráli buly a rozestavují přesilovkový deštník. Brzy ale o kotouč přišli a Ducks vyhodili přes všechny čáry. Oslabení hostům dnes funguje dobře.
     
    39:11
    Běží poslední minuta prostředního dějství. Puk sice na hokejkách Olejářů, ale dostatečně daleko od branky Johna Gibsona.
     
    39:45
    Čas na jednu z posledních střel.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Více se toho ve druhé třetině nestane. I v prostřední periodě jsme viděli jednu branku, ale na druhé straně. Z přesilové hry vyrovnal kapitán Ducks Ryan Getzlaf. Na vítěze si tedy budeme muset počkat minimálně do třetí třetiny, možná i prodloužení či nájezdů. Nechme se překvapit.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Edmonton Oilers: 24

    Anaheim Ducks: 14
     
    Blíží se začátek třetí třetiny. Dočkáme se v ní rozhodnutí, nebo budeme dnes sledovat také nestavených pět minut v prodloužení?
     
    Ducks ještě na začátku třetí třetiny budou pokračovat v oslabení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    Kačeři hned na úvod třetiny vyhazují puk až za branku Cama Talbota a zdá se, že vyloučení Patricka Eavese v pohodě ubrání.
     
    40:35
    Anaheim je kompletní, už se zase může soustředit na útočné akce. Je klidně možné, že další branka tohoto zápasu zároveň určí jeho vítěze.
     
    41:05
    Zatím se pokračuje bez přerušení a jsou to hosté, kdo musí být důsledný ve své obranní třetině. Oilers totiž nepříjemně napadají v rozích a snaží si tvořit šance.
     
    41:39
    Oilers vyhodili puk přes všechny čáry, ale nejspíš puk ještě někdo tečoval, protože rozhodčí zakázané uvolnění nepíská.
     
    41:49
    Cam Talbot nebude riskovat a raději přeruší hru.
     
    42:08
    Anaheim není tak důsledný a důrazný v soubojích o kotouč. I proto se nedostává ke střelám, přestože docela dlouho zůstával v útočném pásmu.
     
    42:27
    Connor McDavid se objevil v dobré šanci, na brankovišti překvapoval Gibsona. Ale už mu nedokázal puk zasunout za záda, brankář hostů přerušuje hru.
     
    42:50
    Gryba se zjevil ve veliké možnosti, když potom nabídl puku Kassianovi, měl Gibson co dělat, aby se stihl přesunou k pravé tyčce. Nakonec šel puk mimo, jinak by ale jistě skončil v brance.
     
    43:20
    Hosté hledají nejrychlejší cestu do útočného pásma, ale zatím se jim nikde neotevírá. Je jasné, že teď nebude chtít ani jedna strana zbytečně riskovat a za každou cenu uhánět dopředu.
     
    43:58
    Sekerova střela z dálky nebyla vůbec špatná, ale bylo potřeba, aby ji ještě někdo tečoval.
     
    44:12
    Na druhé straně Ryan Kesler, jehož pokus se otřel o tyčku, minimálně to tak vypadalo. Takže teď zase štěstí pro Cama Talbota.
     
    44:47
    Adam Larsson už neměl komu z pravého kruhu nahrávat, takže mu nezbylo než zakončit. Gibson ale neměl u levé tyčku vůbec místečko, v pohodě puk zastavil a zařídil nové buly.
     
    45:02
    Hned trojice hokejistů v oranžovém trikotu se stáhla zpátky do obrany, aby zabránila průniku hostujícího útočníka. Nakonec to Oilers zvládli moc dobře.
     
    45:14
    Ryan Getzlaf se chtěl prosadit, jenže akci moc uspěchal, zastavilo ho postavení mimo hru.
     
    45:45
    Teď se hodně často puk nachází ve středním pásmu, kde o něj ani jedna strana nejeví výraznější zájem.
     
    46:00
    Už ale zájem jeví domácí a Jordan Eberle byl kousíček od vedoucího gólu zápasu. Sotva se Gibson stačil ohlédnout, už na něj mířila střela. Skončila těsně vedle zařízení.
     
    46:45
    Edmonton je znovu aktivnějším celkem na ledě. Maroon byl zaparkovaný před brankou a čekal, jestli bude moci tečovat nahození Adama Larssona. Nakonec se mu to jen těsně nepovedlo.
     
    46:52
    John Gibson zastavil puk lapačkou. Po komerční přestávce se bude pokračovat vhazováním u jeho branky.
     
    47:10
    Opět se pokračuje a po delší době se chtěli zkusit prosadit Ducks. Těm se to nepovedlo a na druhé straně Edmontonu pro změnu odpískáno postavení mimo hru.
     
    47:18
    Domácím teď vychází také vhazování, takže mají puk na hokejkách o to častěji, tím pádem se častěji dostávají do šancí. Jako teď Draisaitl, kterému ale vůbec nesedla střela.
     
    47:39
    A další ofsajd, teď vidíme několik technických přestupků proti pravidlům za sebou.
     
    47:47
    První vyloučení ve třetí třetině, rozhodčí si všiml sekání, které provedl útočník Oilers Ryan Nugent-Hopkins. Ducks si tedy zahrají přesilovku a tohle je pro ně veliká příležitost.
     
    48:15
    Už sice Ducks zavezli puk do útočného pásma, ale hned o něj zase přišli. Getzlaf totiž nebyl moc důrazný u mantinelu a nepokrýval si kotouč vůbec dobře.
     
    48:44
    Letestu vyhazuje puk přes všechny čáry pryč, Edmonton druhé oslabení zápasu zatím zvládá moc dobře.
     
    48:53
    Anaheim právě vstřelil branku!
    To už ale neplatí. Anaheim sice přesilovku nesehrál moc ukázkově a nedržel puk příliš dlouho v útočném pásmu. Jakmile ale kolem branky vybojoval puk, bylo pro Edmonton Oilers zle. Vše velmi dobře vymyslel Antoine Vermette, který obdržel kotouč před brankoviště. Tam s ním zamíchal a ještě si všiml u levé tyčky volného PATRICKA EAVESE, který zakončoval takřka do prázdné branky. Kalifornský tým poprvé v zápase vede a Olejáři budou muset před koncem základní hrací doby dohánět těsnou ztrátu. Asistence: Antoine Vermette, Ryan Getzlaf.
    48:53 Patrick EAVES - 1:2
     
    50:06
    Jde vidět, že se najednou Ducks daleko více soustředí na obranu. Teď je do Edmonton, kdo je na tahu a musí se více tlačit do soupeřova brankoviště.
     
    50:35
    Obránci hostů vyhazují puk přes všechny čáry, ale s tečí, takže rozhodčí nemusí přerušovat hru.
     
    50:58
    John Gibson jen tak tak udržel puk před brankovou čarou, pak se před ním strhla strkanice, do které se zapojili všichni hokejisté na ledě kromě brankářů. Uvidíme, jestli budou padat nějaké tresty.
     
    50:58
    Pokračuje se bez vyloučení, takže budeme nadále sledovat hru pět na pět.
     
    51:15
    Hosté mají puk zpátky v útočném pásmu a před branku se jej snažil dostat Getzlaf. Ale neměl s kým jít do kombinace, takže brzy o šanci přišel.
     
    51:29
    Na druhé straně možnost Milana Lucice, ale toho skvěle u tyčky vychytal připravený Gibson. Na tom teď bude hodně záležet, jestli Ducks udrží těsné vedení.
     
    51:48
    Edmonton každopádně dělá vše pro to, aby šel zápas aspoň do prodloužení. Ve třetí třetině ovšem nemá dostatečně přesnou koncovku.
     
    52:14
    Trojice Kačerů musela přistoupit k mantinelu, kde se sváděl souboj o kotouč.
     
    52:30
    Corey Perry v samostatném úniku, ale Cam Talbot jej výborně zastavil a zachránil tak ještě naděje svého týmu na zisk bodů z tohoto zápasu.
     
    53:08
    Fanoušci Oilers ženou svůj tým dopředu, ale jejich oblíbenci teď nejsou tak často v útočné třetině, jak by si představovali. Místo toho je tady šance Rakella s Getzlafem.
     
    53:40
    Talbot vyjel za branku, aby si tam zahrál s pukem. Pak hned zamířil zpátky do brankoviště, protože Anaheim nepříjemně napadá v rozích.
     
    54:01
    Zakázané uvolnění Edmonton Oilers.
     
    54:25
    Nugent-Hopkins se na modré útočné čáře marně natahoval po kotouči. Sice se k němu pak dostal Eberle, ale to už byli Ducks připraveni ubránit volná místečka.
     
    54:58
    Čas do konce základní hrací doby rychle plyne a Edmonton bude muset začít o něco více riskovat, pokud chce ještě pomýšlet na vyrovnání.
     
    55:28
    Anaheim vyhodil šikovně tak, aby puk neodjel až na zakázané uvolnění, ale aby zároveň celá formace stihla vystřídat.
     
    55:32
    Ještě jedna komerční přestávka, pak už budeme pokračovat ve zbytku třetí třetiny.
     
    55:39
    McDavid vyhrál buly pro svůj tým v útočném pásmu a Oilers se dobře rozestavěli na slibnou akci. Pak ale zbytečnou vlastních chybou o kotouč přišli.
     
    56:15
    McDavid vystřelil z prostoru mezi kruhy a Draisaitl ještě dorážel. Ale netrefil puk do sítě, namířil ho do některého z hráčů, který se snažil zabránit průniku kotouče do branky.
     
    56:50
    Stále jsou Oilers aktivnější a na ledě je to znát. Drake Caggiula střílel bez přípravy, ale také on byl nepřesný a trefil pouze mantinel za brankou.
     
    57:15
    Veliká možnost pro Olejáře, jak poslat zápas do prodloužení. Budou hrát totiž další přesilovku, protože Antoine Vermette hákoval soupeře.
     
    57:35
    Anaheim vyhazuje hned po buly přes všechny čáry a Edmonton se musí pracně prodrat zpátky až před hostujícího gólmana.
     
    58:02
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno, Oilers se přeci jen dočkali a využívají dnes poprvé přesilovou hru. Několikrát puk skákal brankovištěm a vypadalo to, že Gibson jej ve všech případech zvládne pokrýt. Další dorážku už ale zachránit nestihl. U levé tyčky totiž zůstal úplně volný a nikým nehlídaný MILAN LUCIC, který rozjásal arénu. Necelé dvě minuty před vypršením základní hrací doby je tedy opět vyrovnáno a zdá se, že dnes uvidíme prodloužení. Asistence: Leon Draisaitl, Connor McDavid.
    58:02 Milan LUCIC - 2:2
     
    58:50
    Pochopitelně teď ani jedna strana nikam nespěchá. Udělat chybu těsně před koncem by obě strany hodně mrzelo.
     
    59:06
    Ohlášena poslední minuta základní hrací doby. Manson nahazoval puk na branku a přesměrovat jej zkusil Rakell. Jen o kousíček se mu to nepodařilo.
     
    59:35
    Čas na poslední jednu nebo dvě střely, ale puk se nachází hodně ve středním pásmu.
     
    59:58
    Ještě jedno vhazování, Oilers vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    V základní hrací době jsme vítěze nepoznali, na řadu přijde prodloužení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:15
    Jako první jsou na puku v prodloužení domácí. Eberle si hledal prostor na střelu, ale nakonec ho soupeř obrala o kotouč a mohli hrát Ducks.
     
    60:45
    Anaheim zatím s pukem jen ve středním pásmu, čeká, zda se mu dopředu otevře nějaká lepší možnost.
     
    61:26
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Docela rychle ukončené prodloužení a radují se v něm domácí Edmonton Oilers. Od začátku nastavené pětiminutovky byli domácí aktivnější. Když pak přečíslili Ducks v poměru dva na jednoho, mohli se radovat. Connor McDavid totiž krásným pasem vybídl ke skórování LEONA DRAISAITLA, jenž bez problémů z první překonal Johna Gibsona u tyče. Olejáři dnes berou zaslouženě dva body. Asistence: Connor McDavid.
    61:26 Leon DRAISAITL - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou zápas o čelo Pacifické divize, který nakonec zvládl Edmonton. A právě Oilers se posunují na první místo před Kačery. Nutno dodat, že domácí byli po většinu základní hrací doby lepším týmem, přestože se Ducks ve třetí části na nějakou chvíli dostali do vedení. V prodloužení potom Edmontonští soupeře téměř nepustili k puku a Leon Draisaitl následně rozhodl. Není pochyb o hvězdičce dnešního zápasu. Connor McDavid zapsal tři kanadské body a znovu ukazuje, jak skvělou sezónu prožívá. Ode měj to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek víkendu.
     
    Střely na branku v zápase

    Edmonton Oilers: 37

    Anaheim Ducks: 18
     
    Československá stopa v utkání

    Andrej Sekera (EDM) (0 + 0, 2 střely na branku, čas na ledě 21:22)
     
    Tři hvězdy utkání

    Connor McDavid (EDM) (1 + 2)
    John Gibson (ANA) (34 zásahů)
    Milan Lucic (EDM) (1 + 0) (06:53:15)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 20. McDavid (Maroon, A. Larsson), 59. Lucic (Draisaitl, McDavid), 62. Draisaitl (McDavid) – 24. Getzlaf (Silfverberg, Fowler), 49. Eaves (Vermette, Getzlaf)


    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – Klefbom, A. Larsson, Sekera, Russell, Nurse, Gryba – Maroon, McDavid, Draisaitl – Lucic, Nugent-Hopkins, Eberle – B. Pouliot, Desharnais, Kassian – Caggiula, Letestu, Hendricks.
    Anaheim Ducks: Gibson (Bernier) – Fowler, H. Lindholm, Manson, Vatanen, Bieksa, Holzer – Eaves, Rakell, Getzlaf – Cogliano, Kesler, Silfverberg – Vermette, N. Ritchie, N. Thompson – Perry, Wagner, Boll.

    Rozhodčí: St. Laurent, O'Rourke – Barton, Heyer

    Diváci: 18 347
    thejrc.org