Detroit – Toronto 4:5 (kon.) | Tampa – Montreal 1:2 (po pr.) | Philadelphia – New Jersey 3:0 (kon.)
Carolina – Dallas 0:3 (kon.) | Winnipeg – Ottawa 4:2 (kon.) | Edmonton – Anaheim 3:2 (po pr.)
Chicago – Boston 2:3 (kon.) | Buffalo – NY Islanders 2:4 (kon.) | St. Louis – Nashville 4:1 (kon.)
Pittsburgh – Carolina 3:2 (kon.)
po prodl.
Edmonton Oilers
3:2 (1:0, 0:1, 1:1 - 1:0)
Anaheim Ducks
Neděle 02.04.2017, 04:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:26 Leon DRAISAITL - 3:2
     
    61:26
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Docela rychle ukončené prodloužení a radují se v něm domácí Edmonton Oilers. Od začátku nastavené pětiminutovky byli domácí aktivnější. Když pak přečíslili Ducks v poměru dva na jednoho, mohli se radovat. Connor McDavid totiž krásným pasem vybídl ke skórování LEONA DRAISAITLA, jenž bez problémů z první překonal Johna Gibsona u tyče. Olejáři dnes berou zaslouženě dva body. Asistence: Connor McDavid.
    58:02 Milan LUCIC - 2:2
     
    58:02
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno, Oilers se přeci jen dočkali a využívají dnes poprvé přesilovou hru. Několikrát puk skákal brankovištěm a vypadalo to, že Gibson jej ve všech případech zvládne pokrýt. Další dorážku už ale zachránit nestihl. U levé tyčky totiž zůstal úplně volný a nikým nehlídaný MILAN LUCIC, který rozjásal arénu. Necelé dvě minuty před vypršením základní hrací doby je tedy opět vyrovnáno a zdá se, že dnes uvidíme prodloužení. Asistence: Leon Draisaitl, Connor McDavid.
     
    57:15
    Veliká možnost pro Olejáře, jak poslat zápas do prodloužení. Budou hrát totiž další přesilovku, protože Antoine Vermette hákoval soupeře.
     
    56:15
    McDavid vystřelil z prostoru mezi kruhy a Draisaitl ještě dorážel. Ale netrefil puk do sítě, namířil ho do některého z hráčů, který se snažil zabránit průniku kotouče do branky.
     
    52:30
    Corey Perry v samostatném úniku, ale Cam Talbot jej výborně zastavil a zachránil tak ještě naděje svého týmu na zisk bodů z tohoto zápasu.
    48:53 Patrick EAVES - 1:2
     
    48:53
    Anaheim právě vstřelil branku!
    To už ale neplatí. Anaheim sice přesilovku nesehrál moc ukázkově a nedržel puk příliš dlouho v útočném pásmu. Jakmile ale kolem branky vybojoval puk, bylo pro Edmonton Oilers zle. Vše velmi dobře vymyslel Antoine Vermette, který obdržel kotouč před brankoviště. Tam s ním zamíchal a ještě si všiml u levé tyčky volného PATRICKA EAVESE, který zakončoval takřka do prázdné branky. Kalifornský tým poprvé v zápase vede a Olejáři budou muset před koncem základní hrací doby dohánět těsnou ztrátu. Asistence: Antoine Vermette, Ryan Getzlaf.
     
    47:47
    První vyloučení ve třetí třetině, rozhodčí si všiml sekání, které provedl útočník Oilers Ryan Nugent-Hopkins. Ducks si tedy zahrají přesilovku a tohle je pro ně veliká příležitost.
     
    46:00
    Už ale zájem jeví domácí a Jordan Eberle byl kousíček od vedoucího gólu zápasu. Sotva se Gibson stačil ohlédnout, už na něj mířila střela. Skončila těsně vedle zařízení.
     
    44:12
    Na druhé straně Ryan Kesler, jehož pokus se otřel o tyčku, minimálně to tak vypadalo. Takže teď zase štěstí pro Cama Talbota.
     
    38:34
    Před koncem druhé třetiny si ještě Edmonton Oilers zahrají přesilovku. Hostující Patrick Eaves dostává dvě minuty za zdržování hry, úmyslně posunul brankovou konstrukci mi své postavení.
     
    29:20
    Veliká možnost Oilers. McDavid zůstal nehlídaný před brankovištěm, ale nepřekonal pevný beton Gibsona.
     
    29:03
    Jenže sotva se vrátil do hry Perry, bude muset na trestnou lavici usednou Ryan Kesler. Ten dostává od hlavní rozhodčího menší trest poté, co soupeři držel hokejku. Takže další početní výhoda pro domácí.
     
    26:21
    Přesilovou hru si zahraje také Edmonton, může ukázat, co si na početní výhodu připravil. Dvě minuty za hákování je nucen jít za katr odpykat Corey Perry.
    23:27 Ryan GETZLAF - 1:1
     
    23:27
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Velmi rychle využitá přesilovka, Anaheimu to trvalo jen pár vteřinek a už se může radovat z vyrovnání. Vše začalo vyhraným vhazováním, které hosté zvládli moc dobře. Potom na nic nečekali, dostali kotouč směrem k modré čáře, kde byl připraven vypálit kapitán Ducks RYAN GETZLAF. Opřel se do kotouče a pořádnou dělovkou propálil Cama Talbota. Téměř nechytatelná střela. Hned z první početní výhody zápasu tedy padla branka a skóre je znovu otevřené po všech směrech. Uvidíme, zda tato trefa nějak ovlivní edmontonskou hru. Asistence: Jakob Silfverberg, Cam Fowler.
     
    23:21
    Bude se dnes poprvé vylučovat a přesilovou hru si zahrají Anaheim Ducks. Na trestnou lavici je odeslán edmontonský Hendricks za vysokou hůl. Dobrá šance pro Kačery, jak srovnat výsledek.
    19:11 Connor MCDAVID - 1:0
     
    19:11
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tak přeci jen jsme se dočkali branky ještě v první třetině. A byla to moc povedená akce, o které si hokejisté Oilers v kabině nejspíš ještě popovídají. Patrick Maroon krásně zavezl puk za branku Johna Gibsona a moc dlouho nepřemýšlel, co s kotoučem na hokejce udělá. Hned si totiž všiml volného kapitána domácích CONNORA MCDAVIDA, který střelou bez přípravy překonal gólmana Anaheim Ducks. Gibson toho nejspíš moc neviděl, protože vůbec nestihl reagovat a pak už se kotouč třepal za jeho zády. Tohle může být pro kanadský celek důležitý zásah hlavně po psychické stránce. Uvidíme, jak se to projeví do druhé třetiny. Asistence: Patrick Maroon, Adam Larsson.
     
    13:40
    Tentokrát vyhrané buly pro kalifornský celek v útočném pásmu a Corey Perry pálil hned nadvakrát. První šance nebyla tak velká, ale proti jeho druhé střele už se musel Cam Talbot činit. A skvěle ho zastavil lapačkou.
     
    07:15
    A znovu šance Drasaitla, teď minul polovinu prázdné branky a John Gibson může být rád, měl veliké štěstí.
     
    00:27
    Ale už je tu možnost pro McDavida. Kapitán Oilers unikal po levé straně a moc mu nechybělo, aby překonal beton ležícího Johna Gibsona.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 20. McDavid (Maroon, A. Larsson), 59. Lucic (Draisaitl, McDavid), 62. Draisaitl (McDavid) – 24. Getzlaf (Silfverberg, Fowler), 49. Eaves (Vermette, Getzlaf)


    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – Klefbom, A. Larsson, Sekera, Russell, Nurse, Gryba – Maroon, McDavid, Draisaitl – Lucic, Nugent-Hopkins, Eberle – B. Pouliot, Desharnais, Kassian – Caggiula, Letestu, Hendricks.
    Anaheim Ducks: Gibson (Bernier) – Fowler, H. Lindholm, Manson, Vatanen, Bieksa, Holzer – Eaves, Rakell, Getzlaf – Cogliano, Kesler, Silfverberg – Vermette, N. Ritchie, N. Thompson – Perry, Wagner, Boll.

    Rozhodčí: St. Laurent, O'Rourke – Barton, Heyer

    Diváci: 18 347
    thejrc.org