Detroit – Toronto 4:5 (kon.) | Tampa – Montreal 1:2 (po pr.) | Philadelphia – New Jersey 3:0 (kon.)
Carolina – Dallas 0:3 (kon.) | Winnipeg – Ottawa 4:2 (kon.) | Edmonton – Anaheim 3:2 (po pr.)
Chicago – Boston 2:3 (kon.) | Buffalo – NY Islanders 2:4 (kon.) | St. Louis – Nashville 4:1 (kon.)
Pittsburgh – Carolina 3:2 (kon.)
po prodl.
Edmonton Oilers
3:2 (1:0, 0:1, 1:1 - 1:0)
Anaheim Ducks
Neděle 02.04.2017, 04:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:26 Leon DRAISAITL - 3:2
     
    61:26
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Docela rychle ukončené prodloužení a radují se v něm domácí Edmonton Oilers. Od začátku nastavené pětiminutovky byli domácí aktivnější. Když pak přečíslili Ducks v poměru dva na jednoho, mohli se radovat. Connor McDavid totiž krásným pasem vybídl ke skórování LEONA DRAISAITLA, jenž bez problémů z první překonal Johna Gibsona u tyče. Olejáři dnes berou zaslouženě dva body. Asistence: Connor McDavid.
    58:02 Milan LUCIC - 2:2
     
    58:02
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno, Oilers se přeci jen dočkali a využívají dnes poprvé přesilovou hru. Několikrát puk skákal brankovištěm a vypadalo to, že Gibson jej ve všech případech zvládne pokrýt. Další dorážku už ale zachránit nestihl. U levé tyčky totiž zůstal úplně volný a nikým nehlídaný MILAN LUCIC, který rozjásal arénu. Necelé dvě minuty před vypršením základní hrací doby je tedy opět vyrovnáno a zdá se, že dnes uvidíme prodloužení. Asistence: Leon Draisaitl, Connor McDavid.
    48:53 Patrick EAVES - 1:2
     
    48:53
    Anaheim právě vstřelil branku!
    To už ale neplatí. Anaheim sice přesilovku nesehrál moc ukázkově a nedržel puk příliš dlouho v útočném pásmu. Jakmile ale kolem branky vybojoval puk, bylo pro Edmonton Oilers zle. Vše velmi dobře vymyslel Antoine Vermette, který obdržel kotouč před brankoviště. Tam s ním zamíchal a ještě si všiml u levé tyčky volného PATRICKA EAVESE, který zakončoval takřka do prázdné branky. Kalifornský tým poprvé v zápase vede a Olejáři budou muset před koncem základní hrací doby dohánět těsnou ztrátu. Asistence: Antoine Vermette, Ryan Getzlaf.
    23:27 Ryan GETZLAF - 1:1
     
    23:27
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Velmi rychle využitá přesilovka, Anaheimu to trvalo jen pár vteřinek a už se může radovat z vyrovnání. Vše začalo vyhraným vhazováním, které hosté zvládli moc dobře. Potom na nic nečekali, dostali kotouč směrem k modré čáře, kde byl připraven vypálit kapitán Ducks RYAN GETZLAF. Opřel se do kotouče a pořádnou dělovkou propálil Cama Talbota. Téměř nechytatelná střela. Hned z první početní výhody zápasu tedy padla branka a skóre je znovu otevřené po všech směrech. Uvidíme, zda tato trefa nějak ovlivní edmontonskou hru. Asistence: Jakob Silfverberg, Cam Fowler.
    19:11 Connor MCDAVID - 1:0
     
    19:11
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tak přeci jen jsme se dočkali branky ještě v první třetině. A byla to moc povedená akce, o které si hokejisté Oilers v kabině nejspíš ještě popovídají. Patrick Maroon krásně zavezl puk za branku Johna Gibsona a moc dlouho nepřemýšlel, co s kotoučem na hokejce udělá. Hned si totiž všiml volného kapitána domácích CONNORA MCDAVIDA, který střelou bez přípravy překonal gólmana Anaheim Ducks. Gibson toho nejspíš moc neviděl, protože vůbec nestihl reagovat a pak už se kotouč třepal za jeho zády. Tohle může být pro kanadský celek důležitý zásah hlavně po psychické stránce. Uvidíme, jak se to projeví do druhé třetiny. Asistence: Patrick Maroon, Adam Larsson.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 20. McDavid (Maroon, A. Larsson), 59. Lucic (Draisaitl, McDavid), 62. Draisaitl (McDavid) – 24. Getzlaf (Silfverberg, Fowler), 49. Eaves (Vermette, Getzlaf)


    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – Klefbom, A. Larsson, Sekera, Russell, Nurse, Gryba – Maroon, McDavid, Draisaitl – Lucic, Nugent-Hopkins, Eberle – B. Pouliot, Desharnais, Kassian – Caggiula, Letestu, Hendricks.
    Anaheim Ducks: Gibson (Bernier) – Fowler, H. Lindholm, Manson, Vatanen, Bieksa, Holzer – Eaves, Rakell, Getzlaf – Cogliano, Kesler, Silfverberg – Vermette, N. Ritchie, N. Thompson – Perry, Wagner, Boll.

    Rozhodčí: St. Laurent, O'Rourke – Barton, Heyer

    Diváci: 18 347
    thejrc.org