Lotyšsko – Kanada 1:4 (kon.) | Bělorusko – USA 0:7 (kon.) | Rusko – Švédsko 3:1 (kon.)
Slovensko – Finsko 4:5 (kon.)
konec
Bělorusko
0:7 (0:0, 0:5, 0:2)
USA
Čtvrtek 13.04.2017, 15:40 • Zimný štadión, Spišská Nová Ves • Mistrovství světa do 18 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hymna na počest vítěze je u konce a tím i zahajovací utkání mistrovství světa na Slovensku mezi Běloruskem a Spojenými státy americkými.

    Ode mě je to pro dnešek vše. Přeji hezký zbytek dne. (17:58:27)
     
    Nyní si poslechneme státní hymnu Spojených států amerických!
     
    Nejlepší hráči

    Z poraženého Běloruska byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání brankář Andrej Grišenko, který si připsal čtyřiačtyřicet úspěšných zákroků.
    Z týmu Spojených států amerických byl vyhlášen nejlepším hráčem autor dvou gólů Oliver Wahlstrom!
     
    Hotovo, vymalováno! Po bezbrankové první třetině se otěží utkání ujali hokejisté Spojených států amerických, kteří svému soupeři nasázeli hned sedm branek, ba co víc, z čistého konta se může radovat také brankář Dylan St. Cyr!
     
    Konec zápasu.
     
    59:08
    Scott Reedy zavezl kotouč do útočného pásma, kde ho rychle doplnili jeho spoluhráči. Tuším, že zde už to budou chtíti hokejisté USA v poklidu dohrát.
    Na Slovensko dorazili i příznivci Běloruska.

     
    58:30
    Teď ovšem zbytečné zakázané uvolnění hostů a vhazování před bránou USA.
     
    57:51
    Po velmi dlouhé době si na kotouč sáhli také Bělorusové, ovšem na velmi krátkou chvíli. Puk mají opět hokejisté Spojených států amerických, který už nyní hrají pouze od čisté konto Dylana St. Cyra!
     
    56:18
    Hokejisté Běloruska jsou na ručník, Američané si naopak z utkání dělají vlastní exhibici, když celé minuty krouží kolem nešťastného Grišenka. Na druhé straně St. Cry má úplnou pohodu a může si užívat pomalu ale jistě čistého konta!
     
    55:13
    Sean Dhooghe si našel volný kotouč před Grišenkem a z první ho vypálil na bránu. Zde byl ale velice rychlý rozklek domácího brankáře a další úspěšný zákrok.
     
    54:18
    Nate Knoepke se z pozice obránce ihned po buly ocitl osamocený před Grišenkem. Pokusil se ho zaskočit svižnou střelou nad beton, tam ale byla připravená lapačka domácího brankáře a skvělý zákrok!
     
    53:38
    O velkou parádičku se nyní na kruzích pokoušel Wahlstrom, když se pokusil prohodit dva obránce najednou. Ti mu na tuto fintu ale ani trochu neskočili a o puk ho obrali. I toto ale svědčí o sebevědomí hokejistů Spojených států amerických, kteří hrají ve velké pohodě.
     
    53:14
    Bělorusové si nyní nerozuměli v rozehrávce a je z toho zakázané uvolnění, tedy další práce pro Grišenka.
     
    52:34
    Maxwell Gildon vypálil z kruhů, puk ale ke Grišenkovi nedošel, jelikož se ještě před ním zastavil o obětavého obránce Běloruska.
     
    52:08
    Evan Barratt měl před sebou pouze Grišenka, ovšem neměl kotouč ideálně na čepeli a jeho zakončení postrádalo razanci.
     
    51:00
    Vladislav Jerjomenko nahodil kotouč na bránu, ten nebezpečně prosvištěl nad horní tyčkou St. Cyra. Hostující brankář měl velké štěstí, že šel kotouč mimo, jelikož na tuto ránu neměl šanci reagovat.
     
    50:39
    Tkachuk si šel za dalším gólem, když mu byla adresována skvělá přihrávka do jízdy. Talentovaný mladíček ale v zakončení tentokrát selhal.
     
    49:38
    Nate Knoepke nahodil nebezpečně puk na bránu, ten prošel chumlem, mezi tři tyče se ale o několik centimetrů nevešel.
     
    48:38
    Při pohledu na současnou hru Spojených států amerických by jste zřejmě nepoznali, kdo je obránce, a kdo útočník. Hráči skvěle rotují v útočném pásmu a Bělorusové nemají nejmenší šanci se dostat ke kotouči.
     
    47:58
    Neposedný kotouč na poslední chvíli stihl zkrotit před dojíždějícím Drozdovem Thomas Miller.
     
    47:00
    Grant Mismash prokazuje své skvělé bruslařské schopnosti, když si i nyní dokázal vyjet bez problémů až na střed kluziště. Jeho individuální akci ale zkazil v samém závěru skvělým zákrokem Grišenko!
     
    46:39
    Andrej Pavlenko byl blízko blizoučko čestnému gólu své země, kotouč ale nad ležícího brankáře zvednout nedokázal a trefil pouze boční konstrukci brány.
    44:55 David FARRANCE - 0:7
     
    44:55
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Šťastná sedmička je na světě a Spojené státy americké pokračují v gólové tradici, kterou držely na loňském světovém šampionátu, kde kromě Finska nadělily každému pořádný náklep. DAVID FARRANCE zápěstím z vrcholku kruhu trefil do černého! Asistence: Ryan Poehling.
     
    43:46
    Američané nemají ani po šesté brance dost a dále se tlačí do zakončení. Millerovu ránu od modré zablokoval jeden z obětavých útočníků Běloruska.
    42:34 Grant MISMASH - 0:6
     
    42:34
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Bělorusové jsou na ručník. Po skvělé první třetině je tenhle stav pro ně příliš krutý, ale takový je hokej. Absolutně do prázdné brány zakončoval v tomto případě GRANT MISMASH! Asistence: Evan Barratt, Michael Pastujov.
     
    42:08
    Drobyš přišel o puk v útočném pásmu a Mismash se nadechl k velkému sólu. To skončilo zhruba metr za útočnou modrou. Celou jeho akci zakončil ranou z první Knoepke, Grišenko byl ale připraven.
     
    41:10
    Knoepke párkrát zamíchal s kotoučem v rohu kluziště u Grišenka. O puk nakonec přišel a Bělorusko se může na pár chvil osvobodit.
     
    40:38
    Puk mají ve vlastním obranném pásmu na čepelích hokejisté Spojených států amerických a nikam se neženou.
     
    40:12
    Také třetí zahajovací buly třetiny vyhráli Bělorusové. Hra je ale opět přerušena pro ofsajd. Hráči do sebe po odpískání zase párkrát strčili, tohle se objevuje častěji a častěji. Uvidíme, kam až do hlavní rozhodčí nechají dojít.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé třetině se rozplynuly všechny naděje Běloruska na senzační výsledek. Gólový brankostroj rozjel ve dvaadvacáté minutě Pastujov, další branky následně přidali Reedy a Dhooghe. Dva hřebíčky do rakve domácích zasadil Oliver Wahlstrom.

    Třetí třetina začne pravděpodobně v 17:24!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:25
    Po dalším tvrdém zákroku zůstal ležet jeden z hostů na ledě, rozhodčí ale ani v tomto případě nevylučují. Hru nechávají vcelku benevolentně bez vyloučení, uvidíme, jestli se jim to v samém závěru utkání trochu nevymstí.
     
    38:58
    Pavlenko se natlačil po pravém mantinelu před bránu, v zakončení mu ale do čepele sáhl dojíždějící obránce a puk skončil vysoko nad bránou.
     
    38:19
    Hostující hokejisté mají utkání plně ve své režii a i nadále ohrožují bránu Běloruska. Nechme se překvapit, kolik branek v síti Grišenka ještě uvidíme.
    36:33 Oliver WAHLSTROM - 0:5
     
    36:33
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Spojené státy americké právě završily pověstného "bůra"! Kotouč se od zadního mantinelu odrazil na hůl OLIVERA WAHLSTROMA, který ukázal něco ze svého baseballového umění a puk napálil přímo do sítě! Asistence: Josh Norris, Grant Mismash.
     
    36:12
    Jeden na jednoho, dva na jednoho, pro Tkachuka žádný problém. Bratr zatím slavnějšího Matthewa Tkachuka projel útočným pásmem jako nůž máslem, stopku mu ale vystavil skvělý Grišenko!
     
    35:26
    Barrattovu ránu vyrazil Grišenko před sebe, kde byl jako první Inamoto. Velmi ofenzivní bek Spojených států puk za záda domácího brankáře ale neprocpal.
     
    34:28
    Pavlenko po zakázaném uvolnění vyhodil kotouč z buly přímo do středního pásma, a může tak spolu se svými spoluhráči zamířit na střídačku.
     
    33:13
    Reedy se vrací na ledovou plochu. Z tohoto oslabení USA paradoxně vyšli jako vítězové hokejisté Spojených států amerických, kteří se dokázali prosadit v oslabení a zřejmě definitivně zlomit odpor Běloruska.
    33:00 Sean DHOOGHE - 0:4
     
    33:00
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Hokejisté USA se prosazují ve vlastním oslabení a odskakují už na rozdíl čtyř branek! Farabee se pokusil o prohazovačku, ta mu svým způsobem vyšla, jelikož kotouče se před poloprázdnou bránou nakonec ujal SEAN DHOOGHE a pohotovým zakončením rozvlnil síť za zády Grišenka! Asistence: Joel Farabee.
     
    32:34
    Spojené státy americké mají hru tentokrát hru pod kontrolou a vyhazují kotouč až za bránu Grišenka.
     
    32:18
    No vida, St. Cyr se rozchytal nyní do pořádné formy, když zlikvidoval další tutovku, tentokrát z hole Igora Martynova.
    31:41 Velká šance Běloruska
     
    31:41
    Neskutečná tutovka Běloruska gólem nekončí! Puk se přes brankoviště nakonec dotoulal až na čepel Anosova, který nepochopitelně puk místo do prázdné brány poslal na beton přesouvajícího se Dylana St. Cyra!
     
    31:13
    Autor druhé branky Spojených států amerických Scott Reedy podrazil svého protihráče a putuje na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    30:28
    Bělorusové se mohou snažit sebevíc, dnes jim zatím ale není přáno. Hokejisté USA vyhazují kotouč přes všechny čáry až na zakázané uvolnění, vhazování před bránou St. Cyra.
     
    29:18
    Tvrdé rána Gildona od modré čáry prosvištěla kolem ucha Grišenka až na zadní mantinel.
     
    28:42
    Američané si se svými soupeři hrají nyní jako kočka s myší, především tedy dvojice Tkachuk – Wahlstrom. Grišenko zasáhl proti ráně druhého jmenovaného na poslední chvíli.
     
    28:17
    Oliver Wahlstrom hraje po vstřelené brance ve velké pohodě, když i nyní nebezpečně ohrožoval svatyni Grišenka. Tentokrát si ale gólovou radost neudělal, bránu totiž minul.
     
    27:50
    Bělorusové reagují na velmi nepříznivý vstup do druhé třetiny oddechovým časem.
    27:50 Oliver WAHLSTROM - 0:3
     
    27:50
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Nádherná kombinace Spojených států amerických končí třetím pukem za zády Grišenka! Tkachuk se natlačil podél pravého mantinelu před Grišenka, na dlouhé tyči oslovil ještě lépe postaveného OLIVERA WAHLSTROMA, který pod betonem Grišenka poslal puk za brankovou čáru! Asistence: Braeden Tkachuk, Tyler Inamoto.
     
    26:58
    Tyler Inamoto zakopl jednou o modrou čáru, poté i podruhé, a to se už dostal s kotoučem do středního pásma. Nešťastné chvíle pro řízného obránce Spojených států amerických.
     
    26:40
    Útočnou akci Filjajeva zastavil opět hvizd čárového rozhodčího. Hra je přerušena pro ofsajd a následuje komerční přestávka.
     
    26:07
    Jak moc byli nepříjemný Bělorusové v první třetině, tak teď jim toho hokejisté Spojených států amerických moc nedovolují. Hosté neustále ohrožují bránu Grišenka!
     
    24:48
    Poehling dostával skvělou přihrávku před bránu, v zakončení byl ale velmi tísněn a kotouč se nevešel mezi tři tyče Grišenkovy brány.
     
    23:48
    Pavlenko se pokusil o elegantní stahovačku, obránce USA jeho úmysl ale skvěle přečetl a o kotouč ho připravil.
    22:26 Scott REEDY - 0:2
     
    22:26
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané se rychle dostávají do dvoubrankového vedení. SCOTT REEDY dostal výbornou přihrávku zpoza brány a bez problémů ji uklidil za záda brankáře Grišenka. Asistence: Joel Farabee.
    21:44 Michael PASTUJOV - 0:1
     
    21:44
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané se dokázali zorientovat v těsné blízkosti brankáře Grišenka, který vyrazil puk před sebe. S doklepnutím střely přispěchal MICHAEL PASTUJOV. Asistence: Thomas Miller, Maxwell Gildon.
     
    21:12
    Američané začínají velkým tlakem, větší šanci si zatím ale nevytvořili.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
    Papírový favorit se v 1. třetině nedokázal prosadit.

     
    Máme za sebou úvodní třetinu "české" skupiny B odehrávající se ve Spišské Nové Vsi. Nováček na mistrovství světa z Běloruska předvádí velmi sympatický výkon.
    K vidění bylo několik šancí na obou stranách, brankáři ale zatím mají svůj den, a tak se jde po první třetině do kabin za bezbrankové remízy.

    Druhá třetina začne zhruba v 16:30!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:48
    Hned z rychlého protiútoku byl brejk Běloruska dva na jednoho. Ten zakončil natlačením před St. Cyra Dmitri Kot. Běloruský útočník ale neměl dostatek štěstí a kotouč za brankovou čáru neprocpal.
     
    19:28
    Neskutečný závar před Grišenkem! Snad ani jeden z hráčů Běloruska nestál na bruslích, také tohle ale domácí celek přežil.
     
    18:59
    Hokejisté Spojených států amerických vypadají velmi živě a snaží se vstřelit první gól utkání ještě než půjdou do kabin.
     
    18:18
    Scott Reedy si vybruslil na střed kluziště před Grišenkem a vypálil tahákem. Domácí brankář jeho ránu dobře viděl, a také ji vyrazil do bezpečí.
     
    17:49
    Michalčuk si trochu naivně zkoušel propíchnout kotouč na dlouhou hůl pod Inamotem, ten mu ale náramně naložil. Rozhodčí se nyní dohadují o trestu. Zdá se, že ale vylučovat nebudou. Michalčuk se za pomocí svých spoluhráčů snaží dostat alespoň na střídačku.
     
    17:17
    Scott Reedy se dostal do dobré střelecké pozice na pravém kruhu, kotouč ale netrefil ideálně a Grišenko si připsal první těžší zákrok.
     
    17:00
    Hokejisté USA nikam nechvátají, v klidu si vyvezli kotouč do středního pásma a budou se pokoušet ohrozit Grišenka od úplného začátku.
     
    16:40
    Druhé zakázané uvolnění Běloruska po sobě, a také druhé vhazování před Grišenkem. Uvidíme, jestli se ještě jeden z týmů dokáže před první sirénou prosadit.
     
    15:55
    Puk již poněkolikáté dnes na střídače USA, tentokrát se tam dostal zaviněním jednoho z hráčů Běloruska. Vhazování ve středním pásmu.
     
    15:39
    Poslední hráč USA zakopl o modrou čáru, puku se ujal Michalčuk a už upaloval na bránu. V tom ho ale zastavil čárový rozhodčí – ofsajd.
     
    14:56
    Ani třetí početní výhodu nedokázali Bělorusové zužitkovat. Dhooghe se vrací na led a uvidíme opět hru v plném počtu na obou stranách.
     
    14:38
    Nebezpečná rána Gildona od modré prosvištěla kolem ruky St. Cyra na zadní mantinel. U puku stále domácí.
     
    13:48
    Filjajev se vrhl doslova po hlavě do útočné třetiny a vyplatilo se. Bělorusové krouží s pukem na hokejkách kolem hostující brány.
     
    13:24
    Zakázané uvolnění Běloruska a hokejisté Spojených států amerických mají skvělou šanci na oddych. Vhazování před Grišenkem.
     
    13:07
    Thomas Miller nabral kotouč na lopatu a měl velké štěstí, že puk skončil pouze na střídačce jeho týmu. Vhazovat se tak opět bude po pravici St. Cyra.
    Fotografie z nástupu ve Spišské Nové Vsi.

     
    12:56
    I přes to, že USA se stále tlačí dopředu, dělá nevynucené fauly a čeká je další oslabení. Za hákování míří na trestnou lavici Dhooghe a uvidíme třetí přesilovou hru Běloruska!
     
    12:18
    Drozdov z posledních zbytků sil vjel do útočné třetiny, na zakončení už ale síly neměl a byl o kotouč obrán hostujícími obránci.
     
    11:57
    Útočná formace USA už prostřídala, unavená pětka Běloruska se i nadále motá ve vlastním obranném pásmu.
     
    10:58
    Agilní Mismash vytvořil se svými spoluhráči před Grišenkem pořádný závar, obrana Běloruska ale dobře pokrývá prostory a nedává hostům příliš šancí na zakončení.
     
    10:08
    Mismash vyslal kotouč na bránu přímo od levého mantinelu. Grišenko si s jeho pokusem hlavu nelámal a schoval kotouče ve své výstroji.
     
    09:45
    Po jednom ze soubojů se v útočné třetině poroučel k zemi Tkachuk, rozhodčí ale rozpažili, ani tentokrát nebudou na straně Běloruska vylučovat.
     
    08:49
    Ani tentokrát si neodkázali Bělorusové vytvořit větší šanci a kapitán USA Tkachuk se vrací na ledové kluziště.
     
    08:28
    Kotouč po nahození obránce Běloruska schoval St. Cyr v lapačce a hra se přerušuje. Po hvizdu sudího se to v brankovišti USA trochu mlelo, vše se ale obejde bez vyloučení.
     
    07:35
    Logan Cockerill dostal skvělou přihrávku zpoza Grišenkovy brány na kruhy a vypálil! Jeho rána po ledě sice byla razantní, směr ovšem postrádala a domácí brankář nemusel ani při této šanci zasahovat.
     
    07:00
    Kemp zalepil kotouč za vlastní bránou a s chladnou hlavou ho poslal ze svého vlastního obranného pásma.
     
    06:49
    Kapitán USA Braeden Tkachuk se provinil hákováním a přesilovou hru si zahrají opět Bělorusové. Dočkáme se první branky utkání nebo dalšího ubráněného oslabení Spojených států amerických?
     
    06:45
    Anosov se natlačil před bránu a dokázal zakončit bekhendem. Jeho pokus o několik centimetrů minul bránu St. Cyra.
     
    06:15
    Ano, je tomu tak. Wahlstrom se po celých dvou minutách vrací na ledovou plochu.
     
    06:00
    Bělorusové nedokázali udržet útočné pásmo a zdá se, že Spojené státy americké přežijí první oslabení bez inkasované branky.
     
    05:18
    Cockerill v úniku dva na jednoho ještě vylepšil pozici pro Farabeea, ten ovšem ze skvělé pozice bránu minul!
     
    04:37
    Jerjomenko dostal skvěle nabito na modré, jeho tvrdá rána vyprášila betony hostujícího brankáře. Puk ve středním pásmu.
     
    04:15
    Oliver Wahlstrom zbytečně podrazil svého protihráče ve středním pásmu a Bělorusové si zahrají první přesilovou hru dnešního utkání!
     
    03:56
    Inamoto trochu přitvrdil, když tvrdým způsobem za svou bránou poslal k zemi Pavlenka.
     
    03:44
    Josh Norris se ujal kotouč ve středním pásmu, udělal dva rychlé kroky a vypálil. Jeho rána tahákem ovšem našla pouze připravenou hruď Grišenka.
     
    03:07
    Bělorusové na dobrých dvacet vteřin uzamkli USA ve vlastním obranném pásmu a ohrožovali bránu. Vše zakončil zblokovanou ránou od modré Nikitin.
     
    02:32
    Nepřesná rozehrávka Spojených států amerických končí až zakázaným uvolněním a poprvé v utkání se bude vhazovat po pravici St. Cyra!
     
    01:58
    Vhazování v obranném pásmu vyhráli Bělorusové, na nic nečekali a ihned poslali puk do středního pásma.
     
    01:34
    Mismash vyslal skrytou ránu na bránu Grišenka zhruba z vrcholku kruhu a domácí brankář měl velké štěstí, že ho kotouč zasáhl do betonu.
     
    00:28
    Hughes se ujímá kotouče za vlastní bránou a rozjíždí první útočnou akci svého týmu.
     
    00:06
    Úvodní vhazování vyhráli Bělorusové, ovšem hned z první akce se provinili ofsajdem a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Slovenskou státní hymnu máme za sebou a MSU18 může pomalu ale jistě začít úvodním vhazováním!
     
    Rozhodčí přicházejí na ledovou plochu. V patách jim jsou hokejisté Spojených států amerických, po nich přijdou na řadu Bělorusové. Na ledě vidíme červený koberec a čekáme na státní hymnu Slovenska.

     
    Oba týmy jsou již několik okamžiků na ledové ploše a probíhá předzápasové rozbruslení. Utkání začne zhruba za půl hodinky.
     
    Úvodní sestavy:

    Bělorusko: Grišenko – Nikitin, Děrjabin (C), Jerjomenko, Savrickij (A), Boršjov, Gabrus (A), Gurban, Sapego – Filjajev, Martynov, Kot – Baltruk, Pavlenko, Michalčuk – Anosov, Drozdov, Ažgirej – Firsov, Drobyš, Anufrienko.

    USA: St. Cyr – Hughes, Kemp (A), Knoepke, Gildon, Farrance, Miller, Inamoto – B. Tkachuk (C), Wahlstrom, Norris (A) – Barratt, Pastujov, Mismash – Cockerill, Dhooghe, Tortora – Farabee, Reedy, Slaggert.

    Rozhodčí: Hallin (NOR), Hejduk (CZE) – Kupcus (LAT), Kacej (SVK).

     
    Bělorusko

    Tým Běloruska by měl být pro všechny celky ve skupině B velkou neznámou. Bělorusové se na letošní mistrovství probojovali z nižší divize, a tak není příliš třeba hádat, kdo by měl být nejslabším článkem celé skupiny.

    Reprezentace Běloruska odehrála v letošním roce zatím čtyři přípravná utkání a ani jednou se neradovala z vítězství. Nejprve se nedokázala gólově prosadit proti Slovensku a Německu, když podlehla 0:5 a 0:4. Na tomtéž turnaji ještě podlehla Švýcarsku 2:3. Poslední přípravné utkání před MS odehráli Bělorusové v neděli, když podlehli opět Švýcarům i tentokrát těsně 1:2.
     
    USA

    Američané dostali na úvod turnaj velmi přijatelného soupeře. Bělorusko by totiž podle papírových předpokladů mělo být nejslabším článkem „nadupané“ skupiny B, ve které se mezi sebou potkají navíc také hokejisté Ruska, Švédska a České republiky.

    V sestavě USA by se dalo najít hned několik horkých adeptů na nejvyšší příčky pro Draft NHL 2017. Jedním z očekávaných tahounů by měl být hráč s kořeny na Ukrajině Alexander Chmelevski. Sedmnáctiletý mladíček v letošní sezoně, kde nastupoval v kanadské juniorce OHL, posbíral v osmapadesáti zápasech třiačtyřicet kanadských bodů!

    Dalším želízkem v ohni by mohl být další hráč s evropskými kořeny Michael Pastujov. Talentovaný mladík se blýskl především na srpnovém Memoriálu Ivana Hlinky v Břeclavi, kde se s devíti body stal druhým nejproduktivnějším hráčem celého turnaje. Důležitou roli výběru USA by měl hrát také brankář Cayden Primeau, který na srpnovém memoriálu předváděl taktéž skvělé výkony.

    Hokejisté USA budou na letošním šampionátu obhajovat loňské bronzové medaile. Pro jiné státy by byl bronz velmi cenným kovem, v loňském roce pro USA ovšem rozhodně zklamáním. Po neskutečné jízdě v základní skupině, kde Američané lehce sfoukli Rusko a Švédsko, narazili na výběr České republiky. Po další kanonádě 8:0 ovšem přišla „finská“ stopka v semifinále a boj pouze o bronzové medaile. V tom nevídaným způsobem přejeli Američané Kanadu 10:3 a brali tak hořký bronz!
     
    Velmi očekávané Mistrovství světa v ledním hokeji hokejistů do osmnácti let na Slovensku ve městech Poprad a Spišská Nová Ves je tu! Jako první rozehrají „českou“ skupinu B ve Spišské Nové Vsi hokejisté Běloruska a USA. Dočkáme se hned na úvod MS velkého překvapení nebo potvrdí hokejisté USA roli favorita?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
    Marken.cz

    Martin Stříbrný

    Branky a nahrávky: 22. Pastujov (Miller, Gildon), 23. Reedy (Farabee), 28. Wahlstrom (B. Tkachuk, Inamoto), 33. Dhooghe (Farabee), 37. Wahlstrom (Norris, Mismash), 43. Mismash (Barratt, Pastujov), 45. Farrance (Poehling)


    Bělorusko: Grišenko – Nikitin, Děrjabin (C), Jerjomenko, Savrickij (A), Boršjov, Gabrus (A), Gurban, Sapego – Filjajev, Martynov, Kot – Baltruk, Pavlenko, Michalčuk – Anosov, Drozdov, Ažgirej – Firsov, Drobyš, Anufrienko.
    USA: St. Cyr – Hughes, Kemp (A), Knoepke, Gildon, Farrance, Miller, Inamoto – B. Tkachuk (C), Wahlstrom, Norris (A) – Barratt, Pastujov, Mismash – Cockerill, Dhooghe, Tortora – Farabee, Reedy, Slaggert – Poehling.

    Rozhodčí: Hallin (NOR), Hejduk (CZE) – Kupcus (LAT), Kacej (SVK)
    bahis siteleri