Finsko – Lichtenštejnsko 1:1 (kon.) | Irák – Jižní Korea 0:0 (kon.) | Itálie – Uruguay 3:0 (kon.)
Španělsko – Kolumbie 2:2 (kon.)
konec
Španělsko
2:2 (1:1)
Kolumbie A
Středa 07.06.2017, 21:30 • Estadio Nueva Condomina, Murcía • Mezinárodní přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování přípravného utkání před blížící se kvalifikací o postup na MS 2018. Společně se dnes podíváme na očekávaný souboj mezi Španělskem a Kolumbií. Výkop je stanoven na 21:30.
     
    Kolumbie

    Kolumbie má k dispozici velmi silný celek, což potvrzuje v jihoamerické kvalifikaci, kde ji za vedoucí Brazílií patří druhá pozice. Poslední dva duely navíc Kolumbie vyhrála bez inkasované branky a dnes bude chtít proti silnému Španělsku rozhodně uspět.
     
    Španělsko

    Také Španělsko si v evropské části kvalifikace vede velmi dobře. Španělé zatím vládnou tabulce skupiny společně s Itálií. V neděli navíc čeká Španěly duel na horké půdě v Makedonii. Poslední utkání odehrálo Španělsko na konci měsíce března, když na Stade de France umlčelo galského kohouta a domácí Francii porazilo 2:0.
     
    Úvodní sestavy:

    Španělsko: Reina – Azpilicueta, Nacho, Pique, Alba – Iniesta, Illaramendi, Koke – Silva, Aspas, Pedro
    Náhradníci: Alcantara, de Gea, Kepa, Costa, Deulofeu, Busquets, Monreal

    Kolumbie: Ospina – Arias, Zapata, D. Sanchez, Armero – C. Sanchez, Aquilar – Cardona, Rodriguez, Cuadrado – Falcao
    Náhradníci: Bacca, Barrios, Borja, Fabra, Gutierrez, Izqueirdo, Medina, Mina, Moreno, Muriel, Murillo, Torres, Vargas.
     
    Oba týmy už nastoupily na hrací plochu. Kolumbie bude hrát ve žlutém, zatímco Španělé oblékli červené dresy.
     
    Ještě před úvodním výkopem zazní hymny obou zemí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Španělé obstarali výkop do dnešního utkání. Domácí reprezentace se ihned vydala do útoku, jenže Jordi Alba neudržel míč na hrací ploše.
     
    2
    Illaramendi přenesl hru na Pedra. Křídelník domácí reprezentace mohl zaútočit po křídle, ale raději vrátil míč Piquemu.
     
    3
    Na stadionu panuje od úvodního hvizdu parádní atmosféra. Pro Murcíu je utkání národního týmu svátkem a dnešní duel byl vyprodaný už dlouho dopředu.
     
    4
    Azpilicueta dostal přihrávku na pravou stranu, ale opět míč raději vrátil Piquému. Druhý jmenovaný poté nenašel Davida Silvu.
     
    5
    Falcao se tělem natlačil před Jordiho Albu a sprintoval proti Piquému. Kolumbijský útočník chtěl vylepšit pozici pro Cardonu, ale Nacho dokázal zasáhnout.
     
    6
    Španělé v úvodu dnešního utkání nikam nespěchají a kombinují převážně na své polovině hřiště. Hlavní slovo má při rozehrávce Piqué.
     
    7
    Iago Aspas svedl na pravé straně souboj s Armerem. Útočník Celty Vigo poslal krásný centr na Davida Silvu, ale ten z voleje trefil jen obránce před sebou.
     
    8
    Cuadrado vystihl Iniestovu přihrávku na Davida Silvu. Hostující fotbalista se ale daleko nedostal. O míč jej připravil vracející se Illaramendi.
     
    9
    Illaramendi tentokrát vyslal vysokou přihrávku na pravou stranu. Pozorný obránce Armero vystoupil proti Silvovi a odhlavičkoval míč na polovinu Španělska.
     
    10
    Nacho vyvezl míč z pozice stopera přes celou polovinu hrací plochy a nakonec byl faulován. Hlavní rozhodčí dává Aquilarovi důrazně najevo, že takhle by to nešlo.
     
    11
    První obrovská šance dnešního utkání! David Silva si zpracoval pěknou přihrávku za obranu, ale Ospina jeho technickou ránu vyrazil. Silva se ještě dostal k dorážce, ale znovu si vylámal zuby na skvělém Ospinovi!
    11. Obrovská možnost Davida Silvy
     
    12
    Španělé zahrávali svůj první rohový kop. Andres Iniesta vyslal centr na zadní tyč, odkud míč odkopl Davidson Sánchez. Španělé přesto zůstávají u balónu.
     
    13
    David Silva poslal krásnou přihrávku na Jordiho Albu, ale zadák Barcelony pohrdl volným prostorem. Alba raději zvolil přihrávku na kolegy z obrany.
     
    14
    První šance také pro Kolumbii! Pepe Reina musel zasahovat proti překvapivé střele ze střední vzdálenosti a míč mu vypadl z rukavic. Španělský brankář svou chybu ale rychle napravil.
    14. První zákrok brankáře Reiny
     
    15
    Nacho vyslal prudkou přihrávku za obranu Kolumbie. Za míčem sprintoval Pedro, ale fotbalista londýnské Chelsea už balón nedostihl na hrací ploše.
     
    16
    Jordi Alba si troufl na drzou kličku na Cuadrada a hostující fotbalista jej fauloval. Alba se sice drží za levý kotník, ale podle všeho bude schopen pokračovat ve hře.
     
    17
    Andres Iniesta uvolnil na pravé straně Azpilicuetu, ale druhý jmenovaný se ukvapil s odcentrováním a poslal míč pouze do Ospinových rukavic.
     
    18
    James Rodríguez se zbavil svého strážce na polovině hřiště a roztáhl hru Kolumbie na levou stranu. Hostující reprezentace se po delší době usadila na polovině soupeře.
     
    19
    Cardona procedil do pokutového území zajímavý centr. Na jeho pobídku si nabíhal Falcao, ale kolumbijskému střelci chybělo několik centimetrů.
     
    20
    Pedro se rychlou kličkou zbavil obránce a navedl si míč na levačku. Technická střela španělského křídelníka prolétla těsně vedle Ospinovy branky!
    20. Pedrův technický pokus
     
    21
    Azpilicueta zastavil ostrým skluzem Rodrígueze. Kolumbie bude zahrávat přímý kop. Do pokutového území už míří všichni hlavičkáři.
     
    22
    Exekuce standardní situace se ale Kolumbii moc nevydařila. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, kde zasáhl pozorný brankář Reina.
     
    23
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Španělsko se dostává do vedení! DAVID SILVA uvolnil Pedra a sám si naběhl na parádní centr před branku. Záložník Manchesteru City se dostal k zakončení na malém vápně a přesnou střelou překonal brankáře Ospinu!
    23. David SILVA - 1:0
     
    25
    Španělé i po vstřelení úvodní branky nadále pokračují v aktivní hře. Za další přihrávkou do pokutového území se hnal Aspas, jenže u míče byl dříve Ospina.
     
    26
    Kolumbie se po delší době dostala k míči a nyní kombinuje na vlastní polovině. Hostující fotbalisté zatím nemohou najít recept na dobře se pohybující zálohu Španělska.
     
    27
    Juan Cuadrado se ujal exekuce přímého kopu. Kolumbijský záložník odcentroval na hranici pokutového území, kde zasáhl pozorný Nacho.
     
    28
    Iago Aspas dohnal skákavý míč u rohového praporku. Aspas poté vykouzlil efektní patičku, jenže ta směřovala do ofsajdu. Kolumbie bude rozehrávat.
     
    29
    Falcao si nabíhal na hranici pokutového území, kam se snášela vysoká přihrávka z levé strany. Před Falcaem míč odhlavičkoval Piqué.
     
    30
    Další možnost Španělska! Koke z první vyslal prudký centr na malé vápno a Iago Aspas zakončil parádní patičkou! Jeho pokus rozvlnil jen boční síť!
    30. Aspasovo zakončení patičkou
     
    31
    Cuadrado znovu motal hlavu Albovi. Kolumbijský šikula tentokrát na svého strážce recept nenašel a poté se zcela zbytečně zapojil do potyčky.
     
    32
    Cuadrado za své nepochopitelné chování vidí žlutou kartu! Potrestán je také domácí Jordi Alba!
     
    33
    Z dalšího španělského útoku nebezpečí pro Ospinovu branku nepřijde. Aspas sice sprintoval za dlouhou přihrávkou, ale míč se po mokrém trávníku svezl k Ospinovi.
     
    34
    Obránce Armero zakombinoval na polovině hrací plochy s Aquilarem. Kolumbijský zadák nakonec přenesl hru na pravou stranu hřiště.
     
    35
    Mohlo být vyrovnáno! James Rodríguez se na hranici pokutového území zbavil obránce a vnějším nártem jen těsně minul vzdálenější tyč!
    35. Rodríguezovo zakončení vnějším nártem
     
    36
    Pedro poněkolikáté v utkání obdržel přihrávku do volného prostoru, navedl si míč na hranici pokutového území, jenže neobešel pozorného Armera.
     
    37
    David Silva na vlastní polovině sestřelil unikajícího Falcaa a za svůj prohřešek proti pravidlům si vykoledoval žlutou kartu.
     
    38
    David Silva si nepotykal se zpracováním na hranici pokutového území a málem pustil do šance Falcaa. Střelec dosud jediné branky svou chybu napravil na poslední chvíli.
     
    39
    David Silva by si měl dávat pozor! U postranní čáry fauloval rozběhnutého Armera a může být rád, že za tento faul neuviděl druhou žlutou kartu!
     
    40
    Kolumbie právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Španělé si svůj náskok nechali vzít! Domácí stopeři si v pokutovém území dávali přednost, EDWIN CARDONA se dostal ke skákavému balónu a přehodil vyběhnutého Reinu!
    40. Edwin CARDONA - 1:1
     
    42
    Azpilicueta okamžitě spěchal vpřed s odpovědí. Krajní obránce Španělska odcentroval takřka z brankové čáry na přední tyč, kde byl jen připravený Zapata.
     
    43
    David Silva si pokryl míč na polovině hrací plochy a byl faulován Armerem. Tihle dva se dnes opravdu nemusí. Uvidíme, zda Silva zasáhne i do druhého poločasu.
     
    44
    Kolumbie nyní sportovně odevzdala míč svému soupeři. Španělští stopeři rozjíždějí další kombinaci na vlastní polovině hřiště.
     
    45
    V samotném závěru prvního poločasu se za přihrávkou do pokutového území hnal James Rodríguez. Před hvězdným fotbalistou stačil zasáhnout Pepe Reina.
     
    45
    Davidson Sanchez dojel Azpilicuetu na polovině hřiště a za ostrý skluz si vysloužil žlutou kartu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí! Úvodní pětačtyřicetiminutovka přinesla parádní fotbal s velkým množstvím šancí! Aktivněji vlétli do utkání Španělé, kteří se také ve 23. minutě dostali zásluhou Davida Silvy do vedení! Poté se do hry dostala také Kolumbie, ale Rodríguezova střela ještě minula branku. Ve 40. minutě však Edwin Cardona využil zaváhání domácích stoperů a vyrovnal na 1:1!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Alba, přichází Saúl.
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Silva, přichází Monreal.
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Iniesta, přichází Asensio.
    Střídání v týmu Kolumbie: ze hřiště odchází D. Sanchez, přichází Murillo.
     
    47
    Španělé se ihned v úvodu druhého poločasu vydali do útoku. Koke si posunul míč vpřed středem hrací plochy a byl faulován. Španělé mohou pokračovat v kombinaci.
     
    48
    Asensio si narazil míč sa Saúlem a odcentroval před branku. Ospina vyrazil na malé vápno, vrhl se Saúlovi pod nohy a nedovolil mu zakončit.
     
    49
    Kolumbijský brankář Ospina v souboji se Saúlem zřejmě schytal nějakou ránu a nyní zůstává ležet v nefotbalové poloze. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    50
    Ospina je po krátkém ošetření zpátky na nohou. Kolumbijský brankář se ihned ujal rozehrávky. Jeho dlouhou pobídku ale zastavil Asensio.
     
    51
    Cuadrado na pravé straně obral o míč Nacha, ale španělský stoper zabral, svého soupeře dostihl a ještě jej obral o balón. Podle rozhodčího se to však neobešlo bez faulu.
     
    52
    Kolumbijci se rozhodli pro rozehrávku do kombinace. Cuadrado hledal vysokou přihrávkou Falcaa, který si při zpracování pomohl rukou. Španělé mohou opět zaútočit.
     
    53
    Asensio se s míčem prodral až na hranici pokutového území, kde si jej zasekl a chtěl vylepšit pozici pro Kokeho. Asensiovu přihrávku na poslední chvíli zastavil Zapata.
     
    54
    Koke obdržel přihrávku na hranici pokutového území, ale nedokázal míč procedit do vápna. Do odraženého balón se opřel Monreal, jehož rána končí vysoko na tribuně.
     
    55
    Na druhé straně se do zakončení tlačil James Rodríguez. Kolumbijská hvězda si naskočila na centr z levé strany, ale jeho hlavička byla sražena na roh.
     
    56
    Kolumbie právě vstřelila branku!
    Kolumbie otáčí vývoj dnešního utkání! Hosté zahrávali rohový kop. Na parádní centr na zadní tyč si naskočil RADAMEL FALCAO, který využil Reinova zaváhání a hlavičkoval do takřka odkryté branky!
    56. Radamel FALCAO - 1:2
     
    57
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Aspas, přichází Morata.
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Piqué, přichází Deulofeu.
     
    58
    Pedro se na levé straně zbavil hned dvou obránců a pustil se do souboje se Zapatou. Kolumbijský stoper byl v souboji nekompromisní a odkopl míč do zámezí.
     
    59
    Kolumbijci hrají opravdu sebevědomě. Aquilar s Ariasem předvedli krásnou kombinaci na vlastní polovině a vystavili ze hry hned čtyři soupeře.
     
    60
    Pro Španělsko se rýsuje zajímavá šance na vyrovnání. Koke si potáhl míč do blízkosti pokutového území a Aquilar jej poslal k zemi.
     
    61
    Exekuce přímého kopu se ujal právě Koke. Fotbalista Atlética Madrid vyslal povedenou střelu a Ospina jeho pokus vyškrábl na rohový kop!
    61. Kokeho přímý kop
     
    62
    Na centr od rohového praporku si na malém vápně naskakoval Nacho. Španělský stoper byl v obležení hráčů ve žlutém a míč pouze prolétl do zámezí.
     
    63
    Pedro napadal poněkud statického Cuadrada. Hostující fotbalista se z těžké situace nakonec elegantně vymanil a Kolumbie může znovu zaútočit.
     
    64
    Další zajímavá možnost Španělů! Morata si v pokutovém území naskočil na Saúlův centr a jeho hlavička prolétla těsně vedle vzdálenější tyče. Ospina se jen ohlédl!
    64. Moratova nebezpečná hlavička
     
    65
    Kolumbie zahrávala rohový kop. James Rodríguez poslal centr na přední tyč, kde číhal připravený Asensio, jež odhlavičkoval míč ven ze šestnáctky.
     
    66
    Koke mohl postupovat středem hřiště na hranici pokutového území, ale raději vrátil míč Nachovi. Španělé sice hrají s míčem, ale Kolumbie dobře brání.
     
    67
    Střídání v týmu Kolumbie: ze hřiště odchází Aguilar, přichází Torres.
    Střídání v týmu Kolumbie: ze hřiště odchází Cardona, přichází Moreno.
     
    68
    Asensio se zpoza hranice pokutového území opřel do odraženého míče. Fotbalista Realu Madrid trefil jen hráče před sebou, který míč srazil na roh.
     
    69
    Španělé v posledních minutách převzali dirigentskou taktovku a nadále se snaží dobývat obrannou tvrz Kolumbie. Obrana hostující reprezentace dnes pracuje opravdu dobře.
     
    70
    Asensio otálel s rozehrávkou na polovině soupeře. Bleskově k němu přistoupil střídající Torres, který španělského fotbalistu stáhl za dres k zemi.
     
    71
    Armero poslal k zemi Kokeho a za svůj nevybíravý skluz si vysloužil žlutou kartu!
     
    72
    Deulofeu obdržel přihrávku k postranní čáře, ale netroufl si na individuální průnik a raději vrátil míč spoluhráčům z obrany. Kolumbii tato hra naprosto vyhovuje.
     
    73
    Morata se v blízkosti rohového praporku pustil do souboje se Zapatou. Kolumbijský stoper svého soka poslal v rámci pravidel k zemi a navíc dostal míč do bezpečí.
     
    74
    Monreal našel parádním centrem do pokutového území Saúla, nicméně druhý jmenovaný si v pokutovém území pomohl nedovoleným zákrokem.
     
    75
    Domácí trenér už je až na hranici svého sektoru a bouřlivě dává svým svěřencům instrukce. Španělé mají posledních patnáct minut na vstřelení branky.
     
    76
    Cuadrado dostihl prudkou přihrávku na pravou stranu, ale nedokázal si poradit s Monrealem. K odraženému balónu se navíc prodral Pedro a Španělsko může zaútočit.
     
    77
    Morata obdržel parádní přihrávku za obranu, ale zbytečně si pustil míč daleko od nohy a nechal se vytlačil mimo střeleckou pozici.
     
    78
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Pedro, přichází Vitolo.
    Střídání v týmu Kolumbie: ze hřiště odchází Falcao, přichází Bacca.
     
    79
    Pepe Reina měl po dlouhé době práci. Reina vystartoval ven z brankové čáry a došel si pro vysoký centr na malé vápno. Kolumbie ale soupeře nepouští do šancí.
     
    80
    Střídání v týmu Kolumbie: ze hřiště odchází Rodríguez, přichází Muriel.
     
    81
    Ospina si zpracoval malou domů, podržel míč a před napadajícím Moratou vyslal dlouhou přihrávku. Jeho odkop propadl až k Reinovi.
     
    82
    Cuadrado přenechal míč Murielovi, který chtěl svému spoluhráči vylepšit pozici, ale jeho pobídka byla příliš prudká a propadla do zámezí.
     
    83
    Asensio vybídl pěknou přihrávkou Deulofea, který se z pravé strany tlačil do pokutového území, ale pozorní stopeři Kolumbie jej vytlačili do zámezí.
     
    84
    Carlos Sanchez přenesl hru z pravé strany na levé křídlo, ale Kolumbie rychle přišla o balón. Španělé se snaží útočit, ale jejich snaha je zatím marná.
     
    85
    Vitolo operoval s balónem na levé straně a rozhodl se najít Asensia. Druhý jmenovaný v jednom ze soubojů schytal ránu do kotníku, ale pokračuje ve hře.
     
    86
    Muriel vlétl do pokutového území, zpracoval si přihrávku z levé strany a obránce Nacho mu na poslední chvíli ukopl balón na rohový kop.
     
    87
    Španělé nadále kombinují s míčem na polovině Kolumbie, ale pozorná defenzíva hostujícího celku drží míč dobrých třicet metrů od branky.
     
    88
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Španělé se nakonec dočkali! Koke si naběhl na přihrávku na levou stranu a poslal parádní centr do vápna. Na míč si naskočil ÁLVARO MORATA, jehož hlavička zapadla k zadní tyči!
    88. Álvaro MORATA - 2:2
     
    89
    Střídání v týmu Kolumbie: ze hřiště odchází Cuadrado, přichází Izquierdo.
     
    90
    Na stadionu je hned mnohem lepší atmosféra! Domácí fanoušci jsou ve varu a hlasitým skandováním ženou Španěly za vstřelením vítězné branky.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90+2
    Španělé se nadále ženou do útoku. Nacho přenesl hru na Vitolu, který vrátil Moratovi. Autor vyrovnávací branky byl faulován a Španělsko bude zahrávat přímý kop.
     
    90+3
    Exekuce přímého kopu se ujal Vitolo. Španělský šikula vymyslel zajímavý centr na malé vápno, ale před Deulofeuem odhlavičkoval míč Zapata.
     
    90+4
    Illaramendi takticky zastavil rodící se akci soupeře a za zmaření šance vidí žlutou kartu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Španělsko nakonec v ofenzivně laděném utkání remizovalo s Kolumbií 2:2! Španělé se přitom ve 23. minutě ujali zásluhou Davida Silvy do vedení. Poté ale Španělsko trošku polevilo a Edwin Cardona pět minut před přestávkou potrestal zaváhání španělských stoperů. Po přestávce pokračovala Kolumbie v aktivní hře aRadamel Falcao ji po rohovém kopu poslal do vedení! Od té doby už byli na hřišti pouze Španělé, ale ti dlouho nemohli najít recept na pozornou obranu. Až v 88. minutě se krásnou hlavičkou prosadil Morata, který napsal gólovou tečku za dnešním duelem.
     
    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 7:1. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 15:16.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (23:30:00)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 23. Silva, 88. Morata – 40. Cardona, 56. Falcao

    Karty:   32. Alba (ESP), 37. Silva (ESP), 90+4. Illaramendi (ESP) – 32. Cuadrado (CLM), 45. D. Sanchez (CLM), 71. Armero (CLM)


    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 7:1. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 15:16.
    Španělsko: Reina – Azpilicueta, Nacho, Piqué (57. Deulofeu), Alba (46. Saúl) – Iniesta (46. Asensio), Illaramendi, Koke – Silva (46. Monreal), Aspas (57. Morata), Pedro (78. Vitolo)
    Náhradníci: Alcantara, de Gea, Kepa, Costa, Deulofeu, Busquets, Monreal, Saúl, Asensio, Morata, Vitolo

    Kolumbie A: Ospina – Arias, Zapata, D. Sanchez (46. Murillo), Armero – C. Sanchez, Aquilar (67. Torres) – Cardona (67. Moreno), Rodriguez (80. Muriel), Cuadrado (89. Izquierdo) – Falcao (78. Bacca)
    Náhradníci: Bacca, Barrios, Borja, Fabra, Gutierrez, Izqueirdo, Medina, Mina, Moreno, Muriel, Murillo, Torres, Vargas
    bahis siteleri