Bělorusko – Bulharsko 2:1 (kon.) | Nizozemsko – Lucembursko 5:0 (kon.) | Švédsko – Francie 2:1 (kon.)
Andorra – Maďarsko 1:0 (kon.) | Faerské ostrovy – Švýcarsko 0:2 (kon.) | Lotyšsko – Portugalsko 0:3 (kon.)
Bosna – Řecko 0:0 (kon.) | Estonsko – Belgie 0:2 (kon.) | Gibraltar – Kypr 1:2 (kon.)
konec
Faerské ostrovy
0:2 (0:1)
Švýcarsko
Pátek 09.06.2017, 20:45 • Tórsvøllur, Torshavn • Kvalifikace MS (Evropa)
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to k tomuto utkání vše, ale zítra se na vás budu těšit u dalších on-line přenosů. Do té doby však na shledanou! (22:42:49)
     
    Dnešní nepříliš atraktivní utkání je u konce a z očekávaného vítězství se radují Švýcarsko. Prakticky celé utkání hostující celek přehrával bezzubé Faerské ostrovy, což nakonec přetavil ve dvě branky. Jako první se ve 36. minutě prosadil Granit Xhaka, díky kterému Švýcarsko ovládlo již první poločas. Ani druhá půle nenabídla nic velkého, avšak v 59. minutě se trefil Xherdan Shaqiri a o vítězi zápasu bylo rozhodnuto. Alpská země je tedy po šesti utkáních ve skupině nadále první a to s plným počtem bodů!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Nyní se Lichtsteiner pro změnu zjevil u brankové čáry u svého brankáře. Bez problémů si ale pohlídal dotírajícího soupeře a následovat bude odkop.
     
    90+2
    Aktivní Stephan Lichtsteiner si to opět namířil dopředu. Tentokrát si ale nachystal míč na střelu, kterou jen o pár decimetrů minul vzdálenější tyč.
     
    90+1
    Po vysokém nákopu Nielsena přišel příliš důrazný zákrok v podání Gilliho Sørensena (FAO). Ten je druhým hráčem, jenž inkasuje žlutou kartu.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje čtyři minuty.
     
    89
    Jeden ze Švýcarů ještě přeci jenom zpracoval centr z levé strany a hrudí posunul míč před Behramiho. Jeho střelecký pokus byl zablokován.
     
    88
    Hraje se převážně ve středu hřiště a zřejmě už neuvidíme nic zajímavého. Nechme se ale překvapit.
     
    87
    V samotném závěru zápasu se ještě gólově toužil prosadit Steven zuber. Jeho technické zakončení na vzdálenější tyč však nebylo přesné.
     
    86
    Nakonec ještě jedno střídání. Blerim Džemaili končí, Remo Freuler začíná.
     
    84
    Závěr zápasu se příliš nevymyká od průběhu utkání. Trochu více se ale dopředu tlačí fotbalisté Faerských ostrovů, kteří by rádi zkorigovali nepříznivý stav.
     
    82
    Faeřané podnikli rychlý průnik na polovinu soupeře, nicméně pozorná obrana Švýcarska se bleskově vrátila a bez problémů soupeře odzbrojila.
     
    81
    Po krátkém ošetření Benjaminsena už se pokračuje ve hře. Šýcarsko míří na útočnou polovinu, ale nějakého velkého tlaku a urputné snahy o vstřelení gólu se zřejmě nedočkáme.
     
    80
    Nyní to vypadalo na faul na Moubandjeho, ale paradoxně je to Fródi Benjaminsen, kdo si ublížil. Pro domácí je nepříjemné, že již nemohou vystřídat.
     
    78
    Poslední minuta zápasu odehraje Eren Derdiyok, jenž vystřídal poměrně nevýrazného Harise Seferoviće.
     
    77
    Ani na druhé straně jsem ale neviděli nic světoborného. Přihrávka Seferoviće sice byla tečována, avšak následný rohový kop skončil jen v Nielsenových rukavicích.
     
    76
    Pouze k Sommerovi teď zamířila nepřesná přihrávka po rychlém protiútoku Faerských ostrovů. Švýcarský brankář ještě nemá ani jeden zákrok.
     
    75
    Nadále jsou Faeřané hodně zatažení. Hostující fotbalisté se ale opravdu netlačí blíže k Nielsenovi, jenž už několik minut nemusel předvést nic zajímavého.

    Lukáš Podleśny

    Branky: 36. Xhaka (Džemaili), 59. Shaqiri (Džemaili)

    Karty:   41. Benjaminsen (FAO), 90+1. G. Sørensen (FAO)


    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 0:6. Střely mimo: 2:10. Rohy: 0:7. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 12:4.
    Faerské ostrovy: Nielsen – Tór Næs, Gregersen (C), J. Troest Davidsen (71. Færø), V. Davidsen – Vatnhamar, Hansson (66. Løkin), Benjaminsen, Justinussen, G. Sørensen – K. Olsen (61. J. Joensen).
    Náhradníci: Gestsson, Hansen – Klettskarð, Justinussen, Askham, Færø, Bartalsstovu, Løkin, Nielsen, Jónsson, J. Joensen, Johannesen.

    Švýcarsko: Sommer – Lichtsteiner (C), Djourou, Akanji, Moubandje – Xhaka, Behrami – Shaqiri, Džemaili (86. Freuler), Mehmedi (62. Zuber) – Seferović (78. Derdiyok).
    Náhradníci: Hitz, Bürki – U. García, Widmer, Lang, Frei, Freuler, Zuber, G. Fernandes, E. Fernandes, Derdiyok, Klose.

    Rozhodčí: Paolo Mazzoleni – Alessandro Giallatini, Filippo Meli (vš. ITA)
    bahis siteleri