Bělorusko – Bulharsko 2:1 (kon.) | Nizozemsko – Lucembursko 5:0 (kon.) | Švédsko – Francie 2:1 (kon.)
Andorra – Maďarsko 1:0 (kon.) | Faerské ostrovy – Švýcarsko 0:2 (kon.) | Lotyšsko – Portugalsko 0:3 (kon.)
Bosna – Řecko 0:0 (kon.) | Estonsko – Belgie 0:2 (kon.) | Gibraltar – Kypr 1:2 (kon.)
konec
Švédsko
2:1 (1:1)
Francie
Pátek 09.06.2017, 20:45 • Friends Arena, Stockholm (SWE) • Kvalifikace MS (Evropa) • Skupina A
Předzápasové kurzy
    FOTO: Švédští fanoušci mohou oslavovat senzační vítězství.
     
    Hugo Lloris ve Stockholmu nepředpovídatelnou chybou v poslední minutě utkání připravil Francii o bod. Švédové slaví senzační vítězství, po kterém mají oba týmy na čele kvalifikační skupiny shodně 13 bodů. Olivier Giroud sice poslal Francii sedm minut před přestávkou do vedení, jenže Jimmy Durmaz ještě před ní vyrovnal a v poslední minutě utkání i s nastavením potrestal špatný odkop a výběh Huga Llorise střelou ze středového kruhu Ola Toivonen, který v souboji o první místo vystřelil Švédsku zlaté tři body. Konečný výsledek. Švédsko 2 Francie 1. (22:46:37)
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3. Ola TOIVONEN - 2:1
     
    90+3
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Hugo Lloris katastrofální chybou v závěru nastavení připravuje Francii o bod a Friends Arena propuká obrovskou radostí! OLA TOIVONEN využil velice špatného odkopu Huga Llorise, který přišel daleko za hranicí šestnáctky, čehož domácí útočník využil a ze středového kruhu napálil míč do brány! Nepředvídatelný konec a senzační vítězství Švédska.
     
    90+2
    Za pár okamžiků se rozeběhne poslední minuta utkání a Švédsko si zřejmě s Francií body rozdělí.
     
    90+1
    Robin Olsen s obtížemi vyboxoval nebezpečný centr a Thomas Lemar napřáhl na hranici šestnáctky k halfvoleji, který o přibližně metr minul vzdálenější pravý horní roh brány!
     
    90+1
    Benjamin Mendy poslal do šestnáctky z levého křídla přízemní centr, který na přední tyči odvrátil Victor Lindelöf. Mezitím byly nad rámec zápasu nastaveny 3 minuty.
     
    90
    Vzhledem k současnému hernímu projevu Švédska je evidentní, že domácí budou s remízou spokojení. Fanoušci v hledišti také vypadají spojeně. Možná, že nakonec budou šťastní úplně všichni.
     
    88
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Marcus Berg, přichází John Guidetti.
     
    88
    Thomas Lemar se dostal po odvráceném centru z pravé strany k pohotové střele, která zpoza šestnáctky sice mířila k levé tyči, jenže nebyla dostatečné prudká a umístěná na to, aby si s ní Robin Olsen neporadil a neukryl míč v náručí.
     
    87
    Švédsko se nemůže dostat k míči a hra se odehrává na jeho polovině. Dokáží Francouzi znovu vyhrát o jeden gól?
     
    86
    Francie se nadechuje k závěrečnému náporu a diváci ve Friends Areně ve Stockholmu začínají být hodně nepřátelští.
     
    85
    Benjamin Mendy si sice na levé straně míč příliš předkopl, na brankové čáře ale stačil odcentrovat a Olivier Giroud se chtěl pokusit na vzdálenější pravé tyči o nůžky, nakonec si to ale rozmyslel. Zřejmě proto, že by jednoho z hráčů Švédska možná nakopl nepříjemně do hlavy. Těžko říci.
     
    84
    Paul Pogba krásně přenesl hru z pravé strany doleva na Thomase Lemara, který opět posílal míč do šestnáctky, na vzdálenější pravé tyči ho ale stáhl ze vzduchu Robin Olsen.
     
    83
    Hugo Lloris přepadl uprostřed šestnáctky přes jednoho z hráčů Švédska, aby míč po nebezpečném kolmém pasu za obranu vyboxoval do bezpečné vzdálenosti, což se mu podařilo.
     
    82
    Navzdory několika nebezpečným střelám po přestávce marně čekáme na gól, který by v souboji dvou týmů z čela skupiny přinesl jednomu nebo druhému týmu vítězství a tři body.
     
    81
    Střídající Thomas Lemar posílal do šestnáctky z levé strany hřiště velmi nebezpečný střílený centr, po kterém se na vzdálenější pravé tyči natahoval jeden z jeho spoluhráčů, jenže marně. Míč skončil v zámezí a Robin Olsen odkopával od brány.
     
    80
    První a již avizovaný vzájemný zápas mezi Francií a Švédskem skončil 11. listopadu v závěru loňského roku vítězstvím fotbalistů Galského kohouta, kteří vyhráli 2:1. Dnes nejsme daleko od toho, aby se výsledek zopakoval. Je k tomu ale potřeba jedna přesná střela.

    Tomáš Reiner

    Branky: 43. Durmaz (Augustinsson), 90+3. Toivonen – 37. Giroud

    Karty:   65. P. Pogba (FRA)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 4:6. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 7:12.
    Švédsko: Olsen – Lustig, Lindelöf, Granqvist (C), Augustinsson – Durmaz (76. Claesson), Johansson, Ekdal (77. Seb. Larsson), Forsberg – Berg (88. Guidetti), Toivonen.
    Náhradníci: Linde, Nordfeldt – M. Olsson, Seb. Larsson, Guidetti, Helander, Hiljemark, Krafth, Claesson, P. Jansson, Sam Larsson, Nyman.

    Francie: Lloris (C) – Sidibé, Koscielny, Varane, Mendy – Matuidi, P. Pogba – Moussa Sissoko, Griezmann (75. Mbappé), Payet (76. Lemar) – Giroud.
    Náhradníci: Aréola, Costil – Jallet, Kimpembe, Lemar, Dembèlé, Mbappé, Kanté, Rabiot, Digne, A. Lacazette, Umtiti.

    Rozhodčí: Martin Atkinson. Asistenti: Stephen Child, Stuart Burt. Čtvrtý rozhodčí: Michael Oliver (všichni ENG)
    bahis siteleri