Liberec – Teplice 0:2 (kon.) | Třinec – Opava 1:1 (kon.)
konec
FK Třinec
1:1 (0:1)
Slezský FC Opava
Středa 14.06.2017, 17:00 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2 000 míst) • Celostátní liga staršího dorostu • Baráž
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli všechno. Děkuji za pozornost a doufám, že jste byli s přenosem spokojeni. Přeji hezký večer a u dalších přenosů se těším, na počtenou. (18:53:33)
     
    Utkání sledovalo 221 diváků.
     
    Odveta se odehraje v Opavě již tuto sobotu od 11:00.
     
    Třinečtí fotbalisté mohli poprvé vyrovnat po hodině hry, kdy Chloňův přetažený centr skoro zapadl na zadní tyč. Na poslední chvíli zasáhl brankář Vyklický. Srovnat se domácím povedlo až dvanáct minut před koncem, kdy se po dlouhém vhazování prosadil Lanc. V závěru byla aktivnější Opava, ale Kolísek hlavičkoval po centru Hurty ve velké šanci vedle. Utkání tak skončilo remízou 1:1 a do odvety mají lepší pozici hosté z Opavy.
     
    90+3
    Utkání skončilo.
     
    90+3
    Slezský FC nakopl míč před branku a Třinec přečkal zřejmě poslední ošemetnou situaci. Utkání nejspíš skončí remízou.
     
    90+2
    Jan Lasota (TRI) vybojoval balon nedovoleným způsobem, nespokojil se s výrokem sudího a zakopl míč. Žlutá karta.
     
    90+1
    Opava přečkala třineckou šanci, navíc domácí Kvapil ve vápně fauloval. Rychlého střílená přihrávka došla až ke Kubikovi.
     
    90
    Radim Keller (OPA) trefil Nieslanika rukou do obličeje a obdržel žlutou kartu. Nastavují se tři minuty.
     
    89
    Vyklického výkop trefil napadajícího Nieslanika, ale naštěstí pro Opavu se míč odrazil do zámezí. Opavský gólman vykopává.
     
    88
    Hurtův centr nalezl na zadní tyči připraveného Kolíska, ale ten v obrovské šanci netrefil hlavou branku!
     
    87
    Opava se stěhuje do útoku, Hurta bude kopat roh.
     
    86
    Marek Socha odchází ze hřiště, střídá ho Tomáš Fusek. Chloň vhodil míč na Lance, který přihrál Kubikovi. Následuje dlouhý výkop.
     
    85
    Dybal se v pokutovém území dostal k hlavičce a vyplašil brankáře Kubika. Ten nakonec nemusel zasahovat, ačkoli celou situaci kontroloval.
     
    83
    Nieslanik posunul míč do postranní čáře a Kvapil unikal do dobré šance. Obešel Kolíska, ale proti Štefkovi už zbytečně přibrzdil celý útok a o míč přišel.
     
    82
    Dybal podržel čas u rohového praporku, ale pak ho domácí o míč stejně okradli. Po třineckém vhazování nakopl Lanc dopředu.
     
    81
    M. Petružálek posunul míč na Nieslanika, ale ten byl v ofsajdu. Další třinecký hráč už se před brankářem Vyklickým k balonu nedostal.
     
    79
    Filip Souček odchází ze hry, nastupuje Dominik Dybal.
     
    78
    Třinec právě vstřelil branku!
    Domácí mužstvo zničehonic vyrovnává stav utkání! Dlouhé vhazování Nieslanika propadl až do pokutového území, kde se k balonu protlačil MICHAL LANC a zamířil přesně k tyči – 1:1!
     
    77
    Hurtův rohový kop neznamenal nebezpečí pro Kubikovu branku, a tak mohl domácí gólman rychle rozehrát. Ani domácí se ale v útoku neprosadili.
     
    76
    S přibývajícím časem by měl sílit třinecký tlak, ale domácí musejí myslet také na zadní vrátka. Výsledek se totiž počítá do odvety.
     
    75
    Opava ubránila přímý kop a vyrazila do brejku. Nový muž na hřišti M. Petružálek zastavil Musilu ukázkovým skluzem a odehrál míč do autu.
     
    74
    Jan Latocha si poranil levou nohu a musí ze hry. Třinečtí tak potřetí v zápase střídají a do hry nastupuje Matouš Petružálek.
     
    72
    Kvapil zůstal po jednom ze soubojů ležet a Samiec zakopl míč do autu. Nyní už je Kvapil v pořádku, Třinec pokračuje s míčem.
     
    71
    Druhé střídání v týmu Opavy. Vít Veselý odchází na střídačku, novým hráčem na trávníku se stává Roman Litwiak.
     
    70
    Kolísek nedokázal odkopnout balon a ideálně jej připravil ke střele Nieslanikovi. Tomu však nesedla střela z dobré pozice podle představ.
     
    68
    Lasota lacině ztratil míč na polovině hřiště a Opava přešla do rychlé akce po levé straně. Socha se ale do šestnáctky neprodral.
     
    67
    Hřiště opouští třinecký kapitán Jiří Cieslar (TRI) a kapitánskou pásku přebírá Nieslanik. Trenér Sostřonek posílá do hry Michala Kvapila.
     
    66
    Třinec se v rozehrávce dostal pod tlak a brankář Kubik musel daleko z branky. Ve skluzu odehrál míč alespoň do zámezí.
     
    64
    Centr J. Cieslara vypadl brankáři Vyklickému, ale od bránícího Hurty se mu odrazil zpět do náruče. Teď měli hosté štěstí.
     
    63
    Latocha se zprava prodral až do šestnáctky, ale pak už to s kličkovanou přehnal. Opava ho ke střele nepustila.
     
    62
    Poprvé v utkání sahá do sestavy trenér Skácel. Pro Matěje Vránu utkání skončilo, poslední půlhodinu místo něj odehraje Martin Musila.
     
    61
    Samiecův centr sice před branku nedolétl, ale Třinec zůstal u míče. Chloňův centr skoro zapadl do branky, Vyklický zasahoval na poslední chvíli!
     
    60
    Hurtova střela z velké vzdálenosti Kubika nevystrašila.
     
    59
    Oba hráči jsou nakonec v pořádku a pokračují ve hře. O výkopu Kubika bojuje Latocha s bránícím Štefkou.
     
    58
    Rychlý vlétl před bránou do gólmana Kubika a oba dva jsou otřeseni. Na hřiště jsou povoláni členové realizačního týmu.
     
    57
    Souček s Vránou se prokombinovali až k zakončení a střelu druhého jmenovaného vyrazil Kubik. Hurta bude kopat roh.
     
    55
    Třinečtí střídají, ze hry je stažen Denis Štefánik a nastupuje Andrej Ceniga. Domácí fotbalisté drží míč na polovině hřiště.
     
    54
    Součkovi se nepodařil centr z nadějné pozice, zato J. Cieslar měl při průniku dopředu štěstí dost. Třinec se usazuje na útočné polovině.
     
    53
    Hurta se posunul o pár desítek metrů a znovu vhodil míč do hry. Opava bojuje s domácími obránci u rohového praporku.
     
    52
    Třinečtí dorostenci kombinovali na polovině hřiště, ale dál už jim to nejde. Opava vybojovala balon a Hurta se chystá vhazovat.
     
    51
    Hra nemá na startu druhé půle bůhvíjaký spád. Souček se natlačil k odraženému míči za šestnáctkou, ale střílel jen nad branku.
     
    49
    Vyklickému se nepovedla rozehrávka, jenže Třinec svou šanci doslova zpackal. Michal Lanc (TRI) potom u postranní čáry fauloval Veselého a obdržel žlutou kartu.
     
    48
    Kolísek sice z těžké pozice balonem vzduchem nalezl Sochu, ale ten nemohl hrát kvůli ofsajdu. Slezský FC stejně zůstal u míče.
     
    47
    Hurtův centr tečoval hlavou Rychlý, což bylo pro hosty možná špatně. Na zadní tyči totiž číhali další dva hráči, které však balon minul.
     
    46
    Lanc si v souboji s Kuzníkem několikrát pomohl faulem. Opava rozehrává zkraje druhého poločasu přímý kop z levé strany.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Opavě vyšel vstup do zápasu mnohem lépe a už ve druhé minutě mohla otevřít skóre. Socha ovšem hlavičkoval těsně nad branku. O minutu později už se hosté radovali. Další Sochova hlavička se odrazila od tyčky, ale brankář Kubik si balon nešťastně srazil do vlastní branky. Agilní Socha se prodral do další šance v deváté minutě a nastřelil levou tyčku.

    Třinečtí zpočátku zápasu místy doslova hořeli a brankář Kubik je musel zachraňovat proti hlavičce Kolíska. V dalším průběhu zápasu domácí přebrali iniciativu hry, ale dlouho se nemohli propracovat do žádné šance. Zdlouhavá rozehrávka a nepřesnosti trápily třinecké dorostence. V největší šanci Latocha místo zakončení ještě hledal Štefánika.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:01.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Keller se Součkem se hezky prokombinovali po pravé straně až k centru. Paholík musel v těžké pozici odvracet na roh.
     
    44
    Ještě předtím, než míč dolétl před branku, se octl v autu. Vyklický si staví balon a bude vykopávat.
     
    43
    Latocha nastřelil Kolíska v šestnáctce a domácí fanoušci a hráči si žádali penaltu. Místo toho bude Třinec rozehrávat roh.
     
    42
    Latocha se na pravém křídle zbavil Štefky, pronikl do šestnáctky, ale místo střely ještě přihrával Nieslanikovi! Tento záměr přečetl Kolísek a zachránil Opavu.
     
    41
    Samiec to v souboji s Veselým na půlce hřiště přehnal s agresivitou a fauloval. Kolísek se chystá kopnout míč před bránu.
     
    39
    Štefánikův centr neprošel před branku, Opava se brání velmi svědomitě. Na druhou stranu už ani hosté nejsou v útoku tak nebezpeční.
     
    38
    Chloň špatně přihrál a následně byl potrestán tvrdým střetem s Hurtou. O faul se nejednalo, Opava bude vhazovat.
     
    37
    Paholík si navedl míč na polovinu hřiště a přihrál vzduchem na Wilka. Ten ovšem v souboji s přesilou neuspěl.
     
    36
    Třinec změnil taktiku z krátkých přihrávek a snaží se spíše nakopávat. Zatím však domácí z osobních soubojů neprofitují.
     
    35
    J. Cieslar našel ve vápně Latochu, ale ten se zakončením nepopasoval dobře. Následně fotbalisté Třince ve vápně faulovali.
     
    34
    Samiecova střela byla zablokovaná, Lasotovu přihrávku potom před Wilkem odklidil Vrána na roh. Rozehrávat bude J. Cieslar.
     
    33
    Více než půl hodiny čekají Třinečtí na svou první šanci, ba na první střelu na branku. Opavě vychází první barážové utkání mnohem lépe.
     
    32
    Samiec vybojoval míč ve středovém kruhu, ale nepřihrál včas a znovu o něj přišel. Kubik odehrál míč těsně před napadajícím Veselým.
     
    31
    Kubik možná trochu zaváhal, ale nakonec byl v souboji s Vránou u míče dříve. Jenže třinecká rozehrávka je poté hodně kostrbatá.
     
    30
    Průnik Lasoty a J. Cieslara byl bezpečně zastaven, Třinec se trápí v souhře. Jako by byli domácí příliš nervózní, balon nemohou dostat pod kontrolu.
     
    28
    Chloň ve skluzu trochu nešťastně trefil Sochu na stojnou nohu, ale nakonec se vše obešlo bez žluté karty. Hosté rozehráli nakrátko.
     
    27
    Opava si poradila s dlouhým vhazování Nieslanik, ale protiútok se jí nepovedlo založit. Zanedlouho střílel z dálky nepřesně Samiec.
     
    26
    Opava je po standardních situacích nebezpečná, Třinec ale protentokrát skrumáž před Kubikem ustál. Lanc odkopl na půlku.
     
    25
    Hurta kroutil míč do prostoru před Kubikem, ale jeden z domácích obránců dokázal odhlavičkovat alespoň na roh.
     
    24
    Lasota ztratil balon na polovině hřiště a musel zabrat dozadu. Byl z toho faul a Hurta bude kopat další nebezpečný přímý kop.
     
    23
    Wilk nedokázal odhlavičkovat balon z levé strany a pustil do hry Vránu. Souček později pokazil centr, rozehrává Kubik.
     
    22
    Hurta se po rohu Opavy tlačil do zakončení, ale neprocpal se přes Lasotu. Třinec se ubránil jen za cenu osvobozujícího odkopu.
     
    20
    Matěj Vrána (OPA) bránil třineckým hráčům v rozehrávce, a ti jej zblízka nastřelili. Zasloužená žlutá karta pro záložníka hostů.
     
    18
    Latocha stihl na poslední chvíli přihrát napravo Štefánikovi, jenže tomu centr vůbec nevyšel. Vyklický rozehrává v klidu od branky.
     
    17
    Hurta našel svým centrem na přední tyči Sochu, ale ten hlavičkoval v těžké pozici mimo branku.
     
    16
    Kuzník se se štěstím prodral přes tři hráče a vykoledoval si faul. Modro-žlutí budou rozehrávat standardní situaci z levé strany.
     
    15
    Vypadá to, že se domácí dorostenci po špatném začátku osmělili. Dlouho nepustili Opavu před Kubika a sami se tlačí do útoku.
     
    14
    Štefánik přihrál do tandemu nabíhajícímu Chloňovi, jehož centr Opava zablokovala. Hosté nepustili dovnitř ani balon od Štefánika.
     
    12
    Lasota hledal cestu před branku z levé strany, ale ve střetu s Kellerem se provinil nedovoleným zákrokem.
     
    11
    Nieslanik na polovině hřiště fauloval Rychlého a Slezský FC zůstává u balonu. Třinečtí se těžko dostávají do hry.
     
    10
    Po rohu Hurty hlavičkoval ve vyložené pozici Kolísek, ale brankář Kubik byl připraven! Třinec je pod velkým tlakem Opavy.
     
    9
    Socha se zleva přes Chloně prodral do šestnáctky a kroutil míč k tyči. Jeho střela se ale právě od tyčky odrazila na roh!
     
    8
    Hurtův přetažený centr z levé strany skončil na horní síťce Kubikovy branky. Po výkopu domácího gólmana se míč vrací jako bumerang.
     
    7
    Lasota odcentroval z levé strany do pokutového území, ale Latocha si balon nepřebral. Třinečtí čekají na první zakončení.
     
    6
    Rychlý si nachystal míč na levou nohu a ze střední vzdálenosti zkusil štěstí. Kubik tentokrát zasahovat nemusel.
     
    5
    Lanc raději odhlavičkoval míč do autu a Opava zůstala na útočné polovině. S Veselým měl na hranici šestnáctky problémy Chloň.
     
    4
    Slezskému FC tak vyšel vstup do důležitého utkání skvěle a podařilo se mu vstřelit hodnotný gól na hřišti soupeře.
     
    3
    Opava právě vstřelila branku!
    Další nebezpečná situace před třineckou brankou už končí gólem! Marek Socha si v pokutovém území našel odražený balon, hlavou trefil levou tyčku, ale brankář MAREK KUBIK si míč následně nešťastně srazil za svá záda – 0:1!
     
    2
    Opava zahrozila ve své první akci po pravé straně a hned to zavánělo prvním gólem. Socha hlavičkoval z úrovně penalty těsně nad branku!
     
    1
    První půle odstartovala, výkop měli domácí. Wilk na levém křídle ztratil míč v souboji s Vránou. Balon pro Třinec získal zpět Lasota.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Třinečtí hráči budou hrát v bílých dresech, Opava v modro-žluté kombinaci. Už nastupují i rozhodčí.
     
    V Třinci se všechno chystá na start baráže, pro klub jde v kategorii dorostenců o historickou událost. V plném proudu jsou rozcvičky obou mužstev. Hrát se nebude na Městském stadionu, kde Třinečtí odehráli celou sezonu, ale na stadionu Rudolfa Labaje, kde hrává zápasy druhé ligy třinecké A-mužstvo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Fotbal Třinec: Kubik – Chloň, Lanc, Paholík, Wilk – Štefánik, Samiec, J. Cieslar (C), Lasota – Latocha, Nieslanik. Trenér: Petr Sostřonek.
    Náhradníci: Misiorz – Potůček, V. Cieslar, Ceniga, M. Petružálek, Kvapil, Zahaluk.

    SFC Opava: Vyklický – Keller, Kolísek, Štefka, Hurta – Rychlý (C) – Vrána, Souček, Kuzník, Socha – Veselý. Trenér: Alois Skácel.
    Náhradníci: Mosler – Hájek, Fusek, Dybal, Litwiak, Schlossár, Musila.

    Rozhodčí: Jakub Vojkovský – Jakub Mojžíš, Jakub Bureš.
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k barážovému utkání mezi dorostenci Třince a Opavy, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat. Můžete připojit hashtag #TRIvOPA.
     
    PROGRAM BARÁŽE

    Středa 14. června, 11:00, Liberec:
    FC Slovan Liberec – FK Teplice 0:2 (0:2)

    Středa 14. června, 17:00, Třinec:
    FK Fotbal Třinec – Slezský FC Opava

    Sobota 17. června, 11:00, Teplice:
    FK Teplice – FC Slovan Liberec

    Sobota 17. června, 11:00, Opava:
    Slezský FC Opava – FK Fotbal Třinec
     


    SLEZSKÝ FC OPAVA

    Podle výsledků opavských dorostenců bylo od počátku sezony víceméně jasné, že budou v nejvyšší soutěži bojovat o přežití. V dorostenecké lize rozhodují po remíze penalty, které ovšem Slezskému FC vůbec nevycházeli. Fotbalisté pod vedením kouče Aloise Skácela nevyhráli za celou sezonu jediný penaltový rozstřel, naopak osm jich ztratili. Do posledního kola musela Opava dokonce bojovat o místa v baráži, tak aby rovnou nesestoupila do druhé ligy. Díky vítězství 4:3 na hřišti Slovácka a porážce Jihlavy v Karviné v nastavení se to nakonec Opavě podařilo.

    Poslední utkání Opavy:

    33. kolo, sobota 10. června, 11:00, Staré Město:
    1. FC Slovácko – Slezský FC Opava 3:4 (0:3)
    Branky: 58. a 64. Janša, 89. Řihák – 16. a 34. Veselý, 13. Socha, 50. Vrána. Diváci: 80.

    Sestava Opavy: Vyklický – Souček (78. Dybal), Štefka, Vrána, Socha (79. Fusek), Veselý (87. Litwiak), Keller, Rychlý (C), Kuzník, Kolísek, Hurta. Trenér: Skácel.

    Dorosteneckou ligu opanovala pražská Sparta. Suverénně poslední Hlučín a sedmnáctá Jihlava sestoupily přímo do druhé ligy, přičemž Teplice a Opava budou hrát v baráži.
     


    FK FOTBAL TŘINEC

    Nejstarší dorostenci hrají v Třinci dlouhá léta ve druhé nejvyšší soutěži. Tuto sezonu sice zahájili svěřenci trenéra Petra Sostřonka sérií jedenácti zápasů bez porážky, ale v závěru podzimní části dvakrát klopýtli. První místo pak na jaře definitivně přepustili Frýdku-Místku, kterému doma podlehli 0:2. Vedle přímého postupu z prvního místa ale zůstávala pro Třinec ve hře varianta druhé příčky a následné baráže. O tu bojovali Třinečtí do posledního kola, v němž potřebovali porazit Prostějov o dvě branky. Zvládli to, zvítězili 3:0 a prodloužili si sezonu.

    Poslední utkání Třince:

    14. kolo, čtvrtek 8. června, 15:00, Třinec:
    FK Fotbal Třinec – 1. SK Prostějov 3:0 (0:0)
    Branky: 74. a 83. Nieslanik, 63. Lasota.
    Diváci: 123.

    Sestava Třince: Bocek – Konečný (76. Wilk), Lanc, Paholík), J. Cieslar (C), Lasota (88. Zahaluk), Samiec, Latocha (85. Ceniga), Nieslanik, Štefánik (67. Kvapil), Chloň. Trenér: Sostřonek.

    Z moravskoslezské části druhé nejvyšší soutěže postoupil mezi elitu Frýdek-Místek a Třinec si vybojoval místo v baráži. Českou skupinu druhé ligy opanoval tým Bohemians 1905, z druhého místa pak prošel do baráže Liberec.
     
    Příjemné odpoledne z Třince přeji všem fanynkám a fanouškům mládežnického fotbalu! Vítejte při sledování textového online přenosu z utkání baráže o dorosteneckou ligu. Této soutěže se účastní čtyři mužstva rozdělená do dvou dvojic. Dva týmy si v příští sezoně zahraje mezi dorosteneckou elitou, zbylé dva ve druhé nejvyšší soutěži. V tomto přenosu se zaměříme na první utkání mezi dorostenci FK Fotbal Třinec a Slezský FC Opava. Zápas začíná na třineckém stadionu Rudolfa Labaje v 17:00. Přenosem vás provede Ondřej Zoubek. Hezkou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Ondřej Zoubek

    Branky: 78. Lanc – 3. Kubik (vla.)

    Karty:   49. Lanc (TRI), 90+2. Lasota (TRI) – 20. Vrána (OPA), 90. Keller (OPA)


    FK Třinec: Kubik – Chloň, Lanc, Paholík, Wilk – Štefánik (55. Ceniga), Samiec, J. Cieslar (C) (67. Kvapil), Lasota – Latocha (74. M. Petružálek), Nieslanik.
    Trenér: Petr Sostřonek.

    Náhradníci: Misiorz – Potůček, V. Cieslar, Ceniga, M. Petružálek, Kvapil, Zahaluk.

    Slezský FC Opava: Vyklický – Keller, Kolísek, Štefka, Hurta – Rychlý (C) – Vrána (62. Musila), Souček (79. Dybal), Kuzník, Socha (86. Fusek) – Veselý (71. Litwiak).
    Trenér: Alois Skácel.

    Náhradníci: Mosler – Hájek, Fusek, Dybal, Litwiak, Schlossár, Musila.

    Rozhodčí: Jakub Vojkovský – Jakub Mojžíš, Jakub Bureš

    Diváci: 221
    Sobota 17.06.2017
    Opava - Třinec 4:1

    Branky: 7. Veselý, 72. Dybal, 79. Litwiak, 83. pAHOLÍK (vla.) – 29. Štefánik

    Karty:   40. Samiec (TRI), 85. pOTŮČEK (TRI)

    bahis siteleri