Bulharsko – Anglie 0:2 (kon.) | Německo – Nizozemsko 1:4 (kon.)
konec
Německo
1:4 (0:0)
Nizozemsko
Pondělí 03.07.2017, 18:00 • David Petriashvili Stadium (Tbilisi) • Mistrovství Evropy U19 • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    Tohle je pro dnešní den ode mne vše, díky za pozornost, přeji krásný zbytek pondělního dne a někdy příště, například u fotbalu devatenáctiletých, na počtenou. (20:01:42)
     
    A utkání je u konce! První půle nám toho moc nenabídla, naopak ta druhá byla na šance a branky, pro fanouška útočného fotbalu, i náročná! Němečtí hráči začali druhou půli ve velkém stylu a hned jejich první útočná akce skončila brankou a jejím autorem byl Barkok! Ihned 3 minuty poté ale dokázali hráči Nizozemska vyrovnat. Konkrétně Joel Piroe rozjel „svůj“ druhý poločas! V 65. minutě totiž dodal svému týmu vedení a v 79. minutě ho dokonce navýšil na dvoubrankové! I přes velký závěrečný tlak Němců se dokázali po čtvrté v dnešním utkání prosadit hráči v oranžových dresech, dílo dokonal Jornell Grot!

    Nizozemci si tak berou do hlavní skupinové fáze Mistrovství Evropy hráčů do 19 let první 3 body, které pro ně budou mít jednoznačně velkou cenu, jelikož v tomto utkání rozhodně nebyli favority!

    V příštím utkání skupiny B se dnešní vítěz z Nizozemska utká s ambiciózní Anglií, Němci pak s výběrem Bulharska.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Němci se ještě snaží o nějaký útok, zatím ale marně.
    90+1. Jay-Roy Jornell Grot - 1:4
     
    90+1
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Tu ale hráči Nizozemska ani nepotřebují! Prosazují se i bez pokutových kopů! Dilrosun posunul míč na nabíhajícího JAY- ROYE JORNELL GROTA, který se svými rychlými nohami dostal ještě blíže Bansenovy branky, načež jej i tvrdou střelou pod břevno překonal! Hráči v oranžových dresech tak již mají zcela výmluvný náskok a rozhodně jim ani nebudou vadit 4 minuty navíc, které sudí nastavil nad rámec základní hrací doby!
     
    90+1
    Hráči Nizozemska se po další brejku dožadují odpískání pokutového kopu, ten jim ale sudí nenechá.
     
    90
    Hráči Německa se pochopitelně vší silou derou do útoku, jejich nepřesnosti je ale připravují o možnost ohrožení soupeřovy branky, načež opět musí čelit protiútoku Nizozemců.
     
    89
    Další nepovedený pokus jednoho z Německých hráčů končí v zámezí, pokračovat tak bude Bijlow odkopem od branky.
     
    88
    Němci logicky otevřeli své obrané linie, načež ale kvůli nepřesné kombinaci musí čelit častým brejkům soupeře.
     
    87
    Geiger se ujal rozehrávky standartní situace z nějakých 30-ti metrů, jeho pokus proskákal až k brance, kde se vynikajícím zákrokem prezentoval Bijlow!
     
    86
    Po centru z levého křídla se k hlavičce dostal Amenyido, jeho pokus ale letěl příliš vysoko a netrefil tak branku Nizozemského ochránce svatyně!
     
    85
    O nebezpečnou střelu zpoza vápna Nizozemců se postaral Geiger, jeho pokus sice měl razanci, ale postrádal směr a zamířil přímo do náruče připraveného Bijlowa!
     
    85
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Ferdi Kadioglu, přichází Jay-Roy Jornell Grot.
     
    84
    A opět Kadioglu na zemi, tentokrát už ho ale hlavní sudí posílá za lajnu, kam se pochopitelně hráči Nizozemska příliš nechce.
     
    83
    Vysoké tempo utkání jak v prvním, tak ve druhém poločasu má za následek časté křeče hráčů obou týmů, hra byla na chvíli přerušena poté, co ji dostal zřejmě Kadioglu.
     
    82
    Oba týmy střídaly, zatím co Němci posílili útočné řady, trenér Nizozemska pochopitelně zhustil obranu. Můžeme tedy čekat tzv. autobus od hráčů v oranžových dresech?
     
    81
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Jonas Busam, přichází Bote Baku.
     
    80
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Che Nunnely, přichází Noa Lang.
    79. Joël PIROE - 1:3
     
    79
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    To co se ale dlouho nedařilo Němcům se podařilo jejich soupeřům! De Wit prostrčil míč rozhozenou obranou Německa na nabíhajícího JOELA PIROEA, který poté přízemní střelou okolo Bansena dokonal svůj dnešní hattrick!
     
    78
    Akci Nizozemců teď zastavil hlavní sudí, který byl aktérem nepovedené přihrávky do pokutového území. Pokračovat tak mohou Němci, kteří se rozhodně musí pokusit o vyrovnávací branku!
     
    77
    Ihned po střídání se o nebezpečnou střelu z levé strany pokusil Raum, jeho přízemní pokus ale Bijlow dokázal pohotovým zákrokem vytěsnit!
     
    76
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Robin Hack, přichází David Raum.
     
    76
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Görkem Saglam, přichází Tobias Warschewski.
     
    75
    Po nepovedené akci Němců zůstal ležet na trávníku jeden z Nizozemských borců, už se ale pomalu zvedá, zřejmě bude muset za lajnu.
     
    73
    V další velké šanci byli hráči Německa, po vysoké přihrávce za obranu se ale vytáhl Bijlow, který dokázal míč vyrazit do bezpečí!
     
    72
    O řadu zblokovaných střel se postarali hráči Německa, nakonec vše skončilo až v zámezí a odkopem od své svatyně tak bude pokračovat Bijlow.
     
    71
    Krátce po skončení přestávky, kterou nařídil hlavní sudí, se hráči Nizozemska mohou pokusit o další ohrožení branky Němců z rohového kopu.
     
    68
    Opět následuje krátká přestávka na občerstvení.
     
    67
    Jak byla první půle na vyložené šance bídná, teď se jich přímo nemůžeme nabažit! Další útočnou akci Němců zastavil pomezní sudí, který signalizoval ofsajdové postavení!
    65. Joël PIROE - 1:2
     
    65
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle je takřka neuvěřitelné! Nizozemci otáčí skóre! Po centru od rohového praporku se výbornou rybičkou dostal k pokusu hlavou De Wit, jeho střela ale nebyla přesná, ke štěstí Nizozemska tam ale stál autor první branky JOEL PIROE a pohotově ramenem dostal míč za záda Bansena!
     
    64
    Z nebezpečného přímého kopu z nějakých 20 metrů se pokusil Dilrosun o přímou střelu, tu ale dokázal vynikajícím zákrokem vytěsnit Bansen!
     
    63
    To je šancí, to je šancí! Na dvakrát se pokoušel z velké blízkosti Bansenovy branky dostat míč na volného Dilrosuna Nunnely, ani jednou se mu to ale nepovedlo a Němci tak mohou být rádi, že ještě nakonec neprohrávají!
     
    62
    Holandský brankář podruhé v akci! Tentokrát dokázal dokonce udržet míč v rukavicích poté, co se o přízemní střelu pokusil zřejmě Amenyido!
     
    61
    Do obrovské šance se dostali opět hráči Německa, po přihrávce Amenyida skrz celým vápnem Nizozemska se dostal k míči Barkok, jeho střelu takřka do odkryté branky ale dokázal skvělým zákrokem vytěsnit Bijlow!
     
    60
    Velkou hrubkou se teď prezentoval hlavní sudí, který svým chybným přerušením hry zhatil gólovou akci Němců!
     
    58
    Ve vápně Němců byl zřejmě tvrdě atakován Kadioglu, jeho znamení ale sudí nevyslyšel a pokračuje se ve hře bez přerušení.
     
    57
    Následně se po individuálním průniku po pravém křídle pokusil o střelu z velkého úhlu Dilrosun, jeho střelu ale pohotově vytěsnil Bansen!
     
    56
    Holanďané se snaží čím dál více držet míč na svých kopačkách, to jim ale ztěžují Němci aktivním napadáním.
     
    55
    Hra se poněkud uklidnila a hráči Nizozemska pomalu dostávají míč na polovinu soupeře.
     
    53
    Následný centrovaný míč do pokutového území ale našel pouze Bijlow, který míč pevně sevřel ve své náruči a může rozehrávat.
     
    52
    Němci se nyní usadili na polovině soupeře, kde budou zahrávat snad třetí autové vhazování po sobě. Následně je faulován Saglam a Němečtí hráči tak budou mít dobrou příležitost na navrácení si vedení!
     
    50
    Hráči Nizozemska hned po zmocnění se míče měli další příležitost, obrana Německa ale na poslední chvíli možné nebezpečí zažehnala!
    49. Joël PIROE - 1:1
     
    49
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    A Holanďané odpovídají v nejkratším možném rozmezí! Z nakrátko rozehraného rohového kopu se odhodlal k centru Dilrosun, na míč si nejvýše a nejpřesněji vyskočil Joel Piroe a dokázal i překonat Bansena! Nádherný začátek druhého dějství!
     
    48
    Hráči Nizozemska tak budou muset lehce otevřít obranu a snažit se o vstřelení vyrovnávací branky. Snad konečně začne být hra na trávníku zajímavější!
    47. Aymen BARKOK - 1:0
     
    47
    Německo právě vstřelilo branku!
    A hráči Německa se ihned po první akci druhého dějství dostávají do vedení! Z pravého křídla si naběhl na hranici pokutového území soupeře Friede, následně střílenou přihrávkou přenesl míč na jeho druhou stranu, kde ho našel a s přehledem, do odkryté branky uklidil AYMEN BARKOK!
     
    46
    Úvodní rozehrávky druhého dějství se ujali hráči Německa, kteří tak mohou rozjet první útočnou akci.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:03.
     
    Hráči Německa byli v prvním poločase aktivnějším týmem, jejich nerozhodná kombinace ale nepřispívala k nějaké lepší a nadějnější útočné akci. Hru někdy kolem 30. minuty zlepšili hráči Nizozemska, což gradovalo i v prozatím největší šanci utkání, kterou měl Dilrosun, jeho pokus ale pohotově zneškodnil Bansen.

    Do šaten se i pře závěrečný tlak Němců jde za nerozhodného stavu 0:0, druhé dějství tak začne plně od nuly!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Holanďané se ještě na závěr prvního poločasu usadili na polovině soupeře, tam se ale nepřesnou kombinací připravili o míč a sudí ukončil první poločas dnešního utkání.
     
    45+1
    Opět lehká práce pro Nizozemského ochránce svatyně, tentokrát po nepovedené střele jednoho ze soupeřů bezpečně uklidil míč v náruči.
     
    45
    Geigerův centr od rohového praporku musel vyrazit až brankář Nizozemska Bijlow, který pohotovým zákrokem zabránil další šanci Němců na vstřelení první branky utkání.
     
    43
    Hráči Nizozemí se teď dostali do pořádného zatmění, kdy musí čelit obrovskému tlaku soupeře, ten ale stále nemůže přijít na nějaký nápad, kterým by se mu podařilo překonat obranu v oranžových dresech.
     
    42
    Ke střele ze střední vzdálenosti se dostal Koopmeiners, jeho pokus ale postrádal směr i razanci a skončil daleko od branky Bansena.
    40.
     
    40
    Obrovskou šanci teď měli hráči v bíločerných dresech! Na hranici vápna Nizozemska sklepl nohou míč na nabíhajícího Amenyida zřejmě Barkok, Amenyido míč našel, ale v čelním souboji s brankářem Bijlowem neuspěl! Jeho pokus dokonce ani netrefil prostor mezi třemi tyčemi!
     
    38
    Obrana Nizozemska teď musela čelit centru od rohového praporku, kterého se ujal Geiger, ten jim ale větší potíže nenadělal a následná střela postrádala vše potřebné ke vstřelení branky.
     
    37
    Němci jsou aktivnější, Holanďané kreativnější! Ti totiž hrají i hlavou a dokáží si tak vypracovat větší šance.
     
    36
    Jak jsme neviděli na začátku utkání žádnou pořádnou šanci, teď, na konec prvního dějství jich vidíme více než dost! Další z nich ale zastavil pomezní sudí, který si všiml postavení mimo hru jednoho z Německých hráčů.
     
    34
    A opět měli hráči Německa na mále! O rozruch v jejich pokutovém území se postaral Nunnely, který nejprve nestihl krásnou přihrávku spoluhráče do volné obrany, poté ale dobře odcentroval na vzdálenější tyč a dva hráči v oranžovém mohli skórovat!
     
    33
    Němcům tato šance soupeře ale na elánu neubrala a rychle se hrnou do další šance. Pozorná obrana hráčů v oranžovém ale zůstává v klidu.
    31.
     
    31
    O první větší rozruch na hřišti se postaral Javairo Dirlosun, který si navedl míč z levého křídla až na střed vápna Němců, načež se pokusil o přízemní střelu do protipohybu Bansena, ten se ale dokázal přemístit a jeho střelu vytěsnil mimo tři tyče!
     
    30
    Sledujeme rychlý a aktivní fotbal, šancí je ale zatím jako šafránu. Po nepovedeném pokusu Nizozemců o přihrávku za obranu se míče zmocňuje Bansen, který může rozjet další akci Němců.
     
    28
    Dilrosun se pokoušel o přízemní centr z levého křídla napříč šestnáctkou Němců, míč sice zachytil jeden z jeho spoluhráčů, následně ale nedokázal trefit něco jiného, než hráče před sebou.
     
    27
    V pokutovém území Nizozemska byl tvrdě atakován Amenyido, jeho hlasitý výkřik ale sudí nevyslyšel.
     
    26
    Než ale stihli hráči na druhé polovině hřiště dojít až ke svým střídačkám, sudí už dával pokyn ke hře. Pokračuje se tak na polovině Nizozemska.
     
    24
    Bude následovat krátká pauza ve hře poté, co sudí nařídil hráčům menší občerstvení. Rozhodně dobrý tah v tomto počasí.
     
    23
    Volný kop z poloviny hřiště Němci také nijak nezužitkovali, míč po dlouhém centru skončil až u brankáře Nizozemska.
     
    22
    Nunnely se pokoušel o rychlý únik po levém křídle, míč si ale poslal až moc před sebe a pak nedokázal odcentrovat.
     
    21
    Jejich šance ale skončila pouze velmi nepovedenou střelou Saglama z velké vzdálenosti, která zřejmě letí ještě teď...
     
    20
    Další velmi tvrdý zákrok na Amenyida, Němci budou mít možnost standartní situace z nějakých 30 metrů od branky soupeře.
     
    19
    Ten ale nijak dobře pro hráče Německa neskončil, s centrovaným míčem si obrana Nizozemska problémy nedělala a bezpečně jej uklidila na polovinu soupeře.
     
    19
    Na polovině hřiště byl faulován Amenyido, Němci tak budou mít dobrou příležitost na centrovaný míč do šestnáctky soupeře.
     
    18
    Následně se Saglam pokusil o střelu ze střední vzdálenosti, jeho střela ale totálně postrádala směr a branku minula o dobrých pár metrů.
     
    17
    Nedáš, dostaneš! To mohli potvrdit hráči Nizozemska, obrana Německa ale byla natolik pozorná, že dokázala jejich rychlý protiútok zneškodnit!
     
    16
    K prvnímu většímu ohrožení Bijlowovy branky se mohli dostat hráči Německa, to by ale musel Friede trefit míč v bezprostřední šanci.
     
    14
    Hráči v bíločerných dresech kombinují na vlastní polovině, po řadě nepovedených útoků se nikam nehrnou.
     
    13
    Hraje se ve velmi rychlém tempu, což má za příčinu velkou dávku ztrát míče. Nyní jsou hráči Nizozemska na polovině soupeře, nevypadá ale, že by se tam chystali zůstat déle.
     
    12
    Rozehrávka Holanďanů je velmi nepřesná a Němci se tak lehce zmocňují míče. Stále ale vidíme pouze tvrdé střety na polovině plochy.
     
    11
    Geigerův centr do pokutového území Nizozemska byl prodloužen někam na pokutový puntík, kde je ale hráči Německa nedokázali zpracovat a branka Bjilowa tak ohrožena nebyla.
     
    10
    Němci budou zahrávat první rohový kop poté, co jeden z obránců Holandska s přehledem uklidil míč do zámezí. Hráči Německa zatím mají rozhodně navrch.
     
    8
    Dost tvrdým zákrokem se na polovině hřiště prezentoval zřejmě Koopmeiners, který šlapákem přejel Geigera. Sudí ale zatím zůstává v klidu, i když by si tento zákrok žlutý kartónek rozhodně zasloužil.
     
    7
    I Holanďané se ale snaží směrem dopředu, i když jim Němci moc míč nepůjčují, snaží se alespoň o aktivní presing.
     
    6
    Němečtí hráči jsou stále aktivnější což graduje v jejich kombinační akce na polovině soupeře, další taková ale končí pouze v zámezí a pokračovat tak bude brankář Nizozemska.
     
    4
    Po nepovedené útočné akci Nizozemců se hnali do brejku hráči v bílém, jejich snaha ale skončila v pokutovém území soupeře poté, co nedokázali udržet míč na svých kopačkách.
     
    3
    Dlouhým autovým vhazováním se pokusili hráči Německa ohrozit branku Bijlowa, Barkok si ale vysoký míč nedokázal zpracovat a ten skončil až v zámezí.
     
    2
    Prvního nedovoleného zákroku se dopustili hráči Nizozemska, Němci se tak poprvé ujímají míče a mohou rozjet první útočnou akci.
     
    1
    Hráči v oranžových dresech se ujmuli rozehrávky, ihned po ní se snažili o dlouhý nákop na polovinu soupeře. Ten ale skončil až v zámezí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči jsou nastoupeni na ploše, rozehrávky se podle všeho ujmou hráči Nizozemska, kteří nastupují v klasických oranžových dresech. Němci v černobílé kombinaci.
     
    Úvodní sestavy:

    Německo: Bansen – Busam, Gül (C), Chabot, Köhlert – Friede, Geiger, Saglam – Hack, Amenyido, Barkok.
    Náhradníci: Schubert – Baku, Franke, F. Götze, Raum, Warschewski, Awoudja.

    Nizozemsko: Bijlow – Bakboord, Dekker, Obispo, Carolina – de Wit, Kadioglu, Koopmeiners – Nunnely, Piroe, Dilrosun.
    Náhradníci: Paes – Jornell Grot, Kemper, Lang, Lonwijk, Zwartjens, R. Kongolo.

    Rozhodčí: Kristoffersen M. (Den).
     
    Vzájemné zápasy

    Týmy Německa a Nizozemska se spolu potkali na minulém Mistrovství Evropy hráčů do 19 let, konkrétně v souboji o 3 příčku v turnaji!

    Utkání zvládli lépe Němci, kteří tak vybojovali bronzové medaile, zápas to byl ale více než dramatický a rozhodně se bylo na co dívat.

    První dějství toho utkání bylo klidné a až v jeho samotném závěru udeřili Němci, kteří tak šli do kabin rozhodně veselejší. To je ale určitě přešlo, především poté, co hráči Nizozemska brankami v 81. a 88. minutě otočili stav utkání! Co se ale nestalo, sudí nastavil 4 minuty nad rámec základní hrací doby, čehož Němci plně využili a v 90+4 minutě srovnali na 2:2! Prodloužení skončilo za stavu 1:1 a s celkovým stavem 3:3 se šlo na pokutové kopy.

    V těch se mohli opět radovat hráči Nizozemska, to by ale musel v rozhodující páté penaltě, za stavu 4:4 a při neproměněné penaltě Němců, zachovat větší klid Abdelhak Nouri. Klid nezachoval a penaltu neproměnil. Na něj ihned poté navázal spoluhráč Michel Vlap a Němci se tak mohli radovat.
     
    Nizozemsko U19

    Ani mladíci z Nizozemska to neměli v kvalifikacích na hlavní turnaj ME nějak těžké, tedy alespoň z pohledu na statistiky. V 1. fázi si postupně poradili s výběry Rumunska, San Marina i Norska a s přesvědčivým skóre 7:1 postoupili do 2. fáze. Tam je čekali poněkud tvrdší oříšky v podobě výběrů Finska, Ukrajiny a v poslední řadě výběr Řecka, který je také jako jediný tým dokázal obrat o body. Holanďané i přesto dokázali postoupit opět z první pozice tabulky, kdy se sedmi body a skórem 3:0, drželi náskok na druhé Řecko celé 3 body!

    Nejlepším a zároveň jediným střelcem Nizozemců v 2. fázi, byl pouze sedmnáctiletý záložník Nijmegenu, Ferdi Kadioglu, který mimo své dvě branky v utkání s Ukrajinou mohl přidat další proti Řecku, to by se ale musel lépe popasovat s pokutovým kopem.
     
    Německo U19

    Němci se kvalifikací na hlavní turnaj ME do 19 let protáhli, jako by se nechumelilo. V 1. fázi si poradili ve čtvrté skupině s výběrem Irska, Albánie i Gibraltarem a do 2. fáze tak postoupili z první pozice, se skórem 12:2! Ve 2. fázi to z jejich pohledu nevypadalo o moc těžší, po skalpech Slovenska, Srbska a Kypru, lehce proklouzli do hlavní fáze, navíc opět s jednoznačným skóre 8:1!

    V posledních dvou utkání táhl tým Německa především útočník Dortmundu Etienne Amenyido, který v obou zápasech zaznamenal 2 branky!
     
    ME hráčů do 19 let

    Mistrovství Evropy hráčů do 19 let se hraje každým rokem, tentokrát se hlavní turnaj koná v Gruzii. Hlavní turnaj čítá 8 účastníků, kteří, kromě Gruzie, prošli celou kvalifikační fází.

    Klasicky první dva národní týmy z obou skupin postupují do play off, kde se utkají v semifinálových bojích o účast ve finále a boji o 3 místo.
     
    Přeji krásný pondělní podvečer u fotbalového Mistrovství Evropy hráčů do 19 let. V rámci prvního kola skupiny B se utkají národní výběry Německa a Nizozemska. Příjemnou podívanou!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Daniel Bertók

    Branky: 47. Barkok – 49. Piroe, 65. Piroe, 79. Piroe, 90+1. Jornell Grot


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 8:7. Střely mimo: 5:2. Rohy: 5:9. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 7:13.
    Německo: Bansen – Busam (81. Baku), Gül (C), Chabot, Köhlert – Friede, Geiger, Saglam (76. Warschewski) – Hack (76. Raum), Amenyido, Barkok.
    Náhradníci: Schubert – Baku, Franke, F. Götze, Raum, Warschewski, Awoudja.

    Nizozemsko: Bijlow – Bakboord, Dekker, Obispo, Carolina – de Wit, Kadioglu (85. Jornell Grot), Koopmeiners – Nunnely (80. Lang), Piroe, Dilrosun.
    Náhradníci: Paes – Jornell Grot, Kemper, Lang, Lonwijk, Zwartjens, R. Kongolo.

    Rozhodčí: Kristoffersen M. (Den)
    bahis siteleri