Francouzská Guyana – Kanada 2:4 (kon.) | Honduras – Kostarika 0:1 (kon.) | USA – Panama 1:1 (kon.)
konec
Honduras
0:1 (0:1)
Kostarika
Sobota 08.07.2017, 03:00 • Red Bull Arena, Harrison • CONCACAF Gold Cup • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    Dobré ráno všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z Gold Cupu. Společně se dnes podíváme na duel mezi Hondurasem a Kostarikou. Duel startuje tři hodiny po půlnoci.
     
    Kostarika

    Kostarika je pro mnohé černým koněm tohoto turnaje. V silném kádru z MS 2014 chybí snad jen brankář Keylor Navas. Jinak se však Kostarika může pyšnit hráči jako jsou Oviedo, Ruíz nebo kanonýr Joel Campbell. Kostarice se navíc daří také v probíhající kvalifikaci o postup na MS 2018. Na podzim si v přátelském duelu poradila třeba s Ruskem.
     
    Honduras

    Také Honduras ale patří mezi favority na postup ze skupiny, do které ještě patří Kanada a Francouzská Guyana. Hondurasu však na turnaji chybí většina opor. V USA nebudou startovat Palacios, Valladares nebo Izaguirre.
     
    Úvodní sestavy:

    Honduras: L. Lopez – C. Sánchez, Crisanto, M. Figueroa, H. Figueroa, Alvarado – Discua, Mejía, B. Acosta, Quioto – Lanza.
    Náhradníci: Canales, Escober – Alexander López, Peña, Boniek García, Allans Vargas, Elis, M. Pereira, Claros, Beckeles.

    Kostarika: Pemberton – Gamboa, G. González, J. Acosta, F. Calvo, K. Gutiérrez – Wallace, Venegas, Guzmán, B. Ruiz – Ureña.
    Náhradníci: L. Moreira, Danny Carvajal – Umaña, Salvatierra, Ramírez, Oviedo, Ariel Rodríguez, J. Campbell, Azofeifa, Tejeda, Segura, J. P. Vargas..
     
    Dnešní utkání začne s mírným zpožděním.
     
    Oba týmy nastupují na hrací plochu. Honduras dnes oblékne bílé dresy, zatímco Costa Rica zvolila tmavě modré.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Honduras obstaral výkop do dnešního utkání a ihned se vydal do útoku. Alfredo Mejía se v pokutovém území natahoval po odraženém míči, ale k ráně se nedostal.
     
    2
    Poprvé v utkání se do útoku hnala také Costa Rica. Marco Ureña se snažil zpracovat si vysokou přihrávku, ale Henry Figueroa měl k míči blíže.
     
    3
    Rýsovala se první zajímavá možnost pro Honduras. Do pokutového území spěchal Bryan Acosta, jenže zpětnou přihrávku před ním zablokoval Giancarlo González.
     
    4
    Hlavní rozhodčí si na polovině Hondurasu všiml nedovoleného zákroku. Marco Ureña si podle arbitra pomohl v důrazném souboji Crisantem rukou.
     
    5
    Dočkali jsme se prvního zakončení. Romell Quioto se ze střední vzdálenosti opřel do odraženého míče, jenže jeho přízemní pokus minul branku.
     
    6
    David Guzmán to přehnal s agresivitou při napadání rozehrávky Hondurasu a dopustil se útočného faulu. Po jeho prohřešku budou rozehrávat fotbalisté v bílém.
     
    7
    Johan Venegas vystihl nepřesnou rozehrávku Hondurasu a mohl spěchat do útoku. Středopolař Kostariky ale dlouho otálel s rozehrávkou a o míč nakonec přišel.
     
    8
    Kostarika zahrávala první rohový kop. Ještě před jeho rozehrávkou musel hlavní rozhodčí uklidnit dva hráče, kteří se neustále pošťuchovali.
     
    9
    Z rozehrávky rohového kopu nebezpečí pro branku Hondurasu nevzešlo. Přízemní centr na přední tyč odkopl pozorný Ever Alvarado.
     
    10
    Cristian Gamboa sprintoval po pravém křídle za dlouhou přihrávkou do šestnáctky. Gamboa zastavil míč na brankové čáře, ale podle rozhodčích už balón opustil hru.
     
    11
    Honduras si připravil první velkou možnost! Romell Quioto si zpracoval oblouček do pokutového území a dokonce dokázal zakončit! Patrick Pemberton mu stačil zmenšit střelecký úhel a připsal si důležitý zákrok!
    11. Quiotova nebezpečná akce
     
    12
    Honduras je v úvodních minutách aktivnějším celkem a tlačí se na polovinu soupeře. Félix Crisanto hledal rozběhnutého Lanzu, ale Calvo byl pozorný.
     
    13
    Rodney Wallace se po levém křídle hnal za přihrávkou k rohovému praporku. Henry Figueroa přečetl soupeřův úmysl, vrhl se mu pod nohy a poslal míč do autu.
     
    14
    Kostarika se nyní s míčem na kopačkách usadila na polovině svého soupeře a Hondurasu jej vůbec nepůjčuje. Fotbalisté v tmavých dresech hledají cestičku za soupeřovu obranu.
     
    15
    Marco Ureña si převzal pěknou přihrávku na pravou stranu pokutového území, nabídl míč Gonzálezovi a ten ihned vypálil. Jeho dělovka však minula branku o pořádný kus.
     
    16
    Do hry se zapojil také brankář Hondurasu Luis Lopez. Brankář Hondurasu si došel pro nepřesnou přihrávku a dlouhým výhozem založil akci svého týmu.
     
    17
    Rodney Wallace si při snaze získat míč pro Kostariku počínal nedovoleným způsobem. Wallace zatahal za dres Henryho Figuerou a dopustil se faulu.
     
    18
    Kenner Gutiérrez bojoval o míč v blízkosti pokutového území soupeře, našel Wallace, který ihned centroval před branku, jenže Henry Figueroa srazil míč na roh.
     
    19
    Exekuce rohového kopu se ujal Bryan Ruiz. Jeho centr ale trefil prvního obránce a Kostarika tak bude zahrávat další rohový kop.
     
    20
    David Guzmán vymyslel zajímavý centr na malé vápno, kde se do zakončení tlačil Calvo. Před obráncem Kostariky zasáhl Félix Crisanto a Kostarika rozehraje třetí roh v krátkém rozmezí.
     
    21
    Na přední tyči se tentokrát pokoušel zakončit Marco Ureña. Útočník Kostariky se pokoušel zakončit akrobatickým způsobem, ale trefil jen svého strážce.
     
    22
    Na druhé straně si na nenápadnou přihrávku za obranu Kostariky brousil zuby Ovidio Lanza. Na poslední chvíli před ním odhlavičkoval míč do autu Kenner Gutiérrez.
     
    23
    Félix Crisanto se před brankou Kostariky nadvakrát dostal k odraženému míči a snažil se jej předložit před branku, kde naneštěstí pro Honduras nečíhal nikdo v bílém dresu!
     
    24
    Patrick Pemberton si troufl na parádičku pro diváky. Brankář Kostariky si vysoký centr zpracoval stehnem a až poté schoval míč do svých rukavic.
     
    25
    David Guzmán se ujal rozehrávky dalšího rohového kou. Tentokrát se do zakončení protlačil Marco Ureña, jenže z ostrého úhlu nenasměroval míč mezi tři tyče.
     
    26
    A právě Marco Ureña zůstává po střetu s Luisem Lopezem ležet v pokutovém území. S útočníkem Kostariky to navíc nevypadá moc dobře. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    27
    Kostarika se snaží uklidnit hru kombinací na vlastní polovině hřiště. Mírný favorit dnešního duelu má zatím velké problémy s přechodem do útoku.
     
    28
    Félix Crisanto potáhl míč po pravé straně takřka přes celé hřiště. Až v blízkosti pokutového území se mu pod nohy položil Kenner Gutiérrez, jež jej čistým zákrokem odzbrojil.
     
    29
    Na světě je první žlutá karta dnešního utkání. Za svůj ostrý faul na polovině hrací plochy ji vidí Giancarlo González.
     
    30
    Je za námi půlhodina hry a zatím sledujeme utkání v dobrém tempu. Kostarika se sice snaží diktovat tempo hry, ale Honduras hrozí z rychlých protiútoků.
     
    31
    Fotbalisté Hondurasu kombinují s míčem v zadních řadách na hranici svého pokutového území. Nikdo z hráčů v tmavých dresech jejich rozehrávku zatím neatakuje.
     
    32
    Také Honduras se dočkal rozehrávky rohového kopu. Na zadní tyči se k míči dostal Carlos Sánchez, který jej vracel před branku, kde však nebyl nikdo v bílém.
     
    33
    Johan Venegas se snažil zpracovat si vysokou přihrávku na hranici pokutového území. Venegas si však nepotykal s prvním dotykem a míč mu uskočil k obráncům.
     
    34
    Cristian Gamboa ve výskoku v pokutovém území fauloval Maynora Figuerou a hlavní rozhodčí mu jasným gestem dává najevo, že příště to bude za žlutou kartu.
     
    35
    Střídání v týmu Kostarika: ze hřiště odchází Johan Venegas, přichází Joel Campbell.
     
    36
    Joel Campbell si ihned zapojil do útočné akce svého výběru. Nováček na hřišti chtěl přenést hru na pravé křídlo, ale vysokou přihrávkou nenašel nikoho v modrém dresu.
     
    37
    Na druhé straně si Romell Quioto rychlou stahovačkou přehodil míč na levačku a protlačil se do pokutového území. Střelec Hondurasu však z ostrého úhlu napálil míč vysoko na tribunu.
     
    38
    Joel Campbell zkusil štěstí z úctyhodné vzdálenosti. Střídající fotbalista napřáhl z dobrých pětatřiceti metrů a jeho nepovedená rána prosvištěla kolem branky.
     
    39
    Romell Quioto zabíhal za obranu Kostariky, kam přiletěl nebezpečný centr z levé strany. Útočníkovi Hondurasu však k zakončení scházely dva kroky.
     
    40
    Kostarika právě vstřelila branku!
    Kostarika se po parádní akci dostává do vedení! Kenner Gutiérrez rozehrál dlouhou přihrávkou na levé křídlo, kde byl Rodney Wallace, jež ihned odcentroval před branku a zcela osamocený MARCO UREŇA tvrdou střelou propálil bezmocného brankáře!
    40. Marco UREÑA - 0:1
     
    42
    Honduras se snažil přispěchat s bleskovou odpovědí. Romell Quioto si sice zpracoval přihrávku mezi obránce, ale proti dvěma stoperům už nedokázal uspět.
     
    43
    Cristian Gamboa podpořil útok Kostariky náběhem po pravé strany. Gamboa si zpracoval vysokou přihrávku, ale jeho postup zastavuje zdvižený praporek. Ofsajd!
     
    44
    Joel Campbell se pokusil projít individuálním způsobem. Střídající fotbalista ale narazil už na polovině hrací plochy, kde neustál souboj s Bryanem Acostou.
     
    45
    Cristian Gamboa na pravé straně zastavil unikajícího soupeře a za ostrý faul vidí z rukou hlavního arbitra žlutou kartu.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    45+2
    V závěru nastaveného času se Henry Figueroa dostal v pokutovém území do zakončení. Stoper Hondurasu ale slabou hlavičku poslal nad břevno.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí! Kostarika v něm byla o něco aktivnějším týmem a dokázala se prosadit. Po dvanácti minutách hry však mohl otevřít skóre Romell Quioto, jenže ztroskotal na výborném gólmanovi. Kostarika udeřila z prakticky první šance. Pět minut před přestávkou si na Wallacův centr naběhl Marco Ureña a prudkou střelou nedal Lopezovi sebemenší naději.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Kostarika obstarala výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Acosta se ale provinil faulem a zaútočit může Honduras.
     
    47
    Exekuce přímého kopu ze zajímavé pozice se ujal Bryan Acosta. Záložník Hondurasu vyslal technickou střelu, která prosvištěla vysoko nad břevnem.
     
    48
    Patrick Pemberton si dal s rozehrávkou pořádně načas. Kostarický brankář nakonec nakopl míč na polovinu Hondurasu a Kostarika může kombinovat.
     
    49
    Félix Crisanto se vydal podpořit ofenzívu Hondurasu náběhem po pravé straně. Krajní obránce nakopl míč do šestnáctky, kde zasáhl pozorný Francisco Calvo.
     
    50
    Honduras měl k dispozici rozehrávku rohového kopu. Vysoký centr se snesl na zadní tyč, kde se k zakončení nedostal nikdo z hráčů v bílém.
     
    51
    Marco Ureña si zpracoval pěknou přihrávku na polovinu Hondurasu, jenže Maynor Figueroa si jej vzal do parády a taktickým faulem útočníka soupeře zastavil.
     
    52
    Félix Crisanto si zpracoval přihrávku na pravou stranu a rozjel další útok Hondurasu. Fotbalisté v bílém nyní kombinují na polovině Kostariky a hledají cestu do šestnáctky.
     
    53
    Střídání v týmu Honduras: ze hřiště odchází Ovidio Lanza, přichází Alberth Elis.
     
    54
    Bryan Ruiz si obhodil statického Alvarada, který jej zastavil jen za cenu nedovoleného zákroku a navíc vidí žlutou kartu.
     
    55
    Exekuce následného přímého kopu se ujal Joel Campbell. Jeho centr směřoval na vzdálenější tyč, kde byl Wallace, ale akci Kostariky zastavuje ofsajd.
     
    56
    Další přímý kop rozehrával právě Rodney Wallace a div, že z toho nebyl hodně kuriózní gól! Wallacův pokus překvapil brankáře Lopeze, který jeho zakončení vyškrábl na poslední chvíli!
    56. Wallacův přímý kop
     
    57
    Střídání v týmu Honduras: ze hřiště odchází Carlos Discua, přichází Boniek García.
     
    58
    Kostarika se už zase tlačí do pokutového území a kombinuje s míčem v jeho blízkosti. Černý kůň šampionátu zatím nepouští Honduras do šancí.
     
    59
    Félix Crisanto podpořil ofenzívu Hondurasu rychlým náběhem po pravé strany hřiště a prudkým centrem hledal Elise. Střídající fotbalista na povedený centr ve vzduchu nedosáhl.
     
    60
    Félix Crisanto znovu operoval s míčem na pravé straně hřiště. Krajní obránce Hondurasu se tentokrát vydal na individuální průnik, ale ztroskotal hned na prvním obránci.
     
    61
    S dalším prudkým centrem před branku Kostariky si poradil brankář Patrick Pemberton. Gólman vyrazil mezi střelce a ukryl míč v rukavicích.
     
    62
    Střídající Elis sprintoval do pokutového území za prudkou přihrávkou, ale cestu mu křižoval rychlostně skvěle vybavený Johnny Acosta, jež jej nepustil k balónu.
     
    63
    Střídání v týmu Honduras: ze hřiště odchází Carlos Sánchez, přichází Alexander López.
     
    64
    Elis si znovu řekl o přihrávku mezi zadáky Kostariky. Tentokrát si míč chtěl zaseknout do středu hrací plochy, nicméně pozorný Johnny Acosta mu nedal prostor.
     
    65
    Kostarika se snaží uklidnit dění na hrací ploše kombinací na vlastní polovině hřiště. Nikdo z fotbalistů v bílých dresech její rozehrávku neatakuje.
     
    66
    Hra je přerušena. Jeden z fotbalistů Hondarasu zůstává po souboji v blízkosti pokutového území Kostariky ležet na trávníku. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    67
    Honduras v posledních minutách převzal dirigentskou taktovku a tlačí se do útoku. Elis se nyní nechal chytře fauloval v blízkosti pokutového území a vybojoval zajímavý přímý kop.
     
    68
    Rozehrávky přímého kopu se ujal Alfredo Mejía. Středopolař Hondurasu vyslal přízemní střelu, kterou bez problémů zastavila čtyřčlenná zeď.
     
    69
    Félix Crisanto se na pravém kraji hrací plochy snažil zpracovat vysokou přihrávku, nicméně ani ve výskoku už na balón nedosáhl a pouze jej prodloužil do zámezí.
     
    70
    Alberth Elis se hnal do pokutového území za parádní přihrávkou a Kenner Gutiérrez jej loktem poslal k zemi. K překvapení všech na hřišti se sudí rozhodl neudělit karetní trest.
     
    71
    Střídání v týmu Kostarika: ze hřiště odchází Rodney Wallace, přichází Yeltsin Tejeda.
     
    72
    Alexander López se postavil k rozehrávce přímého kopu. Jeho technický pokus prosvištěl kolem zdi, ale na poslední chvíli se míč vznesl nad břevno.
     
    73
    Honduras se nadále tlačí na polovinu Kostariky. Ever Alvarado se snažil z levé strany odcentrovat do pokutového území, ale trefil jen obránce před sebou.
     
    74
    Henry Figueroa zastavil unikajícího soupeře na vlastní polovině a za taktický faul vidí žlutou kartu.
     
    75
    Exekuce následného přímého kopu se ujal David Guzmán. Fotbalista Kostariky poslal nadýchaný centr do šestnáctky. Pro míč si však došel brankář Lopez.
     
    76
    Na druhé straně se po Gutiérrezově zaváhání dostal do šance Alberth Elis, který vypálil z ostrého úhlu, jenže v dobré pozici vůbec netrefil branku!
    76. Elisova promarněná možnost
     
    77
    Cristian Gamboa se snažil vyvézt míč z vlastní poloviny daleko od branky, ale při úprku po pravé straně opustil s míčem hrací plochu. Honduras může pokračovat v útočení.
     
    78
    Ellis se v souboji s Ruizem opřel do svého soupeře loktem a provinil se faulem. Honduras se připravil o zajímavou možnost a Kostarika může ušetřit čas.
     
    80
    Marco Ureña se hnal do ojedinělého útoku. Útočník Kostariky postupoval s míčem vpřed středem hřiště, ale narazil na Henryho Figuerou.
     
    81
    Joel Campbell se na hranici pokutového území natahoval po nepřesné přihrávce. Před bojovníkem v dresu Kostariky zasáhl na poslední chvíli Maynor Figueroa.
     
    82
    Střídání v týmu Kostarika: ze hřiště odchází Marco Ureña, přichází David Ramírez.
     
    83
    Kostarika měla k dispozici zajímavý přímý kop. Jeho exekuce se ujal David Guzmán. Kostarický záložník trefil jen zeď a vybojoval rohový kop.
     
    84
    Kostarika soupeřovu branku neohrozila ani po rohovém kopu. Na prudký centr si na přední tyči počkal brankář Lopez, který okamžitě založil akci Hondurasu.
     
    85
    Joel Campbell postupoval s míčem do otevřené obrany Hondurasu. Výborně hrající Henry Figueroa proti němu včas vystoupil a balón mu ukopl.
     
    86
    David Guzmán fauloval Acostu na polovině hrací plochy a zastavil rodící se akci Hondurasu. Za svůj prohřešek proti pravidlům vidí žlutou kartu.
     
    87
    Joel Campbell si nabíhal na povedenou přihrávku za obranu Hondurasu. Akci Kostariky však zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!
     
    88
    Maynor Figueroa se před dobíhajícím Campbellem položil do prudkého centru a hlavou poslal míč ven ze šestnáctky. Honduras by však potřeboval útočit.
     
    89
    Na stadionu panuje parádní atmosféra. Honduras se sice snaží prodrat do pokutového území soupeře, ale obrana Kostariky dnes pracuje na jedničku.
     
    90
    Brankář Patrick Pemberton si počkal na dotírajícího soupeře a až poté sebral míč do rukavic. Gólman Kostariky poté odkopl balón daleko od branky.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Yeltsin Tejeda zastavil rozehrávku Hondurasu jen za cenu nedovoleného zákroku. Honduras v závěru utkání rozehraje ještě jeden přímý kop.
     
    90+3
    Patrick Pemberton ještě v závěru nastavení vyfasoval žlutou kartu za zdržování hry.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Kostarika zvládla vstup do Gold Cupu a poráží Honduras 1:0! Honduras si v průběhu utkání vytvořil zajímavé možnosti, ale Romell Quioto si vylámal zuby na soupeřově brankáři. Pět minut před přestávkou se po výborném centru dokázal prosadit Marco Ureña ! Ve druhé půli se Honduras tlačil do útoku, jenže patnáct minut před koncem selhal v obrovské šanci Elis. Poté si už Kostarika vedení pohlídala a zajistila si důležité vítězství.
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 8:5. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:16.
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (05:31:10)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 40. Ureña (Wallace)

    Karty:   54. Alvarado (HON), 74. H. Figueroa (HON) – 29. G. González (CRC), 45. Gamboa (CRC), 86. Guzmán (CRC), 90+3. Pemberton (CRC)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 8:5. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:16.
    Honduras: L. Lopez – C. Sánchez (63. Alexander López), Crisanto, M. Figueroa, H. Figueroa, Alvarado – Discua (57. Boniek García), Mejía, B. Acosta, Quioto – Lanza (53. Elis).
    Náhradníci: Canales, Escober – Alexander López, Peña, Boniek García, Allans Vargas, Elis, M. Pereira, Claros, Beckeles.

    Kostarika: Pemberton – Gamboa, G. González, J. Acosta, F. Calvo, K. Gutiérrez – Wallace (71. Tejeda), Venegas (35. J. Campbell), Guzmán, B. Ruiz – Ureña (82. Ramírez).
    Náhradníci: L. Moreira, Danny Carvajal – Umaña, Salvatierra, Ramírez, Oviedo, Ariel Rodríguez, J. Campbell, Azofeifa, Tejeda, Segura, J. P. Vargas.
    bahis siteleri