Ural – Ufa 1:1 (kon.) | CSKA Moskva – Chabarovsk 2:0 (kon.) | Kazaň – Arsenal Tula 2:1 (kon.)
Groznyj – Dynamo 2:0 (kon.)
konec
FK Ural
1:1 (0:1)
FC Ufa
Sobota 29.07.2017, 14:00 • Centralnyj Stadion, Jekatěrinburg • Ruská Premier Liga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli ode mne už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (15:52:31)
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 6:4. Rohy: 12:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:17.
     
    Je dobojováno. Ural nakonec přeci jenom dokázal alespoň vyrovnat, což znamená, že si oba dnešní soupeři rozdělí po bodu. Domácí celek byl povětšinu utkání aktivnějším mužstvem, nicméně Ufa číhala na příležitost k protiútokům. Závěrečný tlak Uralu vedl k vyrovnání, na další branku zbývalo příliš málo času.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Sly potáhl balón kolem Merkulova, při následném vedení míče se ale ocitl za brankovou čárou. Godzjur bude vykopávat.
     
    90+1
    Oba celky si nedávají na hřišti téměř žádný prostor, závěrečné minutky se nesou v bojovném duchu. Ufa po inkasované brance výrazně zabrala.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
    88. Gregor BALAŽIC - 1:1
     
    88
    Ural právě vstřelil branku!
    Domácí se přeci jenom dočkali! Tentokráte centr vyšel, neboť ho hlavou usměrnil za hostujícího brankáře GREGOR BALAZIČ. Hlavička byla ještě tečována jedním z hostujících hráčů.
     
    88
    Stále a ten samý obrázek. Hosté jsou sjednoceni kolem své šestnáctky, kam přilétá jeden míč za druhým.
     
    87
    Ilin zabojoval u postranní čáry a pro svoje barvy vybojoval autové vhazování. Po něm z dálky napřáhl Bavin, střela byla ještě lehce tečována, i přesto zaplula do rukavic Bělenova.
     
    86
    Chanturia nejprve špatně přihrával, za malý moment se objevil v roli faulujícího. Ufa má skutečně velmi dobře propracovanou defenzivní činnost.
     
    84
    V pokutovém území propadl balón k Čanturijovi, který z těžké pozice zacílil hodně vysoko nad branku.
     
    83
    Do dnešního střetnutí tak nezasáhne jediná česká stopa. Ondřej Vaněk zůstane už třetí zápas za sebou pouze na lavičce náhradníků.
     
    82
    Ufa je zatažená hluboko u své šestnáctky, na případný protiútok číhá pouze Igboun. Navíc si domácí celek vybojoval standardku.
     
    81
    Obě mužstva využila všechny tři střídání. Závěrečné minutky by tak neměla doprovázet žádná častá přerušení.
     
    80
    Střídání v týmu FK Ural: ze hřiště odchází Roman Jemeljanov, přichází Jurij Bavin.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Roman Jemeljanov (FK Ural).
     
    79
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Kehinde Fatai, přichází Dmitrij Sysujev.
    78. Střelu zastavila až horní konstrukce.
     
    78
    To byla jedovka! Zhruba z pětadvaceti metrů napřáhl jeden z domácích a jeho pumelenici zastavila až horní konstrukce.
     
    77
    Hra se nám trochu uklidnila. Tlak domácího celku polevil, Ufa se v posledních vteřinkách drží na útočné polovině.
     
    76
    Faul na hranici žluté výstrahy předvedl hostující Stockij. Hlavní arbitr sice nedovolený zákrok odpískal, karetní ocenění ale nepřijde.
     
    74
    Střídání v týmu FK Ural: ze hřiště odchází Nikolaj Dimitrov, přichází Giorgi Čanturija.
     
    74
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Ivan Paurević, přichází Igor Bezdenežnych.
     
    73
    Ojedinělý výpad fotbalistů Uralu skončil centrem na kopačku Arojana. Poté byl Igboun poslán k zemi, hlavní sudí ale tento zákrok neposoudil jako nedovolený.
     
    72
    Do pokutového území hostů přilétla snad trojice centrů, při každém z nich ale zafungovala defenzivní činnost na jedničku. Tlak Uralu sílí.
     
    71
    Lungu opět hýřil pohybem. Mrštný Zambijec zasekl balón na svojí silnější nohu, jenomže poté centroval přímo do rukavic Bělenova.
     
    70
    Nyní si mohou trochu odpočinout. Bojan Jokič si totiž připravuje autové vhazování.
     
    69
    Bělenov vykopl balón přesně na kopačku Igbouna, kterého čistým zákrokem připravil o míč Kulakov. Hosté se okamžitě zatáhli do bloku.
     
    68
    Ufa se momentálně pouze brání a po zisku míče ihned nakopává balón na dvojici Sly – Fatai. První jmenovaný momentálně leží na hrací ploše, což se nelíbí domácím příznivcům.
     
    67
    Na útočný výpad se vydal Bicfalvi, domácí forvard přešel snad třicet metrů, těsně před šestnáctkou byl odzbrojen. Ural začíná mít výraznou územní převahu.
     
    66
    Igboun uzmul balón, následně si počkal na náběh parťáka Fataie, který ale svůj rychlý úprk uspěchal – ofsajd. Tohle mohli hosté vyřešit daleko lépe.
     
    64
    Střídání v týmu FK Ural: ze hřiště odchází Artem Fidler, přichází Vladimir Ilin.
    64. Bělenov byl opět v pohotovosti.
     
    64
    Balón se dostal až na opačnou stranu šestnáctky, kde si technickou střelu přichystal Lungu. Míč byl ještě lehce tečován, i přesto se Bělenov nenechal zaskočit.
     
    63
    Kulakovova přihrávka zaskočila všechny spoluhráče, kteří se zrovna pohybovali opačným směrem. I přesto se domácím ihned dostali k hracímu předmětu.
     
    62
    Za postranní čárou se nám chystá také první střídání Uralu. Hře opravdu chybí nápad, nějaká myšlenka, která by rozhýbala statickou hru.
     
    61
    Igboun se rozhodl vystřelit z velké vzdálenosti, jeho pumelenici zastavila až záda protihráče. V opačném případě to mohlo být slušné umístěná rána.
     
    60
    Má slova se snažil vyvráti Lungu, který opět uplatnil své rychlé nohy a následně posílal do šestnáctky střílený centr. Ten byl sražen jedním z hostujících zadáků, balón směřuje na další roh.
     
    59
    Domácí příznivci neúnavně ženou své miláčky za vyrovnáním. Druhé dějství je ale o poznání méně aktivnější z pohledu domácích.
     
    57
    S ofenzivní činností přispěchala také Ufa, centrovaný míč z pravé strany přistál pouze v náruči domácího brankáře Godzjura.
     
    56
    Ural se okamžitě chopil rozehrávky míče ze své poloviny, dalekonosná kolmice Dimitrova mířila pouze do ofsajdového postavení.
     
    55
    Igboun sice vynikajícím způsobem zpracoval neposedný balón, při dotyku s míčem se ale ocitl za čárou. Pomezní rozhodčí na tento fakt upozornil svého kolegu.
     
    54
    Bicfalvi šel do střetu s hostujícím brankářem kopačkou napřed, Bělenov byl zasažen do levé ruky a pochopitelně pošetří svým ležením cenné vteřinky.
     
    53
    Devátý rohový kop Uralu mířil k penaltovému puntíku, kde se po menším zmatku hosté osvobodili výkopem. Dlouhý balón byl i pro mrštného Fataie příliš dlouhý.
     
    52
    Posléze ještě centroval Kulakov, jenomže míč opět mířil do prostoru, kde byla smečka hráčů v černo-bílé kombinaci.
     
    51
    Ufa je překvapivě aktivnějším celkem. Nyní si ale Igboun vylámal zuby při přechodu přes střed hřiště, na druhé straně se Lunguovi nezdařil centr.
     
    50
    První roh nebyl úspěšný, na řadu tak přišel další. Ten letěl k zadní tyči, kde jej ale nedokázal do odkryté branky doklepnout Paurevič.
    49. Domácí přežili standardní situaci.
     
    49
    Jeden z domácích nešťastně tečoval centrovaný balón, naštěstí pro něj míč mířil pouze za branku. Roh pro hostující mužstvo.
     
    48
    Aktivněji ale začala Ufa. Konkrétněji to byl Kehinde Fatai, kterého fauloval Arojan. Standardní situace kousek od postranní čáry. Navíc to bude za žlutou kartu.
     
    47
    Všichni hráči jsou již na hrací ploše a hlavní sudí tak neměl problém s odpísknutím začátku druhého dějství. Rozehrávky se chopili tentokráte domácí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První dějství nabídlo jedinou branku, o tu se postaral hostující forvard Igboun. Po této brance měl Ural jednoznačně navrch, v závěru prvního dějství se činil hostující brankář Belenov, který vytáhl několik fantastických zákroků. Druhý poločas začne přibližně v 15:03.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    44
    Senzační zákrok Bělenova! Hostující brankář se blýskl reflexivním zákrokem proti hlavičce z bezprostřední blízkosti. Hosté jsou pod drtivým tlakem.
     
    43
    Znovu se nám připomněl zambijský reprezentant Lungu, jeho přetažený centr musel za sebe vyrazit Belenov – roh pro Ural.
     
    42
    Nepovede se to ani nyní. Kolmice na pravou stranu byla příliš dlouhá, rychlonohý Dimitrov se přes veškerou snahu k míči nedostal.
     
    41
    Konec prvního poločasu se neúprosně blíží. Hráči Ufy stále střeží svůj jednobrankový náskok, domácí hráči nejsou schopni se prokousat přehuštěným prostorem kolem pokutového území.
     
    39
    Na druhé straně se akrobatickým pokusem chtěl prezentovat Bicfalvi, ještě před zasažením míče ale fauloval protihráče – útočný faul.
     
    38
    Naprosto laxní rozehrávka Uralu málem vedla k trestu. Zasejev místo nahrávky na lépe postavené spoluhráče střílel přímo na branku, do dráhy letu míče strčil nohu poslední bránící hráč.
     
    37
    Bohužel. Odpovědnost na sebe vzal doposud nenápadný Bicfalvi, kterému se ani nepovedlo přestřelit zeď. Je tu ještě roh pro domácí barvy.
     
    36
    A pozor! Lungu obdržel brilantní přihrávku mezi obránce, kteří museli zatáhnout za záchranou brzdu. Přímý kop z hodně dobré pozice!
     
    35
    Hra se nám celkem uklidnila. Ufa se se svými útočnými výpady nikam nežene, raději volí postupné kombinace od svých zadáků.
     
    34
    Ural si vybojoval rohový kop, který byl rozehrán na krátko. Poté do šestnáctky přiletěl vysoký balón, pro který si seběhl Belenov.
     
    33
    Na trávníku skončili hned dva hráči v oranžovo-černých dresech, píská se až ten druhý faul na Grigorjeva.
     
    32
    Před malým momentem si nedovoleným zákrokem pomohl Balazič, v roli faulovaného se objevil střelec jediné branky Igboun.
     
    30
    Svojí připravenost nyní ukázal hostující brankář Bělenov. Třicetiletý strážce tyčí neměl se skákavou střelou žádné problémy.
     
    29
    Rozehrávku standardky si vzal na starost sám "postižený", tedy Dmitry Stockij. Míč z jeho kopačky přeletěl všechny zúčastněné.
     
    28
    Píská se na druhé straně, Stockij si zkušeně potáhl balón do pravé strany a následně si ustlal na hrací ploše. Sudí bez váhání píská do své píšťalky.
     
    27
    Lungu opět předvedl své kvality při vedení míče, jenomže finální přihrávka byla pro Bicfalviho příliš dlouhá. Rumunský kanonýr je v úvodu utkání hodně neviditelný.
     
    26
    Aut z pravé strany nevedl k žádnému vzrušení před brankou, Godzjur si již staví balón k odkopu od své svatyně.
     
    25
    Zasejev bojoval o odražený balón, který se mu nakonec povedlo vybojovat. Hosté budou vhazovat kousek od šestnáctky svého dnešního soupeře.
     
    23
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Denis Tumasjan, přichází Dmitrij Živogljadov.
     
    23
    Na zelený pažit usedl hostující Tumasjan, který bude potřebovat i lékařské ošetření. Mezitím hráči doplnili potřebné tělní tekutiny.
     
    22
    Sledujeme atraktivní podívanou. Po úvodní brance se hra ještě zrychlila, jsou to zejména domácí hráči, kteří výrazně zvýšili svou aktivitu.
     
    21
    Fatai se snažil založit rychlý protiútok, Arojan ale nepustil maličkého forvarda za svá záda. Hra se okamžitě stěhuje na druhou stranu.
     
    20
    Co chybělo! Na lahůdkový centr si vyskočil jeden z domácích, hlavičku ke vzdálenější tyči likviduje reflexivním zákrokem Belenov.
     
    19
    Ural se ihned snažil o odpověď, aktivní Lungu ale nedokázal propasírovat balón na své spoluhráče. Belenov musel jeho přízemní centr vyrazit na rohový kop.
    17. Sylvester IGBOUN - 0:1
     
    17
    Ufa právě vstřelila branku!
    Ale jsou to hosté, kdo se dostává do vedení! SYLVESTER IGBOUN převzal balón kousek za pokutovým územím, posléze si navedl balón na lepší palebnou pozici, odkud přesně vypálil ke vzdálenější tyči.
     
    17
    Lungu nabral slušnou rychlost, následně si to namířil až k hranici šestnáctky, odkud vypálil. Slabý projektil končí pouze na noze prvního bránícího hráče.
     
    16
    Grigorjev se podle signalizace pomezního rozhodčího ocitl s míčem už za brankovou čárou, vzrušení před brankou Ufy je tak naprosto zbytečné.
     
    15
    Hostující zadáci uklidňují rozháranou hru uprostřed hřiště. Celkem zbrklý nákop až k šestnáctce soupeře nebyl pro defenzívu Uralu žádným problémem.
     
    14
    Úvod dnešního střetnutí zatím slibuje velmi vyrovnanou partii. Oba celky se střídají v útočných kombinací, ani jeden se však nedostal ke kloudnému zakončení.
     
    13
    Zdálo se, že si Stockij pomáhal v souboji s Lunguem rukama, hlavní sudí ale nechal pokračovat ve hře. K míči se tak stěhují opět hosté.
     
    11
    Hlavní arbitr ponechal výhodu po likvidačním faulu na Dimitrova. Jeden z hostů teď může být velmi rád, že nepřišlo karetní ohodnocení.
     
    10
    Na druhé straně se dral k zakončení druhý Nigerijec v útoku Sly. Při snaze o přechod k malému vápnu výborně zasáhl jeden z domácích.
     
    9
    Po standardní situaci se balón ještě dostal do pokutového území, kde se akrobaticky pokoušel zakončit Grigorjev. Sympatická myšlenka, střela však byla sražena.
     
    8
    Tumasjan si vyšlápl na Lungua a za svůj čin vidí žluté varování. Hodně brzká žlutá pro hostujícího zadáka.
     
    7
    Nigerijský útočník Kehinde Fatai je bývalý hráč pražské Sparty. Za letenský celek nastřílel celkem čtrnáct branek, což mu vyneslo odchod do ruské ligy.
     
    6
    Stockij ještě zastihl balón na hrací ploše a do šestnáctky posílal nepřipravený centr. Kehinde Fatai si našel prostor u malého vápna, hlavička v záklonu se mu ale nepovedla.
     
    5
    Hráči Ufy se stačili v poklidu ubránit, nyní to budou naopak oni, kdo bude rozehrávat kousek za polovinou hřiště.
     
    4
    Lungu se protáhl kolem bránícího hráče, který ho ale ještě stačil poslat k zemi. Standardní situace pro domácí z levé strany.
     
    3
    Také domácí se posléze seznámili s kulatým nesmyslem, nepřesnost kousek za polovinou hřiště znamená ztrátu míče.
     
    2
    Utkání nám konečně odstartovalo, úvodní rozehrávku se chopili hostující fotbalisté z Ufy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Ural: Godzjur – Arojan, Balažic, Merkulov, Kulakov – Jemeljanov, Fidler – Dimitrov, Grigorjev, Lungu – Bicfalvi.
    Náhradníci: Arapov, Timofejev – Dancev, Dinga, Bavin, Pavlenko, Ilin, Jusupov, Čanturija, Korobov, Gluškov, Ščerbakov.

    FC Ufa: Bělenov – Jokić, Alikin, Tabidze, Tumasjan, Stockij – Paurević, Carp, Zasejev – Igboun, Fatai.
    Náhradníci: Šelija – Abdulavov, Bezdenežnych, Krotov, A. Nikitin, Vaněk, Živogljadov, Zubarev, Sysujev, Safronidi, Suchov..
     
    FC Ufa

    Fotbalisté Ufy dopadli v loňské sezóně o dost lépe, než její dnešní soupeř. Výsledkem byla sedmá pozice a pouze šestibodová ztráta na pohárové příčky. Zajímavým faktem je, že Ufa byla třetím nejhůře střílejícím týmem, i přesto to vedlo k dosažení sedmé pozice. Hostující celek dnešního utkání si po dosavadních dvou utkání připsal taktéž čtyři body, a to po výhře nad Tosnem a překvapivou remízou s loňským mistrem Spartakem Moskva.
     
    FK Ural

    Fotbalisté Uralu se v loňské sezóně vyhnuli sestupovým starostem, nicméně měli hodně namále. Do té letošní sezóny vstupují s očekáváním další záchrany a možné nástavby v podobě lepšího umístnění. Úvod letošního ročníku se Uralu povedl nad očekávání, z dvou odehraných utkání získal čtyři body. Zejména předešlé utkání skončilo hodně překvapivě, Dynamo Moskva totiž odevzdalo všechny tři body.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Ruská Premier Liga začíná své třetí kolo, my budeme sledovat utkání mezi FK Ural a FC Ufa.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    David Suchý

    Branky: 88. Balažic – 17. Igboun

    Karty:   48. Arojan (URA), 79. Jemeljanov (URA) – 8. Tumasjan (UFA)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 6:4. Rohy: 12:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:17.
    FK Ural: Godzjur – Arojan, Balažic, Merkulov, Kulakov – Jemeljanov (80. Bavin), Fidler (64. Ilin) – Dimitrov (74. Čanturija), Grigorjev, Lungu – Bicfalvi.
    Náhradníci: Arapov, Timofejev – Dancev, Dinga, Bavin, Pavlenko, Ilin, Jusupov, Čanturija, Korobov, Gluškov, Ščerbakov.

    FC Ufa: Bělenov – Jokić, Alikin, Tabidze, Tumasjan (23. Živogljadov), Stockij – Paurević (74. Bezdenežnych), Carp, Zasejev – Igboun, Fatai (79. Sysujev).
    Náhradníci: Šelija – Abdulavov, Bezdenežnych, Krotov, A. Nikitin, Vaněk, Živogljadov, Zubarev, Sysujev, Safronidi, Suchov.

    Rozhodčí: Karasev
    bahis siteleri