KHL
Chabarovsk – Jokerit 2:4 (kon.) | Vladivostok – HC Slovan 2:1 (2:0 po s.n.) | Kunlun – CSKA Moskva 3:4 (po pr.)
Čerepovec – Soči 1:0 (kon.) | Jaroslavl – Jekatěrinburg 3:2 (kon.) | Minsk – Čeljabinsk 3:0 (kon.)
Dynamo Moskva – Magnitogorsk 1:2 (kon.) | Petrohrad – Toljatti 3:1 (kon.)
konec
Lokomotiv Jaroslavl
3:2 (1:0, 1:0, 1:2)
Avtomobilist Jekatěrinburg
Pondělí 11.09.2017, 18:00 • Arena 2000, Jaroslavl • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Česká a slovenská stopa v utkání:

    Jakub Nakládal (LOK) 0+1, 3 střely, TOI 19:29
    Jakub Kovář (AVT) 23 zák., 3 góly, 88,5%
    Michal Čajkovský (AVT) 0+0, 0 střel, TOI 11:26 (20:20:34)
     
    Statistiky: Střely: 55-50; střely na bránu: 26-24; vhazování: 23-23, zablokované střely: 11-11; Hity: 16-15; Přesilové hry: 1/3-1/3; Trestné minuty: 18-10.
     
    Jaroslavl si vybudovala zásluhou Petriho Kontioly, Denise Mosaljova a Staffana Kronwalla po jednom gólu v každé třetině tříbrankové vedení. Poté ale domácí přestali hrát a slepené góly Alexeje Vasilevskiho a Alexeje Michnova vrátili Jekatěrinburg zpět do zápasu, který mohl jít do prodloužení. Jenže hosté dvě velké šance přibližně šest minut před koncem nevyužili. Konečný výsledek. Lokomotiv Jaroslavl 3 Avtomobilist Jekatěrinburg 2.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Oddechový čas pro Avtomobilist Jekatěrinburg.
     
    59:30
    Jakub Kovář opouští bránu! Hosté to zkouší bez brankáře. Podaří se jim senzační comeback?
     
    59:00
    Do konce utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    55:32
    Před bránou Jaroslavle dvakrát nebezpečně poskakoval puk. V prvním případě zamířil mimo, zatímco ve druhém si krásně vybruslil zpoza brány Jevgenij Česalin a z otočky vypálil, Alexandr Sudnicin ale dobře zasáhl vyrážečkou, kterou puk vyrazil do vzduchu a poté ho ukryl v náručí! Domácí přestali hrát a málem to bylo 3:3! Hráči Jaroslavle si neustále koledují.
     
    53:03
    Dmitrij Lugin vypálil z vrcholu pravého kruhu pro vhazování a český brankář Jakub Kovář si po osmi minutách připsal první zákrok!
     
    50:56
    Anatolij Golyšev si zpoza brány vybruslil do pravého rohu útočného pásma, kde z otočky napřáhl z téměř nulového úhlu k prudké střele po ledě. Alexandr Sudnicin byl ale na přední tyči připraven a puk přikryl pod lapačkou. Hra byla přerušena.
    48:30 Alexej MICHNOV - 3:2
     
    48:30
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Georgij Mišarin z vrcholu levého kruhu pro vhazování krásně přenesl hru doprava, kde nikým neatakovaný ALEXEJ MICHNOV střelou bez přípravy zamířil z blízkosti do odkryté části brány! Jekatěrinburg během necelých tří minut vstřelil dva slepené góly a prohrává rázem pouze o gól! Skóre: 3-2. Asistence: Georgij Mišarin.
    46:07 Alexej VASILEVSKIJ - 3:1
     
    46:07
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Alexandr Kučerjavenko se ocitl v levém rohu útočného pásma v tísni a podél hrazení puk posunul na Ilju Krikunova, který měl za bránou dostatek času na to, aby zvedl hlavu a krásnou zpětnou přihrávkou našel ze druhé vlny najíždějícího ALEXEJE VASILEVSKIHO, který v pravém kruhu pro vhazování napřáhl bez přípravy ke tvrdě ráně s příklepem a mezi pravým betonem a vyrážečkou Alexandra Sudnicina zamířil ke vzdálenější levé tyči! Hosté využili přesilovou hru a snížili na 3:1. Asistence: Ilja Krikunov a Alexandr Kučerjavenko.
     
    45:16
    Roman Manuchov dostal dvě minuty za vražení a hokejisté Avtomobilistu si zahrají třetí přesilovou hru.
    44:01 Staffan KRONWALL - 3:0
     
    44:01
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    STAFFAN KRONWALL si po krásné zpětné diagonální přihrávce Jakuba Nakládala z levého křídla zpracoval puk na modré čáře a po pěkném oblouku do pravého kruhu pro vhazování napřáhl ke krátké střele zápěstím, která nad lapačkou Jakuba Kováře zamířila do bližšího pravého horní rohu brány! Lépe to trefit nešlo. Asistence: Jakub Nakládal a Petri Kontiola.
     
    43:24
    Lokomotiv vyhodil puk na zakázané uvolnění a hra se vrátila zpět před Alexandra Sudnicina.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 7. Kontiola (Kozun, Kronwall), 29. Mosaljov (Koledov, Kartajev), 45. Kronwall (Nakládal, Kontiola) – 47. Alexej Vasilevskij (Krikunov, Kučerjavenko), 49. Michnov (Mišarin)


    Lokomotiv Jaroslavl: Sudnicin (Murygin) – Nakládal, Kronwall, Manuchov, Ljubuškin, Koledov, Rafikov, Čerepanov – Kozun, Talbot, Kontiola – Lugin, Averin, Apalkov – Kraskovskij, Korškov, Polunin – Kajumov, Iljenko, Mosaljov – Kartajev.
    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Sochatskij) – Čajkovský, Ljamin, Mišarin, Jegoršev, Alexej Vasilevskij, Trjamkin, Ščemerov, Timašov – Tičar, Simakov, King – Torčeňuk, Michnov, A. Garejev – Krikunov, Golyšev, Kučerjavenko – Pestunov, Česalin, Rasseikin.

    Rozhodčí: Sergej Beljajev, Alexandr Sergejev. Čároví: Maxim Bitjukov, Vasilij Semečkov

    Diváci: 7047
    thejrc.org