Trenčín – Nitra 2:1 (kon.) | Trnava – Zlaté Moravce 1:0 (kon.) | Dunajská Streda – Senica 1:0 (kon.)
konec
DAC 1904 Dunajská Streda
1:0 (0:0)
FK Senica
sk Středa 20.09.2017, 19:00Niké liga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    O osude tohto duelu rozhodla jediná štandardka, ktorú vynikajúcou strelou využil domáci Davis. Aj napriek nepohľadnému futbalu tak tri body ostávajú v Dunajskej Strede a trápenie Senice naďalej pokračuje. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime. Ďakujeme za pozornosť a prajeme príjemný zvyšok večera. (20:51:25)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Hostia po faule rozohrali centrom do vápna. Tam bol úplne voľný Sarpei, ale bol v ofsajde, takže zakončovať nemohol.
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Zsolt Kalmár (FC DAC Dunajská Streda), pretože nevyberavo poslal j zemi Šefčíka.
     
    90+1
    Nadstavovať sa budú tri minúty.
     
    90
    Ljubičič si pri stredovej čiare vypýtal faul a domáci sa nikam ponáhľať nemusia. Dunajskostredčania nechcú riskovať prípadné zaváhanie a stratu troch bodov.
     
    89
    Do konca riadnej hracej doby ostávajú ešte dve minúty, ale môžeme očakávať aj nadstavenie. Dunajská Streda sa teraz nevie udržať pri lopte, hostia ju odkopávajú.
     
    88
    Žltú kartu dostáva Blažej Vaščák (FK Senica), ktorý teraz zbytočne protestoval u rozhodcu. Senica je vo veľkej psychickej nepohode a už sa to začína prejavovať.
    86. Erick DAVIS - 1:0
     
    86
    Dunajská Streda dala gól!
    Domáci futbalisti sa vrátili do útoku a vypýtali si tam štandardku. Na pravej strane sa do nej oprel ERICK DAVIS, zamieril k bližšej žrdi a bol úspešný. Gólman Plach i jeho defenzíva teraz situáciu poriadne podcenili.
     
    85
    Seničania presunuli loptu na opačnú stranu, no zastavil ich tam ofsajd. Hostia však môžu byť spokojní aspoň s tým, že získali niekoľko cenných sekúnd.
     
    83
    Domáci mali k dispozícii rohový kop, ale zakončenie do priestoru bránky po ňom neprišlo. Seničania musia v závere zápasu čeliť väčšiemu náporu ako doposiaľ.
    82. Marko Divković (DUN)
     
    82
    Domáci celok mohol otvoriť skóre! Na kopačke to mal Divkovič, ktorý hlavou našiel Davisov center, ale trestuhodne zakončil iba vedľa bránky Placha.
     
    82
    Richtárech tesne za hranicou rohu šestnástky fauloval Kalmára. Nasledovať bude ďalšia zaujímavá štandardka.
     
    81
    Kalmár to skúsil priamou strelou, ale tá skončila iba nad pravým horným rohom senickej bránky. Plach zasahovať nemusel.
     
    80
    Ljubučuč sa približne 25 metrov pred bránkou dostal do súboja s Rigom, ktorý ho nedovolene poslal k zemi. Nasledovať bude štandardka domácich.
     
    79
    Nováčik na trávniku Čmelík centroval z pravej strany, ale našiel iba Jarabicu. Toho musíme za dnešný defenzívny výkon pochváliť.
     
    78
    Divkovič bude rozohrávať útočnú akciu stredom ofenzívnej polovice. Senica sa stiahla pred svojho gólmana a pokúsi sa udržať cenný bod.
     
    77
    Ljubičič opäť padol v šestnástke a domáci si aj teraz pýtali pokutový kop. Teraz to však bolo aj s dávkou emócií, ktoré predviedla aj celá lavička Dunajskej Stredy i tribúny.
     
    76
    Ljubičič padol v šestnástke a domáci fanúšikovia si pýtali pokutový kop, ale rozhodca ani teraz nepovolil a urobil tak správne.
     
    75
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Dominik Martišiak, prichádza Marek Rigo.
     
    75
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Erik Pačinda, prichádza Lukáš Čmelík.
     
    74
    Po rohu letela lopta na bližšiu žrď, kde si to Senica postrážila. Následne sme videli súboj pri postrannej čiare, kde žltú kartu inkasoval Dávid Richtárech (FK Senica).
     
    73
    Domáci to skúsili opäť. Pambou pálil spoza šestnástky, ale jeho pokus bol zrazený na rohový kop.
     
    72
    Dunajskostredčania prešli do útoku. Propagačnou ranou to tam skúsil Pačinda, ale brankár Plach nemohol mať so zákrokom žiadny problém.
     
    71
    Ranko sa v súboji vo vzduchu zrazil s Pačindom, ale našťastie nejde o nič vážne. Obaja budú môcť pokračovať bez ošetrenia.
     
    70
    Senica prešla dopredu. Medveděv sa ocitol v šestnástke, ale nemal žiadnu podporu spoluhráčov, takže nemal komu prihrávať.
     
    69
    Živkovič sa napokon postavil a odkráčal na ošetrenie za postrannú čiaru. Našťastie ale všetko nasvedčuje tomu, že bude môcť pokračovať v hre.
     
    68
    Podhorin sa držal za kríže, ale pomerne rýchlo sa postavil a bude môcť pokračovať. Domáci Živkovič ostáva stále ležať na trávniku a jeho ošetrenie pokračuje.
     
    67
    Po odkope gólmana Placha vyskakovali na hlavičku Podhorin a Živkovič. Obaja sa však vo vzduchu zrazili a padli na zem. Na trávnik sú okamžite privolaní lekári.
     
    66
    Davis si vypýtal faul a sám aj rozohral štandardku. Skúšal to tradične pred bránku, ale tam uspela iba pozorná senická defenzíva.
     
    65
    Väčšiu aktivitu môžeme s pribúdajúcim časom pripísať domácim futbalistom. Dunajskostredčania sa aj teraz držia na útočnej polovici, ale bez streleckého pokusu.
     
    64
    Dnešné stretnutie sleduje priamo na štadióne 4598 divákov.
     
    63
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Alan Kováč, prichádza Hans Nunoo Sarpei.
     
    62
    Domáci si vypýtali štadardku. Kalmár to skúsil centrom do vápna, kde vyskakoval Šatka, ale ten bol výborne bránený Rankom.
     
    61
    Dunajskostredčania prešli do útoku. Davis centroval z ľavej strany a Pačinda sa v šestnástke pokúšal zrovnať si loptu na strelu, ale zakončenie napokon neprišlo.
     
    60
    Hodina hry je za nami. Musíme konštatovať. že dunajskostredskí diváci spokojní byť nemôžu. Nesledujeme žiaden pohľadný futbal a stále sa hrá bez gólov.
     
    59
    Po rýchlej rozohrávke sa na opačnej strane niečo pokúšal vymyslieť Kalmár, ale lopta mu ušla až za čiaru. Rozohrávať tak bude Plach.
     
    58
    Seničania poslali loptu dopredu na ľavú stranu. Kováč odtiaľ mohol centrovať, ale preváhal ideálnu príležitosť a napokon o loptu úplne prišiel.
     
    57
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Jakub Krč, prichádza Dávid Richtárech.
     
    56
    Kalmár sa inididuálne predieral dopredu a hostia mali veľké problémy s tým, aby ho zastavili. Rozhodca udelil domácemu tímu tri výhody, ale Kalmár aj tak neuspel.
     
    55
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Tomáš Malec, prichádza Marko Divković.
     
    54
    Domáci po štandardke neuspeli a hra pokračuje za bezgólového stavu 0:0. Pred nami je ešte približne 35 minút.
     
    53
    Vida je na trávniku veľmi aktívny, teraz vybojoval faul vo vzdialenosti približne 30 metrov od bránky Placha.
     
    52
    Kalmár to teraz skúsil individuálne, ale cez hranicu šestnástky neprešiel. Jeho spoluhráči aj napriek tomu ešte loptu udržali, ale výborný defenzívny zákrok predviedol Ranko.
     
    51
    Domáci stále ostávajú v útoku. Kalmár to skúšal prihrávkou pred bránku, kde hľadal Maleca, ale ten loptu nestihol spracovať a zmocnil sa jej iba Plach.
     
    50
    Domáci operovali s loptou v šestnástke svojho súpera. Nováčik na trávniku Vida si tam vyskočil na prihrávku a skúsil to hlavičkou, ale mieril až nad brvno.
     
    49
    Po pravej strane to vyzeralo na zaujímavý prechod Dunajskostredčanov. Loptu si spracoval Kalmár, ale tesne pred strelou bol od nej čistým spôsobom odstavený.
     
    48
    Domáci získali štandardku z väčšej vzdialenosti od bránky hostí. Skúšali to centrom, ale ten si už tradične prevzal Jarabica.
     
    47
    Druhý polčas sa začal výkopom Senice, ktorá prešla na útočnú polovicu, ale tam sa lopta dostala do autu. Dunajskostredčania sa tak môžu presunúť dopredu.
     
    46
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Musefiu Olansunkanmi Ashiru, prichádza Kristopher Vida.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V úvodnom dejstve sa nenadstavovalo a do šatní sa odchádza za stavu 0:0. Musíme uznať, že diváci si pohľadný výkon neužili ani na jednej strane. Viac šancí mali domáci Dunajskostredčania, ale v zakončení sa nikomu nezadarilo. Hostia mali najväčšiu šancu v samom závere štyridsaťpäťminútovky, ale minuli bránku.

    Druhý polčas sa začne približne o 20:02.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Napokon si výraznejšiu šancu vypracovali aj Seničania. Kováč z pravej strany z veľkého uhla našiel Šefčíka, ktorý nemal čas na namierenie a loptu iba zrazil smerom k bránke. Macej mal teraz aj trochu šťastia, pretože zakončenie skončilo nad brvnom.
     
    44
    Hostia sa tiež pokúsili dostať dopredu. Martišiak potiahol loptu smerom k šestnástke, no tam o ňu prišiel.
     
    43
    Ljubičič sa sám pokúšal dostať pred brankára. Podarilo sa mu to veľmi dobre, ale napokon si loptu príliš predkopol až príliš dopredu a vybiehajúci Plach sa po nej bezpečne hodil.
     
    42
    Seničanom to vpredu vôbec nevyšlo. Domáci si len prevzali loptu a teraz budú sami zakladať ofenzívnu akciu.
     
    41
    Začala sa posledná päťminútovka riadnej hracej doby tohto polčasu. Hosťujúci gólman Plach rozohral na útočnú akciu Senice a jeho spoluhráči sa tam niečo pokúsia vymyslieť.
     
    40
    Domáci sa vrátili do útoku. Na pravej strane si loptu pýtal Živkovič, ale nedostal ju a rozohrávať bude iba Plach. Diváci sú teraz s nespoluprácou domácich opäť nespokojní.
     
    38
    Seničania situáciu upokojili a loptu dostali na opačnú polovicu. Divákom sa záverečné minúty prvého polčasu musia páčiť o čosi viac, ale stále čakáme na gól.
    37. Musefiu Olansunkanmi Ashiru (DUN)
     
    37
    Šefčík centroval k hranici šestnástky, kde však jeho spoluhráči prepadli a domáci sa dostali do útoku vo štvorici. Na konci akcie sa na bránku rútil Ashiru, ale skvelý Plach ho vychytal.
     
    36
    Seničania prešli do útoku a vypýtali si rohový kop. Zahrávať ho bude Šefčík.
    34. Tomáš Malec (DUN)
     
    34
    Zaujímavá akcia domácich. Kalmár to skúsil dlhým centrom pred bránku, kde bol úplne osamotený Malec, ale chýbalo mu niekoľko centrimetrov, aby loptu trafil.
     
    33
    Kalmár sa predieral do šestnástky, ale po kontakte s Podhorinom spadol. Hlavný arbiter ostal pokojný aj teraz, žiadna penalta sa nepíska.
     
    32
    Pačinda to tradične skúšal z pravej strany, ale teraz výnimočne spoza šestnástky. Jeho center však vodu nezamútil, stiahol si ho iba Jarabica.
     
    31
    Dunajskostredčania to skúsili centrom z ľavej strany. Lopta v šestnástke ešte trochu skákala, ale napokon sa do nej oprel Davis, avšak bránku ani netrafil.
     
    30
    Pambou potiahol loptu popri ľavej postrannej čiare. V šestnástke potom hľadal Maleca, ale ten loptu nespracoval.
     
    29
    Prvá polhodina sa nám pomaly chýli ku koncu a na trávniku sa nič nedeje. Diváci sú opäť nespokojní.
     
    28
    Senica získala štandardku po menšom faule. Z ľavej strany to centrom skúsil Kováč, ale v šestnástke našiel iba hráčov svojho súpera a tí loptu odpratali do bezpečia.
     
    27
    Hosťujúci Duga sa rozhodol veľmi vysoko napádať, ale dopustil sa iba faulu a loptu nezískal. Domáci budú pokračovať v snahe o založenie útočnej akcie.
     
    26
    Domáci celok sa stiahol na svoju polovicu a aj za pomoci gólmana Maceja bude rozohrávať novú útočnú akciu.
    24. Erik Pačinda (DUN)
     
    24
    Domáci si vypracovali najlepšiu šancu v doterajšom priebehu zápasu! Na kopačke ju mal Pačinda, ktorý vnikol do šestnástky po pravej strane a skúšal to strelecky, ale perfektne proti nemu zasiahol Podhorin a loptu zrazil do bezpečia.
     
    23
    Domáci prešili do útoku a Kalmár centroval z ľavej strany, ale našiel iba hosťujúceho Jarabicu. Senica predvádza v zadných radoch spoľahlivý výkon.
     
    22
    Domáci zakopli loptu až k svojmu gólmanovi Macejovi a rozohrávajú s jeho pomocou. Z tribún sa opäť ozýva piskot, diváci sa začínajú poriadne nudiť.
     
    21
    Druhú dvadsaťminútovku otvoril domáci kapitán Ljubičič pokusom spoza šestnástky, ale lopta mu absolútne nesadla a skončila iba ďalko od bránky Senice.
     
    20
    Diváci v Dunajskej Strede začínajú pískať. Vyjadrujú tým svoju nespokojnosť s nie práve najpohľadnejším futbalom, ktorý zatiaľ nepriniesol žiadne zaujímavejšie šance.
     
    19
    Lopta lieta z jednej strany trávnika na druhú. Teraz bude rozohrávať senický gólman Plach.
     
    18
    Na opačnej strane to centrom skúsil Kováč, ale aj jeho pokus bol obranou zrazený. V úvodných minútach defenzívy pracujú veľmi pozorne.
     
    17
    Dunajskostredčania prešli späť do útoku. Na pravej strane sa tam uvoľnil Živkovič, ale nemal to na strelu, tak ešte posielal loptu pred bránku, ale tam našiel len pozorného Jarabicu.
     
    15
    Kováč v útoku vysunul Šefčíka a ten sa po kontakte so Šatkom zrútil k zemi v šestnástke. Hostia si pýtali penaltu, ale rozhodca ostal pokojný.
     
    15
    K rohovej zastávke sa postavil Pačinda a skúsil centrovať k bližšej žrdi, ale hostia si tento priestor pokryli a loptu upratali do bezpečia.
     
    14
    Z ľavej strany centroval domáci Davis na Pačindu, ale toho predbehol Podhorin a loptu hlavou poslal na rohový kop domácich.
     
    13
    Keď sme doteraz za napádanie chválili Seničanov, v tejto chvíli si dvojnásobnú pochvalu zaslúžia Dunajskostredčania, ktorí súperovi nedovoľujú ani rozohrať.
     
    12
    Zaujímavá šanca aj pre hostí, ale rozhodca ju zrušil ofsajdovým verdiktom. Podhorin si na center nabiehal úplne osamotený na ľavej strane a mohol sa rútiť sám na gólmana, ale nestalo sa tak.
    11. Erik Pačinda (DUN)
     
    11
    Do útoku prešli aj domáci. Pačinda si za hranicou šestnástky zrovnal loptu na ľavú kopačku a skúsil to strelecky. Gólman Plach všetko kontroloval, ale pokus aj tak skončil asi meter od ľavej žrde.
     
    10
    Vaščák sa stredom poľa poriadne rozbehol, obišiel Živkoviča a rútil sa do šance. Okamžite ho však dobehol Pambou a bolo po senickej akcii.
     
    9
    Kováč to z ľavej strany opakovane skúšal centrom do vápna, ale teraz nenašiel nikoho. Domáci celok bude môcť loptu preniesť na opačnú polovicu.
     
    8
    Dunajskostredčania opäť rozohrávajú za pomoci svojho gólmana. Hostí musíme pochváliť, pretože aj napriek pozícii jasného outsidera predvádzajú smerom dopredu veľkú chuť.
     
    7
    Hostia sa do útoku vrátili a dokonca sme videli aj prvú strelu zápasu. Spoza šestnástky ju vyslal hosťujúci kapitán Vaščák, lopta pred Macejom ešte niekoľkokrát nepríjemne poskočila, ale domáci brankár ju aj tak schoval do rukavíc.
     
    6
    K rohovej zastávke sa postavil Šefčík, ktorý to skúsil centrom k bližšej žrdi, ale tam jeho spoluhráči neuspeli a Macej zasahovať nemusel.
     
    6
    Seničania napokon prešli do útoku. Z ľavej strany sa pokúšal centrovať Kováč, ale lopta bola zrazená a nasledovať bude prvý rohový kop tohto zápasu.
     
    5
    Hostia vysoko napádajú rozohrávku súpera, a tak sa Dunajská Streda rozhodla pre pomoc od gólmana Maceja. V úvode duelu na šance iba čakáme.
     
    4
    Vaščák teraz na pravej strane získal loptu a z obrannej polovice sa s ňou presunul až do útoku. Tam chcel kombinovať so spoluhráčmi, ale bolo to márne. Seničania o loptu prišli.
     
    3
    Na zemi ostal ležať hosťujúci kapitán Vaščák a reklamoval faul lakťom. Rozhodca sa ale nenechal obmekčiť a faul neodpískal.
     
    2
    Videli sme zaujímavú akciu domácich. Pačinda hľadal niekoho centrom priamo na hranicu šestnástky, nabehol si tam Ashiru, ale bol tesne bránený a v ťažkej pozícii mieril úplne mimo priestoru troch žrdí.
     
    1
    Dunajskostredčania to hneď skúsili nákopom po pravej strane, ale hostia prihrávku prečítali a sami sa predrali do útoku. Tam na hranici šestástky po lopte siahal Martišiak, ale ani ten neuspel.
     
    1
    Duel sa začal výkopom domáceho celku, ktorý nastupuje v žlto-modrých dresoch. Hostia zo Senice budú hrať v červenej farbe.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FC DAC Dunajská Streda: Macej – Davis, Huk, Šatka, Živković – Ashiru, Kalmár, Ljubicić (C), Pambou, Pačinda – Malec.
    Náhradníci: Száraz – K. Vida, Ľupták, Divković, Koštrna, Kontár, Čmelík.

    FK Senica: Plach – Podhorin, Jarabica, Ranko, Medvěděv – Duga, Krč – Šefčík, Vaščák (C), Kováč – Martišiak.
    Náhradníci: Milošovič – Otrísal, Sarpei, Richtárech, M. Rigo, Malý, Smékal.

    Rozhodca: Chmura – Lieskovský, Perát.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní pokračovanía našej najvyššej futbalovej súťaže. Fortuna liga má dnes na programe zvyšné zápasy deviateho kola, v ktorom proti sebe nastúpi aj Dunajská Streda so Senicou.

    Diváci uvidia súboj tímov z opačných koncov tabuľky. Domáci Dunajskostredčania sa priebežne nachádzajú na štvrtom mieste – doposiaľ získali 15 bodov za štyri výhry, tri remízy a jednu prehru a ich celkové skóre je 13:10. Hostia zo Senice sú na tom o poznanie horšie. V ligovej tabuľke sú úplne poslední, pretože v ôsmich dueloch iba dvakrát remizovali, takže majú dva body a hrozivé celkové skóre 6:20.

    Aj aktuálna forma hovorí v prospech Dunajskej Stredy. Futbalisti z juhu Slovenska vyhrali v poslednom ligovom kole v Zlatých Moravciach 3:2 a predtým triumfovali aj v 3. kole Slovnaft Cupu, keď zdolali treťoligovú Lokomotívu Devínska Nová Ves hladko 3:0. Seničania riešia úplne iné problémy, pretože v lige ešte ani raz nevyhrali. Naposledy podľahli Michalovciam vonku 1:2 a predtým šokujúco vypadli v 3. kole Slovnaft Cupu na trávniku štvrtoligového Medzeva, keď najskôr remizovali 1:1, ale potom neuspeli v rozstrele, ktorý rozhodol o postupujúcom.

    V uplynulej sezóne sa Dunajská Streda so Senicou stretli trikrát. V dvoch prípadoch sa zrodila remíza (najskôr 0:0, potom 1:1) a v poslednom vzájomnom dueli vyhrala Dunajská Streda v apríli 2017 doma tesne 1:0. Ani dnes sa nič iné ako triumf domácich neočakáva. Bookmakeri stávkových kancelárií vypísali na výhru Dunajskej Stredy kurz 1.3, zatiaľ čo na víťazstvo hostí sa kurz pohybuje až vo výške 9.1.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Veronika Pancuráková

    Branky: 86. Davis

    Karty:   90+2. Kalmár (DUN) – 74. Richtárech (SEN), 88. Vaščák (SEN)


    DAC 1904 Dunajská Streda: Macej – Davis, Huk, Šatka, Živković – Ashiru (46. K. Vida), Kalmár, Ljubicić (C), Pambou, Pačinda (75. Čmelík) – Malec (55. Divković).
    Náhradníci: Száraz – K. Vida, Ľupták, Divković, Koštrna, Kontár, Čmelík.

    FK Senica: Plach – Podhorin, Jarabica, Ranko, Medvěděv – Duga, Krč (57. Richtárech) – Šefčík, Vaščák (C), Kováč (63. Sarpei) – Martišiak (75. M. Rigo).
    Náhradníci: Milošovič – Otrísal, Sarpei, Richtárech, M. Rigo, Malý, Smékal.

    Rozhodčí: Chmura – Lieskovský, Perát

    Diváci: 4598
    bahis siteleri