Česko – Salzburg 4:5 (kon.)
konec
Česko
4:5 (3:1, 1:2, 0:2)
EC Red Bull Salzburg
Středa 20.09.2017, 15:00 • Zimní stadion města Benešova, Benešov • Reprezentace do 17 let
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Zdravím u druhé modelového utkání české reprezentace do 17 let proti výběru U18 rakouského Red Bull Salzburg. První zápas byl na programu včera. V něm všechny branky padly až v samém závěru, či v prodloužení. Nejprve dokázal využít Filip Přikryl trestné střílení v 59. minutě, na což okamžitě svou trefou reagoval Yegor Alan. V 65. minutě definitivně strhl vedení na českou stranu Matěj Toman.
     
    Nominace ČR

    Tomáš Zeman, Filip Koffer, Tomáš Jelínek (všichni HC Dynamo Pardubice)
    Karel Klitorka (BK Mladá Boleslav)
    Josef Kitzberger, Daniel Jouza, David Jindra (všichni HC Verva Litvínov)
    Jakub Rychlovský, Michal Teplý, Jakub Žůrek, Lukáš Pařík (všichni Bílí Tygři Liberec)
    Daniel Poizl, Jaromír Pytlík (oba HC Žďár nad Sázavou)
    Šimon Kubíček (ČEZ Motor České Budějovice)
    Matěj Zíka (Rytíři Kladno)
    Ondřej Pšenička, David Vitouch, Patrik Prymula (HC Sparta Praha)
    Theodor Pištěk (Örebro HK)
    Haš Martin Hugo (Tappara Tampere)
    Adam Křemen (HC Energie Karlovy Vary)
    Ondřej Chaloupek (HC Dukla Jihlava)
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Chaloupek (Pařík) – Zika, Klitorka, Žůrek, Poizl, Kubáček, Kitzberger, Haš, Jelínek – Zeman, Pištěk, Koffer – Dospěl, Jindra, Antoníček – Teplý, Pytlík, Pšenička – Vitouch, Prymula, Křemen.

    EC Red Bull Salzburg: Kolarz (Minch) – Obu, Hadamczik, Alanov, Peskoller, Wirt, Pasanen, Wimmer, Zündel – Hede, Barinka, Stewart – Vogt, Hefke, Jenzsch – Huber, Rebernig, Schitz – Schütz, Lobach, Varejcka.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Hned v úvodu první třetiny se do útočné příležitosti dostali hosté ze Salzburgu. Ti však velmi rychle byli zatlačeni k mantinelu, odkud se Češi marně snažili od nich puk vydobýt.
     
    01:19
    Šimon Kubíček se pokusil o průnik po pravé straně ledové plochy. Již ve středním pásmu se k němu sjela skupinka hráčů rakouského celku, která mu znemožnila v akci pokračovat.
     
    02:01
    Yegor Alanov se nikým nehlídal dostal s pukem do středního pásma, odkud jej nahodil do útočného. Sebrala jej však obrana českého týmu, která rozehrála rychlý protiútok.
     
    02:48
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (Jenzsch – 2 min., hákování).
     
    03:02
    Ihned po zahájení přesilovky českého celku se lvíčata vydala do útočné třetiny, odkud se býkům nedaří je vystrnadit. Christopher Kolarz musel čelit většímu množství šancí. Každou však dokázal pokrýt.
     
    04:31
    Petru Antoníčkovi podjel puk pod hokejkou, když se nacházel v relativně slibném postavení pro ohrožení svatyně Salzburgu.
     
    04:48
    Hosté v plném počtu.
     
    05:41
    Tomáši Jelínkovi se povedlo v rohu za vlastní brankou přitlačit Edwina Schitze k mantinelu. Puk však převzal Maxmilian Reberning.
     
    06:01
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Po rychlém průniku se mezi kruhy dostal DENNIS LOBACH, který střelou zblízka dokázal překonat Ondřeje Chaloupku. Asistence: Marcel Barinka.
     
    06:47
    Česko právě vstřelilo branku!
    A velmi rychle máme srovnáno. K rychlému protiútoku se vydal JAROMÍR PYTLÍK a okamžitě překonal zmateného Kolarze. Asistence: Ondřej Pšenička, Michal Teplý.
     
    08:37
    Oba týmy se snaží přejít na jednu či druhou stranu. K vidění je tedy bojovný hokej převážně ve středním pásmu.
     
    09:30
    Na dostřel od branky Chaloupka se dostal Marcel Barinka. Při napřahování se ke střele se k němu sjela trojice českých hráčů, která jej zblokovala.
     
    10:54
    Následující výjezd Salzburgu skončil ofsajdem.
     
    11:16
    Patrik Prymula vyjel do přečíslení s Tomášem Zemanem a Jakubem Žůrkem. Prymula se odhodlal i ke střele z pravého kruhu. Tu však dokázal Christopher Kolarz pokrýt.
     
    12:12
    Elis Hede tvrdě zabojoval o puk proti Danielu Poizlovi. Útočník Salzburgu byl úspěšnější, přesto jeho tým o puk záhy přišel. Naopak se do šance dostal český výběr.
     
    14:01
    Zpoza vlastní branky musí rozehrávat Mack Stewart. I tam však proti němu stojí dvojice českých hráčů, která mu brání v efektivní rozehrávce na některého ze svých spoluhráčů.
     
    15:18
    Krásný útok rakouského celku! Maxmillian Rebernig těsně před brankovištěm poslal puk lehce dozadu na Paula Hubera, který vypálil na Chaloupka. Ten si dokázal pěkným zákrokem pokrýt.
     
    15:42
    Česko právě vstřelilo branku!
    Velmi rychle se projevilo pravidlo nedáš – dostaneš. Po chybě v rozehrávce Salzburgu se kotouče zmocnil MATĚJ ZIKA, který jej z první poslal za Kolarzova záda. Bez asistence.
     
    16:13
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (Hede – 2 min., podražení).
     
    18:03
    I tato přesilová hra se převážně odehrávala v útočném pásmu rakouského celku. Tentokrát však Češi neohrozili zcela bezprostředně branku svého soupeře.
     
    18:13
    Hosté v plném počtu.
     
    19:34
    Česko právě vstřelilo branku!
    V samém závěru první třetiny se české reprezentaci povedlo navýšit své vedení. Kombinační akci dokázal zakončit úspěšně MARTIN HUGO HAŠ. Asistence: Filip Koffer, Jaromír Pytlík.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Zprvu vyloženě vyrovnaná hra. Oba týmy spíše dobývaly jednu či druhou branku. To se změnilo po prvním vyloučení ze strany Salzburgu, které probudilo lvíčata ke vstřelení dalších dvou branek a ovládnutí celé třetiny.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:11
    Po vhazování se zmocnili kotouče čeští hokejisté, kteří zahájili rozehrávku od své branky.
     
    20:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    A jejich útok byl úspěšný. Zmatení protihráčů využil MICHAL TEPLÝ, který navyšuje české vedení na rozdíl třech branek. Asistence: Ondřej Pšenička.
     
    22:26
    Lvíčata nadále zůstávají usazena v býčím útočném pásmu. Christopheru Kolarzovi se však snaží odolávat všem střelám a drží zatím pouze tříbrankovou ztrátu svého týmu.
     
    23:58
    Velmi spravedlivý trest pro Matěje Ziku. Zastavil šanci v podání rozjetého Edwina Schitze jeho podražením na modré čáře.
     
    24:53
    První přesilová hra nabudila i salzburské býky ke střeleckým příležitostem. Žádná z nich však nebyla tak úspěšná, aby s ní měl Ondřej Chaloupek větší problémy.
     
    25:41
    Daniel Wirt čekal na modré čáře na přihrávku zpoza branky Chaloupky. Ta mu nakonec podjela pod hokejkou a musel se pro puk vracet.
     
    25:58
    Domácí v plném počtu.
     
    26:20
    Vyloučení v týmu Česko (Antoníček – 2 min., podražení).
     
    27:04
    Salzburg i tuto přesilovku okupuje obrannou třetinu českého celku a tlačí se Chaloupkovy branky.
     
    27:26
    Salzburg právě vstřelil branku!
    A záhy i přesilovku využívá. Štěstí v dlouhém ostřelování měl PAUL HUBER, který poslal kotouč z kruhu za záda českého gólmana. Asistence: Christian Obu.
     
    27:26
    Domácí v plném počtu.
     
    29:45
    Ovšem i Češi se stále snaží. Ve středním pásmu se pokusili o vybojování puku v sevření hráčů Salzburgu u mantinelu. Nakonec se jim to ale nevyvedlo a soupeř se vydal k dalšímu protiútoku.
     
    31:24
    Českému týmu se podařilo zastavit Salzburg na modré čáře. Poté rozehráli svou vlastní šanci. Ta vedla k proniknutí do útočného pásma, v něm si však obrana Salzburgu věděla rady a útok lvíčat zmařila.
     
    32:56
    V poslední době stále stejný obraz hry. Český celek vyjede do útočného pásma. V něm rychle ztratí kotouč a Salzburg se vydá k vlastní příležitosti. Ondřej Chaloupek ale odvádí excelentní práci a drží svůj tým stále ve vedení.
     
    33:53
    Lvíčatům se již nedaří proniknout za modrou čáru. Obrana Salzburgu hájí svou hranici velmi neprostupně a nepustí za ní žádného migranta se lvem na prsou.
     
    34:53
    Josef Kitzberger pronikl až do rohu kluziště po Kolarzově levici. Zde byl naražen na mantinel a obrán o kotouč.
     
    36:01
    Danielu Poizlovi se podařilo vymanit puk od Reberniga těsně před brankovištěm Ondřeje Chaloupky. Přesto Češi o puk přišli a Salzburg se dostal k další střele.
     
    36:37
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Svého dlouhodobého tlaku již býci využili. Z průniku po levé straně se dokázal prosadit FILIP VAREJCKA. Asistence: Justin Schütz, Kilian Zündel.
     
    38:14
    Ani třetí gól býkům nestačí. I nadále obývají útočné pásmo českého výběru. Lvíčata si však již dávají v obraně více pozor a drží svého soupeře dále od branky.
     
    39:03
    Vyloučení v týmu Česko (Koffer – 2 min., sekání).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V druhé periodě Češi velmi rychle úvodní trefou rozhodili Salzburg. Ten se záhy vzpamatoval a zcela ovládl hru po zbytek třetiny. Zaslouženě tedy ztrácí na českou reprezentaci již jen jeden gól.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:17
    Třetí část hry začala dalším soubojem o puk mezi domácími a hosty. Českému výběru se podařilo kotouč poslat až k Kolarzovi, odkud Salzburg začal svůj protiútok.
     
    41:03
    Domácí v plném počtu.
     
    41:18
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Krátce po vyrovnání početních sil na ledě máme vyrovnáno. Rychlého protiútoku nejlépe využil DANIEL VOGT. Asistence: Erik Hefke.
     
    41:29
    Vyloučení v týmu Česko (Pištěk – 2 min., sekání).
     
    42:32
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Salzburg jde do vedení. O to se postarala stejná formace jako u třetího gólu v čele s FILIPEM VAREJCKOU. Asistence: Justin Schütz, Kilian Zündel.
     
    42:32
    Domácí v plném počtu.
     
    44:22
    Průnik za modrou čáru se Taru Jenzschovi nevydařil dle jeho představ. Salzburský celek poté musel čelit výpadu ze strany českého týmu. Ke střele se však lvíčata nedostala.
     
    45:33
    Martin Hugo Haš rozjel asi největší akci českého celku v této třetině. Lvíčata se odhodlala k několika střelám na branku Chistophera Kolarze. Poslední pokus měl Daniel Poizl, který vypálil od modré čáry. Jeho spoluhráči se puk poté snažili protlačit do brány sérií porážek. V tom však úspěšní nebyli.
     
    48:09
    Edwin Schitz při snaze o střelbu z těsně blízkosti Ondřeje Chaloupka předvedl po nárazu od českého obránce krásnou piruetu, za kterou by se leckterý krasobruslař nemusel stydět. Jako bonus pak kotouč nepropadl k hráčům Česka, nýbrž na hůl Kiliana Zündela.
     
    50:10
    Lvíčatům se podařilo proniknout do útočného pásma. Velmi rychle však o kotouč přišli, což mělo za následek další protiútok Salzburgu. S ním si dokázal poradit Ondřej Chahoupek.
     
    51:28
    Českému výběru se podařilo dostat se do klasického přesilovkového čtverce, čímž hledali vhodnou pozici ke střele na Kolarzovu branku. Salzburg však jejich souhru narušil a sám se vydal do šance.
     
    52:22
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (Pasanen – 2 min., držení protihráče).
     
    52:54
    Češi ve své přesilovce pouze napadají rozehrávku Salzburgu. Zejména se v tomhle ohledu snaží David Jindra. Salzburg je však nadále v obraně zcela důsledný a drží své jednobrankové vedení.
     
    54:22
    Hosté v plném počtu.
     
    54:24
    Po naskočení Pasanena do hry se k průniku po levém křídle odhodlal Karel Klikorka. Při přechodu do útočného pásma byl zastaven Salzburskou obranou.
     
    55:29
    Šimon Kubíček poslal kotouč do bezpečí před dotírajícím býčím útokem.
     
    56:24
    Lvíčata se marně snaží o vyrovnání. Kdykoliv se dostanou do útočného pásma, sevře je Salzburg u mantinelu a obere o puk. S ním poté vyjedou až k Chaloupkovi, odkud velmi rychle vyráží česká mašinérie zpět.
     
    58:04
    Ve snaze o přihrávku se Karel Klikorka sotva udržel na nohou, poté co do něj narazil jeden ze salzburských obránců.
     
    58:47
    Po delší době se hra přesunula i před Chaloupka. Lvíčata zatím drží býky v rohové ohradě, kde nenapáchají tolik škody.
     
    59:25
    Vyloučení v týmu Česko (Klikorka – 2 min., hákování).
     
    59:41
    V samém závěru utkání se Salzburg snaží navýšit své vedení. V tom mu však česká obrana a hlavně gólman nechtějí dopustit.
     
    Konec zápasu.
     
    Salzburg zcela zaslouženě vrátil české reprezentaci včerejší porážku v prodloužení. Zároveň jsme měli možnost vidět dva zcela rozdílné zápasy. Včera góly padaly až v samém závěru. Dnes se o ně oba týmy postaraly rovnoměrně během celé hry.
     
    To je pro dnešek ode mne vše. Loučím se s Vámi ze Zimního stadionu města Benešova. (16:57:43)

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 7. Pytlík (Pšenička, Teplý), 16. Zika, 20. Haš (Koffer, Pytlík), 21. Teplý (Pšenička) – 7. Lobach (Barinka), 28. Huber (Obu), 37. Varejcka (Schütz, Zündel), 42. Vogt (Hefke), 43. Varejcka (Schütz, Zündel)


    Česko: Chaloupek (Pařík) – Zika, Klikorka, Žůrek, Poizl, Kubáček, Kitzberger, Haš, Jelínek – Zeman, Pištěk, Koffer – Dospěl, Jindra, Antoníček – Teplý, Pytlík, Pšenička – Vitouch, Prymula, Křemen.
    EC Red Bull Salzburg: Kolarz (Minch) – Obu, Hadamczik, Alanov, Peskoller, Wirt, Pasanen, Wimmer, Zündel – Hede, Barinka, Stewart – Vogt, Hefke, Jenzsch – Huber, Rebernig, Schitz – Schütz, Lobach, Varejcka.

    Rozhodčí: Hejduk – Kotlík, Klouček
    bahis siteleri