Florida – Tampa 5:2 (kon.) | Philadelphia – Boston 5:1 (kon.) | Detroit – Chicago 2:4 (kon.)
Nashville – Columbus 3:4 (1:2 po s.n.) | St. Louis – Minnesota 2:3 (kon.) | Vancouver – Calgary 3:1 (kon.)
Vegas – Colorado 2:4 (kon.) | Anaheim – San Jose 3:0 (kon.) | Los Angeles – Arizona 4:1 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Arizona Coyotes
Pátek 29.09.2017, 04:30 • Staples Center, Los Angeles • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (16:52:52)
     
    Československá stopa v utkání

    Do zápasu nezasáhl žádný hokejista s českým ani slovenským pasem.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Michael Cammalleri (LAK) 2+0
    2. Jonathan Quick (LAK) 37 zák., 1 gól, 97,4%
    3. Alec Martinez (LAK) 0+2.
     
    Střely na branku: 38 – 38 (12:10, 18:13, 8:15).
     
    Konec zápasu.
     
    54:33
    Domácí v plném počtu.
     
    52:33
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Michael Cammalleri – 2 min., podražení).
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
    50:54 Clayton KELLER - 4:1
     
    50:54
    Arizona právě vstřelila branku!
    Kojoti snižují své manko! Niklas Hjalmarrson na modré čáře zastavil pokus o vyhození, následovala Domiho výborná křižná přihrávka do levého kruhu, kde ji parádně zužitkoval mladíček CLAYTON KELLER a vypálil nad pravou nohu padajícího brankáře. Asistence: Max Domi a Niklas Hjalmarsson.
     
    49:15
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Drew Doughty – 2 min., nedovolené bránění).
    Michael CAMMALLERI - 4:0
     
    44:29
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Kings dělají další krok k vítězství! Alec Martinez na pravém konci modré čáry sebral puk pro sebe a přihrál jej doleva na Jakea Muzzina. Jeho dělovku zpoza kruhu pro vhazování ještě lehce tečoval MICHAEL CAMMALLERI a přesměroval kotouč mimo dosah hostujícího gólmana. Asistence: Jake Muzzin a Alec Martinez.
     
    43:17
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes (Clayton Keller – 2 min., podražení).
    41:12 Jeff CARTER - 3:0
     
    41:12
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Výborný start domácího týmu do třetí třetiny! Muzzin odvedl obrovský kus práce u levého mantinelu, kde i v pádu přihrál přes tři protihráče před branku. Tam sice byl Goligoski, ale ten zachyboval a přihrál na hůl Toffoliho, jenž ještě přihrál volnějšímu JEFFU CARTERovi a ten už si věděl rady při zakončení do odkryté části branky. Asistence: Tyler Toffoli a Jake Muzzin.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 30 – 23 (12:10, 18:13).
     
    V prostředním dějství byl k vidění o poznání zajímavější hokej. Celkem z hokejek hráčů obou týmů vyletělo jednatřicet přímých střel na branku, ze kterých se však ujala jedna jediná. Domácí fanoušky v čase 36:03 rozjásal Mike Cammalleri, jehož zásluhou vedou Králové nad Arizonou 2:0 a mají slušně nakročeno k dalšímu vítězství v předsezónním období.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:57
    V poslední minutě druhé části se oba týmy dostaly k dalším příležitostem. Quick měl co dělat s Perliniho dorážkou a vzápětí sledoval zákrok svého protějška Dominguea, který vyrazil Cliffordovu razantní střelu od modré čáry. Vše pak ukončil brejk Arizony a Derek Stepan pálící z mezikruží do dobře postaveného Quicka.
     
    38:54
    Menší vzrušení v útočném pásmu Coyotes vyřešili Jonathan Quick a Alec Martinez. První z nich vyrazil Perliniho dělovku z osy hřiště, druhý zmíněný obránce pak zablokoval pokus německého útočníka Riedera.
     
    37:31
    Kojoti by rádi rychle odpověděli, jenomže Connautonovo nahození od modré čáry nebylo nijak tečované a Jonathan Quick na puk dobře viděl. Na druhé straně pak Dominguea vystrašil Pearson se svou střelou příklepem z blízkosti mantinelu.
    36:03 Michael CAMMALLERI - 2:0
     
    36:03
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Kings zaslouženě odskakují do dvoubrankového vedení! Alec Martinez se prosmýkl mezi Perlinim a pravým mantinelem, aby nacentroval do ohně. Tam Trevor Lewis letící puk jenom prodloužil k vzdálenější tyči, ke které jako první dojel MIKE CAMMALLERI a střelou bez přípravy poslal puk pod levý beton do protipohybu bezmocného Dominguea. Pro novou posilu Králů je to první trefa v přípravě po přesunu z New Jersey! Asistence: Dustin Brown a Alec Martinez.
     
    35:28
    A znovu ve velkém zápřahu Louis Domingue, kterého soupeři rozchytali k opravdu působivému výkonu! Po Fantenbergově střele od modré hosté vyhodili přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Kopitar následné buly vyhrál a Cammalleri nadvakrát vyzkoušel pozornost maskovaného muže v brankovišti Yotes.
     
    34:53
    A právě klec hostů teď byla po kratší odmlce v poměrně velkém ohrožení. Drew Doughty svým nahozením dostal puk za branku, kde Domingue špatně rozehrál a namazal Pearsonovi. Proti jeho zakončení z těžkého úhlu se ale brankář Kojotů stihl na poslední chvíli vrátit a u levé tyče puk zastavit.
     
    33:47
    Po trochu hlušší pasáži, kdy se ani jednomu z týmů nedařilo založit kloudnou akci, kotouč poněkolikáté vyletěl mimo hrací plochu, vhazovat se bude ve středním pásmu poblíž branky Coyotes.
     
    32:58
    Luke Schenn zablokoval Cliffordův pokus až do sítě, jež chrání diváky od podobně sražených kotoučů. Pouští psi poté nenechali Dominguea ve štychu ani po ráně Brodiznskiho, kterou pro změnu přesměroval mimo tři tyče Kevin Connauton.
     
    31:17
    Arizona v posledních chvílích trošku vyrovnala hru a také zlobí v ofenzivě. Mario Kempe na nepříznivém skóre z hostujícího pohledu ale nic nezměnil, protože zblízka přestřelil.
     
    30:48
    Christian Fischer čisté konto Quicka rovněž nezrušil, zkušený Američan si tentokrát věděl rady se zakončením z vrcholku pravého kruhu. Kojoti se poté provinili icingem a Carter chvíli po buly tečoval spoluhráčovu střelu od modré do připraveného Dominguea.
     
    29:36
    Po vhazování u levé ruky Jonathana Quicka přišla pohotová střela z hokejky Riedera. Domácí gólman ji zlikvidoval a jeden z jeho spoluhráčů okamžitě vyhodil na icing. Po něm se Kings přesunuli do útoku, ale Andreoff s Brodzinskim nastřelili jen blokující protihráče.
     
    28:49
    Na dobrou minutu teď své protivníky zatlačili také hráči Arizony! Stepan z mezikruží nejprve minul, načež před Quickem obětavě srazil Hjalmarssonovu střelu Trevor Lewis. Hostující akce ale pokračovala a brankář Los Angeles si připsal další dva zákroky proti střelám z pravého mantinelu, odkud to zkoušel Hjalmarsson a po něm i Rieder.
     
    27:29
    Louis Domingue se v těchto chvílích rozhodně nenudí. Folinův centr z pravé strany raději zastavil a přerušil hru. Poté si poradil i s pokusem Pearsona a nakonec nemusel zasahovat proti Muzzinově střele od modré.
     
    26:27
    Demersův nástřel z poloviny hřiště Quick zkrotil a rozjel domácí protiútok, jenž byl zakončen Muzzinem, ale Domingue jeho pokus z levé strany zastavil. Na druhé straně pak strážce královské svatyně vyrazil Fischerovo zakončení z bezprostřední blízkosti.
     
    25:44
    Lewis to zkusil z prostoru mezi modrou čarou a levým kruhem, nicméně Louis Domingue znovu zakročil. Strome vyhrál následné vhazování v obranném pásmu a sám vyrazil dopředu, jenže nakonec jenom nahodil od modré a Quicka moc neprověřil.
     
    24:51
    Schenn srazil Toffoliho zakončení k dalším domácím hokejkám Doughty však na Dominguea nevyzrál a Kopitar zase trefil Goligoskiho. Kojoti tohle oslabení zuby nehty přečkali.
     
    24:05
    Pearsonovu ránu golfákem zpoza levého kruhu Domingue vyrazil k Martinookovi, který však nedokázal vyhodit a jeho kolega z brankoviště tak měl práci i proti Cammalleriho střele z osy hřiště.
     
    23:42
    Tanner Pearson si nabruslil do prostoru před brankovištěm, jenže z mezikruží netrefil přesně a puk rozvlnil jen ochrannou síť. Martinez vzápětí netrefil branku od modré čáry, načež jeho další dva pokusy zablokovali Demers a Crouse.
     
    23:13
    Christian Dvorak vyhrál buly po pravici Dominguea a hosté tak brzy dostali puk do bezpečí, když Demers skoro přes celé hřiště vyhodil přímo na Quicka.
     
    22:51
    Po Fantenbergově pokusu z levého křídla byl Dustin Brown seknut hostujícím forvardem Bradem Richardsonem, který míří na nějakou tu chvíli na trestnou lavici.
     
    21:50
    Domácí tým vyhodil kotouč na icing. Coyotes toho sice nevyužili, ale po chvilce se nanovo dostali před Quicka, který musel likvidovat Riederův příklep z pravého kruhu. Následné Clendeningovo nahození z pravé strany už tak nebezpečné nebylo.
     
    20:25
    Úvodní buly druhé třetiny vyhrál Tanner Pearson. I jeho zásluhou se Kings mohli rychle dostat do útočného pásma, ovšem Toffoli střelou z nulového úhlu Dominguea nepřekvapil.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 12 – 10.
     
    Je za námi první třetina, do které vstoupili aktivněji hráči Arizony, ale žádnou větší šanci si za celých dvacet minut nevypracovali. Králové mezitím potrestali hostující nedisciplinovanost a v přesilové hře se ujalo vedení zásluhou Doughtyho.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:55
    Dylan Strome zkusil štěstí z vrcholku pravého kruhu. Quickovi puk nebezpečně vypadl, ale Perlini přispěchal s dorážkou o chloupek později, než bylo potřeba.
     
    19:33
    Hosté v plném počtu.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    18:31
    Trevor Lewis se nenápadně dostal do služné pozice a z mezikruží trefil břevno, do kterého puk nadzvedl Domingue.
     
    18:04
    Jonathan Quick za vlastní brankou pouštěl puk ostatním hráčům. Jeff Carter zaregistroval, že se k němu nejrychleji řítí Mario Kempe a poslal k zemi. Hrát se bude ve čtyřech na obou stranách.
     
    17:33
    Tobias Rieder při cestě k mantinelu v útočném mantinelu zezadu podsekl nohy Forborta a dostává menší trest za podražení.
     
    17:02
    Adrian Kempe svou přihrávkou minul Martineze a sám si musel volný puk znovu dojet, aby jej z levého kruhu vyslal do výstroje Louise Dominguea.
     
    16:40
    Po skončení reklamní pauzy se znovu hraje. Kotouč kontrolují domácí, které vedoucí branka jistojistě hodně uklidnila.
    15:53 Drew DOUGHTY - 1:0
     
    15:53
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Králové nevyužili krátkou přesilovku 5 na 3, ale o chvíli později se přece jenom dostali do vedení! Tyler Toffoli dostal od Kopitara pas na modrou čáru, ze které roztáhl hru do levého kruhu na DREW DOUGHTYHO a ten střelou zápěstím zamířil přesně k vzdálenější tyči. Asistence: Tyler Toffoli, Anže Kopitar.
     
    15:09
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes (Mario Kempe – 2 min., sekání).
     
    14:59
    Shore napřáhl od modré, přičemž puk byl v letu lehce tečován. Domingue neměl moc času na reakci a měl štěstí, že kotouč přes něj neprošel do branky, ale proletěl okolo levé tyče dozadu.
     
    14:05
    Toffoli předal puk Carterovi, jehož nepřesná střela se po prknech svezla až mimo útočného pásmo Králů.
     
    13:39
    Domácí si zahrají první přesilovku. Za sekání Dereka Forborta putuje na trestnou lavici útočník Arizony Christian Fischer.
     
    13:29
    Zatím se rozhodně nedá říct, že by jsme sledovali nějaký pohledný hokej. Hlavně Kings mají velký problém s tím, aby udrželi puk po delší dobu.
     
    12:35
    Rieder dojel vlastní sraženou střelu, po které to zkoušel také Perlini, ale Quick neměl se střelou letící po ose hřiště žádný problém.
     
    11:40
    Nedorozumění v obraně Kings nevyužil Richardson ve spolupráci s Fischerem. Los Angeles vše vyřešilo odpalem na icing.
     
    11:05
    Rychlý švih z levého mantinelu předvedl Tannar Pearson. Domingue jen kontroloval puk, který mířil k vzdálenějšímu rohu.
     
    10:27
    Domácím úplně nezafungovala spolupráce mezi Carterem a Pearsonem. Tito dva se navzájem vystavili do odpískaného postavení mimo hru.
     
    09:37
    Brodzinski s Kopitarem neudrželi puk v domácím útočném pásmo. Hra už probíhá na opačné straně kluziště.
     
    08:25
    Křižná přihrávka směřující od krátkého mantinelu k modré čáře našla Martineze, jehož pokus zablokoval Hjalmarsson do ochranní sítě.
     
    07:50
    Kevin Connatuton si udělal výlet do pravého kruhu pro vhazování, odkud zamířil jen do míst, které domácí gólman kontroloval.
     
    07:27
    Toffoli s Carterem nadělali hostující obraně menší problémy. Kojoti si poradili částečným vyhozením.
     
    06:35
    Jonathan Quick má další zákrok po střele z vrcholku levého kruhu. Kings se poté osvobodili jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    06:19
    Christian Fischer nahodil puk do hrudníku Quicka, který se rozhodl přerušit hru. Následuje reklamní pauza.
     
    05:01
    Keller ve vynikající pozici v mezikruží nepropálil Quicka poté, co mu Domi adresoval z brankové čáry skvělou přihrávku skrz nohy Dereka Forborta.
     
    04:34
    Toffoli nic nebezpečného nevymyslel, což ale platilo i o Riederovi, jenž se jenom posunul na červenou čáru a po nahození odjel střídat.
     
    03:51
    A ještě jednou Brown, který tentokrát dostal přihrávku do druhé vlny od Kopitara. Hráč s třiadvacítkou na dresu pálil z osy hřiště, ale obránci srazili puk do ochranné sítě.
     
    03:26
    Schennovu chybu v rozehrávce mohl potrestat Dustin Brown, jenž dostal přihrávku za obranu, ale v úniku si na Dominguea nepřišel.
     
    02:34
    Arizona má v úvodu zápasu více ze hry. Nyní ale bude muset přečkat buly u vlastní branky, neboť zahrála na icing.
     
    01:42
    Clendeningův pokus neprošel, Kings poté nahodili puk na Dominguea, od něhož začíná nová akce Kojotů.
     
    01:16
    Christian Dvorak se postaral o první zakončení, nicméně po objetí branky nedotlačil puk za Quicka, který posléze vychytal i dalekonosný pokus Connautona.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Los Angeles Kings: Quick (Kuemper) – Folin, Muzzin, Doughty, Forbort, Martinez, Fantenberg – Kopitar, Clifford, Cammalleri, Andreoff, Shore, Lewis, Brown, A. Kempe, Pearson, Toffoli, Carter.

    Arizona Coyotes: Domingue (Miska) – Schenn, Hjalmarsson, Clendening, Goligoski, Connauton, Demers – Rieder, Keller, Perlini, Richardson, Domi, Dvorak, Strome, Stepan, M. Kempe, Fischer, Martinook, Crouse.

    Rozhodčí: Jackson, Voss – Rody, Cameron.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Los Angeles Kings

    Domácí tým přešel během letní pauzy jen malými změnami, když jeho kádr opustil ze známějších jmen pouze Jordan Nolan. Naopak v kolonce příchodů nalezneme taková jména jako Michael Cammalleri, Stepan Falkovskij, Christian Folin a Darcy Kuemper. Králové zatím v přípravě působí velmi dobrým dojmem, když z pěti zápasů jen jednou odešli poraženi po základní hrací době. Na čínském turné se Kings dvakrát střetli s Vancouverem, poprvé padli v prodloužení, načež vyhráli 5:2. Po následné prohře s Anaheimem Kaliforňané zabrali a v dalším vzájemném souboji opět udolali Vancouver a naposledy také nováčka z Vegas.
     
    Arizona Coyotes

    Vedení Kojotů v létě nezahálelo a přivedlo několik posil do všech řad. Novou jedničkou by se měl stát finský gólman Antti Raanta, před kterým budou působit obránci Jason Demers, Niklas Hjalmarsson a také útočník Derek Stepan z New Yorku Rangers. Na soupisce pouštního klubu naopak nenalezneme několik stálých opor, konkrétně v Glendale nebudou působit Radim Vrbata, Mike Smith a legendární útočník Shane Doan. Arizona musela svůj první přípravný duel zrušit kvůli špatnému stavu ledové plochy. Poprvé tak nastoupila do zápasu před týdnem a v Anaheimu vyhrála 5:1. Od té doby Yotes na výhru čekají, nad jejich síly byly celky Calgary, San Jose a naposledy v odvetě nestačily na Kačery z Anaheimu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:30.

    Radim Sochor

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 16. Doughty (Toffoli, Kopitar), 37. Cammalleri (Brown, Martinez), 42. Carter (Toffoli, Muzzin), 45. Cammalleri (Muzzin, Martinez) – 51. Keller (Domi, Hjalmarsson)


    Los Angeles Kings: Quick (Kuemper) – Folin, Muzzin, Doughty, Forbort, Martinez, Fantenberg – Kopitar, Clifford, Cammalleri, Andreoff, Shore, Lewis, Brown, A. Kempe, Pearson, Toffoli, Carter.
    Arizona Coyotes: Domingue (Miska) – Schenn, Hjalmarsson, Clendening, Goligoski, Connauton, Demers – Rieder, Keller, Perlini, Richardson, Domi, Dvorak, Strome, Stepan, M. Kempe, Fischer, Martinook, Crouse.

    Rozhodčí: Jackson, Voss – Rody, Cameron
    bahis siteleri