Mladá Boleslav – Č. Budějovice 4:3 (kon.) | Zlín – Jihlava 4:1 (kon.) | HC Litvínov – Chomutov 1:4 (kon.)
Sparta – K. Vary 6:3 (kon.) | Olomouc – Kometa Brno 4:5 (po pr.) | Slavia – Kladno 4:3 (3:1 po s.n.)
Třinec – Pardubice 5:1 (kon.) | Vítkovice – Mountfield HK 2:3 (kon.)
po prodl.
HC Olomouc
4:5 (1:2, 2:1, 1:1 - 0:1)
HC Kometa Brno
Pátek 06.10.2017, 17:30 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • DHL Extraliga juniorů • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Domácí sice sahali na obrovitánské překvapení v podobě vítězství nad Kometou, avšak dnes jim to přáno nebude. O možnost jistoty a výhry se totiž připravili v samém závěru a psychická deka s nimi táhla i v prodloužení. Kometa hned z prvního útoku dokázala vytěžit branku, čímž na Jižní Moravu poputuje bod navíc. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (19:42:54)
     
    Konec zápasu.
     
    60:16
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak tohle bylo rychlé. Prakticky pár sekund po buly se rozjel na branku Olomouce ADAM GAJARSKÝ, který po propadnutí obou bránících protivníku neměl s blafákem sebemenší problémy. Galuška nedokázal jeho pohyb dostatečně rychle vystínovat. Asistence: Tomáš Mlynář, Aleš Trnka.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí třetina nakonec překvapení nedovolila, neboť Brno ještě v obrovské euforii dokázalo vyrovnat. Po tříminutové přestávce je tak na řadě prodloužení,
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:41
    Domácí se sice ještě snaží o zvýšenou aktivitu, avšak pro tuto chvíli už je to od Olomouce asi vše. Kometa předvádí výborný taktický výkon.
     
    58:40
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak tohle je studená sprcha! Marek završit hattrick brankou do prázdné branky, jenomže při obratu okolo své osy upadl, Do brejku se tak dostali Brněnští, kteří se taktéž dostali k vytouženému vyrovnání. KAREL PLÁŠEK potvrdil roli snajpra a rychlou kličkou Galuškovi nedal sebemenší šanci na zákrok. Asistence: Daniel Kowalczyk.
     
    57:23
    Kometa neuvěřitelně presuje! Olomoucké barvy jen ztěží zvládají momentální zátěž, když bezhlavě vyhazují puk co nejdál od vlastní obranné třetiny. Brno vidí šanci na vyrovnání.
     
    56:28
    Trnka stačil zachytit vyhození Olomouckých a okamžitě mířil svou střelou na brankovou konstrukci. Tato teze se vyplnila do puntíku, neboť kotouč trefil levou tyč!
     
    55:41
    Kowalczxyk dostal nabito v rohu útočného pásma, avšak ani on nebyl úspěšným exekutorem a spasitelem Brna. Přízemní pokus se sice snesl lehce nad led, pro Galušku ovšem moc problémů nenatropil.
     
    54:48
    Ferda sice mohl pálit ihned po přechodu modré ze druhé vlny, střelba z první nicméně znovu ani k brance neprošla. Po zákroku Hustáka se puk vznesl do ochranné sítě.
     
    53:16
    Domácí zatím předvádějí velmi vytrvalý a konstantní výkon v defenzivní fázi své hry, Kometa má sice obrovskou snahu a píli na vyrovnání, v těchto vteřinách totiž nemá šance na střely. Frustrace logicky stoupá.
     
    52:28
    Brněnský Plášek už je zpět ve hře, přesilová hra domácí mančaftu tudíž logicky končí.
     
    51:16
    Kohouti jsou v početní výhodě mimořádně aktivním družstvem, avšak zatím narážejí na vytrvalý odpor svého protivníka. Holík je spolu se svými spoluhráči v obraně totiž mimořádně aktivní a všechny střely perfektně vyráží.
     
    50:28
    Olomouci se nabízí další přesilovka, Karel Plášek (KOM) dostal dvouminutový trest za hákování.
     
    50:25
    Tomaník se prodral k palbě z vrcholu kombinačního diamantu, jenomže výborně chytajícího Holíka nepřekonal. Ten si dělovku dokázal ramenem srazit pod sebe a o ostatní obranné činnosti se postarali beci. Kometa měl pořádnou dávku štěstěny.
     
    49:04
    Olomouc už sice slavila pátý gól, avšak rozhodčí kotouč za brankovou čáru nezaznamenali. Sudí nemají k dispozici video, v této situaci se tak rozhodli dle svého úsudku branku neuznat, ani jeden z nich totiž puk dobře neviděl.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 1. Podlaha (Rutar), 35. Holiš (Kuba, Macuh), 37. Marek (Husták, Rutar), 41. Marek (Kuba, Macuh) – 9. Čejka (Ferda, Furch), 20. Čejka (Furch), 39. Plášek (Ferda), 59. Plášek (Kowalczyk), 61. Gajarský (Mlynář, Trnka)


    HC Olomouc: Galuška (Ovčaři) – Szturc, Rutar, Kuchař, Holiš, Smutný, Beutl, Jelínek – Husták, Říčka, Hajšman, Palička, Podlaha, Beier, Macuh, Marek (C), Tomaník, Pěcha, Kuba
    HC Kometa Brno: Holík (Šindelka) – Trnka, Slabý, Jurnečka, Kučera, Furch, Jeřábek, Kowalczyk – Novák, Havlát, Svoboda, Hasoň, Gajarský, Střondala, Čejka (C), Matula, Mlynář, Ferda, Frydrych, Krejčí, Plášek

    Rozhodčí: Held – Novotný, Šimčík
    ocianews.com