Finsko – Česko 1:2 (kon.)
konec
Finsko
1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Česko
Pátek 06.10.2017, 13:00 • Kuortaneen Urheiluopisto • Reprezentace žen do 18 let • Kuortane Cup
Partner:
     
    Zítra od 12:30 českého času zakončí svěřenkyně trenéra Pavla Zuziaka turnaj zápasem s Norskem, které hraje ve druhé světové skupině. Naše juniorky tak budou mít jasný cíl – soupeřky nepodcenit a zvládnout roli favoritek.

    Užijte si zbytek pátečního dne a zítra se s vámi budu těšit na počtenou. (15:00:11)
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Finsko – 8 (26)
    Česko – 3 (16)
     
    Skvěle! České hokejistky do 18 let zapsaly ve druhém utkání na Kuortane Cupu cenný výsledek. Po obratu porážejí domácí vrstevnice 2:1 a jsou blízko celkovému prvenství na turnaji. Našemu týmu stačila k oběma brankám chvilka kolem druhé přestávky, v dramatickém finiši pak těsný náskok udržel.

    Češky byly efektivnější, Finky měly větší tlak do branky, ale Viktorie Švejdová pustila za záda jenom jednu z 26 střel. Nejlepší hráčkou byla vyhlášena Tereza Mazancová.
     
    Konec zápasu.
     
    58:16
    Český tým se stále drží...
     
    56:38
    Suomi brzy odvolávají brankářku a jdou hrát power-play!
     
    56:38
    Finská střídačka si vybírá oddechový čas.
     
    54:17
    Oba týmy hrají v plném počtu.
     
    52:17
    Ovšem vzápětí přichází i český trest a hrát se bude čtyři na čtyři. Také Laura Lerchová (CZE) je vyloučena za podražení.
     
    51:43
    Čas plyne, teď si navíc Češky zahrají přesilovku. Kiira Yrjänenová (FIN) si odpočine na dvě minuty za podražení.
     
    40:47
    Česko právě vstřelilo branku!
    Paráda, hned po 47 sekundách třetí třetiny je na světě český obrat! O druhý gól se střelou od modré čáry postarala obránkyně ANNA KOTOUNOVÁ – 1:2. Asistence: Laura Lerchová.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Finsko – 12 (18)
    Česko – 9 (13)
     
    Zápas je zatím na branky skromný, ve druhé třetině už se nám týmy ale trochu rozstřílely. Co je aktuálně nejdůležitější, že česká reprezentace vyrovnala. Tereza Mazancová jako by si do juniorského týmu přenesla formu z šestnáctky.

    Třetí třetina začne přibližně ve 14:25.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    38:31
    Česko právě vstřelilo branku!
    V pravý čas, chvíli před odchodem do kabin, se české hokejistky poprvé prosazují a vyrovnávají skóre utkání! Postaraly se o to hráčky nejmladšího ročníku 2002, svůj první gól za osmnáctku střílí z bezprostřední blízkosti TEREZA MAZANCOVÁ – 1:1. Asistence: Sára Čajanová, Daniela Pejšová.
     
    33:17
    I tentokrát se juniorky ubránily.
     
    31:17
    Podruhé v rychlém sledu se bude muset naše reprezentace bránit po podražení Adély Škrdlové (CZE).

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 9. Holopainenová (Kailaová, Yrjänenová) – 39. Mazancová (Čajanová, Pejšová), 41. Kotounová (Lerchová)


    Finsko: Aholaová (Pohjamová) – Parkkonenová, Tohilaová, Rantalaová, Laitinenová, Timonenová, Allinenová, Lehtimäkiová, Mäkeläová – Vesaová, Räsänenová, Nousiainenová – Kuoppalaová, Vainikkaová, Teräväinenová – Kaileová, Yrjänenová, Holopainenová – Mäkeläová, Seikkulaová, Kastikainenová. Trenér: Jari Risku.
    Česko: Švejdová (Bláhová) – Erbenová (C), Škrdlová (A), Seroiszková, Šmajdová, Pejšová, Kotounová (A), Radová – Matoušková, Lerchová, Dýcková – Sarnovská, Hornická, V. Černá – Mazancová, Škorpíková, Čajanová – Lorencová, S. Halounová, A. Halounová. Trenér: Pavel Zuziak.

    Rozhodčí: Nurmiová – Kauhanenová, Asikainenová (všechny FIN).

    Diváci: 30
    ocianews.com