Košice – Banská Bystrica 5:2 (kon.) | Detva – Nitra 0:7 (kon.) | Zvolen – Lipt. Mikuláš 5:3 (kon.)
Trenčín – Žilina 7:0 (kon.) | Nové Zámky – Poprad 5:0 (kon.)
konec
HC MIKRON Nové Zámky
5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
HK Poprad
sk Pátek 20.10.2017, 18:30 • Zimný štadión, Nové Zámky • Tipos Extraliga (SR) • 13. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Vážení čitatelia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z hokejovej Tipsport Ligy. Tentokrát sa pozrieme do Nových Zámkov, ktoré pred domácim publikom privítajú hokejistov Popradu. Zápas sa začína o 18:30 hod.

    NOVÉ ZÁMKY

    Hokejisti Nových Zámkov podávajú v úvode sezóny nevyrovnané výkony. Na svojom konte majú sedem výhier a takisto sedem prehier. Doposiaľ nazbierali 19 bodov, čo im stačí na priebežné šieste miesto. Spodná časť tabuľky, s výnimkou Detvy, je však veľmi vyrovnaná a zverenci Ladislava Lubinu majú pred deviatym Liptovským Mikulášom náskok len troch bodov. Momentálne sa vezú na víťaznej vlne, pričom všetky tri zápasy vyhrali rovnakým pomerom 3:1. Naposledy zdolali HK Orange 20, pričom si hneď pri svojej premiére otvoril strelecký účet Vladimír Škoda. Pre českého útočníka je to už štvrtý angažmán na slovenskej prvoligovej scéne. Najproduktívnejším hráčom mužstva je lotyšský obranca Arturs Salija, ktorý nazbieral 11 bodov s bilanciou 4+7. Zaujímavosťou je, že Nové Zámky majú najlepšie presilové hry, ich úspešnosť je na úrovni 25,86%. Webová stránka klubu včera informovala o príchode dvojice nových posíl, ale Michal Novák a ruský útočník Dmitrij Moňa dnes zrejme ešte hrať nebudú.

    HK POPRAD

    Pod Tatrami môžu byť s doterajším priebehom sezóny spokojní. Kamzíkom patrí priebežná tretia priečka, keď majú rovnaký počet 27 bodov ako Banská Bystrica. Do vrchných priečok ich vyniesla sedemzápasová víťazná šnúra, počas ktorej vyhrali v Nitre či doma so spomínanými zverencami Vladimíra Országha. Poprad odohrá v priebehu 24 hodín druhý zápas, keďže včera si zmeral sily s HK Orange 20. Mladíci pomerne dlho vzdorovali, dokonca viedli, ale tím pod vedením Marcela Ozimáka štyri gólmi otočil vývoj zápasu na konečných 5:2. V tomto stretnutí sa už nepredstavil Michael Vandas, ktorý podpísal zmluvu s českým Litvínovom. Popradčanov teší príchod Juraja Majdana, no situácia v tíme nie je najlepšia. Zoznam absentujúcich hráčov je totiž poriadne dlhý. V dnešnom dueli sa nepredstaví Richard Rapáč, Arne Kroták, Andreas Štrauch či Jindřich Abdul. Najproduktívnejším hráčom je 13-bodový Patrik Svitana a takisto treba vyzdvihnúť aj Mathieua Corbeila, ktorého úspešnosť zákrokov je 93,54%.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Mikron Nové Zámky: Kováč – Plašil, M. Jass, Salija, Prapavessis, Hruška, Kovačevič, Hain, Novák – Raenko, Špirko, Škoda – Cetkovský, Novotný, Zbořil – K. Jass, Šimun, Varga – Fábry, Dubinin, Lantoši.

    HK Poprad: Corbeil – Fabian, Davydov, Brejčák, Jáchym, McDowell, Šterbák, Zadražil – Majdan, Heizer, Vartovník – Svitana, Mlynarovič, Matej Paločko – Bondra, Lichanec, Matúš Paločko – Olejník, Ježek, Martančík.

    Rozhodcovia: Peter Stano, Vladimír Fridrich – Šimon Synek, Lukáš Kacej.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:13
    V úvodných sekundách zápasu sa dostali do útočného pásma hostia. Od ľavého mantinelu nahadzoval puk na bránu Lukáš Vartovník, no svojim pokusom mieril len do bočnej siete.
     
    00:48
    Popradčania sa previnili zakázaným uvoľnením, no domáci to nedokázali využiť. Naopak, o pár sekúnd neskôr predviedli podobnú chybu, a tak sa bude vhadzovať pred Vladimírom Kováčom.
     
    01:24
    Útočné akcie sa striedajú z jednej strany na druhú, no priamu strelu na bránu sme ešte nevideli. Z otočky to skúšala nová posila Michal Novák, no ten bránu súpera tesne minul.
     
    02:15
    Mathieu Corbeil musel prvýkrát v zápase zasahovať. Strelou z priestoru medzi kruhov to skúsil Artem Dubinin, ale mieril len do stredu brány, kde bol pripravený kanadský brankár.
     
    02:50
    Nové Zámky sa teraz usadili v útočnom pásme, ale hra sa odvíjala mimo nebezpečných priestorov. Hre ale v úvode zápasu nechýba potrebné nasadenie a góly sú zrejme len otázkou času.
     
    03:18
    Tentokrát mal prácu aj domáci brankár Vladimír Kováč. Jeden z hráčov v bielom drese preveril jeho pozornosť strelou z pravej strany, no puk skončil len v lapačke.
     
    03:55
    Popradčania nahodili puk do útočnej tretiny, no následne išli striedať. Rovnako tak robia aj domáci hokejisti, a tak je puk za bránou domáceho brankára Vladimíra Kováča.
     
    05:04
    Vladimír Kováč si na svoje konto pripisuje ďalší úspešný zákrok. Tentokrát z pravej strany pálil Peter Lichanec, ale domáci brankár jeho strelu vyrazili mimo nebezpečného priestoru.
     
    05:36
    Nové Zámky porušili pravidlo o postavení útočiaceho hráča v bránkovisku. Po krátkej pauze sa pokračovalo v hre a hostia získali útočné pásmo, keď nahodený puk schoval pod lapačku brankár Kováč.
     
    06:22
    Artem Dubinin získal puk v strednom pásme, no nemal dostatočnú rýchlosť, ani podporu svojich spoluhráčov. Popradskí obrancovia boli v jasnej presile, a tak mu prakticky nič nedovolili.
     
    07:14
    Vhadzovať sa teraz bude aj pred hosťujúcim brankárom. Anatoli Raenko si nabiehal na kolmú prihrávku, no nezachytil ju. Situáciu tak bez najmenších problémov vyriešil Mathieu Corbeil.
     
    07:38
    Teraz vidíme trošku nepresností na oboch stranách. Hrá sa prevažne v strednom pásme a ani jedno z mužstiev nevie prekabátiť pozorne brániaceho súpera.
     
    08:05
    Teraz sa črtala dobrá šanca pre Eduarda Šimuna, ktorý si nakorčuľoval medzi kruhy. Dostal prihrávku od Matta Prapavessisa, ale jeho následná strela švihom mierila vedľa brány Mathieua Corbeila.
     
    08:54
    Teraz sa bude vhadzovať v útočnom pásme domáceho tímu. Puk totiž skončil na ochrannej siete po tom, čo ho tečoval jeden z hráčov spod Tatier. Matheiu Corbeil sa už pripravuje.
     
    10:02
    HC Nové Zámky dali gól!
    Domáci hokejisti sa dostávajú do vedenia v dnešnom dueli. Pri avizovanom treste dostal krásnu krížnu prihrávku do priestoru pravého kruhu na vhadzovanie VLADIMÍR ŠKODA a strelou z prvej prekonal Mathieua Corbeila. Asistencie: Rastislav Špirko a Štěpán Novotný.
     
    10:39
    Hosťujúci hráči sa snažili odpovedať na prvý inkasovaný gól. K pohotovej strele sa dostal Samuel Mlynarovič, no jeho prudká strela od modrej čiary mierila nad bránu Vladimíra Kováča.
     
    11:27
    Poprad trošku zvyšuje aktivitu a snaží sa čo najrýchlejšie vyrovnať skóre zápasu. Zatiaľ si ale nejakú vážnejšiu gólovú príležitosť nevypracoval. Možno sa to zmení po druhej reklamnej prestávke.
     
    12:01
    Poprad bude mať možnosť vyrovnať skóre zápasu v početnej výhode. Na trestnú lavicu putuje Michal Novák, ktorý hokejkou zasiahol do tváre Lukáša Olejníka. Napokon dostáva len menší trest.
     
    12:41
    Hosťom presilová hra zatiaľ nevychádza podľa predstáv. Už dvakrát prišli o útočné pásmo a novú útočnú akciu musia zakladať z hĺbky svojho obranného pásma.
     
    13:30
    Róbert Lantoši zaútočil vo vlastnom oslabení. Po ľavej strane si nakorčuľoval až pred bránkovisko, no tiesnený Matejom Paločkom zakončiť nedokázal. Každopádne, nazbieral cenné sekundy.
     
    14:13
    Presilová hra hostí sa skončila neúspešne. Už pri rovnovážnom počte hráčov na ľade vystrelil Aleš Ježek, ale jeho zakončenie nemohlo prekvapiť pozorného Vladimíra Kováča.
     
    14:39
    Mathieu Corbeil musel predviesť dobrý zákrok po strele od modrej čiary. Jej autorom bol obranca Milan Hruška a treba povedať, že sa poriadne oprel do svojho streleckého pokusu.
     
    15:24
    Nové Zámky ubránené oslabenie nakoplo a teraz sú o niečo aktívnejšie. Ďalší pokus na bránu súpera vyslal Róbert Varga, ale Mathieu Corbeil druhýkrát v zápase neinkasoval.
     
    16:00
    Mathieu Corbeil mal teraz problém s pomerne ľahkou strelou, ktorú na neho vyslal jeden z hráčov súpera. Na dvakrát puk skrotil, no bolo to v poslednej chvíli, keďže na dorážku už čakal Adam Zbořil.
     
    17:24
    Prvá tretina sa pomaly chýli k svojmu záveru. Teraz to individuálne skúšal Branislav Fábry, ale napokon jeho strela spoza obrancu neprešla až k popradskému brankárovi.
     
    17:48
    Na druhej strane musel dvakrát zasahovať Vladimír Kováč. Nádejne vyzeral najmä prienik Dávida Bondru, ktorý sa natlačil pred bránu, ale z tesnej blízkosti nedokázal gólovo zakončiť.
     
    18:35
    Na druhej strane to individuálne skúšal Rastislav Špirko. Autor gólovej nahrávky obkorčuľoval bránu súpera, ale mimo palebnej pozície ho vytlačili dobre hrajúci obrancovia Popradu.
     
    19:18
    V samotnom závere prvej časti to ešte skúšal tvrdou strelou od modrej čiary Matt Prapavessis. Trafil však len jedného z brániacich hráčov, a tak Mathieu Corbeil zasahovať nemusel.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvú tretinu dnešného zápasu máme za sebou. Hralo sa pomerne aktívne, no chýbal väčší počet gólových šancí. V úvodnom dejstve musel vyťahovať puk zo svojej brány len Mathieu Corbeil, ktorého v jedenástej minúte pri signalizovanom vylúčení prekonal Vladimír Škoda. Poprad mal výhodu jednej presilovky, no tá mu príliš nevyšla. Druhá tretina sa v Nových Zámkoch začne približne o 19:21 hod.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:16
    V úvode druhej časti mali Popradčania výhodu útočného pásma. Štefan Fabian sa po vyhranom buly snažil nahodiť puk na domáceho brankára, ale ten napokon zasahovať nemusel.
     
    20:40
    Opäť sa vhadzovalo v obrannom pásme domácich. Po ďalšom vyhranom vhadzovaní vystrelil Samuel Mlynarovič, no pohotovým zákrokom sa predviedol brankár Vladimír Kováč.
     
    21:12
    Domáci fanúšikovia si teraz pýtali vylúčenie Miloslava Jáchyma, no hlavní rozhodcovia svoju pravicu nezdvihli. Nasledovať tak bude len vhadzovanie pred Mathieuom Corbeilom.
     
    22:30
    Teraz sme sledovali rozháraný úsek hry. Väčšina útočných akcii sa skončila skôr ako poriadne začala. Napokon sa dostal k strele Lukáš Olejník, no trafil len vyrážačku domáceho brankára.
     
    22:58
    Na druhej strane prudko vystrelil od modrej čiary obranca Michal Novák. Mathieu Corbeil chvíľu hľadal puk, no ten dokázal zblokovať jeden z jeho spoluhráčov. Skóre zápasu sa tak nemení.
     
    23:27
    Ani teraz sa domácim fanúšikom nepozdáva verdikt rozhodcov. Tí sú ale neoblomní a pískajú ofsajd. Vhadzovať sa tak bude len v strednom pásme, bližšie k bráne Popradčanov.
     
    23:50
    Mathieu Corbeil musel zasahovať po nepríjemnej strele Karela Plášila od ľavého mantinelu. Kanadský brankár bol ale pozorný a postrážil si priestor pri pravej žrdi.
     
    24:14
    V druhej tretine vidíme podstatne viac streleckých pokusov. Tentokrát si do útočného pásma nakorčuľoval strelec úvodného gólu Vladimír Škoda, ale jeho pokus bezpečne kryje Mathieu Corbeil.
     
    24:23
    Poprad dostáva výhodu druhej presilovej hry v dnešnom dueli. Na trestnú lavicu putuje za mohutného piskotu domácich fanúšikov Arturs Salija. Lotyšský obranca dostáva menší trest za hrubosť.
     
    25:00
    Hostia začali presilovú hru sľubne. Po vyhranom vhadzovaní vystrelil od modrej čiary Iľja Davydov, no tesne minul bránu. Následne sa domáci hokejisti oslobodili a vyhodili puk.
     
    25:35
    Popradčanom presilové hry v dnešnom stretnutí nevychádzajú. Snáď už po tretíkrát sa domáci hokejisti dokázali oslobodiť a nedovolili hosťom čo i len usadiť sa v útočnej tretine.
     
    26:18
    Trápenie popradských hokejistov pokračuje ďalej. Nové Zámky sa veľmi dobre bránia a vyzerá to tak, že ani počas druhého oslabenie brankár Vladimír Kováč neinkasuje.
     
    26:38
    Nové Zámky už hrali v plnom počte hráčov na ľade, no hostia sa predsa len dostali do šance. V priestore medzi kruhmi dostal veľa priestoru Peter Lichanec, ale jeho pokus švihom dokázal zneškodniť Vladimír Kováč.
     
    27:12
    Po reklamnej prestávke pokračuje Poprad v zlepšenom výkone. Agresívne napádal rozohrávku súpera, no ten pod tlakom nechyboval a zakladá útočnú akciu.
     
    27:55
    HC Nové Zámky dali gól!
    Domáci hokejisti zvyšujú svoj náskok na rozdiel dvoch gólov. Parádnu krížnu prihrávku tentokrát vymyslel ruský útočník Artem Dubinin. Na jeho pas si nakorčuľoval obranca SAMUEL HAIN a strelou z ľavej strany do odkrytej brány skóroval. Asistencie: Artem Dubinin a Branislav Fábry.
     
    28:18
    Domáci hokejisti sú zjavne pri streleckej chuti, no tentokrát Mathieu Corbeil neinkasoval. Kanadský brankár včas spojil betóny a vyrazil strelecký pokus obrancu Marisa Jassa.
     
    29:06
    Znížiť náskok domáceho tímu sa teraz individuálne snažil Aleš Ježek. Ten sa cez Marisa Jassa pretlačil pred brankár Vladimíra Kováča, no ten podržal svoje mužstvo kvalitným zákrokom.
     
    29:31
    HC Nové Zámky dali gól!
    Tréner hostí Marcel Ozimák si berie oddychový čas, pretože jeho tím tretíkrát v zápase inkasuje. Mathieu Corbeil strelu Štěpána Novotného od modrej čiary len vyrazil pred seba, čím ponúkol gólovú dorážku ADAMOVI ZBOŘILOVI. Asistencie: Štěpán Novotný a Jiří Cetkovský.
     
    30:00
    Máme za sebou polovicu riadneho hracieho času a rozhodne spokojnejší môžu byť domáci hokejisti, ktorí vedú o tri góly. Navyše, Vladimír Kováč si pripisuje ďalší úspešný zákrok po strele Dávida Bondru.
     
    30:35
    Atmosféra na štadióne v Nových Zámkoch je skutočne výborná. Podporu fanúšikov teraz určite cítil aj Artem Dubinin, ale v rýchlostnom súboji s obrancom Popradu neuspel.
     
    31:12
    Nové Zámky predviedli peknú akciu po pravej strane. Rastislav Špirko poslal puk pred bránu, k strele z tesnej blízkosti sa dostal Anatoli Raenko, no brankár Mathieu Corbeil zatiaľ ďalší gól nedopustil.
     
    31:44
    Domáci teraz dlho kombinovali v útočnom pásme. Rastislav Špirko po dlhšom obliehaní brány nahodil puk na popradského brankára, no ten si pripisuje ďalší úspešný zákrok.
     
    33:22
    Teraz sme sledovali mohutný nápor domácich hokejistov. Skutočne to vyzeralo tak, akoby hrali presolovú hru. Adam Zbořil ale napokon o puk prichádza, a tak z toho ďalší gól nebude.
     
    33:42
    Mathieu Corbeil musel zasahovať po tvrdej strele z ľavej strany. Jej autorom bol napokon český útočník Jiří Cetkovský. Kanaďan jeho strelu len vyrazil a následne puk upratali do bezpečia jeho spoluhráči.
     
    34:23
    Poprad sa po dlhšom čase dostal z obranného pásma, ale ďaleko neprešiel. Čiarový rozhodca píska postavenie mimo hru, v ktorom sa ocitol úradujúci majster sveta v hokejbale Patrik Svitana.
     
    35:07
    Mathieu Corbeil teraz vyšiel za svoju bránu, kde ho však tvrdo zasiahol Artem Dubinin. Hlavný rozhodca okamžite zdvihol svoju pravicu a bude vylučovať. Domáci útočník napokon dostáva len menší za napadnutie.
     
    35:35
    Domácich predošlý moment nasrdil a hrajú poriadne do tela. Tvrdým, ale čistým zákrokom sa prezentoval Karel Plášil a následne domáci puk vyhodili z obranného pásma.
     
    36:17
    Domáci hokejisti opäť vyhodili puk z obranného pásma a brankár Mathieu Corbeil dokonca musel zasahovať. Popradu presilové hry v dnešnom dueli rozhodne nevychádzajú podľa predstáv.
     
    36:34
    Poprad bude hrať presilovú hru piatich proti trom. Na trestnú lavicu putuje za hákovanie aj Branislav Fábry. Domáci tréner sa síce rozčuľuje, no trest je na základe opakovaných záberov udelený správne.
     
    37:00
    Poprad sa mohol vrátiť do zápasu, no v početnej výhode o dvoch mužov nevyužil veľkú šancu Lukáš Vartovník. Brankár Vladimír Kováč strelu od modrej čiary len vyrazil, no útočník hostí následne mieril vedľa brány.
     
    37:31
    Nové Zámky už hrajú so štyrmi hráčmi na ľadovej ploche a vyhadzujú puk cez všetky čiary. Mathieu Corbeil mal mierny problém s rozohrávkou, ale Artem Dubinin tentokrát nešiel do súboja tak tvrdo.
     
    37:56
    Od modrej čiary to tvrdou strelou skúšal Miloslav Jáchym. Ten poriadne vyprášil betóny Vladimíra Kováča, no prvý popradský gól v dnešnom dueli nezaznamenal.
     
    38:34
    Vladimír Kováč pred malou chvíľou upokojil hru svojim zákrokom. Následne sa domácim hokejistom podarilo vyhodiť puk z obranného pásma a na ľad sa vracia už aj vylúčený Branislav Fábry.
     
    39:10
    Poprad nevyužil veľkú šancu na strelenie gólu, ktorý ho mohol vrátiť do zápasu. Druhá tretina sa chýli k svojmu záveru a hrá sa už jej posledná minúta.
     
    39:48
    Nové Zámky držia puk za svojou bránou a už sa snažia dohrať druhú tretinu s komfortným náskokom. Vyzerá to tak, že v prostrednej časti hry sa už nič zaujímavé nestane.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Aj druhá tretina vyznela lepšie pre hokejistov Nových Zámkov. Tí pridali ďalšie dva góly a pred domácimi fanúšikmi smerujú za ziskom troch bodov. V prostrednej časti sa gólovo presadil obranca Samuel Hain a o necelé dve minúty neskôr dorazil puk do siete aj Adam Zbořil. Poprad mal v závere výhodu presilovky o dvoch hráčov, no Lukáš Vartovník v čistej šanci strelecky zlyhal. Tretia tretina sa začne približne o 20:20 hod.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:32
    Na začiatku tretej tretiny sa dostali do útočného pásma domáci. Od modrej čiary nahadzoval puk na bránu Maris Jass, ale trafil len pred ním brániaceho hráča Popradu. Následne sa hostia oslobodili.
     
    41:04
    Poprad mal veľkú šancu streliť svoj prvý gól v zápase. Po peknej výmene puku zakončoval z dobrej pozície na pravej strane Patrik Svitana, ale jeho strelu dokázal vyraziť Vladimír Kováč.
     
    41:37
    Tvrdou strelou z pravej strany skúšal svoje šťastie Štěpán Novotný. Jeho strelu ale vyrazil Mathieu Corbeil a následný pokus Matta Prapavessisa mieril len na ochrannú sieť.
     
    42:10
    Hostia sa dostali do brejku dvoch na jedného. Na pravej strane dostal priestor na strelu zrejme Peter Lichanec, no mieril len do pripravenej lapačky Vladimíra Kováča.
     
    43:27
    Teraz sa hrá viac-menej v strednom pásme. Poprad zatiaľ nevrhol všetky sily do útoku, no postupne bude musieť čoraz viac otvoriť hru a snažiť sa konečne skórovať.
     
    44:08
    Poprad bude mať výhodu ďalšej presilovej hry. Na trestnú lavicu si už sadá Branislav Fábry, ktorý dostáva menší trest za podrazenie. Treba ale dodať, že Kamzíkom dnes početné výhody absolútne nejdú.
     
    44:45
    Poprad sa ani teraz nedostal na dlhší čas do útočného pásma a napokon jeho snaženie končí ofsajdom. Nové Zámky už majú za sebou takmer polovicu dvojminútového oslabenia.
     
    45:36
    Keď to nejde, tak to nejde. Popradu presilové hry absolútne nevychádzajú. Zverenci Marcela Ozimáka sa zatiaľ k ničomu nedostali a aj teraz musia zakladať útočnú akciu zo svojho obranného pásma.
     
    46:20
    Prvýkrát si v dnešnom zápase zahrajú presilovú hru aj domáci hokejisti. Na trestnú lavicu putuje obranca James McDowell, ktorý dostáva menší trest za podrazenie.
     
    46:42
    Mathieu Corbeil musel zasahovať po strele od modrej čiary. Veľmi prudko vystrelil obranca Maris Jass, no štvrtý gól v popradskej sieti sme zatiaľ nevideli. Nové Zámky ale pokračujú vo svojej aktivite.
     
    47:26
    Tentokrát to už Nové Zámky nezvládli a prichádzajú o výhodu útočného pásma. Popradčania sú veľmi unavení a určite sa na ich dnešnom výkone podpísal aj včerajší duel s HK Orange 20.
     
    48:00
    Mathieu Corbeil mal teraz plné ruky práce po strele Matta Prapavessisa. Puk pred seba iba vyrazil, ale mal šťastie, že sa nikto v zeleno-čiernom drese ku gólovej dorážke nedostal.
     
    48:40
    Poprad sa presilovej hre súpera ubránil, no v krátkom časovom slede je tu ďalšie jeho oslabenie. Na trestnú lavicu odchádza Lukáš Vartovník – dve minúty za podrazenie.
     
    49:12
    Nové Zámky zatiaľ nehrajú túto presilovú hru práve najlepšie. Poprad dokázal už dvakrát vyhodiť puk zo svojho obranného pásma a snaží sa aj o agresívne napádanie.
     
    49:45
    Popradčania mali tretiu veľkú šancu na skórovanie v tretej tretine. Vo vlastnom oslabení sa dostal do brejkovej situácie Juraj Majdan, natlačil sa pred Vladimíra Kováča, no ten dnes zatiahol roletu.
     
    50:16
    Od modrej čiary vystrelil Michal Novák, ale trafil len pred ním brániaceho hráča súpera. Poprad zrejme zvládne aj toto oslabenie a ešte sa bude snažiť zdramatizovať toto stretnutie.
     
    51:28
    Veľmi dlho teraz hráme bez prerušenia. Útoky sa striedajú z jednej strany na druhú, no stále sú o niečo nebezpečnejší domáci hokejisti. Tí smerujú za štvrtou výhrou v rade.
     
    52:00
    Veľmi dobrý zákrok si na svoje konto pripisuje Vladimír Kováč. Ten sa teraz vytiahol pri bekhendovom zakončení Matej Paločka z pravej strany. Domáci fanúšikovia už skandujú jeho meno.
     
    53:01
    HC Nové Zámky dali gól!
    Je rozhodnuté! Domáci hokejisti po reklamnej prestávke strieľajú ďalší gól. Ruský útočník ARTEM DUBININ získal puk za bránou súpera, následne sa natlačil pred brankára Mathieua Corbeila a zasunul puk do siete. Asistencie: Branislav Fábry a Róbert Lantoši.
     
    53:32
    Nové Zámky dnes predvádzajú veľmi dobrý výkon a zaslúžene smerujú za troma bodmi. Aj teraz musel Mathieu Corbeil zasahovať a radšej puk ukryl do svojej lapačky.
     
    54:24
    Tentokrát mal kanadský brankár v službách Popradu šťastie. Po peknej prihrávke spoza brány sa oprel do puku Matt Prapavessis, no jeho prudká strela z pravého kruhu na vhadzovanie minula bránu.
     
    55:00
    HC Nové Zámky dali gól!
    Do konca zápasu zostáva presne päť minút a domáci hokejisti už vedú päťgólovým rozdielom. Eduard Šimun zachytil puk na modrej čiare, následne ho poslal na hokejku ARTURSA SALIJU, ktorý utešenou strelou prekonal Corbeila. Asistencie: Eduard Šimun a Adam Zbořil.
     
    55:35
    Domáci hokejisti budú môcť pridať ďalší gól v popradskej sieti. Hlavný rozhodca signalizuje vylúčenie jedného z hráčov hostí, no Nové Zámky majú zatiaľ k dispozícii výhodu.
     
    56:17
    Spomínané vylúčenie je v týchto chvíľach realitou. Na trestnú lavicu smeruje Patrik Svitana, ktorý na začiatku tretej tretiny mohol zdramatizovať dnešný zápas. Teraz dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    56:50
    Domáci hokejisti mali ďalšiu šancu na strelenie gólu. Z priestoru medzi kruhmi zakončoval z prvej Samuel Hain, ale jeho pokus mieril po zásahu Mathieua Corbeila na ochrannú sieť.
     
    57:32
    Popradčania sa dokázali oslobodiť a puk vyviedol do stredného pásma Dávid Bondra. Ďaleko sa s ním ale nedostal, keďže bol v značnom podčíslení.
     
    58:17
    Domáci presilovú hru nevyužili, no mrzieť ich to rozhodne nemusí. Dnešný zápas dovedú do úspešného konca a v tabuľke si udržia svoje šieste miesto. Motiváciou ale naďalej zostáva čisté konto Vladimíra Kováča.
     
    59:24
    V poslednej minúte zápasu sa snažil ešte skorigovať výsledok Matúš Paločko. Jeho pokus z ťažkého uhla ale domáci brankár vyrazil a následne sa puk ocitol na bočnej sieti.
     
    Koniec zápasu.
     
    Hokejisti Nových Zámkov vyhrávajú štvrtý zápas v rade. Tentokrát v domácom prostredí zdolali Poprad jednoznačne 5:0, keď si góly rozdelili do všetkých tretín. V tej záverečnej sa najskôr individuálne presadil Artem Dubinin a gólový účet zápasu uzavrel o dve minúty neskôr lotyšský obranca Arturs Salija. Spoľahlivý výkon podal brankár Vladimír Kováč, pre ktorého je to prvé čisté konto v sezóne. Poprad klesol na štvrtú priečku s 10-bodovou stratou na vedúcu Duklu Trenčín. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok piatkového večera. (20:57:18)

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 11. Škoda (Špirko, Novotný), 28. Hain (Dubinin, Fábry), 30. Zbořil (Novotný, Cetkovský), 54. Dubinin (Fábry, Lantoši), 55. Salija (Šimun, Zbořil)


    HC MIKRON Nové Zámky: Kováč – Plašil, M. Jass, Salija, Prapavessis, Hruška, Kovačevič, Hain, Novák – Raenko, Špirko, Škoda – Cetkovský, Novotný, Zbořil – K. Jass, Šimun, Varga – Fábry, Dubinin, Lantoši.
    HK Poprad: Corbeil – Fabian, Davydov, Brejčák, Jáchym, McDowell, Šterbák, Zadražil – Majdan, Heizer, Vartovník – Svitana, Mlynarovič, Matej Paločko – Bondra, Lichanec, Matúš Paločko – Olejník, Ježek, Martančík.

    Rozhodčí: Peter Stano, Vladimír Fridrich – Šimon Synek, Lukáš Kacej.
    bahis siteleri