Lipt. Mikuláš – Nitra 1:2 (kon.) | Košice – Trenčín 5:1 (kon.) | Detva – Poprad 7:3 (kon.)
Nové Zámky – Žilina 0:3 (kon.) | Zvolen – Banská Bystrica 3:2 (kon.)
konec
HC Košice
5:1 (2:0, 2:0, 1:1)
HK DUKLA Trenčín
sk Pátek 27.10.2017, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 15. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Vážení športoví priatelia, vítam vás pri priamom prenose zo „zápasu jesene“, zo zápasu medzi Košicami a Trenčínom. Úvodné buly je naplánované na piatok 27. októbra a vhodené bude o 17:30.

    V tomto čase sa v Steel aréne stretnú dva najúspešnejšie slovenské celky, ktoré v súčasnosti bojujú o celkový triumf v našej najvyššej hokejovej súťaži. Dukla Trenčín ma totiž na svojom konte v ére samostatného Slovenska celkovo tri tituly, štyrikrát sa tešila zo striebra a trikrát z bronzu. Celkovo tak majú Trenčania na svojom konte 10 medailí.

    Post najúspešnejšieho slovenského celku ale patrí domácim Košiciam. Tie sa zo zisku titulu majstra Slovenska tešili zatiaľ osemkrát, na svojom konte ale majú aj sedem strieborných pozícií a tri bronzové zápisy. Celkovo tak získali 18 medailí, čo je o osem viac, ako ich súper z Trenčína.

    V súčasnosti patrí celku HC Košice tretia priečka tipsportligovej tabuľky, a to so ziskom 31 bodov za 10 výhier v riadnom hracom čase a jednu prehru po predĺžení. Košičania strácajú na druhú Banskú Bystricu jeden bod, avšak majú k dispozícii zápas k dobru. Do duelu s Duklou Trenčín vstúpia so skóre 42:33 a so sériou troch víťazstiev v rade.

    Posledné tri zápasy Košíc:
    HK Poprad – HC Košice 0:1
    HC Košice – HC 05 Banská Bystrica 5:2
    MsHK Žilina – HC Košice 2:3

    Dukla Trenčín pocestuje na východ republiky ako súčasný líder tabuľky. Vojaci vstúpili do novej sezóny skutočne vo veľkom štýle, výsledkom čoho je celkovo 11 výhier po riadnom hracom čase z 15 odohraných zápasov. Dukla si navyše pripísala tri výhry po predĺžení, respektíve samostatných nájazdoch, a tak svieti na jej konte jediná prehra. Náskok Trenčína pred druhou Banskou Bystricou je sedembodový, pred Košicami ešte o jeden bod viac.

    Posledné tri zápasy Trenčína:
    HC 05 Banská Bystrica – Dukla Trenčín 5:2
    Dukla Trenčín – MsHK Žilina 7:0
    HK Nitra – Dukla Trenčín 3:4 pp
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Lundström (Habal) – Šedivý, Dudáš, Bača, Čížek, Pulli, Kessel, Koch, Matejka – Nagy, Boltun, Hričina – Koyš, Hovorka, Kafka – Šoltés, Pacan, Klíma – Petráš, Suja, Vrábeľ

    Dukla Trenčín: Valent (Hiadlovský) – Kozák, Starosta, Frühauf, Cebák, Bohunický, Holenda, Themár, Kukuča – Sojčík, Pardavý, Hecl – Hudec, Bulík, Varga – Mikula, Dlouhý, Gašparovič – Jakubec, Kováčik, Špankovič

    Rozhodca: J. Konc, Goga – Smrek, Kacej.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:17
    Úvodné buly bolo vhodené. Puk sa dostal na čepele domácich hokejistov, ktorí sa s ním pokúsia čo najrýchlejšie preniknúť pred svätyňu svojho súpera z Trenčína.
     
    00:30
    Nagy teraz našiel bekhendom spoluhráča na modrej čiare, ktorý to skúsil nahodeným pukom. Ten bol ešte tečovaný, Valent sa však prekvapiť nenechal a pohotovo zakročil.
     
    01:10
    Frühauf sa snažil rozohrať na pozíciu ľavého krídla, ten puk bol ale príliš prudký. Pískalo sa tak zakázané uvoľnenie, vhadzovať sa bude po pravici Valenta.
     
    02:43
    Košice potrebovali striedať, preto puk poslali na zadný mantinel. Tam sa ho ešte rozhodol dohrať Šoltés, ktorý si pri mantineli vypracoval v osobnom súboji priestor, nie však dostatočný.
     
    02:53
    Košice dali gól!
    Košice sa dostali do vedenia, a to po skvelej práci FILIPA VRÁBEĽA! Zdalo sa, že ten puk do siete napokon do siete neprepadne, dezorientovaný Valent ho už ale zachytiť nedokázal. Asistencie: Jakub Suja, Šimon Petráš.
     
    03:26
    Košičania sa nadýchli k veľkému tlaku, z ktorého prišlo zakončenie Hričinu. Ten sa dostal na ľavom krídle do dobrej pozície a mieril na odkrytú bránku, obetavý Frühauf ale ukázal, ako sa bojuje o dres Dukly a do strely sa včas hodil.
     
    04:39
    Úvodné minúty patria jednoznačne domácim, ktorí svojho súpera niekoľkokrát "povozili na kolotočoch" v jeho pásme. Dukla sa napokon predsa len dostala pred Lundströma, ktorý musel puk prikryť.
     
    05:20
    Bulík puk prebral v obrannom pásme a po pravej strane sa presunul až do toho útočného. Tam vyslal na prvý pohľad nenápadnú strelu, ktorú ale Lundström musel pritlačiť o svoju hruď. Nasledovať bude komerčná prestávka.
     
    06:18
    Kozák prepadol na útočnej modrej, výsledkom čoho bola šanca Košíc. Valent už ležal na ľadovej ploche, napokon ale prekonaný nebol.
     
    06:30
    Dukle teraz kombinácia nevyšla a dopustila sa zakázaného uvoľnenia. Vhadzovať sa bude po pravici Michala Valenta.
     
    07:17
    Do dobrej šance sa natlačil Klíma, ktorý zakončoval spomedzi dvoch Trenčanov, avšak len do stredu bránky. Tam už stál pripravený gólman Dukly, ktorý zmenu skóre nepripustil.
     
    08:50
    Sujovi prepadol puk cez čepeľ v momente, keď s ním chcel vykorčuľovať pred bránku. Ak by sa mu to podarilo, dostal by sa do situácie jedného proti jednému.
     
    09:13
    Nagy v tejto chvíli stíhal Kozáka, chcel sa totiž vyhnúť zakázanému uvoľneniu Košíc. Domáci kapitán bol ale napokon o čosi pomalší, a tak sa hra presunie pred Lundströma.
     
    10:28
    Dukle sa podarilo pekne rozohrať z obrannej modrej až na tú útočnú, tam ale jej aktivita skončila. Hostia sa totiž nechali nahnať do rohu klziska. Škoda tejto situácie, mohla z toho byť aj zaujímavejšia strela.
     
    10:48
    Šoltés našiel v pásme len priamo Hecla, ktorého tak poslal do brejku. Našťastie pre Košice sa mladý hokejista v službách Trenčína k zakončeniu neprepracoval.
     
    11:12
    Ladislav Nagy si stiahol puk medzi korčule a skúsil vystreliť zápästím, trafil ale len obrancu Dukly. Od toho sa puk odrazil k Valentovi, ktorý ho kontroloval a hru prerušil.
     
    11:37
    Dnes mimoriadne aktívny Lukáš Kozák sa rozhodol preveriť pozornosť Lundströma strelou zo stredného pásma. A nešlo vôbec o zlý pokus, košický gólman musel puk zraziť na ochrannú sieť.
     
    11:52
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Pardavý – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    12:21
    Košice dali gól!
    Košičania vedú už o dva góly, keď využili výhodu presilovej hry. Prvú strelu od modrej ešte Valent vyrazil, na následnú dorážku bol už ale prikrátky. Do listiny strelcov sa zapísal TOMÁŠ HRIČINA. Asistencie: Ladislav Nagy, Eduard Šedivý.
     
    13:45
    Domáci hokejisti prepadli v strednom pásme, a tak sa Trenčín mohol dostať do šance. Hralo sa ale napokon len v rohu klziska, ktorý nepatrí medzi ideálne strelecké pozície.
     
    14:17
    Košice teraz školácky chybovali vo vlastnom obrannom pásme, výsledkom čoho mohol byť kontaktný gól Dukly. Zakončujúcemu hráčovi napokon puk poskočil, čo bolo jediným šťastím domácich.
     
    14:29
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Kováčik – 2 min., podrazenie).
     
    15:17
    Valentovi dnes vypadávajú puky až príliš často. Stalo sa tak aj v tejto chvíli, chýbali pritom centimetre a Košice sa mohli dostať do už trojgólového vedenia.
     
    16:27
    Teraz sa už Trenčín dokázal oslobodiť, puk letí k Lundströmovi.
     
    16:31
    Medzičasom sa ale Kováčik vrátil na ľadovú plochu, a tak pokračujeme v hre piatich proti piatim. Košice túto presilovku nevyužili, aj keď ďaleko od toho nemali.
     
    17:18
    Košičania si v obranných radoch sami zbytočne skomplikovali situáciu, a tak nemali iné východisko, ako puk poslať cez všetky čiary. Samozrejme, nedovoleným spôsobom, a tak sa píska zakázané uvoľnenie.
     
    18:07
    Nagy to teraz nemyslel zle, keď puk posielal za kruhy, tej prihrávke ale chýbali oči. Domáci sa tak dostali vlastným pričinením z útočnej tretiny.
     
    18:35
    Následná situácia pred Valentom nepriniesla nič zaujímavé, keďže trenčiansky gólman puk dobre prikryl a hru tak prerušil.
     
    19:37
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny, už sa zrejme nič zaujímavé neudeje.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Úvodných 20 minút je už na konci, skončila sa prvá tretina zápasu medzi Košicami a Trenčínom. Pred prestávkou pritom platí priebežný stav 2:0.

    Pomer striel po 1. tretine: 11:9

    Druhá tretina sa začne približne o 18:23.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:18
    Hlavný arbiter sa postaral o úvodné buly prostrednej časti riadnej hracej doby, druhá tretina sa začala. Z hĺbky vlastnej defenzívy teraz budú chcieť rozohrávať domáce Košice.
     
    21:42
    Košice preniesli hru na opačnú stranu klziska, avšak tam sa nechali zahnať do rohu. Odtiaľ sa dostal až Čížek, nabral ale zlý smer a dostal Košice von z pásma.
     
    22:28
    Druhá tretina zatiaľ veľa hokejových momentov nepriniesla. Trenčín puk poslal do útočného pásma a odišiel striedať, podobne učinia aj domáce Košice.
     
    23:44
    Dudáš si na útočnej modrej na strelu neveril, a tak chcel puk vrátiť Nagyovi. Každopádne, dostal sa k nemu Hecl, ktorý spálil veľkú šancu. Už stál sám pred Lundströmom, napriek tomu ho neprekonal.
     
    23:54
    Na opačnej strane sme videli zakončenie bezprostredne po buly, Valent ten puk dobre pokryl. Vhadzovať sa tak bude po jeho pravici.
     
    25:12
    Košice sa držali v pásme, avšak bez strely. K puku sa tak dostala trenčianska Dukla, tá sa ale dopustila len zakázaného uvoľnenia. Pokračujeme v nezáživnej druhej tretine.
     
    25:43
    Strela od modrej a následné vzrušenie bolo zbytočné, puk totiž preťal modrú čiaru a Košice sa tak dostali do postavenia mimo hry. Nasleduje komerčná prestávka.
     
    25:45
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Petráš – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    26:02
    Košiciam sa podarilo oslobodiť, puk smeruje do obranného pásma Trenčína.
     
    26:30
    Kafka ostal stáť medzi kruhmi, kam mala pôvodne smerovať jedna z prihrávok. Skúsený český útočník sa pritom postaral o razantné odpálenie puku.
     
    27:18
    A ďalšie vyhodenie puku. Trenčín hrá v tejto presilovej hre bez vážnejšieho streleckého pokusu.
     
    27:48
    Košice medzičasom v plnom počte. Trenčín svoju prvú presilovú hru v zápase vo vytúžený gól pretaviť nedokázal.
     
    28:12
    Košice dali gól!
    A už je to 3:0. Košice sa zásluhou Šedivého presunuli do útočného pásma, kde dokonalým spôsobom zaskočili obranu Trenčína a skórovali. Tentokrát sa presadil PETR KAFKA. Asistencie: Marek Hovorka, Patrik Koyš.
     
    29:50
    Košičania sú pri chuti a neustále sa tlačia pred Valenta. Naopak, trenčianska Dukla je zrelá na uterák, jej hráčom sa dnes výraznejšie nedarí azda ani v jednom smere.
     
    30:01
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Suja – 2 min., podrazenie).
     
    30:21
    Tibor Varga sa ocitol vo veľkej šanci, Lundström ho ale vygumoval výborným zákrokom lapačkou. Varga ešte následne inkasoval niekoľko úderov od košických obrancov. Do celej situácie ešte prikorčuľoval Sojčík, ktorý nemal nárok a prišiel o prilbu. Vylučovať sa napokon nebude.
     
    31:01
    V obrovskej šanci sa ocitol Hudec, ktorý mal na hokejke prvý gól svojho celku. Lundström sa ale prezentoval zákrokom zápasu a hokejkou mu puk vypichol.
     
    32:17
    V závere presilovky sa už musela Dukla uspokojiť s hrou v obrannom pásme, a tak sa zníženie nekonalo. Suja je na ľade, pokračujeme s piatimi korčuliarmi na oboch stranách.
     
    33:00
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Frühauf – 2 min., podrazenie).
     
    33:27
    Košičania sa držali v pásme, sami sa však dostali z ideálnej streleckej pozície a následne aj prišli o pásmo.
     
    34:11
    Táto presilovka domácim príliš nevychádza. Zasahovať musel dokonca Lundström, a to pri zakončení aktívneho Vargu. Košický gólman puk vytlačil na mantinel.
     
    34:31
    Košice dali gól!
    Domáci skórovali z jedinej šance počas tejto presilovky, a to v momentke. keď sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému. Presne v ňom namieril TOMÁŠ HRIČINA, ktorý si pripísal svoj druhý gól v zápase. Asistencie: Ladislav Nagy, Eduard Šedivý.
     
    35:48
    Domáci hokejisti sa usadili v pásme svojho súpera, kde chceli zvýšiť už na 5:0. Proti bol ale Valent, ktorý puk hruďou vyrazil na hokejky svojich spoluhráčov. Tí už v takejto situácii vedeli, čo robiť.
     
    36:59
    Koyš naštartoval košické útočné motory, domáci ale potrebovali striedať, a tak sa do ofenzívy nehrnuli.
     
    37:28
    Striedať musela aj trenčianska Dukla. Zápas v ostatných sekundách mierne stratil na svojom tempe, avšak Košiciam, ktoré vedú jednoznačne 4:0, tento fakt rozhodne neprekáža.
     
    38:23
    Prebiehajú posledné dve minúty druhej tretiny.
     
    38:59
    Suja nemal pri mantineli dostatočnú rýchlosť a o puk sa nechal pripraviť. Ani trenčiansky korčuliar sa ale do útočnej tretiny nedostal. Pomaly sa blížime k druhej prestávke.
     
    39:28
    Zdá sa, že pred prestávkou sa neudeje už nič zaujímavé.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Siréna v Steel aréne nám ohlásila koniec druhej tretiny, zo zápasu uplynulo už rovných 40 minút. Do šatní sa pritom pôjde za stavu 4:0.

    Pomer striel po 2. tretine: 26:22

    Tretia tretina sa začne približne o 19:15.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:17
    Tretia tretina sa už začala, prebieha posledná časť riadnej hracej doby. Budeme zvedaví, či sa počas nej ešte bude skóre vyvíjať zaujímavejším spôsobom.
     
    40:41
    Valent zahral za bránkou svojou čepeľou a pomohol tak spoluhráčom s rozohrávkou. Trenčín sa napriek tomu za deliacu červenú čiaru dostať nedokázal.
     
    41:42
    Varga zaviezol puk do pásma, tam oň ale prišiel. Protiútok sa nekonal, ako Dukla, tak aj Košice totiž potrebovali na ľad poslať čerstvých korčuliarov.
     
    42:30
    Šoltés zakončoval z ľavej strany. Valent vyrazil puk len pred seba, našťastie pre trenčianskeho gólmana nestál v tomto priestore nik pripravený dorážať.
     
    43:57
    Zápas poriadne stratil na svojom tempe, zdá sa, že Košice už budú chcieť len kontrolovať štvorgólové vedenie.
     
    44:48
    Až teraz sa pre domácich otváral priestor na brejk, defenzívne rady Trenčína ale zapracovali v rozhodujúcej chvíli výborne a puk zblokovali na zadný mantinel.
     
    45:58
    Frühauf váhal s rozohrávkou pomerne dlho a napokon ju učinil najhorším možným spôsobom. Frustrácia na strane Trenčína je evidentná, jeho hráčom sa nedarí už ani kombinovať.
     
    46:40
    Košice potrebovali prestriedať, puk preto držali pomerne dlho za vlastnou bránkou. Tento fakt využil na výmenu hráčov aj hosťujúci celok.
     
    47:39
    Starosta prebral puk za trenčianskou bránkou a presunul sa s ním pred Lundströma, kde preveril jeho pozornosť. Košický gólman nezaváhal a hru bez väčších problémov prerušil.
     
    48:49
    Bohunickému nesadol puk na čepeľ, a tak z toho bola len nepresná kombinácia. Pokračujeme v obraze nezáživného hokeja, aký nám tretia tretina ponúka.
     
    49:01
    Trenčín dal gól!
    Trenčania zaznamenali čestný úspech a prekonali Joakima Lundströma v košickej bránke. Presadil sa ADAM ŠPANKOVIČ. Asistencie: Ján Pardavý, Peter Sojčík.
     
    50:15
    Prebieha záverečných 10 minút riadnej hracej doby, budeme zvedaví, či ostáva rovnaký čas aj do konca samotného zápasu.
     
    51:28
    Košickou Steel arénou sa nesie mexická vlna, domáci diváci sa aj naďalej bavia hokejom. Ten je dnes skutočne na vysokej úrovni, aj keď tretia tretina za svojimi predchodkyňami mierne zaostáva.
     
    52:38
    Trenčínu snahu uprieť rozhodne nemožno, chýba tomu ale väčší pokoj na hokejkách. V tomto ohľade dnes jednoznačne vedú domáce Košice.
     
    53:30
    Tie sa navyše dostali do viacerých dobrých šancí. V tej poslednej sa teraz ocitol Boltun, ktorý výborne zečoval zakončenie Hričinu, avšak len priamo do Michala Valenta.
     
    54:40
    Začalo sa posledných šesť minút riadnej hracej doby. To je pomerne krátky čas, a tak sa zdá, že sa už Trenčínu vyrovnať nepodarí.
     
    54:55
    Vrábeľ si v prečíslení dvoch proti jednému dovolil parádnu kľučku, po ktorej našiel Šoltésa. Ten to skúsil strelou z prvej, avšak famózny Valent ho výborne vygumoval.
     
    55:30
    Zdá sa, že sme sa ocitli na akejsi exhibícii. Oba celky sa prezentovali viacerými samostatnými únikmi i prečísleniami, ktoré sa ale gólom neskončili. Predovšetkým to tretie košické, troch proti jednému, si ho pýtalo.
     
    56:06
    Valent si teraz vyslúžil obrovský potlesk domácich divákov, v krátkom časovom slede totiž predviedol azda päť famóznych zákrokov. Takto vyzerá reklama na hokej!
     
    57:26
    Špankovič si puk prikopol korčuľou a vydal sa na útočný výpad. Tam ale prepadol, a tak sa v šanci ocitli Košice. Meno Michal Valent už snáď nemusím ani spomínať, tento muž si na svoje konto pripísal 38. úspešný zákrok.
     
    58:05
    Prebiehajú záverečné dve minúty riadnej hracej doby.
     
    59:13
    Košice dali gól!
    Posledný klinec do trenčianskej rakvy, Košice vedú 5:1. Za strelca gólu je označený MAREK HOVORKA. Asistencia: Patrik Koyš.
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončil sa dnešný zápas jesene, v ktorom Košice vyzvali na domácom ľade Trenčín. Po výsledku 5:1 sa z výhry tešia napokon domáci hokejisti.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 45:28

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:46:13)

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 3. Vrábeľ (Suja, Petráš), 13. Hričina (Nagy, Šedivý), 29. Kafka (Hovorka, Koyš), 35. Hričina (Nagy, Šedivý), 60. Hovorka (Koyš) – 50. Špankovič (Pardavý, Sojčík)


    HC Košice: Lundström (Habal) – Šedivý, Dudáš, Bača, Čížek, Pulli, Kessel, Koch, Matejka – Nagy, Boltun, Hričina – Koyš, Hovorka, Kafka – Šoltés, Pacan, Klíma – Petráš, Suja, Vrábeľ
    HK DUKLA Trenčín: Valent (Hiadlovský) – Kozák, Starosta, Frühauf, Cebák, Bohunický, Holenda, Themár, Kukuča – Sojčík, Pardavý, Hecl – Hudec, Bulík, Varga – Mikula, Dlouhý, Gašparovič – Jakubec, Kováčik, Špankovič

    Rozhodčí: J. Konc, Goga – Smrek, Kacej
    bahis siteleri