RB Lipsko – Hannover 2:1 (kon.) | Freiburg – Schalke 0:1 (kon.) | Mönchengladbach – Mohuč 1:1 (kon.)
Augsburg – Leverkusen 1:1 (kon.) | Hamburg – Stuttgart 3:1 (kon.) | Dortmund – Bayern 1:3 (kon.)
konec
FC Augsburg
1:1 (0:0)
Bayer Leverkusen
Sobota 04.11.2017, 15:30 • WWK Arena, Augsburg • Německá Bundesliga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 13:15. (17:25:27)
     
    Dvě nastavené minuty druhého poločasu jsou minulostí a zápas tak končí remízou 1:1. Po nepříliš pohledném prvním poločase plném osobních soubojů a žlutých karet přišel bleskový start druhé půle. Po obrovské chybě Kevina Dansa využil zaváhání Kevin Vollanda, který se zcela zdarma dostal k míči v blízkosti pokutového území a střelou k vzdálenější tyči poslal Leverkusen do vedení. Radost hostujícího týmu ale netrvala příliš dlouho. O několik sekund později dorazil pokus Gregoritsche do sítě Leverkusenu právě Kevin Danso, který tak odčinil své zaváhání. Další brankovou příležitost již utkání nepřineslo a tak k oběma týmům putuje bod.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90+1
    Dominik Kohr hledal v prostoru před vápnem Leona Baileyho, ale Kevin Danso byl mnohem dříve u balonu a s přehledem ho odpravil do bezpečí.
     
    90
    Střídající Lucas Alario se vydal napadat, ale sám proti výrazně přesile neměl šanci získat balon. Erik Thommy na druhé straně trávníku držel balon u rohového praporku a čekal na své spoluhráče.
     
    89
    Pohledná kombinace Leverkusenu neskočila ani zakončením. Kohr oživil hru na levém kraji, ale přesnou přihrávku na Vollanda nepřidal.
     
    88
    Agsburg se stáhl do obrany a čeká do předvede v posledních minutách hostující celek. Domácí se stačili ubránit a míč už tak je znovu u Lena na druhém konci trávníku.
     
    87
    Leverkusen se usadit na útočné polovině. Po kombinaci na levé straně se musel Alario obrátit přihrávkou až na svého brankáře.
     
    85
    Caiuby byl znovu velmi blízko druhé žluté kartě. Po odehrání míče sestřelil k zemi Aránguize. I tentokrát to nechává hlavní rozhodčí bez karty.
     
    84
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Ja-Čeol Ku, přichází Či Tong-won.
     
    84
    Wendell našel na středu vápna Vollanda, který hlavičkoval jen do obránce před sebou. Rohový kop se ale bude opakovat. Brazilec tentokrát vybídl k obranné hlavičce jen Dansa.
     
    83
    Po faulu na Baileyho měli k dispozici volný přímý kop také hráči Leverkusenu. Po zblokovaném míči se bude kopat také od rohového čtvrtkruhu.
     
    82
    Ani nyní se Maxův centr neujal. Michael Gregoritsch byl v dobrém postavení v pokutovém území, ale míč k němu nedoputoval.
     
    81
    Michael Gregoritsch byl sestřelen skluzem Aránguize. Tentokrát se to obejde bez žluté karty, ale domácí budou rozehrávat nebezpečnou akci volným přímým kopem.
     
    80
    Lars Bender si naskočil na pas od rohového praporku, ale svou hlavičku umístil jen do středu branky, kde byl připravený Marwin Hitz.
     
    79
    Parádní akce Leverkusenu nekončí brankou. Dominik Kohr si několikrát narazil s Havertzem, následně přesunul míč ke kopačce Vollanda. Jeho dělovka je zblokována na rohový kop.
     
    78
    Leon Bailey se připomněl na trávníku. Jamajčan centroval do vápna na Vollanda, ale uspěl jen brankář Augsburgu Marwin Hitz.
     
    77
    Řada nepřesností na obou stranách. Nejprve nepřesně přihrával Baier, poté také hostující Aránguiz. Nakonec se zmocnil balonu opět Bernd Leno.

    Vít Schück

    Branky: 49. Danso – 48. Volland (Tah)

    Karty:   19. Opare (AUG), 39. Caiuby (AUG), 43. Gouweleeuw (AUG) – 40. P. Retsos (LEV), 43. Bailey (LEV)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 13:15.
    FC Augsburg: Hitz – Opare, Danso, Gouweleeuw, Max – R. Khedira, Baier (C) – Heller (75. Thommy), Ku (84. Či Tong-won), Caiuby – Gregoritsch.
    Náhradníci: Luthe – Stafylidis, Schmid, Callsen-Bracker, Či Tong-won, Thommy, Finnbogason.

    Bayer Leverkusen: Leno – L. Bender (C), Tah, S. Bender (33. P. Retsos), Wendell – Baumgartlinger (58. Alario), Aránguiz – Bailey, Havertz, Brandt (68. Kohr) – Volland.
    Náhradníci: R. Özcan – P. Retsos, Alario, Mehmedi, Pohjanpalo, Kohr, Bellarabi.

    Rozhodčí: Dingert – Christ, Gerach
    thejrc.org