Buffalo – Columbus 2:3 (kon.) | Toronto – Arizona 1:4 (kon.) | Washington – Calgary 1:4 (kon.)
Nashville – Winnipeg 5:3 (kon.) | Minnesota – New Jersey 3:4 (po pr.) | San Jose – Anaheim 2:3 (3:4 po s.n.)
konec
Buffalo Sabres
2:3 (0:0, 0:1, 2:2)
Columbus Blue Jackets
Úterý 21.11.2017, 01:00 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hvězdy utkání

    1. Artěmij Panarin (CBJ) 1+0
    2. Pierre-Luc Dubois (CBJ) 1+0
    3. Evander Kane (BUF) 1+0 (03:46:06)
     
    Statistiky: Střely na bránu: 32-29; Zablokované střely: 6-18; Vhazování: 68%-32%; Hity: 15-15; Přesilové hry: 0/3-0/1; Trestné minuty: 4-6.
     
    Columbus na ledě Buffala málem promarnil tříbrankový náskok, jenže Sergej Bobrovskij v závěru utkání podržel svůj tým skvělými zákroky, při jednom z nichž mu na brankové čáře pomohli spoluhráči a puk se ztratil ve stínu, takže nebylo vidět, že přešel za stavu 2:3 brankovou čáru. Vítězný gól nakonec zaznamenal Boone Jenner. Sabres i přes obrovský tlak v závěru šestou porážku v řadě neodvrátili. Konečný výsledek utkání. Buffalo Sabres 2 Columbus Blue Jackets 3.

     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Jack Eichel na levém křídle nemohl pokračovat v útoku a Evander Kane navíc dostal dvě minuty za nedovolené bránění. Zápas se dohraje ve hře 4 na 4.
     
    59:00
    Do konce utkání zbývá odehrát 1 minuta a Robin Lehner je na střídačce! Domácí to zkouší bez brankáře. Obrovský tlak Sabres vrcholí.
     
    58:39
    Jack Eichel v levém kruhu napřáhl ke krásné střele zápěstím, která se od horní tyče odrazila nad bránu a poté do ochranné sítě!
    58:14 Bylo to hodně těsné, ale Sabres se vyrovnání nedočkali!
     
    58:14
    Ryan O'Rielly předvedl na vrcholu mezikruží krásnou otočku a bekhendovou přihrávkou z levého kruhu našel na pravé straně jednoho ze spoluhráčů, který rychle vypálil! Před bránou poté vznikl obrovský závar, ale nebylo vidět, zda puk přešel brankovou čáru! Video to potvrdilo.
     
    58:05
    Seth Jones dostal dvě minuty za držení a Buffalo si vyžádalo oddechový čas, aby zvážilo odvolání brankáře.
    56:28 Evander KANE - 2:3
     
    56:28
    Sabres právě vstřelili branku!
    Jack Eichel ve středním pásmu předvedl krásnou bekhendovou přihrávkou, kterou z otočky našel na útočné modré čáře EVANDERA KANEA, který na levém křídle zavez puk do levého kruhu a krásnou střelou zápěstím mezi lapačkou a levým betonem Sergeje Bobrovského zamířil ke vzdálenější pravé tyči! Rázem je to pouze o gól. Asistence: Jack Eichel a Marco Scandella.
     
    55:31
    Benoit Pouliot na levém křídle vypálil z vrcholu kruhu pro vhazování a jeho střela byla přizvednuta do ochranné sítě. V Buffalu dostává prostor reklamní přestávka.
     
    54:57
    Sabres po rychlém protiútoku puk obloukem nahodili do pravého rohu útočného pásma, kde se jim ho nepodařilo dojet a Blue Jackets mohli v klidu rozehrát.
     
    54:00
    Sabres napřáhli ze středního pásma k táhlé střele, kterou Sergej Bobrovskij bez problému vyrazil.
     
    53:15
    Ryan O'Rielly si najížděl před bránu, jenže nakonec od svých spoluhráčů z levého křídla přihrávku nedostal.
     
    52:37
    Justin Falk napřáhl ze středního pásma k táhlé střele, která skončila v ochranné síti. Komerční přestávka.
     
    52:19
    Jake McCabe rychle vypálil v levém kruhu a jeho střela byla na přední tyči zablokována.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 50. S. Reinhart (Antipin, R. O'Reilly), 57. E. Kane (Eichel, Scandella) – 25. Dubois (Bjorkstrand, Nutivaara), 46. Panarin (Nutivaara), 50. Jenner (Atkinson, Dubinsky)


    Buffalo Sabres: Lehner (Ch. Johnson) – Scandella, Falk, McCabe, Beaulieu, Gorges, Antipin – Girgensons, Eichel (A), Pominville – E. Kane, R. O'Reilly (A), S. Reinhart – B. Pouliot, Jo. Larsson, Okposo (A) – Nolan, Criscuolo, Griffith. Hlavní trenér: Phil Housley.
    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – Werenski, S. Jones, J. Johnson (A), D. Savard, R. Murray, Nutivaara – Panarin, N. Foligno (C), Bjorkstrand – Jenner (A), Dubinsky, Atkinson – Motte, Dubois, J. Anderson – Milano, Schroeder, Hännikäinen. Hlavní trenér: John Tortorella.

    Rozhodčí: Chris Schlenker, Brad Meier. Čároví: David Brisebois, Mark Shewchyk

    Diváci: 16551
    thejrc.org