Astana – Villarreal 2:3 (kon.) | Lok. Moskva – Kodaň 2:1 (kon.) | Lugano – Beer Ševa 1:0 (kon.)
Plzeň – FCSB 2:0 (kon.) | BATE – CZ Bělehrad 0:0 (kon.) | Kolín nad Rýnem – Arsenal 1:0 (kon.)
Konyaspor – Marseille 1:1 (kon.) | Salzburg – Guimarães 3:0 (kon.) | Östersunds FK – Zorja Luhansk 2:0 (kon.)
Ath. Bilbao – Hertha 3:2 (kon.) | Nice – Waregem 3:1 (kon.) | Lazio – Arnhem 1:1 (kon.)
Zenit – Vardar 2:1 (kon.) | Rosenborg – Real Sociedad 0:1 (kon.) | Maccabi Tel Aviv – Slavia 0:2 (kon.)
Skënderbeu – Dynamo Kyjev 3:2 (kon.) | Partizan Bělehrad – Young Boys 2:1 (kon.) | Braga – Hoffenheim 3:1 (kon.)
Ludogorec – Başakşehir 1:2 (kon.) | AC Milán – Austria 5:1 (kon.) | AEK Atény – Rijeka 2:2 (kon.)
Everton – Atalanta BC 1:5 (kon.) | Lyon – Apollon Limassol 4:0 (kon.) | Šeriff Tiraspol – Zlín 1:0 (kon.)
konec
Olympique Lyon
4:0 (2:0)
Apollon Limassol FC
Čtvrtek 23.11.2017, 21:05 • Parc Olympique Lyonais, Lyon • Evropská liga • Skupina E
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (23:00:05)
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 2:8. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:12.
     
    Je konec! Lyon zvládl domácí utkání s Apollonem Limassol, který porazil vysoko 4:0 a zajistil si postup do jarní fáze Evropské ligy! Lyon vlétl do utkání jako velká voda a Díaz se už v první minutě dostal do šance, kterou ale zlikvidoval hostující brankář! Poté si dvě možnosti vypracoval Apollon, jenže Robergovu ránu vyrazil Lopes a Maglicův pokus prosvištěl nad břevnem! Skóre se měnilo ve 30. minutě, když se po zmatcích před brankou Apollonu prosadil Mouctar Diakhaby! O dvě minuty později navíc Lyon skvěle sehrál rychlý protiútok, na jehož konci byla gólová střela Nabila Fékira! Ve druhé půli byl Apollon o něco aktivnější, jenže v 67. minutě přidal třetí branku Lyonu aktivní Mariano Díaz ! Od té doby se Apollon zcela vytratil ze hry a domácí nadvládu korunoval v samotném závěru Myziane Maolida !
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty!
    90. Myziane MAOLIDA - 4:0
     
    90
    Lyon právě vstřelil branku!
    Lyon se v samotném závěru utkání dočkal čtvrté branky! Střídající MYZIANE MAOLIDA dostal v šestnáctce moře volného prostoru, zbavil se obránce, ale napoprvé brankáře nepropálil. Sám se však dostal k odraženému míči a z ostrého úhlu jej poslal do sítě!
     
    89
    Nabil Fékir rozběhl Díaze, který si míč rychlou kličkou připravil na levačku, nicméně jeho technický pokus prosvištěl kolem zadní tyče hostující branky.
     
    88
    Alef dos Santos Saldanha vyslal prudkou přihrávku na polovinu domácího celku. Antonio Jakoliš chtěl odcentrovat, jenže Marcal jeho pobídku zastavil.
     
    87
    Houssem Aouar napadal rozehrávku Apollonu na jeho polovině. Mladičký fotbalista Lyonu se soupeře nezalekl a připravil jej o míč. Aouar podává dobrý výkon.
     
    86
    Mariano Díaz se v pokutovém území natahoval po odraženém míči. Domácí útočník byl blízko zakončení, jenže Yuste mu na poslední chvíli odkopl míč od nohy.
     
    85
    Další akci kyperského celku zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Emilio Zelaya si nepohlídal své postavení a ocitl se v ofsajdu.
     
    84
    Apollon se usadil na polovině Lyonu a hosté si nyní vyměňují krátké přihrávky. Nikdo v tmavém dresu si zatím netroufl na odcentrování.
     
    83
    Antonio Jakoliš sprintoval za dlouhou přihrávkou na polovinu Lyonu. Skvěle se s ním vrátil Fernando Marçal De Oliveira, který mu ostrým skluzem vypíchl míč.
     
    82
    Houssem Aouar svedl vzdušný souboj s obráncem Apollonu. Yuste byl v hlavičkovém souboji mnohem důraznější a domácího fotbalistu k balónu nepustil.
     
    81
    Domácí fotbalisté postupovali ve třech proti dvojici obránců Apollonu. Myziane Maolida mohl pálit, ale zbytečně se pokoušel o kličku a obrana Apollonu se stačila srovnat.
     
    80
    Mariano Díaz táhl další útok Lyonu po levém křídle. Domácí útočník chtěl zpětnou přihrávkou vybídnout Fékira, ale vracející se Valentin Roberge jeho pobídku zastavil.
     
    79
    Emilio Zelaya se na malém vápně protlačil mezi domácí stopery a dostal se k prudkému centru z pravé strany. V pádu však nemířil přesně a minul domácí branku.
     
    78
    Mariano Díaz měl kolem sebe moře prostoru. Nakonec přenesl hru na pravou stranu a jeden z domácích hráčů se na hranici pokutového území dopustil faulu.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 30. Diakhaby, 32. Fékir (Depay), 67. Díaz (Aouar), 90. Maolida

    Karty:   45. Fékir (LYO), 70. Marçal De Oliveira (LYO) – 29. Ribeiro Santana (APN), 40. Roberge (APN)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 2:8. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:12.
    Olympique Lyon: A. Lopes – Rafael, Marcelo, Morel (46. Tousart), Marçal De Oliveira – NDombèlé, Diakhaby – B. Traoré (17. Aouar), Fékir (C), Depay (74. Maolida) – Díaz.
    Náhradníci: Gorgelin – Aouar, Maolida, F. Mendy, Tete, Tousart, Gouiri.

    Apollon Limassol FC: Vale (C) – Pedro, Yuste, Roberge, Ribeiro Santana – dos Santos Saldanha, Sachetti – Jakoliš, Schembri (73. N. Martínez), Sardinero (73. Afonso da Silva) – Maglica (18. Zelaya).
    Náhradníci: Kissas – Afonso da Silva, N. Martínez, Pitian, Pittas, Vasiliou, Zelaya.

    Rozhodčí: Raczkowski – Obukowicz, Listkiewicz (vš. POL)
    thejrc.org