Mountfield HK – K. Vary 4:3 (2:0 po s.n.) | Kometa Brno – Chomutov 9:4 (kon.) | Zlín – Sparta 5:6 (po pr.)
Vítkovice – Liberec 3:1 (kon.) | Č. Budějovice – HC Plzeň 5:8 (kon.) | Třinec – Mladá Boleslav 3:4 (1:2 po s.n.)
konec
HC Kometa Brno
9:4 (2:0, 4:4, 3:0)
Piráti Chomutov
Pátek 24.11.2017, 15:00 • DRFG Arena, Brno • DHL Extraliga juniorů • 19. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončila přestřelka mezi Kometou a Chomutovem, ze které berou všechny tři body domácí hráči. Brňané zahájili třetí třetinu velmi dobře, když v jejím samotném úvodu využili přesilovou hru a dostali se do tříbrankového vedení. Chomutov se snažil s nepříznivým stavem ještě něco udělat, ale Kometa byla efektivnější a přidala další dvě branky. Brňané si dnes připisují plný bodový zisk, poprvé v měsíci listopadu. Zítra se Kometa utká v domácím prostředí s Litvínovem, utkání začíná ve 12:30. Chomutovské Piráty čeká přesun do Jihlavy. Ode mne je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a z Brna přejí příjemný páteční večer. (17:14:28)
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brňané se v samotném závěru utkání prosazují podeváté! Střela od modré čáry skončila ve skrumáži hráčů, kde si jej našel RADIM FERDA a poslal jej za bezmocného Běhulu. Asistence: Jakub Čejka, Petr Slabý.
     
    59:07
    Poslední minuty základní hrací doby nabízí i přes rozhodnutý stav stále vysoké tempo hry, dnešní výsledek je pro Chomutov možná až krutý.
     
    58:04
    Nyní brněnským obráncům ujel Chlán, ale na Holíka si nepřišel, kotouč končí v rohu kluziště, kde se jej ujímají hráči Komety.
     
    57:21
    Další slibný pokus agilního Střondaly, ten se nyní s kotoučem dostal až k brance Běhuly a zkoušel propasírovat kotouč bekhendem, chomutovský brankář jej zastavil svou vyrážečkou.
     
    56:07
    Chomutov otevřel hru a z toho nyní mohl těžit Čejka s Ferdou, jenže druhému jmenovanému kotouč přeskočil hůl a pokud o prostřelení Běhuly tak vzal za své.
     
    55:11
    Nyní zkusil štěstí Hřebíček, Holíkův beton byl však připraven odrazit letící puk.
     
    54:23
    Hajič nahodil kotouč před Holíkovu bránu, tam však nikdo s Pirátem na hrudi a brněnský brankář jeho střelu pokryl.
     
    53:10
    Ovšem nyní byl při rozehrávce laxní domácí obránce a toho využil Navrátil, jenž okamžitě směřoval přihrávku na volného Bajera, ten si však s Holíkem v tváří v tvář nedokázal poradit, Holík zlikvidoval i následně dorážky Pirátů!
     
    52:38
    Piráti se ještě snaží a kombinují v útočném pásmu.
     
    51:23
    A s Chomutovem mohlo být ještě hůř, do samostatného úniku se řítil Mlynář, zkusil kličku do bekhendu, ale Běhula jej vychytal!
     
    50:55
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí tým potvrzuje své vedení a ve třetí třetině odskakuje do pohodlného čtyřbrankového náskoku! Snížení chomutovských nadějí má na svědomí MATĚJ SVOBODA, jenž se prosadil v předbrankovém prostoru. V dnešním utkání jde už o druhou branku, kterou Kometa vsítila ve signalizované výhodě. Asistence: Jan Mlčák.
     
    50:21
    Kometa nyní ubránila útočnou akci Chomutova a do brejkové situace v přečíslení dva na jednoho vyrazil Hasoň podporovaný Frydrychem, druhý jmenovaný úspěšně obdržel kotouč, avšak zakončil bez úspěchu, neboť Běhula si poradil jak s jeho prvním pokusem, tak i následnou dorážkou.
     
    49:37
    Süss nyní zkoušel zaskočit Běhulu střelou zpoza branky, chomutovský brankář však prostor u bližší tyče ucpal a znemožnil Süssovi další brankovou radost.
     
    48:53
    Kometa se nyní nastěhovala do útočného pásma, kde to zkoušel Havlát, Běhula si s jeho pokusem poradil a drží s ubíhajícím časem menší naděje svého týmu.
     
    48:02
    Veselý nyní přenechal kotouč Kopicovi, jenž okamžitě střílel, ale Holík bez větších problému vyrazil.
     
    47:07
    Střondala se opět prosmýkl skrz chomutovské obránce, dostal se však do příliš ostrého úhlu, přesto zkusil vystřelit a puk lízl lapačku Běhuly.
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 10. Frydrych (Hasoň, P.), 18. Mlčák (Hasoň, Čejka), 22. Ferda (Havlát), 30. Hasoň (Frydrych), 33. Mlynář (Süss), 37. Mlynář (Kowalczyk, Novák), 41. Novák, 51. Svoboda (Mlčák), 60. Ferda (Čejka, Slabý) – 23. Navrátil (Kulich), 28. Köver (Navrátil, Hajič), 30. Polák (Chlán), 35. Köver (Hřebíček, Šišolák)


    HC Kometa Brno: Holík (Šindelka) – Slabý, Kučeřík, Krejčí P., Rafaj, Jeřábek Kowalczyk, Mlčák – Novák, Süss, Havlát, Svoboda, Hasoň, Gajarský, Střondala, Čejka, Matula, Mlynář, Ferda, Frydrych, Krejčí P.
    Piráti Chomutov: Běhula (Khün) – Kopic, Seemann, Kleiner, Novák, Studený, Procházka, Vícha, Hajič – Köver, Bajer, Navrátil, Polák, Hřebíček, Chlán, Kulich, Veselý, Šeliga, Šišolák, Šilar, Adámek.

    Rozhodčí: Slavka – Maloušek, Maťašovský.
    ocianews.com